2011. december 16., péntek

MOST KEZDŐDIK A, MOST KEZDŐDIK A …

Most kezdődik a tánc.
Nem is értem, hogy mit is képzelt ez a hataloméhes szerencsétlen és pénzéhes bandája.
Néha úgy érzem, hogy amikor földrajzórán kellett volna ülnie, akkor helyette éppen kőtöréstől kérges tenyerek verték deformáltra Szeretett Vezérünk fejét és ezzel egy nekifutásból halhatatlan lelkét is.
Csicskásai egyszerű emberek, akik nem születtek sem hősnek, sem vezérnek, arra nevelődtek, hogy személyes előmenetelüket mások szolgálatától tegyék függővé, kelljen bár aktatáskát cipelni vagy egy törvényjavaslathoz módosító indítványt beterjeszteni.
Ők nem tesznek mást, csak igazodnak a Vezér éppen aktuális elmeállapotához, ennek megfelelően lesznek hol gyorsabbak, hol ritkábbak a nyelvcsapások a szentséges ülepen.
Ellenben emberfia nincs, aki merné venni a bátorságot, hogy szembeforduljon a beteggel, vagy akár csak szembesítse őt az elképzeléseitől fényévnyi távolságban levő valósággal.
Mindenki tudta, hogy nem jó azon a terepen egérnek lenni, ahol az elefántok szexuális élete folyik, hát még, ha az egér mindenáron keresi a bajt és bejelenti igényét az aktusban való részvételre, eközben folyamatosan szemközt köpi a legpotensebb bikákat.
A mi Vezérünk nem tudja ezt, ellenben kirívóan pimasz és agresszív.
A saját szisztémája szerint elképzelhető, hogy van valamiféle terve arra, hogy hogyan fog pénzhez jutni, ha elfogy a lopott lóvé.
Egyrészt erre utal a tréfás frakcióvezető álláspontja, aki miután abszolválta a kötelező fideszes bunkósági gyakorlatot (neun komma sieben…) és hazaküldte az IMF küldöttségét Jézuskát várni, kevésnek találva ezt, még elmondta, hogy hadd menjenek, úgyis visszajönnek majd, mert rengeteg pénzük van nálunk és nem akarják veszni hagyni.
Azon túl, hogy ez a kis eszmefuttatás szépen rávilágít mai potentátjaink erkölcsi állapotára, de valóságismeretük hiányáról is szép képet ad.
Ami a magyar kormánynak óriási pénz, az az IMF-nek vagy az Uniónak elhanyagolható tétel, és könnyen megeshet, hogy térden csúszva kell pénzt kérnünk világ csúfjára azoktól, akikkel most packázni akarunk.
De lehet, hogy más források után néz a mi kreatív nemzetvezetőnk és – evés közben jön meg az étvágy – ha már hozzányúlt a magán-nyugdíjpénztárakban magánszemélyek által felhalmozott pénzekhez, esetleg kedve kerekedik a magánbankokban őrzött magánbetétek elkonfiskálásához is, hivatkozva arra a válsághelyzetre, melyet éppen ő idézett elő.
De az is lehet, hogy ugyanezen hivatkozási alappal elad valamennyit az állami erdő vagy földvagyonból, természetesen magyar magánbefektetőknek, mondjuk családi gazdálkodóknak, akik erre a célra majd kapnak államilag garantált pénzeket valamelyik állam által ellenőrzött bankból, - fog örülni Anikó asszony.
Mindenesetre bármit is tesz, olyan lesz, mint a homokba süppedt Lada vezetője, aki a gázpedál minden megnyomásával mélyebbre ássa magát, majd szomorúan néz szét a tájon, de csak két traktort lát a környéken, aki kihúzhatná, azok vezetőinek is épp a minap szidta a durva anyját.
Most a faképnél történő hagyás esete forog fenn, de ez még csak az első lépés a fegyelmezési gyakorlatnak, de könnyen úgy járhat, hogy vele már nem is akarnak megegyezni, hagyják szépen elmerülni a mocsárban, hadd bugyborékoljon, hadd úszkáljanak bűzös emléke felett a vadlibák.
Mindenesetre az ország szégyene lesz, ha az eltakarítása nem túl gusztusos munkáját is másra bízzuk, mert ezzel semmit nem old meg az ország.
Orbán a mi társadalmunk végterméke, ha mi tettük azzá, akivé lett, egy ócska kis diktátorocskává, nekünk is illene és kellene eltakarítani.
Kár, hogy erre az ország ma láthatólag alkalmatlan.
Ha szóba kerül a személyi alkalmatlanság, akkor hívei azonnal másról kezdenek beszélni, ha viszont arról kérdezik őket, hogy jó vagy rossz irányba megy e az ország szekere, akkor ők is azt mondják, hogy inkább rossz, mint jó irányba tartunk.
Mindenesetre fel kell készülnünk egy olyan helyzetre, amikor már csak pofázással nem lehet megoldani az ország dolgait, ehhez pedig társadalmi béke és valamiféle minimális egyetértés kellene.
A puccsistákkal kiegyezni lehetetlen vállalkozás, viszont el kellene kezdeni a felkészülést az Orbán utáni időkre.
Nem általában, hanem konkrétan és gyakorlati megoldási javaslatokkal.
Mi legyen a nyugdíjakkal, mi legyen az egészségüggyel, mi legyen Orbán Alaptörvénynek nevezett, pamutgombolyagokkal játszó politikai macskáinak képével.
Mi legyen a politikai kinevezettekkel, a Fidesz pártkatonáival, a bebetonozott főbírákkal, legfőbb ügyésszel, a jogállammal, a fékek és ellensúlyok rendszerével, mi legyen Magyarországgal.
És mi legyen Orbánnal, mert mindenkinek meg kell tanulnia a demokráciát ebben az országban, meg kell tanulni, hogy nem szabad a választópolgárok bizalmával visszaélni.

:O)))

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

„Mindenki tudta, hogy nem jó azon a terepen egérnek lenni, ahol az elefántok szexuális élete folyik, hát még, ha az egér mindenáron keresi a bajt és bejelenti igényét az aktusban való részvételre, eközben folyamatosan szemközt köpi a legpotensebb bikákat.
A mi Vezérünk nem tudja ezt, ellenben kirívóan pimasz és agresszív.”

Hát ez a baj, ezek a legpotensebb bikák, ezek az un. „bizonyos pénzügyi körök” akarják uralni már az egész világot”. Mocsok, moslék, rohadék állatok! Ezek ellen kellene már mindenhol szembeszállni, mert ezek nem tudják, hogy mi az elég. A Mi Vezérünk sok mindent tud, legyen is pimasz és agresszív, mert agresszív emberekkel csak agresszivitással lehet valamire jutni, a gyengéket eltapossák.

„Mindenesetre az ország szégyene lesz, ha az eltakarítása nem túl gusztusos munkáját is másra bízzuk,”

Nem kel másra várni, nem kell mással kikapartatni a gesztenyét, nemcsak itt kell gúnárkodni, oda kell menni hozzá és elintézni. De ahhoz nemcsak gatya kell, hanem ember is.

Debi írta...

Nos, hogy mi legyen? Egy jó John Deere traktor után kell kötni a többsoros ekét és elvégezni a tavaszi mélyszántást, hagy forgassa jó mélyre azt a sok gazt. Még egy kis Fosat nevű totális gyomirtós kezelés sem ártana, ami a földbe került szaporító sejteket is elpusztítja,

Névtelen írta...

A pénzt asz MNB-ből einstandolja, és azzal kihúzza még pár hónapig. Ez a terve szerintem...

Dancs Beatrix írta...

Látom itt valaki használja a Debi nevet,eddig ez én voltam.:( üdv:dancs bea

zombi írta...

Igen. Az a terv, hogy a devizatartalékokat felhasználja.Már említettem, hogy soha nem gondolkodik azon, hogy az oknak mi lesz az okozata. Csak a mai napnak él, mert sajnos tovább nem terjed ki sem a tudása, sem a várható következmények számbavétele.Mivel a valutatartalékhoz nem jut másképen hozzá, hát inkább hagyja az IMF-et és az Uniót. Lehet, hogy arra számít, hogy nem hagyják, hogy egy úniós ország galyra menjen. Csodálkozni fog, mert hagyják. És akkor mondhatja megint, hogy hátbatámadták, mikor ő a nemzetéért küzd, meg az önállóságért. Ezt már a nyilatkozatában is kifejtette, hogy az IMF a mi bankunk és kutyakötelessége a pénzt ideadni, ha már a mi bankunk. Akkor mi is mondjuk meg, hogyan táncoljanak.
Nem az a baj, hogy Orbán, meg a galeri pofáraesik, hiszen anyagilag már be biztosították magukat a rengeteg pénzzel, ami a külföldi bankokban van. Nem is az OTP-be tartják. Kíváncsi lennék, Csányinak, hány milliárdja van az OTP_ben betétként. Ami meg várható, az az államcsőd és a forradalom Csak nem a fülkékben, hanem a Kossuth téren. Csak akkor nem az orosz tankok jönnek, hanem a NATO.

Magyar Terézia írta...

Egyetlendolgot nem értek ebből az egész helyzetből! Miután állandóan a szuverenitás megőrzésére hivatkoznak, nem törődnek azzal, hogy az ország nagy része már éhezik! Mit ér a szuverenitás, ha csak pár ezer embert érint? Mi többiek ássunk gödröt magunknak és feküdjünk bele? Kikkel akarják a gazdaság fellendítését végrehajtani, ha már fizikálisan, depressziósan tönkrement emberek lesznek az országban? Vag fogják a sok pénzt amit megszereztek maguknak és lelépnek? A több9ek pedig dögöljenek me?

Patti írta...

Milyen jó is lenne, ha a mi Vezérünk teremtene pár új munkahelyet az ország nem létező pénzéből... Mivel se pénze, se szándéka nincs erre, ez a feladat a "potens bikákra" hárul (EU, meg talán egy pár "gaz, galád, kapitalista" multi, akik még mernek itt befektetni...), akiket oly bőszen igyekszik világgá zavarni a nagy szabadságharc közepette. Ez jövőre bizonyosan sikerül neki, akkor fognak majd a kisemberek a fűtetlen lakásban morfondírozni télvíz idején, hogy talán azok a "mocskok" is jók lettek volna valamire... akik meg nem jutnak el idáig a gondolatban, azok fújják majd az "elmúttnyócév" című nótát, és mennek a faluvégre kecskét terelgetni (ha éhen nem döglik addigra a szegény pára).

Sajnos pénzemberek uralta világban élünk, akár tetszik, akár nem...

Névtelen írta...

egyetertek elso nevtelennel, mert most is haboru folyik ellenunk csak most nem fegyverrel, hanem penzzel.ez eleg szomoru. remenykedjunk abban, hogy Padre Pio szavai egyszer valora valnak, de addig meg sok harcot kell vivni, persze az ilyen poponyalokkal akik hasraesnek mindenfele eroszakos hatalmak elott, akik itt irogatnak nem lehet. ezeknek az ugynevezett balos embereknek mar a zsigereikben van abehodolas idegen hatalmak elott. nem allitom, hogy OV perfekt, de az o eseteben teljesen mindegy, hogy van rajta sapka vagy nincs.

Debi írta...

Kedves Dancs Beatrix!
Kb. két éve vagyok Debi Pupu blogján, de ha Te régebbi vagy, válaszolj és megoldjuk a problémát
Üdvözlettel: "Debi"