2010. december 22., szerda

AMERIKAI NÉPSZAVA

Megnyugtató, hogy létezik.


Ma új arculattal jelent meg az Amerikai Népszava online kiadása.
Lehetett benne munka rendesen, hogy pontosan akkor jelenjen meg, amikor a bekattant kétharmad elfogadja a sajtószabadságot sárba tipró sajtótörvényt és kinyilvánítja, hogy az ország lakosai debil mongolidióták, akik képtelenek önállóan eldönteni, hogy milyen sajtóterméket olvassanak, meg hogy leveszi rólunk a gondolkodás nehéz terhét.
Új uraink majd segítenek nekünk eldönteni a dilemmákat és előrágják számunkra a szellemi táplálékot, majd visszaböfögik.
Hogy hadd fejlődjünk, hadd legyünk rózsás arcú, feszes húsú édes-butuska Fidesz-babák…
Aztán ma megnyugodtam, a televíziót mégsem kell kihajigálni az ablakon, ha nem akarjuk minden csatornán a gumibotjával tenyerét csapkodó rendőrt látni a „Kapcsolgatunk?” Kapcsolgatnunk?” című műsort nézve.
A rádiót is elég lesz kikapcsolni, csak a bódéjuk előtt a földön ülő újságárusok kalapjába kell némi aprópénzt dobálnunk, ha visszaesne a termelési regények és a Hős gyermekkorát és a Méltóságos asszony nevelési tanácsait bemutató bulvárlapok iránti érdeklődés…
Azért is örülök, mert mindjárt induláskor bebizonyosodott, hogy a Médiacsászárnő mégsem mindenható, ő is csak egy a bánatos hivatalnokok közül, viszont kultúrmissziót tölt be – az Internet iránti érdeklődés felkeltése és a számítógép-használat elterjesztése terén szerez majd elévülhetetlen érdemeket.
Európa meg most éppen néz bután és a vezető nyugati lapok publicistái felettébb dehonesztáló dolgokat emlegetnek a Mi Boldogságunkkal kapcsolatban - amikor felolvassák neki, hogy Lukasenkoval hasonlítják össze, akkor megkönnyebbülten mosolyog, hiszen Kim Ir Szen soha nem focizott, és azzal is összevetették már áldásos tevékenységét…
Aztán délután az arcomra fagyott a mosoly, mert hiába kattintottam a http://nepszava.com/ – ra, a portál elérhetetlennek bizonyult.
Miután a fővárosi robbantgatások, a Budapest Sportcsarnok leégése, a vörösiszap-tározó politikailag igen hasznos gátszakadása és a dolomitgátak viharos tempójú felépülése óta az összeesküvés-elméletekre igen fogékony vagyok, most is azonnal felködlött bennem, hogy a mi pajkos Pannink, vagy egyenesen az UD Zrt. médiaszakembereinek hozzáértő keze van a dologban.
Már éppen aggódni kezdtem, de aztán estére helyreállt a rend és mint éhes liba a tófenéken, ismét lehet bogarászni a portálon.
Merthogy a hiteles információra éhesek leszünk, az biztos, és egyáltalán nem mindegy, hogy egy hírt miképpen tálalnak nekünk.
Az is más, ha azt olvassuk, hogy S.G. országgyűlési képviselő bevásárlás közben leharapta a lókolbász végét, majd a húsz centi hosszúságú részt önfeledten rágva fizetés nélkül akart áthaladni a pénztáron, meg az is más, ha azt olvassuk, hogy az önfeláldozó Fidesz-képviselő közegészségügyi tesztet hajtott végre a vérszívó multi gyanús eredetű, alacsony minőségű külföldi árut forgalmazó hipermarkecében – a tesztet a hős képviselőnő túlélte…
És hát, bevallom – nekem azért is tetszik ez a portál, mert látom, blogok is vannak benne.
A nyitó számban a magyar bloggervilág sztárjai, Andrassew, TGM, Para-Kovács és társaik lelhetők.
Bevallom, én abban reménykedem, hogy amikor majd Sebián-Petrovszki László barátunk már csukott szemmel is első osztályú staniclikat tud ragasztani és a kapcsolat.hu említését bármilyen írott vagy képi formában, rendeletben tiltja meg a Médiacsászárnő, akkor esetleg mi, szürke mezei grafománok (blogger vulgaris) is kaphatunk ott felületet, hogy nehogy bennünk ragadjanak a bölcsességek, mint  töltött libában a majorannás töltelék…
Úgy tünik, egyelőre semmi ok a pánikra, még senki számítógépét nem csapta hóna alá a médiahatóság.
Persze ez azért ne vezessen félre senkit, hiszen a nyugdíjpénztárak elrablása is azzal kezdődött, hogy csak néhány hónapra kölcsönveszik a pénz egy elenyésző részét, aztán már csak akkor ocsúdtunk, amikor markos Fidesz-brigantik felkapták a mackót és futásnak eredtek vele.
Mindenesetre Orbán egy életre elásta magát ezzel a dobásával.
Idáig sem lelkesedtek érte, de mostantól valamirevaló külföldi politikus, ha a protokoll kényszeréből kezet fog vele, utána először megszámolja az ujjait, hogy megvannak-e, aztán rohan kezet mosni.
Mit mondjak: megértem őket…


:O))))


A bejegyzés a http://kapcsolat.hu/blog/amerikai_nepszava címen is olvasható.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem sem jött be a http://nepszava.com/, rögtön arra gondoltam amire Te.

Másnap reggel "már csak" akadozott, ami meg arra utal, hogy támadják a külföldi IP címet.

Névtelen írta...

Pupu ajánlom figyelmedbe:

http://www.youtube.com/watch?v=1zw2ZKdN8y0

ip_hacker írta...

"ami meg arra utal, hogy támadják a külföldi IP címet"

Ha ennyire nem értesz az informatikához, akkor egyszerűbb csendben maradni!

A szerver hibaüzenetet küldött, aminek számtalan oka lehet, de ha "IP címet" támadnak kedves laikus hozzászóló, akkor time out hibát kaptál volna! Azt kaptál? :P

Amúgy érdekes a hasonlóság amcsi nepszava, és kurucinfo között: mindkettő jó messzi szerverről fut, és a szerzők színvonala is hasonló :D

MolnarErik írta...

Hát én Time Out hibát kaptam.

Névtelen írta...

ip_hacker !

Nem vagyok laikus, sőt..., kedves meg végképp nem szoktam lenni.

Az első üzenet este az volt, hogy a Domain cím nem létezik, meg is pingeltem, tényleg nem létezett...

Másnap reggel ránézve a domain cím létezett, de mint írtam "akadozott", azaz néha lassan bejött az oldal, néha meg egyáltalán nem. Akkor szerinted ez "time out" vagy sem?

Akkor most ki a laikus?

Egy DDOS támadáshoz nem kell sok informatikai ismeret, talán még neked is menne, de domain címet remélem te sem tudsz eltüntetni...

Olvasgassál kicsit:

http://hu.wikipedia.org/wiki/DDoS

Itt meg arról nyilatkozik pornóannamária, hogy meg vannak az eszközeik, hogy az internetet is megrendszabályozzák.

http://www.youtube.com/watch?v=VTjJLkDIgMI&feature=related

Kubatovról hallottál már ?

ip_hacker írta...

"hogy a Domain cím nem létezik"

Nettó baromság, tracert paranccsal néztem, és -bár- elég nagy ping-ek voltak, a webszerver üzemelt! A webszerver teljesen szokásos hibaüzeneteket küldött, egész egyszerűen úgy tűnt, hogy valamilyen karbantartás folyt épp rajta.
DDOS, az bazz, szerinted, ha ledosolták volna a webszervert, nem menne a károgás, hogy hű, meg ha, megtámadtak minket!
Persze, kuvatov meg ült ült atlanti kábel végén, és hekkelte a nepszava.com-ot, igen!
Most meg hiba nélkül megy, gondolom kubatov elhúzott szabadságra, hogyne. És egy kanyi hang, annyi hír nincs erről népszabón..
Gyógyszert bevetted már?

Ki a laikus? A válaszaidból elég egyértelmű: Te :)