2013. január 21., hétfő

SCHIFFER SZÖVETSÉGESEI


Azért valakivel csak össze kellene bútoroznunk, mert így, önmagunkban kevesek vagyunk, mint vöröshagymában a proletár öntudat, spekulált Schiffer frakcióvezető.
Miután azokkal már - az előzetes instrukcióknak megfelelően - sikeresen összerúgtuk a port, akikkel ha valóban ellenzéki demokraták lennénk, természetes módon adódott volna az összefogás lehetősége, kellene keresni valakit, akivel össze lehetne fogni!
Hát, legfeljebb majd Viktor gründol egy-két új, eldobható pártot, aztán felfújja őket, mint hajdan elei a lovat a fenekébe dugott nádszálon keresztül, aztán majd azokkal megtaláljuk az összhangot, mélázott el, majd elhaladtában kiköpött egyet a szobájában kifüggesztett Gyurcsány-portré felé, és lelke máris kisimultabbá vált.
Az egyik választmányi tagot és az LMP egyik országgyűlési képviselőjét bízta meg a párt országos választmánya azzal, hogy készítsen előterjesztést a testület számára arról: melyek azok a mérsékelt konzervatív közösségek, amelyekkel az LMP - nek célszerű lenne hivatalosan is felvennie a kapcsolatot az alkotmányosság helyreállítása érdekében – tudta meg a Népszabadság.
Hát már csak ezért is érdemes volt megszületni, reményünket a magát zöldre mázoló pszeudo-pártba fektetni, hogy a választások előtt bő évvel végre megtudhassuk, hogy vannak politizáló, mérsékelt konzervatív közösségek is, melyek éppen Schiffer frakcióvezetővel szeretnének összefogni  Vezérünk megbuktatása érdekében.
Nem mondom, kihívás ez a javából!
Mikor Stanley elkezdte keresni Livingstone-t az afrikai dzsungelek mélyén, biztosabb lehetett eredményességében, mint ez a két szerencsétlen, akiket a párt választmánya előre tervezett kudarcra ítélt.
Úgyhogy most keresik azokat, akikkel puhatolózó beszélgetéseket lehet majd folytatni, mivel – mint kiderült – „az értékszintézis megvalósítása érdekében elengedhetetlen, hogy az országos választmány pontos képpel rendelkezzen arról az alkotmányossághoz hű, moderált, illetve közösségelvű konzervatív térről, ahol a párt esetleg szövetségeseket találhat”. 
Mecsoda remek mondat, ilyesmit is csak a doktriner liberálisok köztudottan realista maradványai képesek képernyőre vetni…
Hogy mit meg nem tesznek egyesek azért, hogy elfedjék azt a szomorú tényt, hogy Schiffer pártja mai formájában szövetségesként a kutyának sem kell, de ami még rettenetesebb, a választóknak aztán egyáltalán nem, semminek sem.
Hogy aztán megbízottjaik merre fogják keresgélni az idáig valószínűleg  illegalitásban robbantgató jobboldali szövetségeseket, azt ma még homály fedi, - ha még lenne is ilyen, akkor sem valószínű, hogy most, mikor már zeng az ég hagynák el az ein Reich, ein Flag, ein Führer elvét valló jobboldali tábort Schiffer kedvéért.
Ahogy ezeket a köröket ismerem, ezzel a pónemmel Schiffer esélye a sikerre akkora, mint sarki lúdnak a kocsisoron…
Tényleg siralmas ez az egész.
Van ember, aki képes komolyan venni ezt a baromságot?
Hiszen ha lennének olyan jobboldali erők, melyek szövetségesi alternatívát lennének képesek felmutatni az LMP-vel, akkor rendben is lenne a dolog, de ha lennének ilyenek, akkor azoknak már nyoma lett volna - minimálisan is - az elmúlt két évben.
Volt ilyen, vagy voltak ilyenek?
Ugyan, - itt az elmúlt tíz évben csak egy homogén jobboldali massza serénykedett az ország tönkretételén, látszólag két-három pártban, de az utóbbi években a két párt között semmiféle határvonal nem húzódik, illetve a határvonal olyannyira képlékeny, hogy gyakorlatilag el is hanyagolható.
A magyar jobboldal kedvenc játéka ez: MDF- MIÉP, Fidesz – Jobbik osztódás, de gyakorlatilag végig ugyanarról a társaságról, ugyanarról a velejéig reakciós, ócska rasszista, antiszemita, soviniszta választói körről van szó, amelyik ostobaságával, felelőtlenségével eddig már elveszített két világháborút és emberek millióit küldte a halálba.
Közöttük kutakodik az LMP normális jobboldali partnerek után?
Na ne…
Hiszen csak az utolsó két évben annyi gusztustalanságot művelt ez a banda, hogy ha lenne közöttük épeszű konzervatív, akkor ezt nem hagyhatta volna szó nélkül egy sem.
Ilyen, ha akadt is, ugyanúgy le lett karaktergyilkolászva, mint ahogy Gyurcsány, ugyanúgy eljátszották velük a Fidesz táncrendje szerinti kriminalizálósdit, mint ahogy általában politikai ellenfeleikkel szokták – nem maradt itt már írmagja sem a normális jobboldalnak.
Schiffer most trükközget csendesen – kell népének mutatni, mintha tenne valamit, de ennyi erővel kereshetne aranyat is a Vezér hátsójában, a siker esélye ugyanennyi lenne.
Remélem, választói majd honorálni fogják buzgalmát.

:O)))


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pupu,
jobb, ha tudod:
az éleslátásod nem ismer határokat.