2011. december 7., szerda

HARC A PÉNZESLÁDÁÉRT

- Hol van még pénz?
Van még valaki, akin nem vágtunk eret?
- Nincs Keresztapa - feleli a megszeppent consigliere, - legalábbis csak olyanoknál van pénz, akiktől elvenni meglehetősen nagy kockázattal jár.
Ott van a jegybank-ipar például. 
Bár bejuttattuk embereinket a szervezetbe, de a kulcspozíciót még nem sikerült elfoglalnunk.
Ez az aktakukac-kinézetű Simor ráült a pénzesládára, a kulcsát meg lenyelte és azóta úgy viselkedik, mintha ő lenne a Rambo!
Az ágya már tele van levágott lófejekkel, minden nap fenyegetik legrosszabb arcú politikusaink, más már régen frászt kapott volna, ez meg csak álldogál szenvtelen arccal és keresztülnéz rajtunk.
Mondjuk érthető a bátorsága, mögötte áll a Jegybankok családja, az EKB pedig már többször rávert a kezünkre, mikor a kasszakulcs után nyúlkáltunk!
- Próbáltátok lefizetni?
- Ezt már nem lehet, Keresztapa, ezt már teljesen elvadítottuk, ami azt illeti, ezt elkúrtuk.
Nem kicsit, nagyon!
A szokásos eljárással indítottunk, embereink az első utcasarkon baseball-ütővel rárontottak, mint szocik a nemzetre, jól összevissza kenték sárral, ráolvasták az offshore-lovagi vádakat, de lepergett róla.
Ha visszaemlékszel, te is tettél egy – két releváns megjegyzést rá, így oszt ez lett a vége.
Hiába van dugig töltött kincsesládácskája, a világ legtárgyilagosabb képét vágva küld el bennünket a náthás sóhajba, - igen dühítő!
A tetejébe a népnek is kezd kicsit gyanús lenni a világ felosztása Fideszesekre meg bűnözőkre, talán ha összehívnál megint egymillió embert a Parlament elé, változhatna a közhangulat.
Esetleg, ha baleset érné, mondjuk rácsukná valaki a páncélterem ajtaját, - két hetet csak kibírnánk pénz nélkül, de ő víz nélkül?
- Ehhh! – ez időszerűtlen…
Próbálkoztatok már az emberi gyengéivel?
- Ennek nincsenek emberi gyengéi, nem iszik, nem költ vagyonokat lóversenyre, otthon gyufaszálba kártyázik, a rulett csak játékelméleti szempontból izgatja, ez egy halvérű alak, bérgyilkos típus, csak ez nem távcsöves puskát visz a hegedűtokban, hanem közgazdasági alapműveket.
Ha legalább a címlistát meg tudnánk szerezni, talán a Gyurinak is segíthetne valamelyest, - gyorsan tanul, egyszerre két könyvet is képes olvasni!
De a hegedűtok is kulcsra jár és azt a kulcsot is lenyelte, azt mondta, reszeljünk magunknak újat, és a Közgázt emlegette…
- Az nem járható út.
A Corvinus, ez a bolsi-libsi fészek nem jöhet számításba, még a végén a Dobrev Klára mondaná meg nekünk a tutit, ez pedig ellentétben áll a család jogállásáról szóló törvénnyel, Apa olvas - Anya főz, ugye, meg az államelvvel: Kirche, Kinder, Küche ugye, ahogy azt Anikó példásan abszolválja.
Egy asszony babázzon csak a háztartással, na, jó, legfeljebb a családi vagyonon tartsa rajta a szemét, ne mi nyerjük a legtöbbet, meg irányítsa a személyzetet, de tanácsot nekem legfeljebb te adhatsz Lajos!
Próbálkoztatok már nővel?
- Ne is mondd!
Ráküldtük a Selmeczi Gabit, aki egy teljes héten át a Tescóban gyakorolta, hogyan kell erotikusan a szájába venni a kifli csücskét, hogy lehet a nyelve hegyével csábosan körbenyalogatni.
Külön zenetanárt alkalmaztunk mellé, hogy hatásosan tudja elbúgni neki némi Karádys reminiszcenciával: Szenátorral próbáltad már, szép, szemüveges hercegem?
Átnézett rajta, mint az ablaküvegen, pedig Gabika a kezdet kezdetén már ott állt melletted az Aurórán, vagy a Hapci motoroson vagy min is!
- Hmmm…
Mi a helyzet az IMF-el?
- Nem könnyű a helyzet Keresztapa.
Habár ma a Tamás elkezdte az informális tárgyalásokat azzal az ukrán nővel, akit mellesleg ez a majom Kósa Lali halálra sértegetett, mert az ostoba teljesen komolyan vette, amit az IMF-ről mondtál. Nem ismerte fel a zsenialitásodat, hogy a világpolitikát úgy kell intézni, mint a lóvásárt, nem szabad a vevőt szidni, a ló fogát le kell reszelni és a seggébe dugott nádszállal fel kell fújni szép piacképesre.
Majd a Tamás talán korrigál, végtére is igaz, hogy még semmit nem ért el a sok sürgés-forgással, de ő legalább tud dús fantáziával szépeket ígérni – már a ferdeszeműeknek is milyen szépeket mondott!
De lehet, ez is kevés lesz, neked is be kell vetned magad és a te utánozhatatlan eleganciáddal végig kell csókolnod a karját a kisujjától a hónaljáig, jó nagyokat cuppanva.
Mint szoktad az amerikai nagykövetasszonynak is, akit teljesen meghódítottál, alig tudta elrebegni a demars kifejezést, olyan zavarba jött, mikor elegánsan pucsítva rábuktál a praclijára!
- Mikor lehet ebből pénz szerinted?
- Hát, van egy optimista verzió Mein Vezér, mely szerint akkor, mikor a libák visszahúznak nyári szállásukra, meg van egy pesszimista verzió is – az ahhoz köthető, mikor te húzol el…
- Ez elképzelhetetlen, mást kell kitalálnunk!
- Talán ha a Gyurit odadobnánk a népharagnak, mondván, hogy ferde szemmel nézte a forradalmat?
- Megfontolom…
Most töltsél egy italt és hagyjál magamra.

Hiába, Vezérnek lenni magányos műfaj…

:O)))

5 megjegyzés:

zombi írta...

Na, tegnap este hallgattam Navracsicsot az
Egyenes beszédben. Még bolondabb, mint a főnöke. Pedig Orbán is átment már egy-két elmeorvosi vizsgálaton.
De ez a tegnapi blog témája volt.

A maihoz meg csak annyit, hogyha az IMF nem lesz hajlandó úgy pénzt adni, ahogy Orbán akarja, akkor bizony jön a valuta tartalékalap felhasználása. Már a mult pénteken megmondta Orbán, hogy mérhetetlenül sok pénz fekszik a MNB-ben kihasználatlanul.
Ez a vég kezdete.

Névtelen írta...

Úgy látszik, az egyre fokozódó helyzet belőled mindig kihozza a legjobbat!
Mind a tegnapi, mind a mai írásod - túl azon, hogy hülyére röhögi rajta magát az ember - a lehető legpontosabb leírása annak, amit tesznek velünk utolsó, mocskos gazemberek, élükön a felcsúti lókupeccel.
Köszönöm PuPu, mindig nálad kezdek reggel és egy ilyen írás még a napi borzalmakhoz is erőt ad!
Üdvözlettel: Vica

MoonRiver írta...

Bocs Vica, legalább akik olvasnak, tudják, hogy nem én vagyok. Egyébként egyetértek, csak időnként olyan vagyok, mint az egyszeri ember az ajtó előtt: bólintottam.

kogito írta...

Ez a görbelábú futballzseni, mellesleg elmeháborodott kazánkovács és ékszerész (kínomban nem tudok már jelzőket találni) teljes káoszba dönti az országot és a népünket. Függetlenül attól, hogy bal- vagy jobboldali, katolikus vagy ateista vagy bármilyen vallású.
A káoszról és egyebekről kaptam ma egy e-mailt, benne az alábbi hivatkozással:
http://www.youtube.com/watch?v=pwgvW6D3_no

Végignéztem az összes videót és ledöbbentem. Főleg az utolsó három volt a legérdekesebb.

éva írta...

Pupu, közben Tamás felleggé vált! Jujj, úgy izgulok! Most Orbán majd maga tárgyal az IMF-el? Mert eddig sem volt a tárgyaló bizottság olyan hűha (pénzügyekért felelős Eltolcsy nélkül), de miniszter nélkül még annyira sem, mint eddig.
És a Mi Boldogságunk közben demonstratíve egy kicsit közelebb lökdöste a tutajunkat a Balkánhoz azzal, hogy "nem fogadta el" az Uniós meghívást a költségvetések közelítéséről.
Na nehogymár akadályozzák Eltolcsy zseniális unortodok (= nem normális) gazdaságpolitikáját!
Tényleg csak a szövegeidben találunk egy kis vigaszt!