2011. szeptember 29., csütörtök

AZ SZDSZ UTOLSÓ SÓHAJA

Fekszik az öngyilkos a koporsóban, már mindenki elsiratta, hátramaradt hozzátartozói új kapcsolatok után néznek, keresik a helyüket a megváltozott körülmények között – az élet megy tovább.

Aztán egyszercsak mozgolódás hallik a tetem felől, felül a halott és boldogan jelenti be: Gyurcsány márpedig alkalmatlan az MSZP megújítására.
Aztán hanyattdől és élvezi a végleges nyugalmat, szája szélén mosoly bujkál – még utoljára azért megtettem, amit tennem kellett!
A koporsón pedig büszkén virít a felirat: SZDSZ.
Kissé morbid a kép, de mit tegyek, ez jutott eszembe, amikor elolvastam a nol.hu-n Tóth Csaba: A Gyurcsány-párti "szavazó" mítosza című cikkét.
A szerző a Republikon Intézet stratégiai igazgatója, politológus.
A Republikon Intézet egy magát pártpolitikailag független, liberális szellemi műhelyként meghatározó intézmény, amely a közéleti kérdések elemzésével, véleményezésével és javaslatok megfogalmazásával foglalkozik.
Célja a liberális szemlélet, szellemiség és megközelítés minél hatékonyabb közéleti megjelenésének és megvalósulásának elősegítése.
Az Intézetet fenntartó hasonló nevű alapítvány kuratóriumának elnöke Horn Gábor, aki komoly érdemeket szerzett a Gyurcsány vezette koalíciós kormány szétverésében, munkájának megnehezítésében, sok estben ellehetetlenítésében.
Nevéhez fűződik szocialistákkal közös kormányzásuk nyolc évének leggusztustalanabb beszólása a vizitdíjas népszavazás után, ő az egyik fő oka annak, hogy a mezei szocialista nem igazán tud mélységes bánattal tekinteni a bevezetőben bemutatott koporsóra.
Legyint egyet inkább, nyugodjatok békében.
Akit megnyert a liberális gondolkodásnak Kuncze Gábor, azokat ő és hozzá hasonlóan hasonlóan doktriner, öntelt és tehetségtelen társai zavarták világgá a liberalizmusnak még a környékéről is.
Hogy Tóth Csabának miért éppen most támadt ingerenciája megosztani magvas gondolatait a közzel Gyurcsány politikai alkalmassága tekintetében, ez maga a Nagy Titok, de hogy az ütemérzéke kiváló, az kétségtelen.
Maga a cikk hosszasan taglalja, hogy Gyurcsány miért népszerűtlen úgy az egyszerűbb néposztályok mint az emelkedett szellemiségű liberálisok között, akiket az SZDSZ oly jól képviselt, még nem is olyan régen.
Megállapításait a kívülálló megfellebbezhetetlen tárgyilagosságával teszi, feledve mindent, mit ő és elvbarátai összebarkácsoltak az átkos nyolc év alatt.
És feledve azt, hogy a liberálisok soha még nem kerültek annyira helyzetbe, mint éppen Gyurcsány Ferenc kormányában.
Kit érdekel ez már ma? 
A tárgyilagos szerző éppencsak az egészségügy reformjának kudarcát nem veri az exkormányfő fejéhez, de persze ezt egy következő cikkében még pótolhatja.
A szocialista párton belüli mozgásokat van olyan kedves egyszerű hatalmi harcként ábrázolni, melyben a gonosz Gyurcsány - akit mellesleg mindenki fenemód utál -  nyúlkál a párton belüli hatalom után, nem veszi figyelembe azt az ádáz harcot, melyet a jelenlegi megújulás iránt elkötelezett pártvezetés folytat a párt felemelkedéséért.
Ezt írja: „a párt vezetésével szembehelyezkedők magukat mintegy morális piedesztálra emelik: jelen esetben úgy téve, mintha a vita az MSZP megújításáról szólna.
Ez azonban naiv feltételezés.
Gyurcsány Ferenc két évig állt az MSZP élén, öt évig volt miniszterelnökként legmeghatározóbb politikusa, máig leggyakoribb szereplője.
Ha ennyi idő, a 2004-es sikeres entré és a 2006-os választási győzelem adta legitimáció nem tette lehetővé az MSZP „megújítását”, ugyan hogyan lehetne erre képes most, Magyarország egyik legnépszerűtlenebb politikusaként?”
Hát, szerintem nagyon, hiszen a ballaszt, ami hátrahúzta, mára elveszítette politikai befolyását, legfeljebb faluszéli intézetekben rágja a gittet, a hátrahúzó erők elleni harc pedig éppen a szeme előtt zajlik, ebbe volt éppen kedves fogadatlan prókátorként beledumálni – vagy lehet, nem is annyira fogadatlanul?
A párt megújításának terve arról is szól, hogy nyújtsunk politikai otthont a liberális gondolkodású és szociálisan érzékeny embereknek - ez alatt nem az SZDSZ vert politikushadai értendők, néhány tiszteletreméltó kivételtől eltekintve, - hanem azok, akik a való világban élnek és nem papírízű elvek megvalósítását akarják elérni, hanem egy nyitott, demokratikus, élhető és európai Magyarországot szeretnének a poros, nacionalista bezárkózás és a populizmus helyett.
Modern országot, ha úgy tetszik.
Persze azért a cikk végén kilóg a lóláb, a legnagyobb bánat az, hogy a LMP nem fog tudni együttműködni az őszödi beszéd és 2006 őszének Gyurcsányával.
Hát ez bizony sajnálatos.
Akkor bizonyára a Fidesszel fog majd együttműködni és én ezen valamiért nem is tudok csodálkozni.
Tulajdonképpen olyan ez az egész, mint amikor ott sopánkodik a döglött liba körül az egész família, csak az nem, aki etette, meg gondozta, mert ő éppen el van foglalva az új kislibák felnevelésével.
Szegény liba sorsán meg azok sopánkodnak legjobban, akik elfelejtették etetni meg itatni, sőt, még a legelőre vezető utat is elzárták előle – ők csak enni szerettek volna belőle, de azt aztán sokat!
Hol volt a tiszteletreméltó cikkíró 2006 őszén, amikor Gyurcsány az 56-os emlékművet koszorúzta?
Ott állt mellette?
Hol volt a kiállás az őszödi beszéd után a tisztességes és tisztakezű politizálás mellett?
Sopánkodás volt, meg jammerolás - hogy lehet ilyeneket beszélni – mint manapság is, Kertész Ákos esetében.
A cikk remekül beleillik az Avar - Mészáros féle Gyurcsány – ellenes, de alternatívát felmutatni képtelen szócséplések sorába, a liberálcsasztuska műfajának gyöngyszeme.
Szánalmas ez a helyezkedés is, az LMP mellett, amelyik még annyira sem liberális, mint amennyire zöld, pedighát zöldnek is csak a sárga-zöld színtévesztők nézhetik.
Ez nem liberalizmus, ez árulás.
Árulás a saját múlttal szemben, árulás az országgal szemben, melynek igennagy szüksége lenne egy olyan személyiségre, aki képes arra, hogy az Orbán elleni harc élére álljon.
Jelenleg ebből a politikus-típusból egyet ismerek.

:O)))

12 megjegyzés:

Előd írta...

"Azt inkább tudjuk, mit gondolnak az emberek egy Gyurcsány Ferenc dominálta MSZP-ről –véleményt mondtak erről korábban, és véleménytmondanak napmint nap a közvélemény-kutatóknak. Ez a vélemény pedig egyáltalán nem kedvező." - TÖKKÉLETES IGAZSÁG!



"igennagy szüksége lenne egy olyan személyiségre, aki képes arra, hogy az Orbán elleni harc élére álljon.
Jelenleg ebből a politikus-típusból egyet ismerek." - JA! ANNYI, MINT DÖGLÖTT LÓVAL INDULNI A VERSENYEN. AZ MSZP JÓL TESZI, HA KIVÁGJA MAGÁBÓL, MINTEGY TÁLYOGOT! INDULJON CSAK A SAJÁT "HULLA" SZÍNEIBEN.

Névtelen írta...

Ki az, PuPu?

Névtelen írta...

Ki az, PuPu?

Névtelen írta...

A képen az írás szerzője látható?
Istenkém .... ha felállna a fotőjből, ahol a napjait tölti és lemenne az utcára, vagy megkérné anyukát, vigye el vásárolni ... tán felnőne egy olyan tíz-húsz év alatt ...
(Olvastam a cikket tegnap, és a Tiednél sokkal vérmesebb gondolataim támadtak a szerzővel kapcsolatban. Ha tudtam volna, hogy óvodáskorú kisgyerek, másképpen ítélem meg a szerencsétlenjét ....)
Vica

Névtelen írta...

A zemberek nem mondtak véleményt.Elfogadtak egy hazug,habzó szájjal sulykolt véleményt,elhittek párszáz orbánhazugságot hogy majd vele jobb lesz.Jobb is lett, a jelképekben kielégülő hülyéknek ,akik saját érdekeiket is képtelenek felismerni.O.

Kogito írta...

Tisztelt előző felszólalók!
Látom, ökörködtök, tanult tinóként csak ilyeneket tudtok megfogalmazni. Kérdezném nagyokosok: mi az a nagy bűne Gyurcsánynak, hogy ennyire fikázzátok? Hozzatok ide perdöntő és súlyos (bizonyított) hibákat, miket követett el Gy.F.? Persze ne a narancsbolsevikok által megfogalmazottakat!
Hozzászólásaitokból az ég világon semmi nem derül ki ebből. Csupán az Orbán féle, 10-11 év óta mantrázott ocsmány, uszító és lejárató szövegeket ismételgetitek, azokat a mocskolódásokat hangoztatjátok, amiket ez a népnyúzó, idegbeteg, pszicho- és szociopata elmebeteg barom, a Magyar Ész hegedült a füleitekbe. Javasolnám összehasonlítani a két karaktert minden vonatkozásban. Ki a demokrata?
Ezt főleg Elődtől kérdezném és várom a bizonyítékokat arról, miért tályog Gyurcsány Ferenc? Nem esetleg az egész rohadt MSZP vezetés a rákos sejtek halmaza? Írtam ezeknek a senkiháziaknak több levelet is, hogy nem kell annyira Orbán 16 %-os adóját fikázni, hanem ha komolyan gondolják a szegények melletti fellépést, kiállást, kollektívan mondjanak le a 16 % fölötti pénzükről és utalják jótékony célra! A kriptokommunista elvtársak válaszra sem méltattak. Gyurcsány, Bajnai pl. lemondott a fizetéséről, de ez a szemét csúti toprongy ezt soha nem tette meg. Javaslom elolvasni Ferenczi Krisztina SZÜRET, az Orbán vagyonok nyomában című könyvét. Alaposan dokumentálva van, hogy ez a rohadt hazudozó hogyan gazdagodott meg bűncselekmények sorának elkövetése árán. Persze az idióta fideszes birkák ezt sem hinnék el, annyira sötétek, hogy a korom fényesen világít mellettük.

stirlitz írta...

Kár volt kinyitni a szájukat sok baromságot amit kitalálta 20 AFA tartos fogyasztási cikekre
széfek a korterembe stb

külsős írta...

Hogy klasszikus kortársat idézzek : Kija f..s ez az előd meg az újabb idevetődött/névtelen? Pupu, ezek rosszabbak a kullancsoknál, azokat könnyebb megszüntetni. És azok csak az erdőben támadnak, ezek meg mindenütt.Hatékony lehetett a fideszakadémia!
Ki ez a halszemű a fotón? Politológus? Jajjjjjj!!!

Kogitó! nagyon egyetértünk!

Pupu! Szuper vagy, mint mindig!

Névtelen írta...

"ez a népnyúzó, idegbeteg, pszicho- és szociopata elmebeteg barom,"

Kiről beszélsz? A nagy klasszikusról?

"az egész rohadt MSZP vezetés a rákos sejtek halmaza"

Egész jó véleménnyel vagy róluk! Csak gratulálni tudok.

Csak azt nem értem, hogy miért szeretnétek, ha klasszikusotok ehhez a bagázshoz /mszp/tartozna, sőt ennek a bagázsnak lenne első embere.
Nagy klasszikusotok álljon ki a DK-val. Hogy kevesen vannak? Nembaj. Álljatok be melléjük, s majd meglátjátok, marad olyan gyenge a DK, mint a nyári zápor után a libafos.

éva írta...

Pupu -szupi, mint mindig.
Egyébként nem kellene a fiúcskát fikázni: a maga részéről sokat tett a még csukott liberális szemecskék nyitogatásáért! Nem utolsó sorban a lehetséges partnerek számának szűkítésével. Ha valamelyik liberálisnak netán még mindig lettek volna illúziói.

Névtelen írta...

Szokás szerint remek írás, én csak azt nem értem PuPu, honnan vetted, hogy közben kinőtt a realitásérzékük? Nagyon kíváncsi vagyok, ki finanszírozza a hihetetlen éleslátásukat a Horn Gábor alapítványában. Nem tud valaki közelebbit?
HJP

Névtelen írta...

Ez különösen tetszik:

"Gyurcsány Ferenc 2006 nyarán 67 ponton állt az SZDSZ szavazói körében – 2008 nyarára ez 24 pontra csökkent. Ma mitől lenne sokkal magasabb ez az érték?"

Katasztrófa lesz, ha Gyurcsány elveszti az SZDSZ szavazóit, tényleg.
HJP