2013. január 1., kedd

LUDMILLA


A Himnusszal kezdődött.
Természetesen az új országnak új himnuszra van szüksége, de ha már a régin nem is lehet változtatni, akkor legalább az előadás legyen más.
Így aztán a helyszín átköltözött a Hősök teréről a Lánchídra, ahol is az a csoda történt meg, hogy megjelent nekik Orbán Viktor szelleme, csettintett egyet, erre a budai kerületek úri népének összes gyereke hirtelen remek hallást, ütemérzéket és csengő-bongó hangszínt kapott.
Lenyűgöző volt, a bevezető tételt Schmitt Pál játszotta tárogatón, míg a többi zenész Orbánnak oboázott…
Annyit mindenesetre elértek, hogy a Lánchíd méltán lesz a magyar tanulóifjúság kultikus helyszíne, a szakrális térben már összegyűltek ott a diákok, és ha így folytatódik, akkor láthatnak még a Lánchíd fogatlan oroszlánjai diákot arrafelé hamarosan.
Habár Orbán – mint a tárgyalási megállapodásból kiderült – a következő Nagy Diáketetést március elejére ütemezte.
Akkor majd megint hasbaakasztja őket valamivel, így aztán március 15. nyugodt lesz, a Milla kiereszti kicsit a gőzt, a diákok elcsendesednek, mint Karácsonykor, utána meg hamarosan megint vizsgaidőszak, legurulnak a felvételik, beletörődnek szépen a megváltoztathatatlanba – vagy kisnyúl.
Mindenesetre a Himnusz új feldolgozása zeneileg igénytelenebb, megjelenésében szegényesebb, anyagilag meg teljesen felesleges volt, és ha már hozzányúltak, lehetett volna az első sor magyarját kicserélni Vezérre, valahogy így:
Isten, áldd meg a Vezért!
Pokolban hőséhéggel!
Persze ez hiú ábránd, ez a pasi elnyűhetetlen, az ünnepek alatt meg még valószínűleg feltették töltőre is, annyi nekünk…
A mai nap még ugyan a pihenésé lett volna, de a kormány még az év vége előtt ügyeskedett egyet, a közmunkások bérét szabályozgatta egyéb értelmes ötlet híján.
A közmunka eddig sikerágazat volt, a kormánynak ugyanis ezzel sikerült emberek százezreinek létfeltételeit ellehetetleníteni.
Azzal a kis trükkel, hogy a létszámot és a munkaidő-alapot elválasztották egymástól, remek kimutatásokat lehetett készíteni arról, hogy ahol eddig egy ember dolgozott bruttó nyolcvanért, ott most kettő dolgozik a feléért, így legalább mindkettő éhendöglik, a gondok pedig így folyamatosan csökkennek.
A közmunka a foglalkoztatottak számára is sikerágazat volt, mert eddig még sikerült túlélni, igaz, már Bodri sincs biztonságban - a gazda már latolgatta, hogy sültnek lesz jobb vagy levesnek, valószínűleg utóbbi lesz a nyerő ötlet, mert szegény Bodri is sovány, mint a gazda.
Az csak a gond, hogy az istennek se akar idegen nyelven tanulni, pedig azért egyszerűbb lenne lelkileg, ha nem azt ugatná, hogy vau-vau, hanem azt, hogy gá-gá!
Így leszünk mi az új európai kistigris – végtére is a koreaiak is megeszik a kutyát, igaz, Bodri ott még a farhát kategóriában sem indulhatna…
Rettenetes ez a mocskos, szennyes közöny, ahogy a szegénységet kezeli a kormány, pedig lassan már nem is kell Szabolcsba kirándulni, hogy mellbevágja az embert, mikor találkozik vele.
Nekem két ilyen élményem is volt mostanában, az egyik a mindkét lábát elvesztett és egy nyitott kerékpártárolóban elvackolt hajléktalan, akit a műtét után senki nem tudott vagy akart alkalmazni, és aki évtizedeken keresztül egy Tüzép-telepen volt rakodómunkás.
Huszonkétezer forintból vegetál, és ugyan, miből lenne alkoholista, mikor a két műlábán még gyűjtögetni sem tud hatékonyan?
A másik ilyen élményem, karácsony napján, a patikában volt, ahol a patikusnő régi ismerősének mondta, hogy aztán szedje ám Juliska és meg ne fázzon jobban!
Juliska meg mondta, hogy majd megpróbálja, csak az a baj, hogy a szobájában 17 fok van, a konyhában meg - ha főz - akkor tizenkilenc, de hát nem főz gyakran.
Ha ezt a sok léhűtőt a Parlamentben addig 17 fokban üléseztetnék, ameddig az egész életét tisztességesen végigdolgozó nyugdíjasnak ilyen körülmények között kell élni, akkor azért feltehetőleg rohamosan javulnának empátiás képességeik…
Állítólag jönnek a közmunkások is Pestre, beszélgetni a kormánnyal, ezt szakszervezeti vezetőjük ígérte.
Jó lesz Viktornak tartani tőlük, mert ezeknek az embereknek gyerekeik ugyan vannak, de vesztenivalójuk már nemigen, emellett a problémáik verbális feldolgozásának gátjai vannak, és aki nem tudja precízen elmagyarázni, hogy mi is a baja, az szívesen üt, hogy így fejezze ki elégedetlenségét…
Az új év első jó híre, hogy kiderült – mégiscsak létezik jobboldali humor, ha csak szikrányi is
A vicc így hangzik – mi Bajnai keresztneve?
A válsz: Ludmilla…
Állítólag holnap kezdődnek a tárgyalások az orbánizmus elleni öszefogásról.  
Nem lehetne sokat gatyázni, az idő rohan.
Remélem, nekünk, magyaroknak dolgozik.

:O)))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

BUÉK így picit megkésve - most tértem magamhoz, és rögtönitt kezdtem az évet. Igaz, előtte még belebotlottam ebbe:

http://www.blikk.hu
/blikk_aktualis/titokban-nosult-meg-ujra-deutsch-tamas-2127389

Szeretném, ha az jobb napokat és elnököket látott MTK dicső elnökéről eme szép alkalomból kerülne egy kis libazsíros blog, méltatásképp eddigi fényes sikereit.
Mit is mondott Hofi?

Oak írta...

Az éjfélkor felhangzó "új" himnusz a -lánchidat elfoglaló iskolásokkal akkora poén volt az élettől, hogy azt csak a 'jóisten rendezhette meg:-D ilyen szépre.
De hogy a szalonannamari csapatában nem volt egy ép eszű sem aki 'meglátta volna az 'áthallást... most a hídfoglaló időkben,az sok mindent elárul.Úgyhogy diákok hajrá,meg van üzenve, hogy jól csináljátok! Még Áder-csálébajusz is megüzente, hogy mellettük áll:-) bár a javukat is akarja, de nem kell adni...'oszt jónapot:-D