2010. december 16., csütörtök

IRÁNYMUTATÁS

Irányt mutat a médiahatóság.


A tábla, melyre felírták, hogy merre van az arra, százmillió jó rénusi forintjába fog kerülni a TV2 kereskedelmi csatornának.
A büntetést azért szabták ki, mert Édesnégyes című műsorával rendszeresen megsértette a médiatörvény gyermekek védelmében hozott jogszabályait.
Kifejtették: a szóbeli és fizikai agresszió, amit a közönségmérések szerint alkalmanként több mint félszázezer négy és tizenhét év közötti gyermek látott rendszeresen, súlyosan károsíthatta a gyermekek pszichológiai fejlődését.
A Médiatanács indoklása szerint számos nézői panasz érkezett hozzájuk a műsor egyes epizódjaira vonatkozóan, melyek "elsősorban a műsorban elhangzó trágár kifejezéseket panaszolják, illetve azt, hogy a jelenetek folyamatosan és közvetlen módon utalnak a szexualitásra".
Azannyakrausz!
Mecsoda erkölcsi forradalom zajlik a fülkékben, most láthatjuk csak!
Nem hiába mondják, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr, a hajdan szexlapkiadással foglalkozó médiacsászárnő első intézkedései is tanúsítják, hogy a média eme szegmensében nincs, ki jobban tudná, hogy mi az ártalmas vagy mi nem.
Az intézkedés megfelel az új idők új szellemének, egy forradalmár puritánságával közelít a témához, mely valószínűleg a kulturális élet és a társadalom legfontosabb problémája napjainkban.
Hogy miért éppen ezt a műsort pécézték ki, azt nemigen tudom, merthogy a magyar televíziós médiumok mindegyike komplett katasztrófa, ez a műsor se lóg ki a sorból, - szerintem már a szereplők névsorára is ki lehetne szabni a százmilliós büntetést - Majka egymagában megér úgy harmincmilliót abban az állapotában, hogy még meg sem szólalt.
Ha valaki megmagyarázza nekem, hogy ez a műsor mennyivel kártékonyabb a hamvas gyermeki lélekre (4-16 év között…) mint az, amelyben a neves lantművész egy szál csupasz farokban mutatkozik a szemérmes néző előtt, akkor annak fizetek egy sört.
Különösen a tizenhat évesek szerepeltetése tetszik az indoklásban, ez maga a szemforgatás csúcsa.
Mint ez köztudott, a mai magyar fiatalok jelentős része tizenhat éves korára már régen túlesett az első megdöbbenéseken, és többségük tudna is egy-két nóvumot bemutatni a döntést meghozó testület nemüket már régebben elfelejtő tagjainak.
Ami meg a trágárságot illeti, arról a mi társadalmunk különösen híres, hogy a hétköznapi érintkezésben különös udvariassággal, választékos kifejezésekkel és kifinomult illemtudással közelítünk egymáshoz úton, útfélen.
A kisgyerek legfeljebb az orvosi váróban hallhatja a felháborodott betegtől, hogy mi is tulajdonképpen az asszisztensnő élethivatása, azt hol és mennyiért gyakorolja orálisan és análisan, és hogy miért lenne célszerű ezt a tevékenyégét Overdose-al is kipróbálni.
És azt is megtapasztalhatja, hogyha az anyukája rászól a magáról megfeledkezett betegtársra, akkor az addig angyalokhoz hasonlítható anyukáról is csúnya dolgok derülnek ki, folyamatosan és közvetlen módon utalva a szexualitásra.
Durva lett a világ és durvák lettünk benne mi is, és aki azt hiszi, hogy az ilyen intézkedéseknek bármiféle pozitív hatása lesz, az vagy álszent, vagy kezelésre szorul.
Véletlenül se merüljön fel senkiben, hogy nekem a TV2 valamiért a szívem csücskébe telepedett be, - ott különben is a libamellek szolgáltatói fészkelnek, közvetlenül a vöröskáposzta mellett (szadista pornográfia, ugye…) - csak méltánytalannak tartom a dolgot.
Egy olyan világban, melyben az erőszak, a gyilkolás, a szexualitás egészen extrém formái is megjelennek akár a napi hírműsorokban is, ahol a hétköznapokban egy nem különösebben megrázó közlekedési konfliktus során komoly esélyed van arra, hogy bézbollütővel péppé verik a fejedet, ahol a gátlástalan erőszak elsőszámú képviselője maga az állam, melynek képviselői nem oly régen még a Molotov-koktélt hajigáló eszementeket bujtogatták, nagyon nevetséges ez az egész.
Persze lesznek rengetegen, akik majd helyeselni fogják az erkölcs magasztos védelmezőit, mert ez egy álszent és álságos társadalom, amelyik felháborodott azon, hogy valaki kurva országnak nevezte ezt a kurva országot, kirohant tüntetni ellene, majd hazament és szájonvágta az asszonyt, mert az hagyta, hogy az a kurva kölyök felhozza a barátját a lakásba és ott csöcsörésztette magát a hitvesi ágyon.
A médiatanács tagjai is hazamennek majd a bölcs döntés után és eltanácsolják 16 éves gyerekeiket a televízió elől, mondván, húzzá máá’ aludni, már tizenegy van és ezerszer megmondtam, hogy ne nézd azt a rohatt pornócsatornát, nem neked fizettük elő!
És hétvégén meggyónod a Pius atyának, hogy buja gondolataid voltak, vagy letépem a fejed!
Ennekutána nyugodtan hajtja álomra a fejét, hiszen ma is tett valamit a társadalomért, családjáért és Magyarországért, - az asszonyt majd holnap pofozza meg, ha hideg a leves…
A társadalomnak kellene megváltozni, a szülők felelőssége óriási, az ilyen intézkedések meg nem érnek semmit, hiszen egy valamirevaló kábelszolgáltató vagy negyven csatornát szolgáltat, - na és akkor mi van, ha ebből a TV2 százmillióért megerkölcsösödik?
Persze azért nem árt ezekre a korhatár-karikákra jobban odafigyelni, hogy a gyerek tudja, melyik az érdekes műsor…
Legjobban azért az tetszik, hogy az erkölcsös testület megüzente, hogy mód van előzetes iránymutatást kérni.
Várhatólag személyesen Panna asszony fogja eldönteni, hogy amikor tizenhat éves lányok egy autó hátsó ülésén a melleiket mutogatják büszkén Majka médiaszemélyiségnek és a kamerának, akkor ez erkölcsromboló hatással lesz e a többi tizenhat éves lányra, akik ott állnak már tömött sorokban az autó csomagtartójánál, várva, hogy sorrakerüljenek és a cicikéiket hegyezgetik szorgalmasan.
Mi meg megnyugodhatunk, a forradalmárok őrzik álmainkat, melyekben felködlik békésen a szép új világ…


:O))))


A bejegyzés itt is olvasható: http://kapcsolat.hu/blog/iranymutatas

2 megjegyzés:

--- írta...

tényleg minden adó büntethető lenne...
többet ért volna, ha minden hétfőre adásszünetet rendeltek volna el, minden csatornánál kivétel nélkül...
de mi a károsabb, ezt kellene előbb eldönteni, vagy megszavaztatni:
1. a politikusoktól megtanulható csalás és simlisség?
2.a kiflicsücsök csócsálás szexuális és egyéb üzenete?
3. a szülői felelőtlenség?
4.a társadalom hülye gyerekké avatása?

én egyébként politikai műsorokon túl nem tévézek, de már ennyi is ártalmas az egészségre, és legutóbb akkor láttam pornóképet, amikor egy honatya szexújságot nézegetett, a tévé meg közvetítette...láthatta boldog-boldogtalan, hány nősténylukat lehet egyszerre használni, ha csapatjátékossá válik pár hímállat... havi pár millióért fontosabb dolgokat is nézegethetne a parlamentben az a sok majka...

Névtelen írta...

Már Hofi is megmondta:

Csatorna?! Kanális! A csatornában nincs ennyi sz*r. (Véleménye az 1997–ben indult két országos kereskedelmi televízióról)

de ha már itt tartunk:

...ott ültek velem szemben Cenzék... Cenzné, meg az ura... Cenzúra.

Géza, mi van itt? Rendszerváltozás, Géza? Nem lesz ebből baj, ha visszajönnek a kommunisták?
(már visszajöttek)

Drága elvtársnők, drága elvtársak! Drága minden.

Az elvtársak kedveskednek az egyháznak. ...hátha odaadja a perselyt.

Hidd el nekem, itt hármat foghatsz:
A Kossuthot, a Szabad Európát meg a pofádat.

Gyereked lábán mikor lesz új cipő:
Majd ha az Orbán rálép.
Nyugodj meg, annak lesz!
Az már tud lopni - csalni - hazudni
De ilyen, ami most van! Te, mi ez a pánik?
Minden TV híradó, minden újság, kinyitom, meghallgatom: Na, ma ki lopott?
Hát ilyet!
Nem kell ennyire sietni gyerekek! Hát azért marad abban, marad még!
Tudod ezek miért lopnak: Hagyománytiszteletből.

Mi az: 30 kiló és legel? Holnaptól Te!

Az országnak nem most lett rossz! Neeem.
Most vették észre!!!

A kapitalistáknak most rossz, nálunk meg azért nem jó...

Isten, Haza, Család! = az Isten se megy haza, amíg otthon van a család...

Orbán Viktor jött, menedzs–ment.

Nyugdíjas – álmában! – előveszi a hűtőből a töltött káposztát. Előveszi a gyufát, de az utolsó gyufaszál leesik a földre. Nagy nehezen lehajol érte, de ahogy felegyenesedik, beveri a fejét a szekrénybe. Felriad: a francba, ettem volna meg hidegen!...

Super channel, Sky channel, felejtsen el...

Magyarországon az egy főre jutó bunkók száma: kettő.

A korrupció az, amiből mi kimaradunk.

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott.

...kedvemet elvették a bunkók, úgyhogy... Jól hallotta, igen. Bunkót mondtam. Az egy szép, nagy magyar réteg. A franc egye meg őket! Annyian vannak már, mint a nyű! És egyszerűen a bunkóknál miért nincs létszámstop?! Hát nem? Hát még mennyi kell még belőlük ?

Én a bunkókat fel tudnám használni. Gondolják el: Kivinni őket árvízvédelemhez. Nem lapátolni, ne vicceljen már! Bunkót kivinni a gátra! Beleverni! Így egymás mellett állnának, így szépen! Ez lenne a nagy magyar fal. A földet legalább kétszer körülérné, amennyi alapanyag van hozzá (legalább kétharmad).
Nem egy ilyen hülye palánta, tehát nem egy ilyen magyar tarka nagy barom. Nem. Jövőnk záloga. … Dögöljek meg, ha kiváltom.

Még egy szösszenet:

Virág Árpád: Gogolák elvtársnő, egy pillanatra! Ez egy új szoknya magán, igaz?
Gogolák elvtársnő: Új, Virág elvtárs.
Virág Árpád: Kurta. Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!

Megnézhető itt vagy a médiatanácsnál...

http://www.youtube.com/watch?v=mCQgj1QNppo