2013. január 17., csütörtök

MESTERHÁZY


Hát most mit is mondjak?
Kik azok a féleszűek, akik tanácsokat adnak az MSZP elnökének, kik azok, akik elhitetik vele, hogy a győzelemhez vezető úton seggel előrefele kell masírozni?
Mikor elolvastam a hírt, mely szerint Mesterházy Attila, a legnagyobb magyar ellenzéki párt elnöke bocsánatot kért a határon túli magyaroktól amiatt, hogy az állampolgárság kiterjesztéséről szóló 2004. december 5-i népszavazáson „egy rosszul feltett kérdésre rossz választ” adtak, - majdnem megütött a guta.
Hozzátette, ma már belátják, hogy a pragmatizmus mellett a szimbolikus gesztusokra is szükség van a nemzetpolitikában.
Persze, szimbola is kell, ezt már Rejtő Jenő is tudta - hosszú hangszer, három darabból kell összecsavarni…
Hogy erre a szerencsétlen gesztusra most mi szükség volt, azt szerintem senki sem tudja, és hogy nem volt egyetlen épeszű és ép  politikai érzékű tanácsadó sem a közelben, az igencsak sajnálatos!
Hogy miért kell a politikai jobboldal vagy a félhülye, magukat civileknek aposztrofáló idióták minden vágyának eleget tenni annak biztos tudatában, hogy aztán a viszonzás óriási seggberúgások sorozata lesz, ezt meg talán csak valamiféle politikai mazochizmussal lehet magyarázni.
Ezen túl már csak a szokásos és általában helytálló magyarázat marad: hadakozás Gyurcsány árnyékával.
Ez a mai magyar politikai életben szinte már vallási rítus, jobbról-balról rendszeres időközönként, direktben vagy áttételesen meg kell próbálni porrá zúzni az emlékét, mert ha ő kisebb, akkor mi nagyobbak vagyunk, ugye.
Próbáltam mostanában elhitetni magammal, hogy Mesterházy kezd felnőni a feladatához, de tévedtem – a Szocialista Párt elnöke a politikai homokozóba való, ahol majd megmondják neki azok, akik az utóbbi húsz év egyetlen ütős baloldali politikusát megbuktatták, hogy hogyan is megy a homokba pipiske.
De nézzük a konkrét helyzetet.
A Szocialista Párt álláspontja a kettős állampolgárságról anno az volt, hogy nem helyes az, ha valaki másik országban él, más országnak adózik, de nálunk választ és esetenként a magyar adófizetők pénzét költi.
Ha itt választ, akkor adott esetben húsz évre is a nyakunkba ragaszthatja a kis akarnokot, az utóbbi évszázad egyik legkártékonyabb magyar politikusát az összes válogatott unortodox baromságával és undorító rablóbandájával együtt.
Aki nem itt él, az nem kockáztat semmit, és az is biztos, hogy a választásokon nem a határon túli magyarok értelmes többsége fog résztvenni, hanem a magyar zászlóba tekert funárok, a határontúli magyar nacionalisták, soviniszták, akik soha nem az együttműködésre, hanem mindig a konfrontációra fognak szavazni, minden relációban.
Természetesen a Fidesz élesen tagadta, hogy a cél a választójog megadása lenne, de a legbutábbakon kívül mindenki tudta, hogy ez a valóságos cél - mellesleg ezt a Nemzet Orvosa, az agyilag kissé elszállt Mikola (van még, aki emlékszik hazánk nagy egészségpolitikusára?)magyarul  elmondta, el is hajtotta Viktor világgá sebesen.
És lett természetesen választójog, és hogy biztosra menjenek a határon túliak majd szavazhatnak levélben, a Fidesz ügynökei meg vezetik szegény tájékozatlan honfitársaink ceruzáját.
Egyszóval, a Szocialista Párt álláspontja akkor is helyes volt, meg ma is az az álláspont lenne a helyes, és aki ezt nem látja be, az ostoba.
A kérdés másik fele az, hogy állampolgárság teszi-e a magyart?
Véleményem szerint nem, mert ha így lenne, akkor Mesterházynak már régen nem lenne hova mennie, hiszen vagy két generáció nőtt már fel a mai Romániában, ennek fele legalább Ceausescu áldásait is élvezte, aki éppen olyan volt, mint Orbán.
Azzal az apró differenciával, hogy az ő nacionalizmusa legalább őszinte volt, míg Orbáné - ugyanúgy, mint a politika bármely más területén – érdekvezérelt, és ez az érdek nem a nemzeti érdek.
Ha én külországi magyar lennék, már akkor seggberúgtam volna az első politikust, aki nekem magyarigazolványt kínálgat, amikor feltűnt a láthatáron – hát kicsoda ő, hogy az én magyarságomat igazolgassa?
A magyarságát a lelkében hordozza az ember, erről nem kell semmiféle papír, nem kell semmiféle igazolás, matyómintás igazolvány - a nemzeti identitás adott.
Lehet Erdélyben olyan magyar, akinek ősei között többségben voltak a magyarok, ő mégis románnak vallja magát, mert úgy érzi hogy ő román, és lehet ugyancsak olyan, többségében  román felmenőkkel rendelkező ember is, aki magyar identitással rendelkezik.
Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, nem pedig Orbán Viktornak.
Hogy aztán hogy játszik be ebbe lelki kérdésbe a gazdasági érdek, az megint más kérdés, mert ha egy állampolgár nálunk veszi igénybe az állam szolgáltatásait, mert esetleg a honinál magasabb színvonalúak, vagy olcsóbbak, esetleg a magyar nyugdíj kedvezőbb, mint az ukrán, az természetesen indokolni tudja a nemzeti érzés fellobbanását.
Ez a bocsánatkérősdi a jobboldal unalmas slágere, imádják bocsánatkérésre bíztatni a szocialistákat.
Ha a baloldal rám hallgatna, akkor az esetek többségében azt tanácsolnám a kérelmezőknek, hogy kérjenek ők bocsánatot, hogy élve születtek, mert ha a magzatvizükben csepp kis cápák úszkáltak volna, Magyarország már régen virágzó, kulturált európai ország lenne, emellett matyómintás libacombokkal ékes, mert mi is adunk a hagyományokra.
Erre már megint rácuppantunk erre az idióta témára, mert – úgy tűnik - félünk felvállalni saját magunkat.
Meg is szívtuk ízibe.
A Magyar Szocialista Párt kihelyezett elnökségi ülését követő nyilvános fórum, amelynek helyszínén az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) és a CFR labdarúgócsapat magyar szurkolótáborának tagjai fogadták az ellenzéki párt vezetőségét, remekül sikerült, Mesterházy nem mert kiszállni a kocsiból.
Hiába, a politikát leginkább a labdarúgócsapatok szurkolótáborainak kemény magja érti a legjobban, ők tudnak valamit a szolidaritás szép eszméjéről is, gyakorlott randalírozók és van az a pénz, amitől korpás lesz a hajuk.
Igaz, ez talán két-három stadiont nem ér, mint a 2006-os televízió-székház ostroma, de nem csodálkoznék, ha a CFR helyi csapata hamarosan legalább egy műfüves futsallal gyarapodnék…
Sajnálom Mesterházyt, mert vélhetőleg jót akart, de a politikust – mint tudjuk - nem a szándékai, hanem az eredményei minősítik.
Jelen esetben elégtelenre.

:O)))

19 megjegyzés:

Zsuzsanna írta...

Hát ez remek írás! Közeli rokonaim élnek Erdélyben, nagyon szeretem őket, hosszú évtizedek óta járok hozzájuk. Megtapasztaltam általuk a Ceausescu diktatúráját,láttam kiszolgáltatott sorsukat. Mégis: a december 5-i népszavazáson a kedvezményes honosítást lehetővé tevő törvény ellen szavaztam és ők voltak olyan okosak, hogy nem bánták, nem haragudtak.
Oka van annak, hogy később sem az MSZP-t választottam. Igen, tévedés, Mesterházy nem nő/tt fel a feladathoz.

vadvirág írta...

PuPu! Teljesen igazad van. Én ma is nemmel szavaznék az automatikus állampolgárságukra, pláne, hogy beigazolódott, amire magamtól is gondoltam akkor, nem kellett hozzá a MSZP " felvilágosítása". Bizony: az szóljon bele a költségvetés felosztásába, aki ide adózik és osztozik minden nyűgünkkel, bajunkkal. Nem kérek a Mesterházy bocsánatkéréből, az én nevemben ezt NE tegye. Egyetétek Zsuzsannával: Mesterházy nem nőtt fel a feladathoz, és Simicska "seggében" ez nem is fog neki sikerülni.

SzántóKovácsJános írta...

2005-ben még azt hittük, hogy a racionalitás MINDIG győzedelmeskedik. Hát nem. A bocsánatkérés funkciója, hogy az egymással kapcsolatot keresők gesztust gyakoroljanak és tovább lépjenek. Keresztényi cselekedet. Lépjünk mi is tovább. A jövőben eldől a gesztusok őszintesége.
Rettegjen tőle a fidesz.

Avi írta...

Pupu! Te komolyan gondolod, hogy az MSZP nyerni akar? Én nem. Amennyiben komolyan gondolták volna akkor a vereségük első percétől összeszedve magukat komolyan szervezték volna az ellenzéket. Ehelyett szépen kushadtak a jól fizetett parlamenti székükben és ál ellenzékiséggel etették a szimpatizánsaikat. Ezután az orbáni dúlás után egyébként is esélytelen lenne az Ő mentalitásukkal ujraszervezni az országot az emberek érdekében.

Névtelen írta...

Miklós írta...

Nekem is nagyon megdöbbentő, hogy miközben a regisztráción háborogtak sokan, addig fel sem merült csak keveseknek az az alap probléma, hogy aki nem viseli döntésének következményeit milyen alapon kap szavazati jogot. Mert ez a nagyobb probléma. Mostanában több alkotmányt is olvastam és kedvencem az USA alkotmánya mely kiköti a választhatóság feltételeként, hogy mennyi időt kell ahhoz ott élni hogy választható legyen valaki. Pl 7, 9, évekről van szó, elnöknek pedig csak az választható aki 13 éve él az országban. Szerintem ezt a választókra is ki kellene terjeszteni. Attól, hogy valaki tegnap beteszi a lábát az országba, még nem kellene azonnal szavazati jogot adni. Tolja velünk együtt a szekeret 2-3 évig és akkor oké. Ezt a bocsánat kérést én is feleslegesnek tartom.

Névtelen írta...

Mit csodálkoztok, működik a Puch-Simicska paktum, és ugye Mesterházy Puch apuka jó kisfia......

Unknown írta...

Nekem igen rossz tapasztalataim vannak a romániai magyarokkal. Lopnak, hazudnak, csalnak. Én már soh senkit nem fogok onnan munkatársként fogadni.

Unknown írta...

Először még apámat próbálták átvágni azok, akik egészségügyi alkalmazottak akartak lenni Budapesten egy kerületi rendelőben. Alkalmazták őket, de nővérszállást követeltek, majd a hozzátartozóikat is áthozták, és azokat is ott akarták elhelyezni, + közlekedési hozzájárulást követeltek!!! Ami még az itt születetteknek sem jár!! Sajnálom, de szerintem a nemzeti érzülettel visszaélő, követelődző népség. Soha többé nem állok szóba velük.

Névtelen írta...

"Pestiesen kibeszélve" A testi, fizikai közeledésből alakul ki a sex...ez most egy előjáték nélküli nemzeti szocialista csoportos szopás volt egy szájjal. Elég mára az élvezetből, holnap is lesz visszamenőleg alkalom...

éva írta...

Pupu
Tökéletesen egyetértek. Amellett, hogy hülyeség, még kontraproduktív is. Akkor az ország TÖBBSÉGE nem ment el szavazni, pedig még csak a veszélye látszott a szavazójognak. Most, hogy már meg is adták, pont az "igazunk volt"-ot kellett volna hangoztatni. Ja, hogy az "Gyurcsánynak igaza volt" formában lett volna ildomos? Ráadásul szemen köpte az otthon maradással tüntetőket is (azaz a többséget).
Hogy még egy Ronwebber is megértse: ez olyan, mintha az izraeli elnök elment volna az ENSZbe, és bocsánatot kért volna, hogy a palesztin állami státus elleni szavazásra buzdított. Pedig az is milyen "nemzeti megbékélési" lépés lenne!

Emese Bognár
Ismersz 2, na talán 3 ilyet, és máris általánosítasz? Akkor biztosan egyetértesz a "cigányság" kollektív elítélésével is. Meg a zsidóságéval is. Ez az "életrevaló szemtelenség" (hüpse) néhány egyedre náluk is jellemző. És ugyanúgy történelmi okai vannak, mint az erdélyi magyaroknál:
a szerényebbek éhen haltak.

Névtelen írta...

Pupu, super like - kösz, hogy megírtad. Tiszta, egyenes beszéd szemben minden álnok szándékkal, amivel "sikeresen" megdolgozták ez ügyben az agyakat. Hát sajnos lehetett .......

Névtelen írta...

Az altalanositas feregseg!!!!

baron gabor írta...

Kikkel, hol nevelkedtel te?

Oak írta...

Nagyon jó írás!(mint mindig)
Nehéz kérdés ez az állampolgár-osdi.
Sok éve megy a bálványosi,tusnádfürdői hergelés,és azt gondolom, az évek során a belföldi radikálisok(akikről rendre kiderül, hogy valójában neonáci eszmék; fajelméletek, és különféle kirekesztő, megkülönböztető eszmék forrásai; de még inkább terjesztői)
most kitalálták, hogy legyen csak mindenki magyar.Ezzel kb 300.ezer olyan levelet tudnak felcsutról- felcsutra feladni ami megtámogatja az elmebeteg országvezért.Ez a cél és nem más.Ezt tényleg még 'mikola szólta ki magából - aki 99-ben a testvérével szeretett volna privatizálni maguknak pár kórházat.(naná, hogy emlékszem mikolára!!!)
A túloldalon a radikálisokat meg ki képviseli: 'az a lelkésznek mondott álnok, aki a saját feleségét terrorban tudta tartani, és csak a fröcsögés, meg a követelőzés az egyetlen ami kijön a száján.Hiába ep.képviselő, egyszerűen már ott is kinevetik,és mélységes döbbenettel szemlélik a tevékenységét.
Na ehhez a szánalmas dologhoz csatlakozik Mesterházi? Hát'noormááális?
Az hogy szimbolikus állampolgárságot adok valakinek nem jelenti azt, hogy hagyom hogy a síromat is megássa. Aki ezt nem látja sem nem magyar, sem nem román,sem nem európai civilizált ember. A történelmi tények elhazudását meg különösen rossz érzésekkel fogadom.

Na azért Szlovákia, és Románia is rendelkezik "normális" részben magyar identitásúakkal, velük kéne szövetkezni, és nem a fidesz kihelyezett, vagy kiküldött tagozata előtt bocsánatokat kérni, vagy elmenekülni előlük.
Jut eszembe: Ausztriában hogy-hogy nincs fidesz szítás, kötekedés,sötét bunkó gondolatok? Talán ott nem is lenne rá vevő senki, mert megszokták a gondolkodás tényét ok-okozat vonatkozásban?/ pedig mo-ok ott is vannak:-))/

PuPu írta...

"baron gabor írta...
Kikkel, hol nevelkedtel te?"

Ez a kérdés kinek szól?

:O)))

Geza írta...

Gratulalok, bar a capas resz egy kicsit durvara sikerult (ha jol ertelmeztem), de azert meg azzal is egyet kell ertenem (legalabbis szimbolikusan). A Tobbiek mar mindent elmondtak, ugyhogy csak ket dolgot emlitenek. Meg mindig a hasamat fogom (a nevetestol es az enyhe hanyingertol), ha felidezem, amikor a tokes laszlo elkezdett enekelni abban a TV vitaban, amely 2004-ben a temarol elhangzott. Mesterhazy meg a Meggyesy nyomdokain halad, eppen olyan balfsz (azzal a kulonbseggel, hogy a Meggyesy jobbkepu volt). Meg mindig fogom a hasamat (de most mar csak a hanyinger miatt), amikor a Meggyesy az orszagyulest megkerulve 40Mf-et utalt at a Terrorista Haznak (annak a borzalmas formedvenynek, amely Budapest legszebb sugarutjan mered az emberek pofajaban). Nem csoda, hogy az ilyen gyenge fazon utan a Gyurcsany Ferenc egy kicsit sok volt a fidesznek.

Unknown írta...

Pupu barátom!
Írásod olyan pontos, mintha én írtam volna. (Olyan pontosan egyezik a véleményemmel) Amikor először hallottam a hírt, nem akartam hinni a fülemnek! Gyorsan elolvastam a NOL-ban is. Sajnos, ott is az állt. 62 komment állt a hír után, de egy sem akadt, amelyik dícsérte volna! Ez Mesterházy "őszödi beszéde"! Tragikus.
Hogy jön ahhoz, hogy a nemzet, a baloldal, az mszp tagság nevében bocsánatot kérjen egy NÉPSZAVAZÁS eredményéért? Személyemben ismét elvesztettek egy szavazót.

Névtelen írta...

http://www.stop.hu/belfold/megfelemlitett-diakok-erettsegi-elott-nem-akarom-magamat-kirugatni/1115999/

Cereus írta...

Azért kért elnézést, mert az édesanyja kiskorában többször a fejére ejtette. Ebből a zavaros állapotából azóta sem tudott felépülni. Ha az MSZP ezek után nem nem zavarja el a halál nemi szervének csücskére, akkor az a véleményem, hogy kevés kivétellel, ott is mindenki hülye .