2011. december 15., csütörtök

MÁR MEGINT LOP

A Stabilitás Pénztárszövetséget nem értesítették és nem egyeztettek arról, hogy meghosszabbítják a munkavállalói nyugdíjjárulék "elvonását. 
Olvasom és nem hiszek a szememnek – ez vagy naivitás, vagy parttalan hit Vezérünk erkölcseibe belevetve…
Ha ezt a kérdést higgadtan vizsgáljuk, akkor meg lehet állapítani, el sem volt várható a kormánytól, hogy a magánnyugdíjpénztári pénzek maradékának lenyúlása előtt odaálljon vitatkozni azokkal, akikre a munkavállalók rábízták a pénzüket, ez elvi szempont.
Elviszem.
Pont.
Pedig nem erről volt szó, mikor a nagyját kiemelték a zemberek zsebéből, örökre bizonytalanná téve a magyar dolgozó jogát arra, hogy a munkája után befizetett összegekből önmaga gondoskodhasson öregkora anyagi biztonságáról.
Mikor agyba-főbe fenyegették a munkavállalókat, hogy ne bízzák a pénzüket a pénztárakra, hiszen ki alkalmasabb a Mi Kincsünknél arra, hogy vigyázzon a pénzünkre, mint ő?
Mégis voltak néhányan, akik ezt az ügyet az aesopusi meséken felnevelkedve, gyanakodva szemlélték és azt mondták, hogy talán mégiscsak az az igazi, ha a pénzek az ő felügyeletük alatt maradnak.
Hiába lengette Vezérünk a hirtelen kezeügyébe került hólapátot vadul, hiába vetette be ellenállhatatlanul sármos mosolyát, hiába csattogtatta vadul a fogait, ezek a renitensek csak nem adták be a derekukat és várták, hogy a jogállam majd helyreállítja a világrendet, és januártól majd ismét a számlájukra érkezik a munkáltató által levont 10% munkavállalói járulék.
Jogállam?
Ugyan kérem, avítt terminológia ez, most nemzetileg egyetértünk, és ez az egy maga a Vezér, és aki nem érti ezt meg, az megy a levesbe.
Azt ugyan nem lehet pontosan értelmezni, hogy mi erre a jogalap, hiszen a renitensek kiestek az állami nyugdíjrendszerből, nekik ez az összeg az állami nyugdíj pótlására kellett volna, hiszen a munkaadói járulékot már elvették tőlük, ezzel pedig az maradt nekik, ami a hetedik gyereknek, ami meglehetősen setét jövőt vetít öregkoruk borongós horizontjára.
Mindenesetre, ha a magánnyugdíj-kassza kiürítése majd eltapsolása bunkósbottal, aljas indokból elkövetett rablás volt, akkor ettől az akciótól se tagadjuk meg ugyanezt a minősítést, egyben szomorkodjunk bánatosan a pénztártagok tragédiáján, akik imígyen most ott állnak a nyugdíjas éveik előtt, tele bizonytalansággal.
Azt mondta Matolcsy, a magyar közgazdaságtan ujjatlan Paganinije, hogy arról is lehet szó, hogy ismét megnyitják a lehetőséget: aki akar, átléphet az állami rendszerbe. 
Hát, ez meg a bunkó pofátlanság minősített esete, ez maga a cinikus, lopakodó diktatúra.
És már megint Orbán hatalmi gőgje, aki bosszút áll azokon, akik nem engedelmeskednek a diktátumoknak, akik mernek venni ehhez bátorságot.
A nyugdíjrendszernek egyébként is annyi, hiszen a magánnyugdíjpénztárakat sem jókedvükben hozta létre az állam anno, hanem azért, mert nyilvánvalóvá vált, hogy a korabeli nyugdíjrendszer – a társadalom előre látható elöregedése miatt – nem is túl sokára fenntarthatatlanná válik.
Nálunk az emberek arra szocializálódtak, hogy becsülettel végigdolgoznak úgy 40 évet, majd a befizetéseik után, de azzal nem szoros összefüggésben az állam megállapít majd nekik egy méltányos nyugdíjat, melyből ugyan nem lehet minden nap libasültet enni, de azért talán farhátra futja belőle, hetente egyszer.
No, ennek a szép álomnak itt a vége, fuss el véle.
Egyre többször ismételgetik sameszei bölcs pofával a Vezér nagyképű ostobaságát, mely szerint csak annyi nyugdíjat fizethetünk ki, amennyi befolyt a nyugdíjkasszába.
Ez azt jelenti, hogy a már megszerzett nyugdíjjogosultságokon is változtatni terveznek, és nem, hogy nyugdíjemelés prognosztizálható, hanem az, hogy az egyre több nyugdíjas között egyre kevesebb pénzt akarnak szétosztani, azt is kegyet gyakorolva.
Abban a bizonyos átkos negyven évben a nyugdíjasok, ha gazdagok nem is, de megbecsült tagjai voltak a társadalomnak, volt munkáltatóiktól kaptak ilyen-olyan juttatásokat, kis karácsonyi ajándékot, kis segélyt, üdülést, ezt-azt, az államtól megkérdőjelezhetetlenül biztos nyugdíjat,most meg ott ülhetnek alig fűtött szobáikban aggodalmak közepette, és várhatják, hogy mit dönt róluk, a társadalom értéktelen salakjáról magábaszerelmesedett Vezérünk.
Volt már, aki szíven szúrta magát kilátástalan élethelyzete miatt.
Nem biztos, hogy mindenki saját maga ellen akarja fordítani agresszióját.
Nehéz időszak áll előttünk, kell majd erő és türelem, hogy túlkeveredjünk rajta.
Gyurcsány azt mondta, hogy ami itt folyik, az alkotmányos puccs.
Igaza van, kár, hogy csak most ébredt rá, és még nagyobb kár, hogy ő az egyetlen, aki ezt ki is meri mondani.
Az inga pedig leng tovább, nem fog megállni a szélső pontja előtt.
Erre lehet készülni.

:O)))

8 megjegyzés:

renitens manyup tag írta...

Talán itt lenne az ideje, hogy nemzetközi bíróságon keressük az igazunkat és az eddig elvett, most pedig egészében lenyúlandó pénzünk Fizessen meg az egész, rohadt rablóbanda!Nem az államot, henem személyesen orbánt és matolcsyt kell perelni!!!

renitens manyup tag írta...

Itt lenne az ideje, hogy bepereljük ezt a pofátlan rablóbandát egy nemzetközi bíróságon a magánszerződéseinkbe való belenyúlásért.
Feleljen orbán és matolcsy magánvagyonával ezért a bűnéért is!

Névtelen írta...

"MÁR MEGINT LOP"

Volt kiktől tanulnia.A tegnapi utolsó hozzászólásával csak egyetérteni lehet. Az mszp utat mutatott, kezdve elődpártjától fogva (lásd Rákosi aki kirabolta embereket, akik ezért egész életükben szoptak emiatt. Kádár is helyeselte, mert nem adta vissza a rabolt értékeiket - házakat, földeket, stb.)Hát ha a komcsik megtehették ezeket a rablásokat, akkor mond mi ez a kis szar nyugdíjrablás a nagy elődökhöz képest. Még megvan az embereknek a házuk, telkük, kocsijuk.
Persze már akinek megvan, mert a bankok ugye a frankhitellel épp most rabolták ki a magyar embereket, akik jóhiszeműen, balfasz módon bedőltek nekik.

Ideje a nyugdíjak megnyirbálásának, nem kell libasültet enni a nyugdíjasnak! Majd javaslom Viktornak, az utazási kedvezményt is vonja meg tőlük, ott is lehet sokat spórolni.Nem értem,pl. a 200-300 ezer forintos nyugdíjasnak miért kell ingyen utaznia.Minimálbér alatt senkinek sem adnék ingyen utazást.
Ez meg az én igazságom.

Névtelen írta...

Vajon ennek az irománynak az alján mit jelent az a szélesen mosolygó szmájli? Nem értem.

Névtelen írta...

Renitens manyuptagnak:
Fizessen meg az egész, rohadt rablóbanda? Akkor nem maradna politikus szabadon. A rablóbandába az mszp és a belőle kiszakadt dk is beletartozik. És akkor nem vagyok elfogult.

sanyoka írta...

@renitens manyup tag
A pereskedést már régen túlhaladta az idő. Ezek sz@rnak bármilyen bírósági elmarasztalásra. Már csak az erőszakos, hatalomból való eltávolításra van esély. Másképpen nem fog menni. A nagy kérdés, hogy ki vehetné át a helyüket?

anya írta...

Egyet értek renitens manyup tag. De leginkább annak lenne itt az ideje, hogy mindenki ráébredjen, önmagán kívül csak a Jóistenre számíthat. Ezt papolom már hosszú ideje a környezetemben. Csak akkor tud függetlenedni, ha nem számít állam bácsi gondoskodására. Sem ma, sem holnap. Sem az oktatásban, sem az egészségügyben, sem a nyugdíjában. Akkor lehet saját véleménye, működhet saját értékei mentén, és nevelheti ezen értékek mentén a gyerekeit is. Minden társadalmi szerződést felrúgtak az elmúlt másfél évben. Az írottat is, és az íratlant is. De akkor nekem sem kötelező betartani az ezekből rám eső részt. Én is átszervezhetem a saját életem, meg a családomét. És ezt is teszem. Jól tudom, nem csak én teszem ezt. Sokan a környezetemben ugyanígy átszervezik az életüket. Tavaly, amikor nyilatkozni kellett, az ügyintéző felhívta a figyelmem, hogy ha a maradás mellett döntök, akkor elveszítem, amit a munkáltatóm befizet. Mondtam, nem nagyon érdekel, nekem már nincs magyarországi munkáltatóm, és nem is tervezem, hogy valaha még legyen. Most ezzel a járulékot átnevezzük adónak vagy hozzájárulásnak szómágiával mindenkit megfosztottak a munkaadója befizetésétől. Mi a különbség? Ha tavaly visszalépek, azonnal elveszítem a megtakarításaimat, ha most a maradékot erővel elveszik, akkor most. Egyébként lehetett előre látni, hogy ez lesz a vége. Inkább csak üzenet értéke volt a dolognak. A maradók azt üzenték, elmehetsz te a fenébe kedves Viktor, én képes vagyok önállóan meghozni saját döntéseimet. Képes vagyok gondoskodni magamról, nem vagyok rád utalva. Ez azóta sem változott. Volt egy évünk, hogy alternatív megoldásokon gondolkodjunk, és a nagy ország átszervezés árnyékában átszervezzük saját életünket. Ettől még undorító, vérlázító, alávaló, becstelen, rablás.

Erzsébet írta...

Vizsgázik a magyar jogállam, az Alkotmánybíróságot / legszívesebben kis betűvel írnám / meg e témában kifejtett fáradhatatlan közreműködéséért, erőn felül vállalt gyorsított eljárásukért külön tiszteltetem!!

Agyrém, ami folyik ebben az országban, ki/k/ és mikor lesznek képesek megállj parancsolni ennek az esztelen ámokfutásnak??

Még csak nem is körvonalazódik vagy nagyon haloványan olyan csapat, akikhez a demokratikus értékeket valló józan többség felzárkózhatna.