2013. január 12., szombat

MAGYAR NEMZETI BANK


Ez ám a szívás! 
Szinte látom, amint ül a Vezér legbelsőbb tanácsadói köre (Idősebb Orbán Győző, műkő, tűzkő és dolomitkő kereskedő, kőbölcsőfaragó kisiparos, Orbán anyuka, gyógypedagógiai szakértő, Ifjabb Orbán Győző, bányabirodalmi vezérigazgató, továbbá a Nemzetes Asszony, traktoros, pogácsaszakértő és a családi birodalom jószágigazgatója) és vadul töri a fejét.
Nagy a gond, hogyan lehet nemzetivé átkeresztelni a Nemzeti Bankot, mert ezek a rohadt komcsik eleve nemzetinek keresztelték el, elvéve a Vezértől az érdemi cselekvés lehetőségét.
A jelentős szürkeállományt felvonultató tanácsadó testület több megoldást is javasolt.
Idősebb Orbán javaslata a Magyar Királyi Bank volt, mondván, hogy úgyis erre fut ki a dolog, hát minek itten tökörészni, itt a remek alkalom a királyság visszaállítására.
A valutatartalékból meg még akkor is vígan futja a királydomb összehordására, - a Hatvannégy Vármegye Mozgalom legalább bizonyíthatja lojalitását – ha a valutatartalék nagyját megvédjük, mint a nyugdíjakat.
Jobb az ilyen dolgokat gyorsan intézni, mire a parlamenti ellenzék bambái felébrednek, addigra már fejeden a korona, oszt jónapot, – még szerencse, hogy előre odakészítetted a kezed ügyébe, felséges fiam!
Orbán anyuka féltette a fiát, ezért hát rávilágított, hogy nem a cafrang a lényeg, hanem a dudva.
Az új családi üdülő alá lehetne építeni egy trezort, oda át lehetne hordani a Nemzeti Bank páncéltermének tartalmát, a felszabadult helyen pedig a visszaküldött és felmérhetetlen eszmei értéket képviselő nemzeti konzultációs kérdőíveket lehetne tárolni, őt ugyanis irritálja, hogy szinte bárki elolvashatja a rengeteg „Viktor, hüjevagy!” tartalmú konzultációs hozzászólást.
A koronaherceg támogatta az indítványt, javasolta, hogy az új trezor minden fala harminc méter széles dolomitbeton legyen, beleértve a trezor alját és tetejét is, az ajtaja pedig készüljön valódi azeri baltafémből.
Talán dupla ajtó lenne ideális, hat kulccsal, mindegyik egyetlen kulcskarikán.
Így legalább nem kellene világ csúfjára állandóan a mogyoróidat morzsolgatnod a zsebedben, rá lehetne fogni a mozdulatra, hogy folyamatosan őrzöd a nemzeti vagyont, felséges testvérem, mondá.
A koronázáshoz a lovat a családi tradíciók és a történelmi példakép tisztelete okán majd lopjuk, végtére is Horthy is Stromfeldtől lopta a lovát.
Ha jól emlékszem az, akinek nem mondjuk ki a nevét, Kötcsén lovon parádézott, majd a TEK megnézi, hogy ennek utána a ló alkalmas, vagy nem a Szent Segg szállítására - sámlit a felmászáshoz meg majd csináltatunk.
A Nemzetes Asszony arra hívta fel a figyelmet, hogy Rogánnal haladéktalanul be kellene terjesztetni egy egyéni képviselői indítványt, mely szerint a Koronázódomb teljes területe a ceremónia végét jelző fanfárok hangjának felharsanásával egyidejűleg a Király tulajdonába menjen át!
Felhívta a figyelmet arra is, hogy a nép bizonyára hálásan fogadná, ha a szakrális jelentéstartalmat hordozó domb a szerénységet jelképezve csak öt centi magas lenne, tovább egy-egy vármegyének uszkve száz köbméter földet illene leszállítani, esetleg a szállítást meg lehetne váltani dolomitjeggyel.
A domb legideálisabb helye pedig a városliget lenne, esetleg, ha marad még szent hazai föld, akkor abból a Margitszigeten lehetne megvalósítani a Koronázódomb 2.0 projectet…
Végül megegyezés született, az eredmény: Magyar Nemzeti2 Bank…
Mindenesetre a Nemzeti Bankot még üresen sem lehet rábízni akárkire, még szerencse, hogy akad nálunk egy univerzális közgazdasági-pénzügyi szakember!
Nem, nem Matolcsyra gondolok, mert neki a tehetsége más természetű, ő csak azt cizellálgatja, amit a Vezér felvázol neki, de meg is van az eredménye!
Ha most majd megbízást kap a cég vezetésére, akkor túl sok dolga nem lesz, gondolkodnia idáig se nagyon kellett, majd lehet nyilatkozgatni a hagyományos közgazdaságtan elvetéséről, egészen a négyszáz forintos forint-árfolyam eléréséig.
Hogy aztán az elmúlt évszázadok tehetséges pénzügyminiszterei és bankelnökei mit gondolnának erről, az szinte mindegy, nekünk a múlt legendás értékállóságú pénzeit, Rákóczi libertásait meg Kossuth bankóit kell feledtetnünk – cél a világ – egyúttal Magyarország - legmagasabb inflációjának reprodukálása
A legjobb úton vagyunk felé.
A Nemzeti Bank az ország legtekintélyesebb intézménye kellene, hogy legyen.
Mit mondjak – nem úgy néz ki, hogy az lesz.
Mindenesetre, ha Matolcsy kerül az élére, kezdjünk el sót, aranyláncot és tűzkövet venni.
Anyukám szerint ezek igen jól használható fizetőeszközök hiperinfláció esetén, a városi népség meg készítheti a télikabátját, azt lehet majd libára cserélni a tanyavilágban…
Ragyogó kilátások!

:O)))

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Véreim! Magyarok! Fenekedik a hazát elveszejteni kész külső és belső és belső ellenség! Mi békemenetelünk, de ők csak azt nézik, hol árthatnának nekünk. Pedig mi megmutattuk az EU-nak a magyar gazdasági csodát, de abból sem okulnak. Össze van esküdve ellenünk. Ezért felszólítunk minden magyar honszeretőt, hogy önként - vagy ha úgy nem menne mégsem, akkor kötelezően - 1. adja be értékeit, különös tekintettel a nemesfémekre a Haza Üdve Hivatalba 2. jegyezzen Békekölcsönt jövedelmei 50%-án (ez alól felmentést kapnak az OV koronázási előkészületeiben nélkülözhetetlen nemzeti aktivisták)3. fogadja el a Magyar hírlap remittenda-számaira nyomtatott Kossuth-bankókat fizetőeszköznek. A MNB a továbbiakban statáriális rendelkezés alatt álló intézmény. Véreim! Még van másfél évünk! Össze kell fognunk! Mutassuk meg, mire képes a nemzet, ha nagy a baj. Fel is csút, le is csút az ellenségnek! Viktorni fogunk, Isten minket úgy segéljen!