2017. október 2., hétfő

A PADLÓ ARRA VALÓ...

..., hogy legyen honnan feltápászkodni, mondják a sokat megélt harcosok.
Ez így igaz, és most roppant időszerű is, merthogy visszatért Botka realitásérzéke, és lemondott a Szocialista Párt miniszterelnök-jelölti címéről és vérmes ambicióiról.

Jó döntés volt, habár tudom, vérző szívvel hozta, és neki sem tudok mást ajánlani, mint Churchill életrajzának tanulmányozását.
Persze van közelebbi példa is, mindjárt kettő is, olyan politikusok, akik rettenetes vereség után is képesek voltak feltápászkodni - az egyiket Obánnak, a másikat Gyurcsánynak hívják.
Vannak emberek, akiket egy kudarc agresszívabbá, van, akiket bölcsebbé tesz és megerősít, de vannak olyanok is, akik feladják, és vereségük óta a labdarúgást tanulmányozzák, hogy értsenek végre hozzá - ha már a politikához nem is annyira, ugye...

Vessünk hát egy bánatos búcsúpillantást a szocialisták leamortizálódott reménységére, és vígasztaljon bennünket az a tudat, hogy leomlásával egyidőben magasodott fel Pákozdon Miska huszár száz tonnás szobra, mely akár az ő emlékművének is tekinthető, mégiscsak jobb, mintha egy Miska-kancsó láttán jutna az emberek eszébe.
Természetesen most mindenki elkezd aggódni, hogy na jó, de akkor most hogyan tovább, és mindenkinek elindul az agya, már ha van.



Indokolt az útkeresés, hiszen, mikor végre kikerül egy szekér a kátyúból, a kocsis körülnéz, utat keres, nehogy tíz méter megtétele után egy másik kátyúban üljön a szekér, ő meg nyakig a sárban, és hiába a pántlikák, meg a sallangos lószerszám, soha el nem ér a lakodalomba, a menyasszony meg más vőlegény után néz.
Nem könnyű egy ilyen helyzet.
A mai magyar politika olyan, mint egy láp, a távolról üde rét könnyen elnyeli az embert kocsistól-lovastól, észnél kell lenni.
Ha nekem kellene döntenem, megpróbálnám a helyzet számtalan hátránya mellett megtalálni előnyeit is.

Egyrészt mindenkinek tiszta lappal lehet indulni.
Természetesen ma már nem lehet új ernyőszervezetet gründolni, a politikai nagyszínpadon a mai szereplőkkel kell megoldani az előadást, lehetőleg közönségsikerrel.

Tehát mindenkinek saját lista, minden körzetben egyetlen ellenzéki jelölt, a legesélyesebb.
Mindegy, hogy demokrata, szocialista vagy jobbikos, csak legyen elkötelezett a gonosz Hókuszpók eltávolításában.

És most jön a neheze: kell egy olyan miniszterelnök-jelölt, akit minden érdekelt elfogad.
Miért kell?
Ugyanazért, amiért a L'Oreal Palvin Barbit alkalmazza - hogy eladhatóbbá tegye a terméket,  hogy legyen kit felidézni, ha a kormányváltókról beszélünk - legyen listásan is kire szavazni.

Olyan valakit kell kiválasztani, aki vonzó, okos, tapasztalt, rugalmas - és az se baj, ha jó megjelenésű.
Elég ezek közül egy-két tulajdonság, Golda Meier sem a szépségéről volt nevezetes, mégis jobb miniszterelnöke volt népének, mint Palvin Barbi valaha is lehetne...

A tetejébe ezt a személyt nem lenne szabad a választás előtt egy héttel össznépi pankráció szabályai szerint keresgélni, és félre kellene tenni a tradicionális szocialista castingot is.
Legalább ennek a kiválasztási folyamatnak demonstrálnia kellene azt, hogy a kormányváltó oldal képes hatékony együttműködésre - például a jelöltet mindegyik párt listavezetőként szerepeltethetné, üdítő változatosságként a torzsalkodások után.
Természetesen a tárgyalásoknak zárt ajtók mögött illene folyni, lehet, be is kellene falazni a terem ajtaját és minden nap felére csökkenteni az ételmennyiséget, változtatva kissé a minőségen is.
Első nap egy sült liba és a szekszárdi Schieber Pincészet 2012-es Tabu cabernet sauvignonja, egy hét után kétszersült és bodoglári arzénes víz, nitráttal dúsítva.
Volt már ilyesmi, pápaválasztáson, be is vált annak rendje-módja szerint.



A miniszterelnök-jelöltnek négy hónapot lehetne arra adni, hogy kidolgozza a kormányprogramot, előzetesen szerződésbe foglalva szabad kezet adni munkatársai kiválasztásához és adott esetben cseréjéhez - az ő egyszemélyi döntése alapján.
A kormányprogram kötelező elemeit szintén szerződésben kellene rögzíteni, aztán jöjjön, aminek jönnie kell...
Tulajdonképpen a pártok programjában rengeteg az átfedés, hiszen ugyanarról az országról gondolkodnak, még ha másképpen súlyoznak is - nem vak egyik sem.
Nem kellenének az asztalnál a sufnipártok, el lehet felejteni az LMP-t is, a saját dolgunkkal kell foglalkozni.
Az ideális miniszterelnök-jelölt nő, nem mai csirke, de értsen az államigazgatáshoz, legyen tapasztalata a versenyszférában, legyen jó fellépése, ha lehet, legyen gyereke és magánélete - a cica legyen ráadás.
Ha férfi, akkor tudjon valamilyen területen sikert felmutatni, legyen jó svádájú,  sármos, ne legyen beoltva humor ellen, értsen a gazdasághoz legyen nemzetközi tapasztalata és ne kötődjön túlzottan egyik párthoz se.
Elvárás kell legyen - ha férfi, ha nő - a jó kommunikációs képesség, és lehetőleg ne Lengyel László legyen a tanácsadója.


Innentől kezdve nem kell foglalkozni semmi mással, csak azzal, hogy eljuttassuk a társadalomhoz a szándékainkat, méghozzá nagyon konkrét formában.
Nem szabad belemenni abba, hogy a Fidesz okvetetlenkedésére reagálunk, a sufni-pártok vergődésével sem kell törődni, a jövőre kell koncentrálni, csak arról beszélni rövid és okos mondatokban.
Kerülni kell a demokrácia és a diktatúra állandó emlegetését, helyette például a rokkantnyugdíjakról, a családi pótlékról és a várólistákról kell beszélni, az iskoláról és a gyerekekről,  a gyermekek sportjáról, meg, hogy az élsport tartsa el magát.
Ha nem képes erre, akkor nem is élsport, a hobbiját meg fizesse mindenki saját maga.
Lehet szót ejteni a korrupcióról, a maffiaállamról és arról, hogy ezek konkrétan mennyit vettek ki Józsi bácsi zsebéből a hülye stadionjaikkal.
Meg kell előre állapodni az azonnali feladatokban, de nem okvetlenül kormányprogram-szinten, és meg kell keresni az embereinket az erőszakszervezetek élére.
Még véletlenül sem szabad bosszúhadjáratot hirdetni, első a törvényesség - de azt azért meg lehet vizsgálni, hogy az Alkotmány hatályon kívül helyezése mennyire volt tövényes, vizsgálva a néhai Alkotmány szellemiségét és a jogalkotó szándékát is - de hát ezt a jogászok tudják, ők se maradjanak munka nélkül...



Hálistennek, nem az én dolgom, hogy kézben tartsam ezt a folyamatot, mely nehéz, de nem megoldhatatlan.
Mindenesetre a frász kerülget, mikor olvasom, hogy a szocialisták már nekikezdtek a castingnak, ahelyett, hogy egy rapid pártelnöki castingot tartanának, együttműködésre kész, a realitásokat figyelembe vevő pártelnököt keresgélve a jelenlegi helyett, aki biztosan megbukna a pápaválasztáson.
Ott ugyanis mielőtt felszállna a fehér füst, megvizsgálják a jelöltet, hogy vannak- e tökei.
Itt ez már kiderült Botka bejelentkezésekor - nincsenek.
Kellene hát keresni mást, egy súlyosabb egyéniséget, aki képes szembenézni a nehéz helyzettel, hiszen a szocialisták számára elkezdődött az élet-halál harc a túlélésért.

Ilyen helyzetben egy Kósáné Kovács Magda típusú vezető kellene, ehhez egy csinos pofi kevés.
És a hőbörgés is, ide politikus kell.


Meg kellene keresni, de csendben, felhajtás nélkül azok közül, akiknek nem mertek adni sem a hetven, sem a harminc százalékból.
Én drukkolok nekik...



:O)))

37 megjegyzés:

talalom írta...

Ezerbocsi, off. Hülyét kérdezek: az ólom baromi nehéz fém (de nem nehézfém). Viszont puha, és jól alakítható, de tartása nincs. Van rá esély, hogy ez a miskajancsi 44 fokos melegben megroggyan?
Komolyra véve: Nekem a Pm-ék Szabó Tímeája szimpatikus, de ez kevés. Kéne egy Dobrevbe oltott Lendvai, megfűszerezve csepp Dávid Ibolyával, és nem ártana bele csipetnyi Jean d'Arc meg Cleopátra. Csak nehogy úgy járjunk, ahogy Show figyelmeztette a szépasszonyt, amikor az lelkendezett: micsoda gyerekeik lehetnének, szépek és okosak. Na ja, morogta Show: de mi van ha a gyerekek az én szépségemet és az Ön eszét öröklik?

hello írta...

PuPu, ezt komolyan gondoltad:
"Vessünk hát egy bánatos búcsúpillantást a szocialisták leamortizálódott reménységére"
?????
Nekem nemhogy nem sikeredik egy molekula bánatot se kicsiholnom magamból nemhogy érte, de a kompániájáért se, de Benned is megrendül a bizodalmam, ha nekiállsz gyászolni ezt a ... + az általuk KÖZÖSEN, oly igen sikeresen összehozott szitut! :-((

PuPu írta...

Miska betonból van, csak szépen kipingálták...
:O))))))

PuPu írta...

Legyen kék szeme, fekete haja, vonzó mosolya!
Legyen olyan, mint Alain Delon!
Nőgyógyász beadja az injekciót, nő elalél, a doktor lehúzza a sliccén a cippzárt: Lesz tenéked Alain Delon!

:O)))

PuPu írta...

kedves hello - empátia?
Ő csak azt csinálta, amitől eredményt remélt!
:O)))

Joebacsi írta...

Véget ért tehát a Botkabaré, nagy kár, mert jól szórakoztunk. De indul a miniszterelnöki casting, ami még jobb buli lesz, ugyanis abban a teljes ellenzék részt fog venni. Rekeszizmokat felkészíteni!

velence írta...

Kedves talalom, Figyelő már megmondta, hogy nem engedi lehúzni a "híres magyar huszárokat" mert egyesek már minden határon túl mennek...stb
Amúgy Andor László még szóba jöhet? Bár nekem Lattmann ellen sem lett volna ( és még most sincs) kifogásom, de a következő hét feladata biztos hogy az ő totális amortizálása lesz! Ami a nőket illeti - bárki aki nem Szél Dettike!

kiskato írta...

Mennyi idő telt el mióta Botka visszalépett?
Má ott tartunk, mint egy héttel a jelölése után voltunk...
Igy se lesz énekes a halott, attól tartok...

nemóvatos írta...

Minden esetre sokat segítene az ellenzéki megegyezés ügyén ha végre elengednék a teljes 4 éves ciklusra szóló választói felhatalmazás rögeszméjét.
Felfognák az érdekeltek, hogy először egy konszenzusosan alkotmányos, egyenlő esélyeket biztosító berendezkedést, becsületes köztársasági elnököt, pártatlan ügyészséget, tisztességes alkotmánybíróságot kellene létrehozni.
A nem 2/3-os ellenzéki győzelem amúgy sem bírna ki egy 4 éves ciklust.

Commune írta...

én azt gondolom, ennek a pártnak nincs többé olyan h "innentől kezdve"

kekec írta...

Nagy kő esett le a szívemről, amikor a Mesterházy visszakérdezett az esetleges jelöltségéről:, hogy "Ez vicc?"
És egy jobbos szájton van szavazás a lehetséges jelöltekről. Viccnek szánták az egyiket, de érdemes rajta elgondolkodni: SOROS!
Nem kell felépíteni, a fizesd államköltségen már megismertette, jó svádájú, garantáltan demokrata, nincs egyik pártnak sem lekötelezve, ért a gazdasági folyamatokhoz, Orbán maga jelölte ki főmumusként... (na jó, nem nő, de senki sem lehet tökéletes)

kekec írta...

Nőnek meg ott Tétényi Éva: garantáltan fideszellenes, nem baloldali, tehát a jobbos szavazóknak is elfogadható, összetartott egy perverz (jobbikot is tartalmazó) koalíciót maga mögött. Könnyen eladható a fizesd elleni összefogás arcaként - és nő.
És ahogy Ozmin danolta: "Kinek ennyi jó kevés, azt érje gáncs, éreje megvetés"

Névtelen írta...

neveletlen

Ha nincs közös lista, nincs közös mine jelölt sem. Egyik párt a másikét nem fogadja el, egy külsős súlytalan lenne, ha pedig izmozik, akkor úgy hajtják el mint Botkát.
Ebből a hirigből a Jobbik fog profitálni, a megszédült baloldali náluk fog kikötni, esetleg az elempénél.
Vona lesz Orbán egyedüli kihívója, a többiek meg a csak futottak még kategória.
Ha elfogadjuk a Medián mérését, amelyben az Mszp 9%-ot ért el, akkor nem árt azt is észrevenni, hogy a DK jelenleg a bejutási küszöb alatt tanyázik.
A varsói gyors már az indóházban melegít.

Névtelen írta...

(racionális)

A racionalitás kellemetlen, de hasznos. Az összes marketinges durván azt látja, hogy 1/3 a fidesz hívő, 1/3 minden egyéb és 1/3 akinek a hócipője (vagy saruja) tele van, vagy csak nem is tud róla, hogy itt választások lesznek és ez őt is érintené.

Ha a szavazni szándékot nézzük, akkor fele fidesz, fele a többi, ezért ebben vagy-vagy lehet, de fej-fej mellett. Ahonnan növelni lehetne, az a szürke harmad és egymást kár ekézni.

A mai önmagát ellenzéknek tekintő csődtömeg önmagával van elfoglalva, és nem érdekli, hogy ezzel esélye sincs viktor szibériai túrájára. A madámot meg nem érdemes kicserélni, ha a lányok rusnyák.

Nem a kirakat a lényeg, hanem a tartalom. Én sokkal szívesebben látnék egy olyan rendszert, amiben nem egy főnököt választhatunk, hanem olyanokat, akik értenek mondjuk a gazdasághoz, az egészségügyhöz, az oktatáshoz, stb. Aztán ők választanának egy saját vezetőt. Ez persze nem megy, mert a választónak érteni kellene mindehhez (de én ezt szeretném :)

Akkor maradt a másik verzió, hogy 4 oldalon egy program a civilektől, 12 ponttal.
(Jobbágy felszabadítás, a király trónfosztása, ...) Aztán, amelyik párt ezt elfogadja, arra készek vagyunk szavazni. Itt kizárólag a civil kurázsi tudja megmenteni ezt a csődtömeget. Ha ez nincs, akkor semmi nem lesz (ez a racionális következtetés). Nem vezér kell, másik és szebb, hanem könnyen érthető, világos célok, program, ehhez a megvalósító emberek. Ha ebben egyetértenénk, akkor menne.

A Jobbiktól kezdve a kétfarkúakig ebbe mindenki beállhatna és arra kell rákényszeríteni minden politikust, hogy tanuljon meg *újra* vitatkozni, érvelni, NB *gondolkodni* !

PuPu írta...

Kedves neveletlen, attól, hogy nincs közös lista, még lehet közös miniszterelnök-jelölt - erre egy módszert ajánlottam is a posztban, de hát van aki csak írni szeret, olvasni nem - vagy nem tud?

:O)))

hello írta...

Drága PuPu, az empátia fontos emberi tulajdonság - ládd, pl. az őcsényiekből, de még Erdő Péterből is sajnálatos módon teljesen kiveszett -, csak, ha jól emlékszem, itt már 9 hónappal ezelőtt is, azaz Botka önjelölt fellépése óta beszélgettünk a taszító, kirekesztő, erőszakos elveinek és habitusának eleve várható kudarcáról.

Az meg, hogy most csak a "naivitása" miatt hibáztatja önmagát, és minden bokorban, tán még az ágya alatt is lapuló fideszes ügynököket okol azért, amely helyzetet előállított, hogy összeesküvés-elméletet gyártva menti fel és emelné mártírrá magát, az olyan szintű, egyszerre politikusi és EMBERI gyarlóság, ami sok mindent érdemel, csak empátiát nem!
Szerintem.

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves Pupu, azt írtam, ha nincs közös lista, akkor vagy az egyik párt jelöltjét vagy egy külsőst kell támogatni, mindkét lehetőség problémáját felvázoltam.

'Legalább ennek a kiválasztási folyamatnak demonstrálnia kellene azt, hogy a kormányváltó oldal képes hatékony együttműködésre - például a jelöltet mindegyik párt listavezetőként szerepeltethetné, üdítő változatosságként a torzsalkodások után.'

Érdekes felvetés, hogy mindegyik párt listavezetője egyetlen személy legyen. Gondolom, ez közjogilag lehetséges, mert általában nem szoktál hülyeséget írni. :)
Bár, félek tőle, hogy ez is csak olyan 'üdítő változatosság' mint egy Kósánéba ojtott Gyurcsány, vagy egyéb más itt elhangzott ötletelés.

Névtelen írta...

neveletle


'Érdekes felvetés, hogy mindegyik párt listavezetője egyetlen személy legyen.'

Úgy értve, egy és ugyanaz a személy.:)

Névtelen írta...

neveletlen

https://444.hu/2017/10/03/simicska-lajos-szemelyesen-festette-az-utcara-orban-egy-geci

Simics egymaga többet tesz Orbán buktatásáért, mint a gyűlölködő 'demokratikus ellenzéki' pártok.

V.ö,:
http://pkpkozosseg.blog.hu/2017/10/02/eldolt_a_fideszt_csak_jobbrol_lehet_levaltani

hello írta...

Névtelen neveletlen, szerinted, akinek a hivatalos vezetéknevéből a kicsinyítőképzőt is megtagadod, nem tehetne egy hangyabokányival többet Orbán megbuktatásáért annál, mint hogy a saját plakáthelyeire felfesti róla a véleményét?

Névtelen írta...

neveletlen

Dik má hello, csak nem a Jobbikkal akarjátok kikapartatni a gesztenyét?!
Bár igaz, ami igaz, a 'demokratikus ellenzék' már megtette, ami tőle telik.

1970 írta...

Kedves Joebacsi!

Egy pillanatig sem kell aggódnia, az ön kommentjei mindig gondoskodnak a szórakozásról (bár néha sírni kellene az abban leírt eszméletlen butaságokon:((()

Promenad írta...

Nekem az esetről az ismeretlen költő klasszikus négysorosa jutott eszembe.
Íme :

"Két dolog van a világon
Ami mindig biztos
Lapjára es' a tehénszar
S a
politika piszkos "










Nekem az esetről az ismeretlen szerző klasszikus négysorosa jutott az eszembe.
Íme :
"Két dolog van a világon
Ami mindig biztos
Lapjára es' a tehénszar
S a politika piszkos "








Promenad írta...

Bocs a duplázásért,de az elsö változatot elrontottam ,ami mégis bekerült a végleges kommentbe.

obsitos írta...

Nehogy már Botka legyen az áldozat. Iszonyatos rombolást vitt végbe, elsősorban a saját pártjában, és a pártja szavazói körében. Sikeresen kapcsolta össze az Orbán érát az azt megelőző szoci kormányzással. Egy kalap alá vette a kettőt és egyformán pocskondiázta. Az volt a szégyen, hogy ezt ennyi ideig tűrték azok az MSZP-s vezetők, akik részt vettek az előző érában akár csak úgy, hogy megszavazták a törvényeket. Megjegyzem ebben derekasan részt vett a visszafelé köpködő Botka elvtárs is. Teljesen eltévedt a koma, mint Ábel a rengetegben.
A fő mondanivalója az volt, hogy „Gyurcsány a hibás”. A fidesz propaganda kábulatában nem látta merre van az előre. Felhőtlen bódulatában átvette és ezzel mintegy hitelesítette is a fidesz megbélyegző propagandáját. Felelőtlen, kártékony, öntelt figura, aki majdnem eltékozolta a baloldal fogyatkozó hitelét. Nem sajnálni kell, hanem elhatárolódni tőle. Ideje volt, hogy felébresszék, mielőtt teljesen lenullázza az MSZP-t.
Jó lenne, ha mostantól a baloldal és főleg a két mérhető párt (MSZP, DK) a nyilvános megszólalásoknál egy szót sem ejtene az együttműködésről, hanem a teendőkről beszélnének. Az együttműködési birkózással ne rongálják tovább a hírnevüket. Tegyék ezt zárt tárgyalásokon és a végeredménnyel álljanak csak elő.

NewTiborc írta...

Obsitos!
Nagyon helyesen látod a helyzetet és Botka tevékenységét.
Annyira belelendült, hogy azt hitte, a Gyurcsányt kell leváltani, nem az Orbánt.

hello írta...

Obsitosnál a pont!

Igazolt az értékelésével.
Részvétnek nincs helye.
Én is ugyanezt állítottam Botkáról. Már mióta!

De nekem rajta kívül az észlény elnökéről (l. tegnap Olgánál!!! 😕) ÷ a bamba párttársairól is megvan a véleményem.

hello írta...

Kaptam, megmutatom - a nap mondása:

Magyarország ma olyan, mint egy koncentrációs virágkert.
Középen van egy mákvirág, melyet napraforgók, azokat meg tátikák vesznek körül
A legkülső sávban pedig sokmilliónyi árvácska.

anteus írta...

"A nevem Meir. Golda Meir."

anteus írta...

"A nevem Meir. Golda Meir."

pleinair írta...

Névtelen.

"Simics egymaga többet tesz Orbán buktatásáért, mint a gyűlölködő 'demokratikus ellenzéki' pártok."

Mi az a több, amit Simics tett?
Egy unásig ismételt ordenáré bunkóság kevés akkor, mikor súlyosan terhelő dokumentumokkal tudná bizonyítani orbán hazaárulással felérő bűntetteit.
Úgy látszik, ezt soha se fogja kamikáze módjára megtenni, mert mint tudjuk, ő is nyakig szaros.
Reménykedtem benne, reméltem, hogy van olyan bizonyíték a kezében, ami rá nem, csak orbánra terhelő, de ha a letépett plakátok helyére ma is csak azt a semmitmondó bunkóságot tudja felfesteni, akkor nem várhatunk tőle semmit.

Üdv: panír



hello írta...

Kedved Pleinair!

Ami a Simicska által használt minősítést illeti, még csak nem stimmel, mert abból a matériából még bármikor lehet rendes ember, de akit így nevez, abból már aligha...

Kerekes Zs írta...

Mint bizonyára többen emlékeznek volt, Orbán a rendszerváltás idején Soros támogatásával Oxfordban tanulmányozta a liberális/parlamentáris demokrácia elméletét.
Szerintem nagy odaadással és figyelemmel tette, legalábbis az eredmény ezt mutatja.
Ugyanis aki megfelelő képességekkel olvasgatja az elmélettörténetet, aki képes a történelmet arra használni, amire való : az analógiák felismerésére, az maga is rájöhet, hogy Orbán Viktor érti és tökéletesen használja a demokráciát.
Mint ugye bizonyára az is ismeretes, hogy a demokrácia egy olyan hatalommegosztási forma, melyben bár mindenki gyakorolhatja a legfőbb hatalmat, de azt a maga javára teszi.
A képviseleti -alias parlamentáris- demokrácia egy igen drasztikus lépés – egyben fantasztikusan ügyes trükk , hogy a tömegek önként és dalolva mondjanak le a legfőbb hatalomról azon az egy napon, amikor szabaddá téve őket megkérdik tőlük, mit szeretnél demokráciát vagy oligarchiát ?
Színtiszta Barabás jelenség: - megjegyezem 2000 éve ismert !!:)- Hosszú sorokban szinte egymást taposva demokráciának vélve üvöltik: oligarchiát! És még boldogok és büszkék is, hiszen kikérték a véleményüket :)
Kedves felebarátaim lám, itt is és most is sem nem azon megy az elmélkedés, hogy hogyan kellene/lehetne helyreállítani a jogegyenlőséget, hanem hogy kik legyenek a következő ciklusban az oligarchák :)
Nem magatok akartok gondolkodni, és összefogni, és elzavarni az összeset, oda, ahonnan jöttek, hanem azon agyaltok, hogy kit/kiket kellene/lehetne megtenni oligarchának, hogy inkább nektek kedvezzen :)
Aki a saját kárán sem tanul, -alias mindig ugyanazt csinálva mindig más eredményt vár- azzal sajnos nem nagyon van mit kezdeni :))
Természetesen egyben tisztelet a fehér hollóknak :)

mavteleo írta...

Kerekes Zs.
Én 1 fehér holló vagyok...csak így magamba'...
Szervusztok, jó napot !

civilhuszár írta...

Lazítsunk egy kicsit ! :-D


G Ras - A Lázadás Éve (Still D.R.E. riddim) Official Video 2017 - YouTube
https://www.youtube.com/watch?time_continue=41&v=mfqBHDCeM6I

DarthVader írta...

Kerekes Zs:

A parlamentáris/képviseleti demokrácia feltételez két dolgot:

1, a demokrácia képviselői képesek arra mind mentálisan, mind morálisan, hogy a köz érdekeit tartsák szem előtt.
2, a választók képesek arra, hogy a jelentkezőkről eldöntsék, megfelelnek-e az előző kritériumoknak.

Na most ha e két feltétel nem adott - márpedig ahhoz, hogy ez adott legyen, 6-700 évig norvégnak, dánnak, finnek, britnek, németnek, vagy svájcinak kell lenni, és még ekkor is necces - akkor az eredmény nem parlamentáris demokrácia lesz, hanem egészen más, meglehetősen gusztustalan valami. Nálunk pölö egyik feltétel sem teljesül.

Amúgy a képviseleti demokrácia alternatívája pl. a királyság, a teokratikus monarchia/oligarchia, a diktatúra, az anarchia, meg van még esetleg egy-két ritkább formáció. Lehet válogatni.

hello írta...

Akkor kezdjünk el reménykedni, hogy ha tényleg létezik reinkarnáció, legközelebb az általad felsorolt országok valamelyikében lehessen szerencsénk újra születni?