2010. december 9., csütörtök

KAPITÁNY

A kapitány, aki ellentengernagy szeretne lenni, már megint alakított.


A nolblogban a hozzászólások között fogalmazta meg a véleményét, miszerint „Gyurcsány Ferenc törekvéseivel szinte maradéktalanul egyet fogok érteni, amennyiben ezeket egy másik pártban fejti ki. Egy szocialista pártnak azonban szerintem sem lehet gyökeresen eltérő ideológiai bázisú belső "színezéke".
A jelenlegi fülkeforradalmi diktátorok letörésében persze kiváló szövetségesek lehetnek mindazok, akik akár liberálisok, akár mérsékelt konzervatívok, ámde demokraták.
Még egyértelműbben: örülök, ha jó szomszédaim vannak, de ez még nem ok arra, hogy társbérletbe bonyolódjunk. :)))”
Szanyi kapitány mikor ezt leírta, vagy elfelejtett politizálni, vagy tudatmódosult állapotban volt.
Épeszű politikus ugyanis egy súlyos választási vereség után még akkor sem kezdi el szétverni a pártját, ha adott esetben véletlenül eltalálta is a labdát és hívei azóta labdazsonglőrként kezelik…
Sajnálatos módon a mi szeretve tisztelt Tiborunknak nem ez az első ilyen akciója, időről időre nekimegy Gyurcsánynak és mostanában már a Demokratikus Koalíciónak is, természetesen elég gyenge lábakon álló ideológiai alapon.
Hogy miből gondolja azt, hogy neki erre felhatalmazása van, vagy egyáltalán, megengedheti ezt magának, azt csak ő tudja, habár ebben sem vagyok túlzottan biztos.
Abban viszont biztos vagyok, hogy a párt széjjelszedése együtt járna a létrejövő pártocskák eljelentéktelenedésével, és thürmerizálná a Szocialista Pártot..
De akárhogyan is, Szanyi kapitány egyértelműen kártékony a szocialisták ügyére.
Ami azt illeti, darab ideig voltam katona, és amikor leszereltem, akkor éppen századosi rendfokozatból tettem ezt, - ha úgy tetszik, kapitány voltam.
Azt hiszem, ez feljogosít arra, hogy tájékoztassam Szanyi kapitányt, hogy a világon nincs hadsereg, amelyikben az ő mentalitásával kapitány lehetne valaki, - nálam még tán tizedes sem.
Kapitánynak lenni ugyanis azt jelenti, hogy az ember fegyelmezett, betartja és betartatja a fegyelmet, és amikor a díszmenet van, akkor nem kezd el bóklászni jobbra-balra kivont karddal, nem vágja ketté egy bátor csapással a mellette haladót azért, mert annak más a véleménye a babgulyás készítésének módjáról, hanem megy, amerre az irányt megjelölték.
Szanyi kapitány fegyelmezetlen, rossz katona, aki azt hiszi, hogy a katonai tudomány parancsszavak harsogásából áll, és hogy azokat ab ovo neki kell abszolválnia, holott ez egy méretes tévedése kedvenc hadfinknak.
De nem ez az ő legnagyobb baja, hanem a Gyurcsány-fóbia.
Megértem én, hogy ahhoz, hogy valaki legyen, megfelelő ellenfelet kell választania, hiszen az ember viszonyaiban az - aki, és ha az ellenfele nagy ember, akkor a konfrontáció során bizonyos mértékig maga is azzá válik.
Már persze, ha ellenfélnek tekintik.
Sajnos a mi kapitányunk helyzetfelismerése kissé lassú, nem észleli, hogy ő nem ellenfele senkinek sem.
Hogy gyermekkorom szép kifejezésével éljek, nem veszi észre, hogy nem veszik észre.
Azt persze megértem, hogy miért a saját táborát tiszteli meg akkor, mikor ellenfeleit kiválasztja, a baloldal régi betegsége ez, csakúgy, mint a baloldali irányzatok közötti csetepaté, melynek során gyakran nagyobb gyűlölettel harcoltak egymás, mint a külső ellenfelek ellen.
Azt viszont nehéz lehet megideologizálni, hogy miért éppen Gyurcsány és miért az ő éppen alakuló platformja a feketefenekű, mikor ezidáig az MSZP hivatalos véleménye az volt, hogy a szocialista pártnak erőssége a különféle platformokban megjelenő sokszínű nézetek együttélése.
Változott volna valami e tekintetben?
Vagy csak Szanyi kapitány nem bír magával?
Ha ez utóbbi a helyzet, akkor miért nem beszélget el vele az elnökség, miért nem mondják neki, hogy te Tibor, ez annyira inkorrekt magatartás, - nem kellene felhagynod vele?
Megérteném én, ha megjelennének a kaptány lakásán a Gyurcsány pribékek és szeméhez tartott gumilövedékes puskával kényszerítenék arra, hogy lépjen be a Demokratikus Koalícióba, de ilyenről szó nincs, - még pártoló tagnak se invitálják, persze ha jön és demokratikusan viselkedik, akkor nem kergetjük el, mint ő tenné velünk legszívesebben.
Nehéz ezt így kimondani, mert azért egy jobb sorsra érdemes elvtársunkról van szó, de nem lehet megkerülni a kérdést, - Szanyi kapitány mentalitása így srévizavé szemlélve a dolgot leginkább bolsevik mentalitásnak tűnik.
Fájt is ez nekem, mikor most leírtam, mert ezzel egy csoportba soroltam őt a Vezér és Kancellárral.
A csalhatatlanság, mások erőszakos boldogítása, az ellenvéleményekkel szembeni erőszakos türelmetlenség, a másként gondolkodók üldözése mind-mind a bolsevikok jellemzői.
Végezetül még az érdekelne, hogy kinek-minek képzeli magát a mi kapitányunk, hogy ezer párttagot és a volt pártelnököt ki akarja akolbólítani abból a pártból, ahol – szerintem – mind a mai napig még minden párttagnak egyenlő jogai vannak, és ahol ezidáig nem volt divat pártszakításra bíztatni senkit.
Persze, lehet, hogy az ország rapid átalakítása során megérünk még egy bolsevik fülkeforradalmat is, és akkor majd visszamenőleg változik a helyzet, de addig talán Szanyi kapitány kifaggathatna egy régi, megbízható bolsevikot - akár Balogh pártalelnök is lehet ez – a pártszerűség fogalmának mibenlétéről.
Utána meg tán lehetne menni elnézést kérni…


:O)))

A bejegyzés itt is olvasható: http://kapcsolat.hu/blog/kapitany
 
A közvéleménykutatáson lehet szavazni!!!

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szanyi egy undorító csótány!!!!! De te még mindig véded! Miatta rohad a pártotok és nincs egy kibaszott erős ellenzék! Ha szanyi nem tudja kibe kellene (okkal-joggal) belemarnia, akkor hülyébb, mint gondoltam!Ki kell rúgni a francba csináljon saját magának egy csótánypártot!!Hú, de utálom azt a baromarcút!

PuPu írta...

Előbb olvasunk, aztán írunk, nem kötőzködünk és nem kekeckedünk!
:O))))))

Névtelen írta...

mentséget keresel neki...

Névtelen írta...

Minden szavával egyetértek. Köszönöm.Remélem az
MSZP többsége elitéli ezt a viselkedést. Ráadásul
ha jól értesültem a Magyar Nemzetnek nyilatkozott
Szanyi " ur".

Törzsi írta...

PuPu!
(Mégsem akarnám a kapcsolaton a pártot szapulni. Lehet több eszem van, mint Szanyinak?)
Azt gondolom, hogy alapvetően mentális jellegű a probléma a Kapitánnyal.
Meg kell nézni hány órakor ír ilyesmit: déltől esélyes a tudatmódosító, este erősen befolyásolt.
S ehhez jön még a folyamatos bizonyítási vágy: nem lennék meglepve, ha a háttér egy sok-sok évvel ifjabb menyecske lenne.
Mindez addig magánügy, amíg ez nem válik károssá azok számára, akiket képvisel. De károssá vált. Zsarolható.
Ő beteg. Gyógyíttatnia kellene magát. ( S ebben semmi gúny, lenézés nincsen, komolyan betegnek látom. Sajnos az egyéni győzelme után annyira kontrollnélkülivé vált, hogy ön és közveszélyes.)
Ha volna barátja valahol az elnökségben hátravonná és lakatot tetetne a szájára. A parlamentben is.
S nem mellesleg elég nehéz lehet feldolgoznia Gyurcsány népszerűségét, hiszen eddig az volt a koncepció, hogy népszerűtlen: a legnépszerűbb a Katinka, minden közvéleméynkutatásnál. Azután kiderült, hogy nem. November 2.-án teljesen nyilvánvalóvá vált. 27.-én pedig pont a Kapitányra nézvést volt megalázó a spontaneitás, hiába hangosították a zenét.
Szóval: ha valaki ennyire labilis, akkor ki kellene vonni. Ő maga ezt már nem tudja megtenni.
Sajnálom, lehetett volna hasznos is. Gyenge jellem.
Törzsi

Unknown írta...

Én elolvastam Szanyi blogját és a hsz-it is. Az egyik különösen szíven ütött (mert nem csak Szanyi tud ám vadakat írni, hanem a közönsége is) Mivel az olvasottak alapján mélységesen egyetértek a fenti blogoddal, ezért inkább egy ottani hsz-re térnék ki.
Azt hiszem 79 vénember annak is a 2. pontja:
mely szerint Gyurcsányt parkoló pályára kellene tenni, viszont kellene találni helyette egy karizmatikus vezetőt (kire gondolhatott? Baloghra vagy Szanyira?) Egy kissé skizós, nem?
És ideje lenne a hibákat gyorsan, hihetően, és lehetőleg sérülés mentesen elemezni.
Gyors? Mikor már a múlt héten is késő lett volna? Hihető? Azt éppen a gennyes kelések kipucolása alapozná meg!? Az meg nem megy sértések nélkül.
A többi a szokásos: megvan a hsz írójának a bölcsek köve, de otthon elkeverte valahol - ha majd előkerül akkor mindent gyorsan és főleg egyszerűen megold a baloldalon.
Veled viszont nem vitatkozom: mivel egyetértek.

Unknown írta...

A vicc az, hogy egyébként maga a blog nem váltott volna ki ilyen vitát, mert legalább már kapisgálja, hogy VALAMIT azért tenni kéne azon kívül, hogy az elnökség ülésezget, a frakció még azokat a lehetőségeket sem használja ki, amik a rendelkezésére állnának, és közben közösen utálják a Gyurcsányt. Bármi, ami javít az MSZP katasztrofális agit-prop-ján, csak üdvözlendő lehet.
Szanyi megszólalásai meg kísértetiesen hasonlítanak a Baloghéra, mely szerint: "Bebebe, mi vagyunk a vezetőségben, és Gyurcsány kutya kötelessége beállni a sorba - MÖGÉNK" A tagság Gyurcsány-köszöntője tényleg egy hideg zuhannyal érhetett fel a részükre.
Van esély rá, hogy észhez térjenek ettől?

Törzsi írta...

Az egész azért ennyire borzasztó a számomra, mert képtelen vagyok megérteni, hogy tulajdonképp mit is akar a vezetés?
Azt valaki valahol leírta, hogy pl. Balog azért nem támadja élesebben, mert kell a mögötte lévő hátország. Szép.
A balnál balosabb médiamunkások (+Szanyi) eddig azt szajkózták, hogy GyF nem is érdekes, mert pár tucat rajongó nem érdekes, csak azok verik a palávert.
Azután kiderült, hogy: nagy munkával és energiával járja a vidéket és nagyon nagy tisztelettel veszik körül az emberek. Voltam ilyen találkozón: nagyon közvetlen, nagyon egyszerű, érthető és emészthető mondatokat hallott ott az ember. Nem brossúrát. S nem tudtak mindenkit meghívni. Kicsi volt a hely, még így sörpadokat kellett szerezni.
Azért az nem mindegy h valaki elmegy az elnökségből megyei pártértekezletet tartani a kiválasztott 20-30 párttagnak, vagy így, hogy fórum a szimpatizánsokkal.
Ezt Horn csinálta, magas fokon, rajta kívűl senki.
Szóval: az tényleg hidegzuhany lehetett amikor kiderült, hogy van aktív, mozgósítható, önkéntes tábora.
S csak neki van.
Miért is nincs a többieknek?
Meg azután azt is meg lehet ám kérdezni, hogy hogyan a retekben nem zavart senkit Gazsó Ferenc pártonkívűli Fideszes beépített katonaember a Társadalompolitikai Tagozat élén éveken keresztül? Most a 4400 ember zavar?
Az elnökség pedig bekaphattya....ha azt eltűrte és ez csípí a szemüket.
Majd jól megkapja a júdáspénzt valaki a Fidesztől (megint) s mehet az anyagyilkosság vádja is...kb. erre számítok.

hazaigeod írta...

Tegnap Feri megmondta,hogy nem az a baj,hogy más a véleménye,hanem az hogy az ellenségnek nyilatkozik és kifelé mondja el a véleményét,nem bent folytatja le a harcot,ami akár természetes tulajdonsága lenne egy politikusnak. Kár...mondta a varjú.

Unknown írta...

Az azért kínos lenne, ha kiderülne, hogy Szanyi kapitány támadása csak egy kommunikációs trükk, amivel az mszp eléri még a jobbos bloggerek és médiák ingerküszöbét is. Az ugyanis HÍR, hogy Szanyi nekitámadt Gyurcsánynak - és a régi színészmondás szerint: szidják, vagy dicsérjék - csak beszéljenek róla.
Ha viszont nem összjáték - akkor nagyon is valós, és előbb-utóbb eldöntendő kérdésekhez vezet:
1. Egyben marad az mszp, vagy osztódással szaporodik? Van értelme egyben tartani, amikor a szélek között ekkora a távolság? Vagy:
"ha leszakad, hadd szakadjon, sárgalábú cinege/cinege"
2. Van remény az mszp jelenlegi szervezetének (különös tekintettel annak vezetőségére) modernizálására? Másképp: mekkora az esély arra, hogy Gyurcsány beáll Szanyi ÉS Balogh MÖGÉ fegyelmezetten a pártegység érdekében?
3. Meddig halogatható a hibákkal való leszámolás - és egyáltalán szükség van-e arra?
Nota bene: Orbán nem tépelődött, nem ismert el semmiféle hibát, és 2002 óta folyamatos támadásban volt. Ami lehet unszimpatikus - viszont tagadhatatlanul eredményes volt!
Be lehet söpörni a problémákat a szőnyeg alá, de ha túl nagy a halom, piszok nagyot lehet esni rajta!

Névtelen írta...

Az írásod fröcsög a fekáliától, két dologra azért reagálnék:
"Hogy miből gondolja azt, hogy neki erre felhatalmazása van, vagy egyáltalán megengedheti ezt magának, "

Azért szépecsém, mert ő legalább egyéni helyen nyert parlamenti mandátumot, míg a "nagy cocialisták" többsége listán sunnyogott be T.házba...

"De akárhogyan is, Szanyi kapitány egyértelműen kártékony a szocialisták ügyére."
Nemmondod? És mi a lópikula a cocik ügye? Visszahozni a bukott minelnököt, akiről (egy szűk kisebbséget leszámítva+téged) a hányinger jut az ember eszébe?? :D

Tudtam, hogy szanyi jó fej, abszolút jól látja a dolgokat!