2011. május 21., szombat

BALLASZT

"Gyurcsány Ferenc ma egy ballaszt, akinek személye és szereplése, az általa meghonosított politikai stílus és gyakorlat nehezíti, hogy akár az ellenzéki pártok, akár különböző társadalmi szerveződések kellő eréllyel tudjanak fellépni a jogállamiság és az emberi méltóság védelmében" - mondta Schiffer.
Úgy látszik, a Vezér beveti a segédcsapatokat is, megrettenve attól az igencsak reális lehetőségtől, hogy Gyurcsány szerepe a szocialistáknál felértékelődhet, horribile dictu még akár vezető pozícióhoz is juthat.
Így aztán a Fidesz lepkehálója, melyet a szanaszéjjel röpködő gazdátlan liberálisok összefogdosása céljából szerkesztettek mozgásba lendült, most éppen Schiffer hadonászik vele.
De hátha mégis igazat mond?
Mi hát a baj Gyurcsány politikai stílusával?
Schiffer parádésan illusztrálja Kuncze hajdani örökbecsűjét, aki azt mondta, hogy ez a viselkedés olyan, mint amikor valaki lehányja a másikat és utána elkezd fintorogni, hogy mennyire gusztustalan.
Ez esetben ugyan nem Schiffer hányta le Gyurcsányt, merthogy akkortájt még segédsenki volt a politikai életben, hanem Orbán, de azért azt hiszem, hogy ha az állítását alá kellene támasztania példákkal, igencsak bajban lenne.
Gyurcsány politikai gyakorlatában sem nagyon lehet kivetnivalót találni, hacsak talán azt nem, hogy nem engedélyeztette politikai elképzeléseinek valóraváltását az alcsuti Hókuszpókkal, ami Schiffer szemében dupla bűn lehet, hiszen neki ez valószínűleg munkaköri kötelezettsége.
Aztán ugye az is érdekes felvetés, hogy Gyurcsány személye akadályozza Schiffert abban, hogy kellő eréllyel tudjon fellépni a jogállamiság és az emberi méltóság védelmében.
Elképzelem, amint Gyurcsány Schiffer zakójánál fogva rángatja vissza, midőn a politikai másság e jeles képviselője csatába indul az ellen, aki az előbb említett értékeket veszélyezteti, de akinek nevét nem illik kiejtenie - objektív okokból, ugye…
De ha nem róla, akkor ugyan melyik ellenzéki pártról lehet szó?
Talán a Jobbikot akadályozza az erélyes fellépésben?
Ami azt illeti, ott aztán erélyben nincs hiány, fellépni is fellépnek az ország különböző színpadain, és velük az összefogás a LM P-nél egyel magasabb szinten már régen megvalósult.
Csakhát ugye, a Jobbik olyan a Fidesznek, mint a félrelépő férjnek a sarki örömlány, akivel együtthemperegni fenomenális, ellenben bevállalni és bevallani felettébb kockázatos, merthogy jön Unió-anyu a hólapáttal, oszt igen hamar fejbevagdalja vele a megtévedtet.
Nem marad hát más ellenzéki párt, csakis a szocialisták, akiket Gyurcsány akadályozni tudna.
Ezzel meg az a baj, hogy ezidáig szinte csak Gyurcsány lépett fel erélyesen és következetesen, tömegeket megmozdítva és társadalmi visszhangot kiváltva a demokrácia ellenségei ellen, a párt többi rendezvénye – ha volt ilyen egyáltalán – barátságos érdektelenségbe fulladt.
Nekem kicsit az is magas, hogy mi köze van Schiffer strómannak a szocialisták belügyeihez, hiszen deklaráltan még csak nem is baloldali, de azt azért belátom, hogy egy kiforratlan egyéniségnek sok baja lehet a külvilág bonyolult állapotával,a politika bonyolult gépezetével, oszt néha belepiszkál a fogaskerekek közé, míg egyszer oda nem szorul az ujja.
Szóval, ezexerint bátran megállapíthatjuk, hogy Schiffer már megint ostobaságokat beszélt, emellett rosszindulatú és hazug is volt, de ezzel az én lelkemben törést nem okozott, hiszen mi mást várhat az ember egy házmester-mentalitású feljelentgetőtől?
Persze mondott még más bölcsességeket is a nagyeszű politikus, például, hogy a parlamentáris együttműködést most is keresik a napi ügyek mentén, de olyan kérdésekkel nem foglalkoznak, hogy kivel lehetne koalícióra lépni 2014-ben. 
Hát, ezt dicséretes dolognak tartom, ugyanis pártjának 2014-ben elsősorban azon kell majd erőlködnie, hogy egyáltalán bekerüljön a parlamentbe, mivelhogy a mostani választáson még sokan elhitték nekik a párt elnevezésében rejlő ígéretet, de mint a jelen példa is mutatja, ezt az ígéretüket szegték meg elsőként.
Aztán ugye, a zöld pártból legfeljebb a füleik reprezentálják a zöld mozgalmat, egyébként meg a magyar környezetvédők legrosszabb tradícióit ápolva hülyítik a népet valamirevaló épkézláb program nélkül.
Nyilatkozata, mely szerint „Kizárt, hogy az LMP valaha is együttműködjön Gyurcsány Ferenccel" számomra maga a megnyugtató léleksimogatás, a napsütés és jókedv, emellett belátom, hogy a praktikum is ezt követeli.
Gyurcsánytól nemigen számíthatnak kopogtatócédulákra, azzal kell barátkozni továbbra is, aki segített a nehéz helyzetben…
És még egyet, megemlítenék, remélve, hogy valaki elmondja majd Schiffernek, - már csak, hogy ne ebben a nagyonszomorú állapotában adja vissza majdan szomorú lelkét Teremtőjének.
A ballaszt nagyon fontos alkatrésze a hajónak,
A ballaszt biztosítja azt, hogy a hajó ne boruljon fel az első széllökésre, az első magasabb hullámra – ha nincs ballaszt – nincs hajó sem, legfeljebb a tenger fenekén.
A ballaszt ellensúly, és ez az, amit most Orbán kilopott a jogállamból- tán éppen most viszi a MÉH-be.
Innen már csak idő kérdése a hajó felborulása, már csak ki kell várnunk, és ha nem ránt minket is mélybe az idióta kapitánnyal együtt a hajó, akkor a kabinajtókon üldögélve várjuk, hogy a fölöttünk áthúzó vadlibák riasszák a demokrácia mentőhajóját, melynek bizony lesz ballasztja is.
Nem árt, ha valaki műszaki megoldásokat hoz példaként, utánanéz, hogy miről is beszél – nem politika ez, hogy csak úgy összevissza, ugye…

:O))))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egyáltalán nem látom hogy Gyurcsány szerepe "felértékelődne" Sőt!

MoonRiver írta...

Még mindig azt látom, hogy Gyurcsánynak ki kellene végre dobnia a súlyokat a léghajójából, vagy oldozza már el a köteleket, amelyek az MSZP-hez rögzítik. Együtt nem fognak felszállni, külön-külön kockázatos a siker, de lehetséges. Abban igazad van, az LMP szerintem is a földről fogja nézegetni a 2014-es választásokat. Mi pedig időben ott kell, hogy legyünk és jó nagy szögekkel muszáj lesz végre komolyan kipukkasztani a tökéletlen ballonokat, csak egyelőre úgy néz ki, a magam részéről mindbe bele kell szúrnom a jelenlegi állás alapján.