2010. december 29., szerda

SÁRGALÁZ...

Nyakunkon a sárga veszedelem

Fellegi Tamás miniszter szerint felmerült annak lehetősége, hogy Kínát is bevonjuk a magyar államadósság rendezésébe.
Állítólag ennek a stratégiai együttműködésnek még nincsenek kidolgozott tervei, de januárban kínai küldöttség jön Magyarországra...
Viktor kiállt az út szélére, push-up melltartójának pántját kivillantva riszálja farát a kevés számú lehetséges kuncsaft előtt.
Bajban van, lassan az összes jelenlegi potenciális partner elhajtott előtte, és egyik sem lassított, sőt, többen inkább odaléptek a gázra, mikor felismerték a túlsminkelt démont.
Pénz kellene, méghozzá sok pénz, mert az már kiderült, hogy amit itthon összerabol, az kevés lesz, ha nem akarja egy ciklusra redukálni a méznyalogatást.
Baj van, amerre néz.
Az IMF-et nagy pökhendi módon elhajtotta, jóllehet az igazi biztonságot ez adta és ez adhatja csak az országnak, hiszen ez egy olyan nemzetközi szervezet, melynek mi is tagjai vagyunk, és amely létének deklarált célja éppen tagjai pénzügyi megsegítése, ha átmeneti finanszírozási gondjaik támadnak.
A többi lehetőség mind rosszabb, hiszen egyetlen állam sem szeret más államnak közvetlen kiszolgáltatottja lenni,
Igaz viszont, hogy az IMF feltételei kemények, de ezek a feltételek leginkább az adott állam egészséges gazdaságfának kialakításához kapcsolódnak, és nem nagyon teszik lehetővé a gazdasági voluntarizmust.
Az Unió persze segíteni fog, ha szükséges, de feltételek itt is vannak, mégpedig kőkemény feltételek, melyeket Orbánnak láthatólag esze ágában sincs a saját nyakába akasztani - egyébként is nehezen visel bármiféle kötöttséget, ő dirigálni szeret, nem engedelmeskedni.
Aztán itt vannak az oroszok is, akik egy istennek nem akarnak úgy táncolni, ahogy ő fütyül, márpedig lassan igen sokat kell majd fütyörésznie, mint kisgyereknek a sötétben a sokasodó félések ellen…
Így aztán keresnie kell új kuncsaftot, de ha így folytatja, meglehet új stricire fog szert tenni – már elnézést kínai barátainktól, akik igazán nem szolgálnak rá erre a titulusra - de mit tegyenek, ha a placcon az ő védelmüket akarja kérni a bajbajutott rosszlány.
Önmagában nem rossz ez a törekvés, Kína a XXI. század vezető hatalma lesz minden valószínűség szerint és ebben nem a mai nagyhatalmak lesznek majdani vetélytársai, hanem valószínűleg a magyarok által manapság igencsak lesajnált India.
Mindenesetre, ha India lesz a nyertes és a domináns kisebbség megtalálja gyökereit mint Kunta Kinte hajdan, akkor igencsak bajban leszünk, és ezen az sem sokat segít majd, ha visszahívjuk a hatalomba a remélhetőleg addigra már régóta száműzetésben élő Viktort, legyen ő bármekkora gyökér is.
Láthatólag azért most Kínára tesz a mi Vezérünk, és aki ez ellen szót emel, arra ettől kezdve feltehetőleg ferde szemmel fog nézni, - nem híve ő a visszabeszélésnek sem, azt szereti leginkább, ha néz rá hálás népe, mint liba az Istenre.
Most mintha az emberi jogok nem lennének olyan fontosak és meglehet, még a Gömböc kiállítása is eléfogadhatóvá válilk, legfaljabba tájékoztató prospektus rovásírásos változatát hiányoljuk majd.
Mint kiderült Fellegi miniszter legutóbbi nyilatkozatából, hogy ez a kínai ügy nem olyan ügy, mintha bármelyik más világhatalommal próbálnánk korrekt gazdasági kapcsolatokat kialakítani, például teljesen más, mintha az oroszokkal tennénk ugyanezt, mert az oroszok, - mint tudvalévő – világhatalmi ambícióikkal minket rabigába akarnak hajtani.
Nem túl hosszú idő után a végtelen orosz sztyeppék szűzföldjeit törnék ifjaink nyakukban az igával, a szép vengerkák pedig a buja orosz oligarchák perverz ösztönéletét szolgálhatnák, és akkor még nem is szóltunk a Malév meggyalázásáról, amivel kapcsolatban bátran közöltük az oroszokkal, hogy egyedül oldjuk meg a problémát.
Bátorságunk értékét valamelyest csökkenti, hogy az oroszok ezidáig se nagyon tépték magukat a Malév rendbetétele ügyében, viszont nélkülük semmiféle megoldás nem jöhet szóba sem, és a megoldásnak része kell legyen az orosz üzletrész kivásárlása, ezek után elképzelhető, hogy kinek kedvező áron, - mindenesetre az oroszoknak nem mindenáron…
A kínai kapcsolat az persze teljesen más lesz, merthogy ott szó van arról, hogy például, kínai magáncégek finanszírozzanak és építsenek vasúti pályákaat, ezek természetesen nem olyan beruházások lesznek, mint amikor magáncégek építettek autópályákat, hanem ezek forradalmi vasúti pályák lesznek, ezeken száguldunk majd az Orbáni Jövőbe…
És az államadósság rendezésébe be fogjuk vonni Kínát, mondá a miniszter, aki szerint ez természetesen nem fog olyan függést okozni, mintha az IMF tenné rá mocskos mancsát erre a kis, ellenségektől körülvett országra, akikkel természetesen egy államszövetségben vagyunk…
Tulajdonképpen derülni is lehet a Vezér ideológiai kacskaringóit, de le a kalappal, - minden baromságához tud ideológiát gyártani, melyet a sok okos jobboldali ájult tisztelettel zabál.
Szóval jönnek a kínaiak, aztán meglehet, kisvártatva Orbán is úgy jár, mint a hajdani viccben Brezsnyev, aki megkérdezte, hogy elvtársak, mi ez a csattogás a Vörös téren?
Esznek, Brezsnyev elvtárs - szólt a válasz.
Esznek?
Igen, - pálcikával esznek…
A Kossuth téren is elférnek pármillióan, mint tudjuk…


:O))))

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

5*

Anya írta...

Szia Pupu,

Lehet, hogy ez a kuncsaft is inkább gyorsít, mint lassít?
http://www.168ora.hu/buxa/cafol-a-kinai-jegybank-nem-akarnak-magyar-allampapirokat-67342.html

éva írta...

Pupu, egy kissé aggódom, amióta Orbánt pusztai Putyin-nak nevezik nyugaton. Remélem nem fogják pupu-nak rövidíteni!
Egyébként meg India azért nem merült fel - gondolom - komoly alternatívaként, mert ott még mindig a zsigerekben él a kasztrendszer, és a mi cigányaink sajna ott valószínűleg az érinthetetlenek kasztjához számítanának.
A kínaiaknak meg mindegy: egyik kerekszemű olyan, mint a másik. Viszont mi tényleg dicsekedhetünk némi ázsiai gyökerekkel - ráadásul logikus lenne a selyemút és a borostyánút találkozásánál található országot az egyik hídfőállásnak kiépíteni. Viszont a kínai tőkés sem szereti elveszíteni a befektetését, a kínai állammal meg nem igazán érdemes kukoricázni.
Kínának pedig csak addig lennénk potenciálisan érdekesek, amíg benne vagyunk az Unióban...

RittyNT írta...

Orbánról feltételezem, hogy belenavigálja magát a kínai kapcsolatba, ettől képzelve önmagát európai tényezőnek. Európában lényegében a politika a stabil gazdaság és a demokrácia kettősében működik. A gazdaság kínai támogatása lehetővé teszi nálunk, a diktatúra működését is :(

RittyNT írta...

Kína pénzével (neki van a legtöbb) Orbán azt csinálhat amit akar, ebbe belefér az EU figyelmen kívül hagyása is. Építhetik vissza a vámhatárokat.

éva írta...

SoundR - hát éppen ez az! Mi a francnak fektetnének be a kínaiak egy piculát is Magyarországon, ha ugyanott lennének vele: a vámhatárokon kívül? Az egy dolog, hogy Te nem gondolkodsz - de sajnos pártunk és államunk Szeretett Vezetője sem!

fispangeza@freemail.hu írta...

De hova temetjük őket?!
:O))


Boldogabb, szebb, jobb Új Évet kívánok Neked és kedves családodnak!

pvcpadlo