2011. december 13., kedd

ABSZURDISZTÁN

Természetesen lesz költségvetése az országnak – már miért is ne lenne?
Hogy abból egy szó sem lesz igaz?
Kit érdekel?
Orbánt a legkevésbé, de a Fidesznek nevezett kamupárt parlamenti képviselőit se nagyon.
Hogy egy normális államban elő lehetne vezetni egy olyan költségvetést, mely olyan számokon alapul, melyek köztudomásúlag hasraütéssel lettek megállapítva, az kizárt dolog.
Nálunk nem, nálunk lassan már szinte kötelező kormányszinten hazudozni és összevissza hablatyolni, majd megszavazni is a törvényjavaslatokban megtestesedett idiótaságokat.
Lesz egy olyan költségvetésünk, amelyiknek semmi köze sem lesz a valósághoz, mert itt a kormánypárt mamelukjait vélhetőleg kézfelemeléseik száma után díjazzák.
Így aztán nem lehet csodálkozni azon, hogy megszavaznak mindent, meg annak az ellenkezőjét is, mint Lázár legutóbbi módosító javaslatával történt, mikor is az óvodai korhatárok megállapítására került sor.
Amikor egyébként is hitelességi válsággal küzd a kormány és az újabb leminősítés veszélye itt lebeg felettünk, akkor a nemzetközi pénzvilág előtt ilyen kóklerkedéssel tönkretenni a még megmaradt kis lehetőségeinket is – öngyilkosság.
Mint ahogy a mai bírói kinevezések ügye is a politikai öngyilkosság témakörébe tartozik, mert Amerika ismételt figyelmeztetése ellenére tovább bontani a fékek és ellensúlyok rendszerét Anikó asszony barátnőjének kinevezésével, ezt nem fogják Orbánnak megbocsátani, és nem feledékenyek.
Aztán itt van ez az EU ügy is.
Miután jól pofánverték, hazajött, elénekelte a győzelmi jelentését, duzzogott az ellenzékre, akinek ott kellett volna mögötte masírozni, örömkönnyeket hullajtva, ehelyett nem értették meg az ő halhatatlan és magasztos lelkét.
Éppencsak nem sírt, de attól tartok, az ő visszafojtott könnyeit is nekünk kell majd elsírni.
Megsértette a nemzetközi pénzvilágot, elhessegette az IMF-et, belegyalogolt a nagyon erős zsidó pénzügyi lobbiba, most kezd éppen kivirágozni a kisantant felélesztésére tett kísérlete, a Vajdaságban már verik a magyarokat.
Eljöhet még az az idő is, amikor a vasúti kocsik előtt sorakoznak majd azok a határontúliak is, akik úgy utálják Viktátorunkat, mint Fejenagy a kukoricagölödint – kitelepítésre várva.
Lassan már mindenkivel összeveszett, mindenki bizalmát eljátszotta és nem tanul semmit, sőt.
Itt van ez a Matolcsy –ügy is.
Már a világon mindenki számára nyilvánvaló, hogy Matolcsy megbukott, de a vezéri hiúság nem engedheti ezt bevallani, így aztán tovább boldogíthat bennünket, ki tudja, meddig.
Ha én gazdasági miniszter lennék, akkor elbujdokolnék szégyenemben, ha az IMF nem akarna látni a delegációban, és nem hülyíteném magam tovább – lemondanék.
Szerintem Matolcsy már meg is tenné ezt, de nem engedi neki a törpeerőmű, mert az az ő képességeit is megkérdőjelezné, márpedig az elképzelhetetlen.
Meddig fog ez így menni?
Meddig ígérgethet még büntetlenül elrugaszkodást, mikor már mindenki tudja, hogy csak a valóságtól képes elrugaszkodni?
Meddig adhat még tanácsot a libák megmentéséhez, mikor már az egész világ tudja, hogy az összes libánknak annyi?
Beleindulunk a jövő évbe a lopott pénzek maradékával, a hazug költségvetéssel, a már előre látható társadalmi feszültségek biztos tudatában.
Azt gondolja talán, hogy meg tudja vásárolni az egészségügyben dolgozókat egy egyszeri kis összeggel?
Ez az ember nem tanult a szlovák példából sem, képtelen a tanulásra, képtelen az alkalmazkodásra, képtelen felmérni az ország és a saját helyzetét.
Azt mondják, a politika a kompromisszumok művészete, ő nem alkalmas kompromisszumok kötésére, csak megy előre, mint a cigány lova, fejjel a falnak.
Ő sem vak, csak bátor.
Kádár sikeres politikus volt, külföldön és itthon egyaránt.
Úgy jellemezték őt, hogy a kompromisszumok robotosa.
Vajon Orbánt hogy fogja jellemezni a hálás utókor?
:O)))

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

kadar gyilkos volt

Mutabor írta...

Hogyan jellemzi az utókor?Valószínüleg jellemtelenezi.

Varga Éva írta...

Névtelennek: már Orbán is az!
Egyébként meg:az utókor vagy egy lábjegyzetben fogja, apró betűkkel "jellemezni", mint pillanatnyi kisiklást, vagy egy külön fejezetet szentelnek neki, mint a "kora XX. századi népelnyomó diktatúrák újraélesztőjének", azzal a zárszóval, hogy "és elmegyógyintézetben fejezte be életét."
Vica

zombi írta...

Névtelen!

"kadar gyilkos volt

2011. december 14. 3:43"

Tanulj már egy kis történelmet, Te ostoba. És ne azt mantrázd, amit a Fidesz bemagyaráz Neked. Keresd az okokat és ne csak az okozatokat. Mert a kettő nem választható el.,
Tanulni, tanulni, tanulni. De nem mindegy, hogy mit, meg kitől.

Konrád írta...

A maga módján mindegyik Horthy, Szálasi Orbán, diktátor és gyilkos (hányan mentek halálba bölcs vezéred hülyesége miatt? No és hányan fognak még ezután! Csak nehogy Te is köztük légy!
Egyébként menj vissza helyesírást tanulni az általános iskolába!!

Avi írta...

Jó az a fénykép :)))
Természetesen a írás is.:)

Névtelen írta...

zombikam vedd csak a kadar janit, biztos a te femiliad is ott sertepertelt annak idejen a husos fazek mellet, es mindazoke akik vedik ot, pupu is az o katonaja volt anno.