2013. január 4., péntek

PÁRT VAGY SZEKTA?


Törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett az ügyészségen a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség ellen a Negyedik Köztársaság Mozgalom (4K!)
Nem mondhatnám, hogy kedvelem ezt a társaságot, de ezzel most sokat enyhítettek nálam negatív megítélésükön, ők meg reménykedhetnek abban, hogy sokan vagyunk így velük kapcsolatban.
Mindenesetre marketing-szempontból a kezdeményezés máris hozott a pártocska számára, hiszen ez azért már elérte a sajtó ingerküszöbét, merthogy az, ha valaki vagy valakik azt írják/mondják, hogy Viktor, a húha anyád, az visszhang nélkül hal el a mai közéletben, merthogy ma mindenki csúnyán beszél és Viktor már mindenkit megsértett, mi ebben az újdonság?
Ellenben ebbe a kezdeményezésbe munkát kellett fektetni, nevezetesen összevetni a pártokról szóló törvényi szabályozást a kormányzó párt vagy pártok valóságos viselkedésével, megkeresni a törvénnyel ellentétes vagy azt figyelmen kívül hagyó tényeket és megtenni a kezdeményezést.
A 4K! fogást keresett a Fideszen, és úgy tűnik, talált is rajta.
Beadványuk szerint a Fidesz 2012-ben törvénysértő módon működött, mivel a hatályos polgári törvénykönyv szerint a pártoknak évente kongresszust kell tartaniuk, a Fidesz azonban 2012-ben – ellentétben a többi parlamenti párttal - nem tartott ilyen rendezvényt, holott az erről szóló törvénymódosítást ők szavazták meg.
Természetesen csak a politikai naivák képzelhetik azt, hogy a beadvány láttán Polt Peti a homlokára csap, majd rövid köszönő levelet fogalmaz a bejelentő részére, mentegetőzve a figyelmetlenségért, hiszen az Ügyészségnek hivatalból kell észlelnie a törvényestől eltérő működést, és ha ilyet észlel, akkor vannak bizonyos kötelezettségei is.
Polt rövid gondolkodás után majd a homlokára csap és megkérdezi Szájernét, hogy melyik a legkreatívabb bíró, aki ítéletében ki tudja majd mondani, hogy - mint hajdan a grundfociban a három korner tizenegyest ért, így most három nemzeti konzultáció ér egy kongresszust, oszt jónapot!
Mindenesetre az eljárás két dologra biztosan rámutat majd, az egyik, hogy Orbán törvények fölöttinek érzi magát, a másik meg, hogy mennyit ér Orbanisztán igazságszolgáltatása.
Amúgy nem lenne baj, ha a demokratikus ellenzék sorra venné a Fidesz viselt dolgait, kezdve a KDNP-nek nevezett pszeudópárttal kötött szövetségéről, melynek célja csak a költségvetési pénzek optimalizálásában érhető tetten, merthogy ez a párt sohasem mérette meg magát sehol sem önállóan, folytatva a földbérleti rendszer alkotmányellenes osztogatásán és befejezve az egyszemélyi uralomra törő alkotmányellenes törekvéseken, melyekkel szemben a tetejében még ellenállási kötelezettség is terhel minden állampolgárt.
Sajnos, az ellenzék nem képes a jogot fegyverként használni, míg ellenfeleik kezében a jog félelmetes fegyverré vált, mert ők a jogszabályokat nem a jogalkotó szándéka szerint, hanem a saját céljaik érdekében használják kulcspozíciókat betöltő embereiken keresztül.
Hajdan az állampárt azt hirdette, hogy közvetlenül nem szól bele az államszervezet működésébe, viszont minden állami beosztásban dolgozó párttagnak a saját posztján kötelessége volt érvényre juttatni a Párt politikáját.
Orbán csak azt teszi, amit a hajdani párttitkár apukától, a Mi a teendő és a Harcom című tankönyveiből tanult.
Jómagam egyébként a Fidesz esetében a kongresszus követelményét teljesen élettől elrugaszkodottnak tartom, mint ahogy a párt megnevezést is, melynél már csak a pártszövetség a viccesebb, melyben két nem létező szervezet egyesül forró nászban.
A Fidesz nem párt, hanem vallás, méginkább szekta.
Prófétája az alcsúti prédikátor, akit Németh Sándor az irigységtől sárgán figyel – hej, ha ő így tudna igét hirdetni, Erdő Péternek már régen szögre kellett volna akasztania a pásztorbotot, a tökmagsipkában meg tarthatna madáreledelt.
Nehéz olyan embert találni ebben az országban, aki azért tartott volna a Vezérrel, mert azok a politikai célok, melyeket kitűzött, oly vonzóak lennének, vagy oly koherens egységet képeznének, mint még egy párt céljai sem ebben az országban.
Ha konkrétan vizsgáljuk a tevékenységét, akkor a szélkakas hozzá képest egy százas szegekkel a tarlóhoz szögezett liba - maga a mozdulatlanság megtestesülése.
Ő aztán bekalandozta a politikai paletta egészét, hiszen a KISZ-től és az Ifjú Gárdától indulva a liberalizmuson keresztül jutott el mai állapotáig, az unortodox, saját bibliáját író kóklerig.
Az ő dolgozószobájának falára nem az van felírva, hogy „"Mene, mene, tekel, upharsin!"  - megmérettél és könnyűnek találtattál - hanem az, hogy „Mondd, amit hallani akar és tedd, ami neked hasznot hajt!”
A hasznot lehet akár a legközvetlenebb és legszemélyesebb anyagi tekintetben is értelmezni.
A hívek persze nem ezt látják, hanem a lánglelkű hazafit, a népéért dolgozó bölcs, tévedhetetlen államférfit, aki huncut mosollyal simogatja népének buksi fejét, elnézve időnkénti értelmetlenkedéseiket.
A Próféta képességei felülmúlhatatlanok, benne hinni kell és ez elég is – személye szent és bírálhatatlan, felettünk áll ő, és mégis egy közülünk, hiszen milyen szépen köpködi a szotyolát zsebrevágott kézzel, meg, ahogy a kolbászt vágja – mintha csak a Sanyi sógort látnám, mikor elborozgatunk vasárnap délelőtt.
Erre az attitűdre van igény a magyar népben, mely szeret félni, szereti az álszent dumákat, szeret lopni, mégha azt szerzésnek is hívja, és igen idegenkedik bármiféle igazságtól.
Inkább értékeli, ha azt mondják neki, hogy téged az Úr a Turul seggéből rántott ki, mint ha arra bíztatják, hogy legyél önálló személyiség, élj bátran és támaszkodj a képességeidre, ne várd, hogy más boldoggá tegyen.
Az önállóság veszélyekkel és felelősséggel jár, jobb a jobbágy-mentalitás, - kicsit meggörnyed a derék, de etetnek-itatnak, nincs gond a gondolkodásra.
Ehhez a világlátáshoz remekül passzol az Orbán-szekta „légy hűséges és majd megjutalmazlak” mentalitása.
Hát majd meglátjuk, mit mond a törvényesség legfőbb őre, mindig érdekes látvány, amikor a hatalom szemen köpi önmagát.
Mi meg készüljünk, erősen, mert a vallási fanatikusokkal szemben nehéz a harc, ki tudja, milyen paradicsomot ígért az elesett hősöknek Prófétájuk?

:O)))

2 megjegyzés:

éva írta...

Pupu,a jog olyan, mint a CSEKA (fiatalabbaknak: szovjet titkosszolgálat) jelmondata: pajzs és kard! A 4K! most elkezdte kardként használni. Már ideje volt!
Egyébként a feloszlatás nem automatikus, a törvény szerint is csak akkor kerülhet rá sor, ha ügyészségi felszólítás ellenére sem küszöbölik ki a törvénytelenséget: azaz gyorsan össze fognak hívni egy kongresszust. De így is jó: Orbán már beidomította gombnyomogatásra a mamalukait, viszont a kongresszuson mezei küldöttek is lesznek, akik a bőrükön érzik az orbánjárás "eredményeit" és a közhangulat változását. Egyébként is ideje lesz már a választási osztogatásnak, meg a rendszer jogi felépítése után a lazításnak: majd ráfogják a kongresszusra (vagy a nyuszira, netán Orbán jó szívére)

Névtelen írta...

bizony, a jogban fontosak a formai követelmények. ez az indítvány különösen bájos: egy teljesen szétfolyó, formátlan avagy formájavesztett párt lett a fidesz a hatalom zsíros kosztján. no, meg a perverz nász, az egybesülés, ahogy írod is, PuPu... vajon szekta-e? nem önmagából adódóan, hanem a megrendelői igények iránti érzékenységében. ezt tényleg jól csinálják, bár a kemény mag megtartásához még több stallumot kell kiosztani, ami viszont tovább faragja a fidesz respektjét. mert aholezek a szektások elkezdenek működni, ott kő kövön nem marad