2013. január 23., szerda

SUKORÓI CSŐSZKUNYHÓ


Azt hiszem, törököt fogott Orbán Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt értékesítési jogi igazgatója személyében, a Sukoró – ügy kapcsán.
A Mercedes kecskeméti beruházását tervezetten meghaladó befektetés bánatos története tárgyalási szakba lépett, ennek során már nem lehet olyan egyszerűen hülyeségeket mantrázni, mint a nyomozás során, a tetejében ilyenkor már az ügyészségnek is ki kell terítenie lapjait.
Innentől kezdve az élet megnehezül a vádhatóság számára, hiszen a vádlottak vissza is tudnak szólni.
Az egész ügy Orbán és a mögötte álló oligarchák kudarca, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy ha ebben az ügyben valaki kárt okozott a nemzetnek, az nem a vádlottak közül kerül ki.
Orbán személyes pofáraesése az ügyben az, hogy nem sikerült belerángatni a büntetőeljárásba nagy személyes ellenségét Gyurcsányt, aki nem átallotta támogatni anno azt a beruházást, mely a Velence tó partján közvetlenül kétezer, közvetetten pedig több tízezer munkahely megteremtését jelentette volna a túrizmus-iparban.
Ez Orbánt persze nem fékezte meg abban, hogy ellehetetlenítse a beruházást, hiszen igencsak ellenérdekelt volt Gyurcsány bármilyen sikerében, így aztán a baráti ügyészség és a Fa Nándor típusú beruházási szakértők segítségével össztüzet zúdítottak a beruházásra, melyet aztán az akkor még csak sejthetően opportunista Bajnai dobott oda végérvényesen a megsemmisülésnek.
Voltak persze ennek az ügynek másféle politikai indítékai is, nevezetesen alkalmat adott arra, hogy Orbán kijátssza a zsidó-kártyát is, merthogy Sukoró befektetői a zsidó tőke prominensei voltak, az ő megjelenésük megakadályozása kedves ajándék volt az idióta szélsőjobbnak.
Erről persze nem írhattak az újságok, hiszen sajtóperek özönét húzták volna a nyakukra, és itt egyébként is vigyázni kellett, mert a beruházók pénzügyi nagykutyák lettek volna, akik egy Demján-nagyságrendű helyiérdekű nagyfiút úgy csaphatnak agyon bármikor, mint Fa Nándor a fejét vagy fenekét - mindegy – csípő szúnyogot a Velencei-tó partján.
De ez csak mellékszál, mert amikor felcsillant a remény, hogy ezzel az üggyel sittre lehet vágni a Nagyorrút, Vityka belelkesedett, mint gúnár a tojó láttán és kiadta a tűzparancsot – aztán pofáraesett.
Nem sikerült ugyanis semmiféle törvénytelenséget Gyurcsány nyakába varrni, így aztán a Vezér úgy járt, mint hajdani szolgálatvezetőm a kollegájától bosszúból ellopott éleslőszerrel teli lőszeresládával, melyet a károsult egy istennek se akart visszavenni, így aztán az őrmester buta pofával próbálta valahogy rendezni a helyzetet, de nemigen sikerült neki.
Vityka lőszeresládája itt most ez a büntetőper, mely már semmiféle hasznot nem hajthat neki, ellenben tele van veszélyekkel, hiszen a per maradék szereplői sem hülyegyerekek, felkészült, komoly emberek, akik nem szoktak hozzá ahhoz, hogy úgy bánjanak velük, mint jobbikos polgármester a közmunkásokkal, akik nem ijedősek, tisztában vannak jogaikkal, és akik láttak már néhány éjjeliőrt nappal meghalni.
Ha a Kis Nemzeti Cserépedény megússza annyival, hogy csak kiröhögi a világ, már méltánytalanul jól járt, mivel Polt Péter szakszerű ügyészsége a bizonyítékok közé sorolt két jegyzőkönyvet is, melyek Orbán és Császy Zsolt találkozóiról szólnak, és melyeknek semmi közük az ügyhöz, ellenben arra tökéletesen megfelelnek, hogy emlékeztessenek Orbán szerepére az ügyben.
Merthogy a Mi Reménységünk, ha ebben az ügyben nem is Császyval, de a beruházókkal bizony nagytitokban találkozott, tárgyalt velük Martonyi társaságában, és hát ennek részleteiről is érdekes lenne tudni…
De szerepel a bizonyítékok között videó egy sörivó kutyáról, leírás a jogász ebédlőjének mestergerendájának műszaki paramétereiről, meg a 2010-es úszó-Eb-ről készült fotók.
Hogy aztán még mi kerül elő az ügy kapcsán az ügyészség szakszerű munkájának köszönhetősen, azt nem tudhatjuk előre, de azt igen, hogy a vád némi agonizálás után ugyanúgy össze fog dőlni, mint annyi más vád a Fidesz- érában.
Merthogy Orbán és bandája rettenetesen egyszerű eljárást követ politikai ellenfelei kiiktatása vagy gazdasági, személyes érdekei érvényrejuttatása érdekében – kriminalizálja kiszemelt áldozatait, majd megsétáltatja őket vezetőszáron, előzetes letartóztatásban tartja őket az emberi kor végső határáig, aztán aki kikerül a kezeik közül, és fel tud tápászkodni, az egy mágus.
Hagyóval sem tudnak semmit kezdeni, másokkal se, de azért buzgón kriminalizálják áldozataikat, sok esetben jogszerűtlenül előzetes letartóztatásban tartva őket, mint például Császyt – három hónapig.
Az ügyet Szolnokon tárgyalják, Lévai Anikó, Szájer és asszonykája szűkebb pátriájában, bizonyára pártatlan ítélet születik.
Ellenben az azért vicces, hogy a vád ellene az, hogy visszaélésszerűen alkalmazta a jogszabályokat.
Ha ez a vád valakire megáll, az nem Császy.
Ez a vád inkább Orbán Viktorra illik.
Nem csak ebben az ügyben…

:O)))

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Pupu!
Kifelejtettél egy igen fontos szálat kibontani!
Azt nyilatkozta a minap a Morcos Bajusz (esetleg a Szőke Piranja?), hogy a kaszinó-beruházás megvalósulása esetén, mint köztudott, ugrásszerűen megnő a bűnözés, mert beteszi a lábát kishazánkba a maffia!
Ide? Egy MÁSIK maffia? Minek? Nincs itt már egy talpalatnyi hely sem, amit még el lehetne foglalni. Ennyire félnek a konkurenciától?

éva írta...

Pongrácz Csaba
Hát persze! Hiszen a bezenyei MÁSIK fidesz-közeli kaszinónak nem akartak konkurenciát. Egy régió csak egy ilyet tud eltartani.

Névtelen írta...

a fideszt nem érdekli a sukoró-ügy. elérte a célját, a választási kampányban nagyot szólt a botrány. most már púp a hátán, de le kell nyomni a pert. milyen kár, hogy kicsi az ország és nem lehet messzebb transzportálni az eljárást, mondjuk valamely kis székely faluba, vagy akár argentínába -nade, majd hamarosan az új nemzetpolitika ez elől is elhárítja az akadályt

SzántóKovácsJános írta...

Ebből az ügyből a Fanándi jött ki a legjobban, építheti hajóját lelkes "közeli" szponzorok pénzéből egy újabb világkörüli útra