2013. január 27., vasárnap

KANCSAL SZEMBENÉZÉS


Nem fordulhat elő ismét, hogy az ezeréves magyar állam nem tudja megvédeni állampolgárait - mondta a honvédelmi miniszter a holokauszt emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen az Uránia Nemzeti Filmszínházban, vasárnap.
Hende Csaba az Élet Menete Alapítvány által szervezett eseményen hangsúlyozta: meg kell érteni, mit veszített a nemzet és Európa "zsidó honfitársainkkal", és mekkora gyalázat, hogy "nem tudtuk megvédeni őket".
Hende Csaba a magyar kormány tagja, ha ostobaságokat beszél, azzal állami szintre emeli a gusztustalan hülyeséget.
Hende Csaba azt mondja, hogy az ezeréves magyar állam nem tudta megvédeni állampolgárait, ezzel szemben az igazság az, hogy a magyar állam halálba küldte állampolgárait, és ezt Kamenyec-Podolszkíj vérengzése után nem lehet semmivel sem magyarázni.
Ha valakinek, akkor a magyar honvédelmi miniszternek illene tudni, hogy a magyar közigazgatás szervezésében az egyik elődje által is felügyelt dicső Csendőrség hajtotta végre magyar feletteseinek utasításait, ha a zsidókat valakitől meg kellett volna védeni, úgy azok elsősorban a magyar államapparátus és fegyveres tastületek tagjai voltak.
Azt is mondta Hende miniszter, hogy ez az emlékezés azt is mutatja, hogy "van bátorságunk szembenézni a történelemmel", megismerni, megtanulni azt a leckét, "amelyre tanít minket.”
A miniszter téved.
Ez az emlékezés azt mutatja, hogy továbbra sincs bátorságunk szembenézni a történelemmel, továbbra sincs szándékunk megismerni, megtanulni azt a leckét, amelyre a történelem tanít minket.
Ha ehhez hozzátesszük a szinte zavartalanul randalírozó antiszemitákat és rasszistákat, a társadalomban már szinte az elviselhetetlenség határáig felerősödött rasszista-antiszemita megnyilvánulásokat, akkor felmerülhet a kérdés: mit tanult ez az ország a Holokauszt áldozatából?
Tanult egyáltalán valamit?
Szerintem semmit.
Ha Hende miniszter, aki mellesleg a Horthy-kultuszt ápolgatja a Honvédség berkein belül, azt képzeli, hogy egy rendezvény az Uránia Nemzeti Filmszínházban - ahol mellesleg először mutatták be Magyarországon a Jud Süss című antiszemita filmet annak idején – elégséges emlékezés a magyar zsidóság tragédiájára, hát igencsak téved.
Ez csak fügefalevele egy olyan rendszernek, mely a mai napig képtelen tisztességesen értékelni a történelmet.
Jellemző, hogy a miniszter szerint meg kell ismerni a zsidók életét, "akik velünk éltek", részei voltak a nemzet életének, a háborúkban a magyar hazáért harcoltak. 
Alapvetően hibás a szemlélet.
A zsidók ugyanis nem csak velünk éltek és nem csak részei voltak a nemzet életének, hanem a zsidók – mint ma is – a nemzet részei voltak, magyarként vagy magyar zsidóként tettek az országért, itt voltak és itt is vannak otthon.
De felejteni nem felejthetnek, mert nincsen zsidó család, melyben ne lennének annak a korszaknak halottai, amelynek Magyarországa minimálisan is tettestársa, de inkább elkövetője volt a soha meg nem bocsátható bűnnek.
Ez az az ok, amiért az ország egyetlen állampolgára sem felejthetne.
Ebben az országban nagy hagyománya van a bocsánatkérések kikövetelésének.
Hát, ha már ilyen szép ez a tradíció, akkor nem kellene restnek lenni, és állami szinten bocsánatot lehetne kérni a magyar zsidóság maradékától a magyar nép nevében, ellenük elkövetett bűneinkért.
Esetleg még egy tisztessélges, a százezrek halálához mért emlékmű is beleférne ebbe a bocsánatkérésbe, az emlékmű állhatna esetleg akár a Kossuth téren is, hadd emlékezzen minden magyar, hogy hova vezet a rasszista, antiszemita politika és közgondolkodás.
Hogy a zsidó szervezetek képviselői nem álltak fel és hagyták el az ünnepség helyszínét, az ő dolguk.
Én azért szégyenkezhetem egy kicsit népem nevében a meggyilkolt családok, anyák, gyermekek miatt, ugye?

:O)))

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szégyenletesebb megvárni, hogy kiköveteljék tőlünk a bocsánatkérést.
Valóban szégyenleni való, hogy ennyi idő után sem volt a magyar politikai vezetésben senki aki megtette volna.
(Miklós írta)

éva írta...

Pupu sajnálom, hogy a jobboldal őrizte meg az emlékét, de a magyar részről "senki sem kért bocsánatot" nem igaz, mert Horn 1994-ben igenis bocsánatot kért! Ő pedig nem "senki".
http://www.freepress-freespeech.com/holhome/kiscikk0/horn.htm
azaz évekkel megelőzte pl a norvég rendőrség bocsánatkérését, amely csak 2012-ben következett be:
http://www.mult-kor.hu/20121126_a_norveg_rendorseg_bocsanatot_kert_a_zsidok_deportalasaert
Azaz helyesebb lett volna azt mondani, hogy jobboldalról senki...
Egyébként a magyar zsidók reakciója ugyanaz mint az európai (pl norvégé) örülnek a gesztusnak, de megkésettnek tartják. EZÉRT nem álltak fel és jöttek el. Ez is több a semminél.

Shalom írta...

Éppen ezért nem működik itt a weimari típusú köztársaság, ami volt és ami akar lenni. Nem kellenek a mostani bárók , grófok, titkárnős kis Bárándyk ipszilonnal és egyéb multimilliárdosok, Gyurcsány Orbán satöbbi és még sorolhatnám. Akiknek 500 évre előre megvan a családi megélhetésük még akkor is ha véletlen hülyegyerek születik.
Le orbánnal de le a weimári köztársaságiakkal is.
Az mszp-re a Dk-ra szavazni éppoly butaság, mint a fideszre.

Névtelen írta...

Hende úr után megszólalt Áder is...

"Áder a magyar zsidóságnak: mi is ott lehettünk volna a haláltáborokban"

...Lehet, hogy ők ott lehettek volna, csak azt felejtette el elmondani Áder, (hogy a pártja egyes tagjának megnyilvánulásai alapján) csak mint a tábor fegyveres őreiként...

dogbakszi