2010. december 2., csütörtök

LÚZEREK...

Kik a vesztesei az Orbán féle szép új világnak?


Kezdjük azzal a hárommillió emberrel, akinek összerakosgatott vagyonkájára, majdani nyugdíjára nyúlt rá a hatalom
Ők fejenként egymillióval buktak most, hazudozzon össze bármit is a miniszterelnök megbízásából az ő magyar hangja, a mára már teljesen idióta benyomását keltő Szijjártó…
A magánnyugdíj-árvák elbukták emellett a további takarékoskodás lehetőségét is, mert az alcsuti lókupec gátlástalanul és erkölcstelenül megfenyegette őket nyugdíj-megtakarításaik ügyében.
Maga a rablás is undorító, de a mellé társult stílustól a legbékésebb ember is kiborul, - roppant kíváncsi lennék, hogy miért is tűrik ezt a randalírozást ilyen jámborul az érintettek…
Vesztesek aztán azok a gyermeket nevelő munkavállalók is, akiknek jövedelme nem teszi lehetővé a látszólag nagyvonalú adókedvezmények igénybevételét, és vesztes mindenki, akinek nincs munkája, ennélfogva számításba sem jön, hogy az ő gyermekeit az állam támogassa.
Nőjenek fel szerencsétlenjei, mint a dudva az árokparton, - lényeg az, hogy Magasjövedelmű Polgár gyermekének fussa nyelvtanulásra Angliában, vagy a világ más részén.
Egyszer Orbán azt mondta, hogy ha nincs a Kádár-rendszer, akkor belőle maximum traktoros lehetett volna, - az Orbán rendszerben még traktoros sem lehet a szegényember gyereke…
Vesztesek az alacsony keresetűek, merthogy az adórendszer tőlük elvesz, még akkor is, ha jövőre ugyanaz az összeg lesz a borítékban, mint idén, - az infláció miatt a fizetéséből kevesebbet tud majd vásárolni a családjának.
Vesztesek a munkanélküliek, mert ha a segélyükből kenyeret vesznek, akkor az azt terhelő általános forgalmi adóból a gazdagokat támogatják, miközben ő éppen az éhenhalás határán teng-leng, és emellé még el kell viselnie a gazdagok vádaskodásait is, mintha önszántából lenne naplopó.
Vesztesek a nők, mert Orbán rútul rászedte őket a negyven év szolgálati idő után járó nyugdíjba vonulás ígéretével, - ma már csak az a nő mehet negyven év munkaviszony után nyugdíjba, akinek hat melle van és hajlandó a nyugdíját 100%-ban saját maga finanszírozni.
Vesztes minden magyar munkavállaló, mert felemelték a nyugdíjjárulékot az egyszeri, nagyarányú adó és járulékcsökkentés keretében.
Vesztesek a pedagógusok, mert a gesztusértékű béremelés helyett az jutott nekik, mint a hetedik gyereknek és vesztesek a közszolgák is, mert béremelést ők sem kapnak, viszont vagy huszonötezren mehetnek földönfutni.
Vesztesek az egészségügyi dolgozók, mert már megint csak maszatolás folyik, a problémák évente újratermelődnek, az ágazatba öntött milliárdokat pedig elnyeli a feneketlen költségvetés.
Vesztes az ország, mert minden elemző szerint ez a gazdaságpolitika a csőd felé vezet.
És most már vesztesek azok a nagytőkés csoportok is, melyek Orbánt a keblükön melengették, akik a nyolc sovány esztendőben pénzelték és most várják, hogy elkezdődjön vége a Magyar Csoda…
Ehhez képest számíthatunk a nemzetközi adósságminősítőktől besorolásunk rontására, a magyar tőzsde a padlón van, a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolataink állapota siralmas, Putyin elhajtotta a törpét és Európában fintorogva nézik, hogy mit művel.Vesztesek az önkormányzatok, mert hatásköreik egy részét átvette az állam, és nekik annyi hatáskörük maradt kb. hogy eldönthetik, milyen színű legyen a muskátli a villanyoszlopon.
Viszont fülig úsznak az adósságban és sehol a beígért konszolidáció, mert ugyan vizet fakasztani és levitálni tud a Vezér, de lábának egy toppantásával aranyhegyeket varázsolni még nem…
Szóval nem lesz könnyű az előttük álló időszak, teljességgel kiszámíthatatlan, hogy mi lesz a vége, de valami bűzlik Hungáriában és hogy az nem fokhagymás pirítós, az biztos…
Jó lenne, ha megúsznánk, hogy a csalódott emberek megmutassák a fülkeforradalmárnak, hogy milyen is az igazi forradalom…
Na, ebben reménykedjünk…


:O))))

A bejegyzés itt is olvasható: http://kapcsolat.hu/blog/luzerek
A közvéleménykutatás kérdése:
HA ORBÁN EBBEN AZ ÜTEMBEN NYOMUL, HÁNY ÉVE LESZ MÉG HATALOMBAN?

23 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pupu! Amiket leírtál, abban tökéletesen igazad van! Amit kihagytál, azt elmondom én: És vesztesei az elmúlt 8 év kormányzásának azok a családok, akik gázzal fűtenek. (És ez csak egy a sok közül) Amikor kimondta az a feszített képű (mert neki szépészeti műtétre is telik többb százezer) lendvai ildikó ,(direkt írom így) lassan, hogy mindenki értse, nem lesz gáz-ár-e-me-lés, az is egy hatalmas hazugság volt. Mer ugyebár azóta csak éppen háromszorosára nőtt a gázár. S sajnos már nemcsak a legkevesebb jövedelemmel rendelkező réteg fázik, nem tudja megfizetni, hanem már a középréteg legtöbbje sem. Ismerek olyanokat, akik csak délután merik a cirkót feltekerni, egész nap pedig hidegben, felöltözve ücsörögnek – 80+-os idős emberek. És ezek nem kevesen vannak. Sajnos én is közéjük tartozom – nem korban, hanem fizetésképtelenségben -, a családi ház fűtésére napi 25 köbméter lenne szükséges, de ez havi áron 90-100 ezer forintba kerülne (120négyzetméteres ház). Ez egy átlagos közalkalmazotti fizetés. Hol engedhetik meg az emberek, hogy ennyi pénzt elégessenek? Ezért tehát fázunk. Mondom, igazad van ov-t illetően, de gyurcsányt sem kellene dicsérgetni, meg a hozzá tartozó spleppjét, mert ő is nagy lókötő, s akkor finoman fogalmaztam. Az a baj, hogy az emberek zöme csak azért szavaz, hogy az előző genya kormányt leváltsa. De valójában jót választani nem tud, mert nincs és szerintem egyhamar nem is lesz.
Egy genyát leváltó ugyanolyan genyára



(Az előző hibás volt, ezt tedd ki vagy ne, ahogy akarod.)

Névtelen írta...

"...nem lesz gáz-ár-e-me-lés..."
Ezt akkor mondták amikor a fidesz elkezdett 2002-ben ordibálni hogy az mszp győzelme esetén X %-os gázáremelés lesz.
Sehol nem hangzott el hogy az egész cikluban nem lesz!

Névtelen írta...

Azt kellett volna mondani, hogy: most nem lesz gáz-ár-e-me-lés. De ha 8 évig maradhatunk, akkor felszorozzuk majd 3-al. Az ígéret így lett volna tisztességes. S azért arra senki sem gondolt, hogy soha nem lesz emelés, de arra sem, hogy az akkori kb. 50 Ft-os gázból mára 141 Ft-os gáz lesz.

PannonPuma írta...

"Vesztesek a, vesztes a" és még lehetne sorolni...

Ahogy korábban is mondtam, a maszop ellopta az elmúlt éveimet (amúgy szinte mindenki vesztes miattuk), most a fidesz ellopja a jelenemet/jövőmet (béremelés egy vicc, nyugdíj lenyúlva)... "gratulálok" a "politikai elit..boaf" minden részvevőjének, pláne azért, mert hangyafasznyi különbség sincs közöttük, tökmind1, hogy melyik elbaszott párt uralkodik, a jelenleg dolgozó felnőtt réteggel csak kib@szni tudnak....

Unknown írta...

Pupu, most először van hiányérzetem egy szövegeddel kapcsolatban. Kihagytad ugyanis a számításból a bennfentes információ alapján a shortolással elérhető magánvagyonokat - ami indokolhatja a nagy támogatók további kussolását, Csányi esetében meg különösen nem rizikós az ország leminősítése, mivel akkor a nagy nyugati nyugdíjintézetek elkezdik önteni az Otp részvényeket, és nézd meg, hogy 3000Ft alatti árfolyamon százezerszám vásárolt Csányi és csapata saját részvényt.
Majd visszaemelkedik, egyébként is már a szomszédos országokban több lábon áll, egy kis magyar bokafájdalom nem igazán érinti.
Továbbá kihagytad a forint gyengítésével elért exporttámogatási lehetőséget, tehát a devizahitelesekre kivetett exporttámogatási különadót, amiben az a bájos, hogy a bankok szedik be a törlesztő részletekben, és az exportőrök viszont minden pályáztatás és felesleges közvetítők nélkül alanyi jogon jutnak hozzá. Legfeljebb párszázezer magyar család beledöglik.
Az előttem hozzászólóknak meg most majd lehetőségük lesz felmérni egy baloldali, az elesett rétegeket lehetőleg kímélő, profi válságkezelés, és egy jobboldali, kizárólag a gazdag rétegeket kedvezményező, amatőrcsy gazdaságpolitika különbözetét. Drága tanulópénz lesz, de ahogy elnézem, nagyon rájuk fér!

PuPu írta...

Ezzel a gázzal kapcsolatban azért tisztázzunk valamit: a gáz ugyanolyan áru, mint a Coca Cola vagy a túristabakancs, - ára van.
Aztán amikor megvásároltuk vagy kibányásztuk, akkor meg kell fizetni az árát és az már régi igazság, hogy az eladási ár nem független a beszerzési vagy az előállítási ártól.
Az árat el lehet téríteni, de akkor is meg fogjuk fizetni, - legfeljebb az ÁFA egy-két százalékkal magasabb lesz vagy a jövedelemadón emelünk egy hangyányit - de akkor az is fizet, aki gázt csak a luftballonban látott...
A világpiacot meg nem mi irányítjuk, és bár nálunk most éppen eléggé nagy gáz van, de azzal fűteni sajnos nem lehet...
bele kell törődni és az árakat rá kell hagyni a piacra, a rászorulókat mneg támogatni kell a költségvetésből...
:O)))

PuPu írta...

Kekecnek.
Minden baromságuk nem fér bele egy posztba, - vannak terjedelmi korlátok, ugye...
:O))))))

PannonPuma írta...

"Drága tanulópénz lesz, de ahogy elnézem, nagyon rájuk fér! " Esetleg írtam valahol, hogy mennyire el vagyok ájulva a mostani garnitúrától..? Tudsz-e szöveget értelmezni?

"egy baloldali, az elesett rétegeket lehetőleg kímélő, profi válságkezelés, " :DDD azért csak elröhögted magad közben, míg leírtad, ugye..?

mármint úgy gondolod, hogy az mszp mint baloldali..? Vagy az imf a baloldali..? Merthogy a válságot ők (imf) kezelték tudorka, tudod, sok-sok pénzzel, amit majd lelkesen fizethet vissza mindenki kamatostul, amúgy bajnai volt a magyarhangjuk, erről hallottál...? A világválság előtt meg tán kormányozni kellett volna ezt a "kurva országot", és akkor nem lettünk volna a padlón a válság kirobbanása előtt már...

Ami igaz, az igaz, a shortolásos észrevételeid sajnos teljesen helyénvalók.. :(

Névtelen írta...

Pupu! Igen a gáznak is ára van. De még annak milyen nagy ára van, amikor vagy egyik pártot vagy másik pártot választjuk!!! Igaza van PannonPumának MAXIMÁLISAN. Tök mindegy, hogy melyik mellett voksolunk. Egyik garnitúrától sem lehet ájuldozni, legfeljebb a pofátlanságuktól. (Egyébként reménykedtem, hogy ov tanult a régi hibájából és most tovább akar maradni, mint 4 év. De úgy látom, hogy nem így van.)

PuPu írta...

Figyelj te bánatos macska!
csdak azért, hogy ne add vissza majdan lelked ebben a bánatosállapotában a Teremtőnek, néhány dolgot tisztázzunk.
1. Az IMF egy olyan nemzetközi pénzügyi szervezet, amelynek mi is tagja vagyunk.
Ezt a szervezetet arra a célra hozták létre, hogy a tagországokat átmeneti pénzügyi nehézségeiken átsegítsék.
2. Az IMF tagországainak a piaci kamatozásnál kedvezőbb feltételekkel ad hitelt, ez történt jelen esetben is.
3. Azzal megspékelve, hogy a válság miatt egyszerűen nem lehetett volna piaci forrásokból hitelhez jutni, - nemcsak nekünk, a nálunk sokkal gazdagabb és nagyobb országoknak se.
4. Ezt a helyzetet ismerte fel jól Gyurcsány és akkor fordult az IMF-hez,. mikor még egy sor állam igennagyon ki volt keményítve, aztán szépen összemenrtek, mint gatya a mosásban.
5. Ha nem lett volna világválság, probléma sem lett volna, mint ahogy amikor enyhült a helyzet, ismétr tudtunk felvenni a piacról - igaz, az IMF hitelénél valamivel magasabb kamatra - hitelt.
6. Az IMF által folyósított hitel nem plusz adósságot jelentett, ugyanúgy a lejárt hiteleinket finanszíroztuk belőle, mint tettük már vagy hatvan éve és ahog teszi ezt a világ valamennyi országa.
7. A világcválság előtt meg kormányozták ezt a kurva országot az idióta állampolgáraival együtt, és sikerült a költségvetés helyzetét úgy rendbetenni, hogy ha nem jön ez az idióta törpe, akkor a válságból a legjobbhelyzetben lábalhattunk volna ki, - igaz, akkor nem lehetett volna tőzsdére vinni az országot és kaszálni egy nagyot.
8. És az ország nem volt a padlón, bárakármennyiszer is mantrázzátok, - minden fontos mutatónk jobb volt, mint az EU átlaga, kivéve a GDP aarányos fejlődést, de ez volt az ára annak, hogy a költségvetésünk ma az egyik legjobb legyen Európában, - megjegyzeem a Matolcsy féle hisztériák és idétlenkedések nélkül.
Próbáld ezt megemészteni, - ha kérdezel szépen, akkor válaszolok, ha konkrét és tárgyszerű a hozzászólásod akkor vitatkozhatunk is, de ha általános baromságokkal szórakoztatsz, akkor törölni fogom a süketelésed.
Kedvencem vagy egyébként, te vagy a hülyére vett magyar választó archetipusa...
:O)))))

PannonPuma írta...

Először is, ha ki akarsz valakit oktatni, akkor ne légy oktondi..ugyan nem neked írtam, dehát mind1.. Másodszor sose kövess el logikai bukfenceket, mert hülyén fogsz kinézni...

Az 1. "hogy a tagországokat átmeneti pénzügyi " és 8. "És az ország nem volt a padlón" pontod üti egymást.. most akkor mivan? Mégse kellett volna a hitel, de azért felvettük? De ez még kidumálható...
Viszont ez már nehezen: "Az IMF által folyósított hitel nem plusz adósságot jelentett,"
most őszintén, hogy tudsz ekkora baromságot írni..? :D Vissza se adjuk? Azé' szóljál majd simornak, nehogy elkezdje majd utalni a törlesztőrészleteket imf-nek...
"A világcválság előtt meg kormányozták ezt a kurva országot az idióta állampolgáraival együtt, és sikerült a költségvetés helyzetét úgy rendbetenni, hogy ha nem jön ez az idióta törpe,"
Még egy bukfenc, ha a válság előtt rendberakták a költségvetést, akkor mif@sznak kellett a hitel...? Össze vagy zavarodva...
Idióta törpe meg mondjon le!!!

"de ha általános baromságokkal szórakoztatsz, akkor törölni fogom a süketelésed."
Nézőpont kérdése, hogy mi a baromság...
Amúgy Tiéd a blog, nyugodtan törölj, ugyan mit tudok tenni ellene..?

Ezért hát, csak a Te kedvedért, lapozzunk vissza egy kicsit, és honnan induljunk?: aszongya olvtárs "az elesett rétegeket lehetőleg kímélő, profi válságkezelés," ugye én igazából ezen akadtam ki, tehát lássuk a tényeket, amivel vitatkozhatsz:
http://hirszerzo.hu/profit/105301_bajnaicsomag_afaemeles_csaladi_potlek_befag
Mutasd meg nekem ó nagy Pupu, hogy dicső nagy kormányunk mennyire védte az elesett rétegeket, és hogy megszívatta a fullgazdagokat...

"te vagy a hülyére vett magyar választó"
Ez igaz, átbaszott már a kedvenc maszpod is, meg a fidesz is..büszke vagy a két tesópártra, ugye...?

PuPu írta...

Most akkor az van, hogy ha nem lett volna világválság, akkor nyugodtan lehetett volna tovább finanszírozni az országot, és még így is lehetett volna, csak irgalmatlanul drágán.
Az IMF éppen azért volt jó, mert a hitel, amit mögénk tett olcsóbb volt a piacon akkor elérhető uzsorahitelnél és stabilitást adott a forintnak.
És bármennyire furcsa ez neeked, abból a hitelből két dologra ment a pénz: a
folyó kötelezettségek teljesítésére és a MNB tartalékainak növelésére.
Aztán az utolsó részletet le sem hívtuk,mert közben a világgazdaság valamelyest stabilizálódott.
annak kellene utánaolvasnod, hogy hogyan is megy az országok adósságállományának finanszírozása, ahelytt, hogy itt égeted magad.
bajnainak pedig nem az volt a dolga, hogy kereszteslovag legyen, hanem az, hogy tartsa a hiánycélt - tartotta és a gazdasági válság idején biztosítsa az ország működőképességét.
Votak országok, ahol a közalkalmazottak bérét jelentős mértékben csökkentették, ahol a szociális kiadásokat drasztikusan visszza vették, - nálunk az élet zökkenőmentesen folyt, sőt, a reáljövedelem minden évben - egyetlen év, a válságév- kivételével növekedett.
A fullgazdagokat pedig nem kell megszivatni, hanem sávos adórendsezrrel kell adóztatni, - a fullgazdag ad ugyanis neked munkát.
És nem az a baj, amit gondolsz, hanem az, hogy úgy botorkálsz a pályán, mint a vakló...
:O)))

PannonPuma írta...

"akkor nyugodtan lehetett volna tovább finanszírozni az országot"
Tán nem kellett volna így eladósítani, kisebb lenne a probléma... a 20 évnyi balfék gazdaságpolitikák, és kölcsönfelvétele eredménye...

"nálunk az élet zökkenőmentesen folyt"
Ez persze nem azt jelenti, hogy nem a kisembereket szivatták meg, mint mindig...

"sőt, a reáljövedelem minden évben "
Ezen már egyszer összekaptunk, ez nettó hazugság sajnos... csak a KJT besorolásváltás kötelező emelését (pár forint) kaptuk meg (EÜ terület), kb 5 éve nem volt emelés, viszont csökkentés az igen: 13havi, kajajegy, valamint a munkahelyi pótlék lefaragása, ebből valamennyi visszajön adókedvezményből, amit most ov farag tovább...
Látod, Te is botorkálsz a való életben, a statisztikusok simán átvernek, és hirdeted tovább a marhaságaikat...

PuPu írta...

Ez már megint a szokásos süketelés.
Az adósság nem ördögtől való (Ld: Széchenyi: Hitel) hanem előrehiozott fogyasztás.
lhetett volna kevesebb hitelt felvenni, de akkor ma nem lennének faltól-falig autópályák, ezek nem tennék lehetővé a nyugati tőke beáeramlását és ezzel le is állna a fejlődés mondjuk Borsodban, de bárhol az országban- a multi logisztikája nem lovaskocsira van optimalizálva.
Areálbér tekintetében pedig ne velem vitatkozz, hanem a KSH-val.
Hogy et az egészségügyben dolgozol, az a te egyéni peched, nem is fogsz semmit kapni, míg be nem zárnak vagy ötven kórházat és nem reformálják meg az egész ellátórendszert.
ha te azt képzeed, hogy a KSH csal, akkor neked nagyon rossz lehet, - esetleg szakemberhez kellene fordulnod, kéznél van, vagy nincs?
:O))))

PannonPuma írta...

"Ez már megint a szokásos süketelés."

Igen, ehhez remekül értesz..
http://gazdasagiradio.hu/cikk/38322/
http://www.vg.hu/penzugy/hitel/imf-hitel-jovore-fizetunk-300356

2011 negyedik negyedév, több mint 537 milliárd forint

2012-ben az egyes negyedévekben így rendre: 151,6 milliárd, 227,3 milliárd, 227,3 milliárd és 229,1 milliárdos fizetési kötelezettsége lesz az országnak.

2013-ban negyedévente 229,1 milliárd forintot kell visszafizetni.

2014 első negyedévében pedig 299 millió eurót, majd a második és harmadik negyedévben 7-7 millió eurót.

Ez van...

Autópálya kell, de valamiért sikerült jó drágán megépíteni...

"pedig ne velem vitatkozz, hanem a KSH-val"
Ugye nem baj, ha a fizetési papíromnak hiszek, és se neked, se a ksh-nak nem... Statisztikába nyilván benne vannak azok is, akik viszont kaptak bérfejlesztést, ergo +ra kihozni a számokat nem művészet... ksh csalást nem írtam, ne képzelődj, csak értelmezd a számokat, mert könnyen átvernek...

"míg be nem zárnak vagy ötven kórházat és nem reformálják meg az "
:)) Ha ennyire laikus vagy a témában, akkor ezt kár volt felhoznod... szoclibék 1 értelmes dolgot csináltak, ez pedig a taj , ill fedezet nélküliek kiszűrése, ez már régóta kellett.. viszont amennyi forráskivonás történt az elmúlt években, 0 átalakítással az több mint hiba, bűn...mielőtt rágyújtasz a régi nótára, nem, a vizitdíj se volt reform, rohadtul nem...
csak tőmondatokban, hogy mi kellene:
-megelőzés szűrővizsgálatok, én nem csak tüdőszűrést tenném kötelezővé, hanem évente legalább 1x fogászat, belgyógy, nőgyógy, vagy urológus, labor vizsg.(innen indul minden, katasztrófálisak a mutatóink) és minél hamarabb kiderül a baj, általában annál gyorsabb, hatékonyabb a gyógyítás--> költségcsökkenés..
-idős (gerontologiai) betegek ápolásának megoldása. (lásd idősotthon, szoc.otthon, otthonápolás stb)
Ugyanis ma az a gyakorlat, hogy elfekvőket üzemeltetünk, (ez mind kórházi kiadás) ha jártál ilyen helyen, akkor tudod, miről beszélek, ha nem, akkor szerencsés ember vagy...
-rehabilitációs hálózat fejlesztés, hogy ne az aktív kórházi ágyat foglalja a beteg (ez jelenleg béka feneke alatt)
így hirtelenjében ennyi...
Ezek után esetleg a felesleges ágyakat le lehetne venni, de ezzel sok-sok év megy el, míg beindulna, és az elmúlt években ennek nyoma se volt, és nem is lesz, aprópénzeket szórnak majd vikiék is, azt majd lesz valami...

"Hogy et az egészségügyben dolgozol, az a te egyéni peched"
Viszont akit életmentőként hozzásegítettem az életbemaradáshoz, azok szerint nem pech.. csak ez vigasztal ezen cinikus, lekezelő mondatod után...

PuPu írta...

Egyszerű gyerek vagy, egyszerűsítsük hát le a számokat is.
A magyar költségvetés 13000 milliárd forintból hazdálkodik,- ehhez viszonyítsd atz adósságszolgálatot, ami mellesleg be van tervezve a költségvetés kiadási oldalába.
Természetesen jobb lenne úgy fejleszteni, ha nem kellene rá hiteleket felvenni, de sajnos a kell, merthogy saját forrás egyösszegben nem áll rendelkezésre.
Ha neked kell a házadhoz egy új fürdőszoba, de nincs rá pénzed, akkor eszel fel hitelt, vagy örökéletedben fürdesz a lavórban, merthogy egyben te soha nem fogod tudni összegyüjteni a pénzt.
Az autópályáknálmeg, hogy mi a sok meg mi a kevés, az műszaki tartalom kérdése, meg terepviszonyok kérdése, de persze sokba kerül, ez kétségtelen.
Ennél ár csak az a drágább, ha nincs autópálya.
Sajnos a saját területed, az egészségügyet se látod át, de most nincstöbb időm, - majd délután folytatom a felokosításod reménytelen vállalkozását...
Vagyok én varázsló?
:O)))))

PannonPuma írta...

"Sajnos a saját területed, az egészségügyet se látod át, felokosításod reménytelen " mondod Te a tudatlanok magabiztosságával... :DD

Lássuk mi az amit rosszul látok eü-ben? Az igaz, hogy hirtelenjében írtam néhány dolgot, hogy mit kéne csinálni, de ha gondolod leírom pontosabban...

Névtelen írta...

Pupu! Rohadtul lekezelő, nagyképű és főleg elvakult vagy. De ha már olyan nagyokos vagy, akkor legalább szedd össze magad és próbálj meg a magyar helyesírás szabályai szerint írni. A szöveged hemzseg a hibáktól. Ahhoz a marha nagy okosságodhoz ez a rengeteg hiba nem illik.
(((:O:)))

(ui. gondolom ezt nem rakod ki?)

PuPu írta...

Névtelennek.
Csak udvariasságból válaszoltam a girhes macskának, merthogy nem volt időm, sietnem kellett - ettól a sok hiba.
Két szorgos ujjammal verem a billentyűket, nem egyszerű ám, - kevésnek tünik ennyi okossághoz...
:O)))))

Névtelen írta...

"- ettól a sok hiba"?
Látszik.
(((:O:)))

PuPu írta...

Figyelj Puma!
Az egészségügy attól roskatag, hogy a szocializmus ellátási rendszerét akarja mindenki működtetni a kapitalizmus viszonyai között.
Nem megy.
Az egész rendszert újra kellene építeni, kezdve az ellátási területektől, a betegutak szabályozásától, az ellátás tartalmának meghatározásától, a szabad orvosválasztás megszüntetéséig.
Meg kell határozni az alap és szakellátás kompetenciáit, a kórházi ellátás szabályait és fel kell számolni a felesleges és párhuzamos kapacitásokat.
Szabályozni kell az egészségügyi személyzet jogállását, a rezidensképzés finanszírozását, a szakképesítések rendszerét és az ellátási protokollokat.
Szabályozni kell a betegjogokat, a térítésmentes és térítéses ellátások körét, a sürgősségi betegellátás körébe tartozó tevékenységek meghatározását, a betegszállítást, a mentőszolgálat működtetését, a szanatóriumi ellátások finanszírozását, a rehabilitációt és a munkaképtelenség megállapításának szabályait, a rokkantosítási eljárást, - szóval teljesen újra kell gombolni a kabátot.
A mai anyagi körülményeknek és társadalmi berendezkedésnek megfelelően.
namármost itt ma megint kezdődik a nagy nemzeti hozzápiszkálás, márpedig a romlott bablevest hiába kevergeted-kavargatod, azt ki kell önteni és főzni kell helyette mást.
Na addig állj féllábon és ne vegyél levegőt, míg ez a kormány ezt meg akarja/meri csinálni...
A megelőzés tekontetében többé-kevésbé igazad van, csak azt felejted el hozzátenni, hogy az általad felvázolt rendszerhez honnan lesz forrás?
Ami az aktív ágyak számának csökkentését illeti, abban egyetértünk, csak az a baj, hogy abban a percben, ahogy egy halálgyárat át akarnak alakítani krónikus ággyá, kitör a gyalázat, - itt minden tanyabokornak saját kórház kell és ha veszélybe kerül, akkor a terület képviselői pártállásrtól függetlenül bevetnek apait-anyait az átalakítás megakadályozása érdekében.
Szép példája ennek a csepeli kórház átalakítása, pedig ha valami indokolt volt, hát az aztán valóban.
Aztán ma szépen elüzemelget a krónikus ágyaival, melyek egy része valóban inkább szociális ágy kellene legyen.
de mindegy, - ezt az egészet csak rendszerben lehet megoldani, vagy az államnak ki kell vonulnia az önkormányzati intézmények fenntartásából, ha Bivalybasznád ragaszkodik a kórházához, akkor finanszírozza...
De hosszú történet ez, és talán nem is idevaló...
:O)))
:O)))

PannonPuma írta...

Ez van, mikor előbb írsz, utána meg gondolkodsz: lefikázol, majd többé-kevésbé egyetértesz velem... lol

"míg ez a kormány ezt meg akarja/meri"
:DD egyik se merte/akarta, a mostaniak miért lennének kivételek...?
Az elmúlt évtizedek hibái szépen felhalmozódtak, nyilván az összes eddigi kurzus hozzátette a maga balfaszságát, ezért még nehezebb kezelni a helyzetet...

"hogy az általad felvázolt rendszerhez honnan lesz forrás?"
"átalakítás megakadályozása érdekében."

Nos, ezek talán a legszebb dolgok, és arra találták fel a politikusokat, hogy megoldják... sajnos se a múltban, se a jelenben nem látok ilyet, úgyhogy jó sokáig fogok fél lábon állni levegő nélkül..

PuPu írta...

Még szerencse, hogy ilyen fejlett önkritikai érzékkel rendelkezel, jó lehet neked...
:O)))))