2011. december 5., hétfő

REINKARNÁCIÓ

Piszkosul veszélyes ránk a német szövetségi pénzügyminiszter
Udvariaskodik, mert ugye úriember, közben meg a Mi Univerzumunk Halálcsillaga a saját tevékenysége visszaigazolásaként kezeli a gondosan árnyalt kifejezéseket.
Ahogy mindig is szokta, kiválogatja belőle azokat a szavakat és kifejezéseket, melyek számára kedvezőek, ami nem ilyen, azt meg egyszerűen elengedi a füle mellett.
Nem esik nehezére, hiszen az a fül mára igen jó kondícióban van, hiszen naponta végzi az erősítőgyakorlatokat, hogy ha majd eljön annak az ideje, akkor gond nélkül meg tudja tartani a koronát.
Mára állítólag már kunsztokat is elő tud vele adni a Mi Reménységünk, például ha meglengeti a balfülét, akkor Lázár Jankó tudja, hogy erkölcsi skrupulusai kell, hogy támadjanak a fideszes önkormányzati vezetők túrája miatt, melyből véletlenül most kimaradt, meg már egyébként is látta az Azori-szigeteket.
Mindenesetre most azt hallotta meg, hogy a német pénzügyminiszter azt mondta, hogy Magyarország figyelemreméltó reformokat indított útjára, és Németország támogatni fogja ezek végrehajtását.
A reformok szándéka egyébként valóban figyelemreméltó, csak attól tartok, mást ért a kifejezésen a német pénzügyminiszter, meg mást kormányunk feje.
Hogy milyen ez a fej, azt most ne is taglaljuk.
Érjük be annyival, hogy a maga műfajában attól különleges, hogy nem ékesíti szökőkút a tetejét…
Mindenesetre a Vezér szerint  Magyarország sajátos utat járt be, a kormányváltáskor 2010-ben súlyos helyzetben volt, nagy volt az államadósság, és a költségvetési hiány mértéke, amelynek a leküzdését nem lehetett a szokványos eszközökkel megvalósítani. Ezért kellett bevezetni egyebek mellett a válságadókat, a bankadót, valamint átalakítani a nyugdíjrendszert. A 2010 és a 2012 közötti időszak arról szól, hogy Magyarország megerősödjön és a saját lábára álljon, így 2012-re Európa egyik legversenyképesebb gazdasága legyen.
Na, ilyenkor nem tudja a nép egyszerű gyermeke, hogy zokogjon, vagy a röhögéstől csorogjanak a könnyei – a Zember, aki még soha nem hazudott, most valamiért szakított ezzel a szép elvvel, melyet egyébként ezidáig is csak elméleti síkon gyakorolt.
Talán kezdjük ott, hogy Magyarország a kormányváltáskor stabil helyzetben volt, az államadósság mértéke megfelelt az európai átlagnak, a költségvetési hiány pedig a maga 3.8%-ával a legjobbak között volt Európában, de az egész világon is.
Mértékét a gonosz és vérszívó, a pusztulásunkra spekuláló IMF és az Unió is megvizsgálta és megerősítette.
Az országot a nemzetközi pénzpiacról finanszíroztuk, az IMF hitel egy jelentős részét pedig Bajnaiék bent hagyták a ládafiában, nem szórták szét a fideszes táncrend szerint kétezer fős sportcsarnokokra ötszáz lelkes községeknek, mint a pénzügyi zsenik tették első pusztításuk idején.
Ebből lettek aztán azok a Mol részvények, melyek értéke többel csökkent a nagyívű tranzakció eredményeképpen, mint amennyit kifizettünk értük, így aztán most se pénz, se értéknövekedés, viszont a Mi Fadugós Napóleonunk (katonáéknál a robbanóanyag és gyutacs nélküli kézigránátot nevezik fadugósnak…) úgy megszerettette magát Putyin kollegájával, hogy abba fogunk belegebedni 2013-ban a vélhetőleg Borogyinóban lefolytatásra kerülő gázár-tárgyalásokon.
Orbán a helyzettel indokolta a gazdasági elmebetegséget, erre fogta a bankadó szükségességét, melynek vége az lett, hogy ma  bankjaink romokban hevernek, a hitelezés gyakorlatilag megszűnt és sikeresen magunkra haragítottuk a nemzetközi pénzvilágot is.
Ne legyen kétsége senkinek, meg fogjuk fizetni ennek az árát is, mint ahogy a válságadók árát és a szemérmesen a nyugdíjrendszer átalakításának nevezett bankrablást is.
Ennek eredményeképpen ma Magyarország rosszabb helyzetben van, mint a szocialisták kormányzása alatt bármikor is volt, és éppen arra készülünk, hogy pénzt kérjünk kölcsön attól a szomszédtól, akit a minap vertünk jól pofán a hólapáttal.
És hogy a 2010 és 2012 közötti időszak arról szólt volna, hogy Magyarország megerősödjön és a saját lábára álljon, így 2012-re Európa egyik legversenyképesebb gazdasága legyen?
Lószart Mama! - hogy klasszikust idézzek.
Ez az időszak arról szólt, hogy a nép elnyomorítása és többszörös kifosztása után rosszabbul állunk, mint valaha, az elszegényedés és a középosztály leszakadásának üteme nő, az ország hangulata penetráns, és itt ülünk egy szépen sarjadzó diktatúra közepén, mely mint a rákos daganat, egyre jobban rátelepszik életünkre és elszívja az ország energiáit.
És hogy 2012-re ez az ország Európa egyik legversenyképesebb gazdasága lenne?
Mutasson már valaki ennek a hibbantnak egy aktuális naptárat, oszt közben magyarázza el neki, hogy ez egy olyan csóringer ország lett az ő kormányzása alatt, hogy a Mikulás rénszarvasai éhendöglenek, a Mikulás meg hajléktalan lesz Zuglóban.
A magyar gazdaságpolitika olyan, mint a Kanadába induló libacsapat, amely felszállt valamikor a tatai tóról és a mai napig ott köröz felette a ködben, miközben a csapat vezetője hangosan gágogva biztosítja a külvilágot, hogy mindjárt Ottawába érnek…
A magyar gazdaságpolitikával kapcsolatban a német pénzügyminiszter, Schäuble úgy foglalt állást: ahogyan Magyarország sikerei ismertté válnak, az azokat övező európai viták is elcsitulnak.
Hát igen.
Ha a sikerek ismertté válnak,
Ennek pedig van egy kicsit problémás előfeltétele: sikeresnek kell lenni.
Merthogy ezt ma rólunk még az ellenségeink sem állíthatják.
Az Orbán – Matolcsy duett hamisan énekelt, de a Viktátor még mindig azt hiszi, hogy a süket dumája termőre fordulhat.
Közben jön a február hamarosan, mikor ki kell fizetni a téli energiaköltségeket, fel kell venni a csökkentett fizetéseket, el kell temetni a megfagyott embereket.
Addig is járjunk az Azori-szigetekre, meg építgessünk futballstadionokat, miközben hallgassuk és tapsoljuk áhítattal Rákosi reinkarnációját.
Ha jól belegondolunk, Rákosi is megkapta vastagon a büntetését az előző életében elkövetett bűnökért,.
Ha görénynek születik újjá, tán jobban jár…

:O))))

3 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Alig van mit hozzátenni, szép kis látlelet. Csak még azt nem tudom előre, hogy mennyire leszünk versenyképesek az éhen döglés, az elbutulás (oktatásügy), és a felfordulás (egészségügy) új magyar terepasztalán, gondolom kinek-kinek valamelyik csak bejön majd. Ha mégsem, újra választjuk a szétesett-arcút.

kogito írta...

Én egy régebbi, népszavába írt kommentemben kifejtettem, hogy ilyen beosztások birtoklásához /bitorlásához/ előzetes pszichiátriai és pszichológiai tesztek sokaságát kellene elvégezni, kiszűrendő az ilyen elmebeteg idiótákat. Ha valaki ilyen posztokra jelölteti magát, csak akkor tehetné meg, ha előzőleg megmérettetett.
Egyértelműen látszik, hogy Orbán agya megbomlott. Nagyon örülnék, ha végre egy szakember is hozzászólna és kielemezné ennek a skizofrénnek a lelkivilágát és cselekedeteinek mozgatórugóit. Tutira egyezne sokunk véleményével és megállapításával. Mit fog még csinálni ez az őrült velünk?

sanyoka írta...

" A magyar gazdaságpolitikával kapcsolatban a német pénzügyminiszter, Schäuble úgy foglalt állást: ahogyan Magyarország sikerei ismertté válnak, az azokat övező európai viták is elcsitulnak."
Igazából arra gondolhatott, hogy a mi kuszaszemű gazdasági zsenink mondá vala, hogy nagy a siker csak még nem látszik. :)