2013. január 31., csütörtök

PÁVATÁNCOK


Nehéz hete volt a Punnyadtnak, a mi Lánglelkű Vezérünknek - egyszerre kétfelé is lengetnie kellett a nyelvét.
Egyrészt Brüsszel irányába, másrészt Moszkva felé, ahol is Putyinnal kellett eszmét cserélnie a magyar energetikai helyzetről.
Brüsszelbe nagy várakozással ment, sleppje előre beharangozta, hogy a tárgyalásai végén a sajtótájékoztatón fontos bejelentések hangzanak el, ehhez képest csak a szokásos „mi vagyunk a faszacsávók” dumára futotta, ami a jelenhelyzetet tekintve kevés, mint költöző libában a sugárhajtómű.
A tárgyalópartnerek mosolyogva bíztatták reménykedő Reménységünket – hajrá Magyarország, hajrá magyarok – de a túlzottdeficit-eljárás megszüntetését nem tartották indokoltnak, emellett újabb kötelezettségszegési eljárás is indult éppen a napokban, úgyhogy sikersztorinak nem nevezném a kirándulást.
Barroso meg megveregette a Nemzet Eszének vállát és elmagyarázta neki, hogy nem kell az Unióra hisztizni, ha megvizsgálja a szerződésben vállalt kötelezettségek betartását, hiszen az Unió csak a dolgát teszi.
Majd egy bravúros zuhanórepüléssel leszállt Orbán szellemi színvonalára és elmagyarázta: az Unió ez esetben olyan, mint futballpályán a bíró, egyrészt a pálya tartozéka, másrészt ítéletei megfellebbezhetetlenek.
Nem ringatom magam abban az ábrándban, hogy a kis pökhendi megértette volna a hasonlat lényegét, hiszen nála a funkcionális hülyeség is bejátszik zavaró tényezőként.
Azt sem akarja istennek se megérteni, hogy sem az Unio, sem az IMF nem kíván a számára bianko csekket kitölteni, márpedig amit ő szeretne kierőszakolni, az egy olyan ígéret, hogy csináljon unortodox ámokfutása közepette bármekkora baromságot is pénzügyminiszterével, annak következményeiért majd az Unió vagy az IMF helytáll.
Persze abban igaza van, hogy senki nem szereti, ha felügyelet alatt tartják, aki viszont a pénzét kockáztatja, az szeretné azt biztonságban látni, márpedig Orbán biztonsági szintje kissé elmarad a kívánatostól.
Moszkvai útja sem hozott semmi újat, azon túl, hogy nyilvánosan szembeköpdöste korábbi álláspontját és igencsak nagyokat nyalt Putyin hátsójába, aki cserébe udvariasan megemlítette, hogy na ja, Magyarország is rajta van a térképen.
Mindez semmit sem jelent, mert ameddig nincs megegyezés vagy legalább magyar döntés a paksi bővítésről, nem kerül eldöntésre a Déli Áramlat nyomvonala, nem lesz megállapodás a hosszútávú gázszállítási szerződésről, addig egy ilyen langyos nyilatkozatokkal végződő látogatás legfeljebb arra jó, hogy russzofób miniszterelnökünk lelkét sajgó fájdalommal töltse meg.
Közben itthon az LMP –s Jávor Benedek pártja halálközeli állapotának következtében összeesküvést vizionál: "Orbán Viktor titokban seftel az ország energiaellátási és környezeti biztonságával Putyin elnökkel." 
A titok egyébként nem titok, a seftelés pedig az üzleti világban nem számít a nagy bűnök közé, a nyilvánosság pedig roppant fontos, de ilyen ügyekben nem mindig kívánatos, majd ha elkezdődnek erről a hivatalos tárgyalások, akkor lehet ezt – bizonyos megszorításokkal – követelni.
Ez a tárgyalás nem volt alkalmas arra, hogy ebben a kérdésben döntsenek, legfeljebb arra, hogy a felek eldöntsék, hogy kezdődjenek erről szakértői szintű tárgyalások.
Jávor is russzofób, de hát mit tegyünk, a magyar jobboldal úgy szocializálódott, hogy Ivánnal ijesztgették őt gyermekkorában, ő viszont ennek ellenére bátor.
Vagy korlátolt, tetszés szerint.
Orbán még egy nagy bejelentést tett a héten, elmondta, hogy javaslatát a Jegybank új vezetőjére csak az utolsó percben, a jelenlegi jegybankelnök mandátumának lejárta előtt egy nappal jelenti be. "
Mindent megteszek annak érdekében, hogy megvédjem Magyarországot a spekulációtól, ami az új elnök személyéhez kötődne" - mondá.
Sok hűhó ez semmiért, hiszen legyen bárki is a jegybankelnök, Orbán csak olyat lesz hajlandó választani, aki az ő személyes lekötelezettjeként úgy fog táncolni, ahogy ő fütyül.
Ha még nem vette volna észre valaki, akkor most már ideje lesz felfedezni, hogy ez egy latin-amerikai típusú diktatúra, a kis akarnok pedig diktátor, latin-amerikai kollegájának szociális érzékenysége és olajtengere nélkül
A Nemzeti Bank kirablása viszont alkalmas lesz arra, hogy választás előtt osztogasson, és hogy kiknek kíván osztogatni, az nem kétséges.
Akkor is le fogjuk váltani.
Viszont azon azért érdemes lenne elgondolkodni, hogy egy masszív bűnvádi eljárás nélkül rettenetesen nehéz lesz a rengeteg pártkatonáját eltakarítani és helyreállítani a demokráciát.
Erre csak akkor van esély, ha az ellenzék egymás nyírása helyett azzal foglalja el magát, hogy gyűjti és rendszerezi a bizonyítékokat arra, hogy ami itt folyt az utóbbi években, az puccs volt a javából, a demokratikus berendezkedés felszámolása, egyszemélyi uralom megvalósítása.
Nemigen hiszem, hogy erre gyúrnának, de hát majd meglátjuk…

:O)))

6 megjegyzés:

neked5gigabájt írta...

Bizony, pávatánc.... Az Egyenlitő blogból:
"rbán lelkes szavai ma Moszkvában:
"Mi, magyarok ... a tiszteletet, amelyet Oroszország iránt érzünk, elsősorban nem Oroszország mérete, hanem kultúrája váltja ki belőlünk, és az orosz kultúra iránti tiszteletünk adja meg az alapját a jó gazdasági együttműködésünknek."
A nevünkben hozzátette: "Magyarország mindig is egy nagy nemzetként tekintett Oroszországra, amelynek nagy jövője van."
Gyurcsány is igyekezett hasznos kapcsolatot építeni az oroszokkal, de ilyen _mély_ tisztelet hangján sosem nyilatkozott.
Mégis megkapta a magáét Orbántól 2007. novemberben: "A magyar kormány Oroszország-politikája érthetetlen. Értelmetlen az a kijelentés, miszerint Magyarország híd Oroszország és a Nyugat között: helye a nyugati oldalon van."

Geza írta...

A leirt ugrabugrandozasok mellet a legelszomoritobb, hogy ugy latszik, az EU mar hozzaszokott a hulyegyerekhez es a bamba nepehez es szinte partnerkent kezeli. En (elso pillanatra) nagyon medobbentem annak a hirnek a hallatan, hogy az ET levette a napirendrol a magyar media ugyet. Addig rendben van, hogy egy 10 millios visszafejlett orszag egy agyament vezetovel nem er meg annyit, hogy it allandoan forron tartsak a vasat, de hat mi lesz, ha majd egyszer megkerdezik toluk (marmint az EU-tol), hogy megis hol a francba hagytak a magasztos elveiket, amikor egy ilyen szegyenteljes anomaliarol "csak ugy" megfeledkeztek? Na ja, ez az ember elso reakcioja. A masodik pedig az, hogy ne legyunk idealistak. A 90-es evekben ugyanez az EU tetlenul nezte, ahogy Jugoszlaviaban emberek ezreit meszaroltak le az agyament nacionalizmusok miatt. Ha az USA nem lepett volna kozbe, akkor meg most is ott oldosnek egymast.

Névtelen írta...

Nem emlékszem pontosan ki mondta; milyen kár hogy aki jól elvezetne egy országot az mind fodrász vagy taxisofőr.Ma már biztos hozzátenné a bloggert is.De félre a tréfával,olvasnak e a demokratikus oldal politikusai blogokat,mert nem ártana erre is figyelniük?Már szólniuk kellett volna hogy Pupu ne lődd le a poént,ne figyelmeztesd Lucky Viktort,nehogy fel tudjon készülni a harag napjára.:O)

Cereus írta...

Azt , hogy "mi magyarok", kikérem a Mi Magyarok nevében, akik nem akarunk újfasiszta hordákat masírozva látni Horthy szobrok alatt. Annak a népnek pedig akik a lenagyobb áldozatot hozták, hogy megszabadítsanak bennünket a fasizmus fogságából, csak próbából is, de elkéne kezdeni igazat beszélni. Azon viszont csodálkozom, hogy Putyin egy iponnal nem vágta a hátára, és nyakára térdelve, fogait a dühtől összeszorítva nem zizegte a fülébe: ne hazudj bitang !!! Ma amikor az érdek és a kényszer, a kölcsönös nagy üzletek lehetőségei elhomályosíthatják a sértő múltbéli tettek emlékeit, de csak időlegesen, akkor a páva tánclépéseken sűrgősen változtatni kell. Mert ez nagy ország, mondhatnám nagyhatalom és nem csak gyönyörű kultúrával rendelkezik.

Névtelen írta...

Azért nem vágta iponnal a hátára, mert Putyin egy úriember.

rézevőfiamór írta...

Mindenesetre tudja mire való a halvilla, halkés, rákvilla, rákkés, osztrigavilla, csigavilla, csigafogó, homárvilla, kaviárkés, nem köti nyakába a damasztszalvétát és nem fújja bele az orrát se.
A KGB-nél az ifjú kádereket jól felkészítették. Pl. tánc és illemtnnal.