2010. december 30., csütörtök

2010.

Erdekes ev volt.

Az orszag valoszinuleg bevedelhetett, oszt italkozi allapotaban azt mondhatta, hogy ezek nyolc eve pofaznak arrol, hogy mennyire felkeszultak a kormanyzasra, hat akkor tessek, most mutassak meg!
Nem kellett sokaig varni - megmutattak.
Azt gondolom, hogy a nep arra azert nem gondolt, hogz o most eppen forradalmar, de kiderult, hogy az - mint ahogy az is, hogy a parttalan liberalizmus helyett nekunk iranymutato bolcs atyara van szuksegunk - ezt is megkaptuk.
Arra se nagyon gondolhatott senki, hogy a Vezer megtalalja a rablas optimalis uzemmeretet es harommillio embertol nyul le fejenkent egy misit - megis megerhettuk.
Es arra sem gondolt senki, hogy az osi jogot, a morgas jogat is elveszik tolunk - de megis elvettek.
Mindenfele Orban vazallusaiba botlunk, akiket ugy eresztettek ra a tarsadalomra, hogz ami volt, az nem jo, mindenhol mindent meg kell valtoztatni.
Az angol gyep gyonyoru, hatszaz eve locsoljak es nyirjak, mi huszevente melyszantast vegzunk a pazsiton, aztan csodalkozunk, hogy nem akar gyonyoru lenni.
Most jodarabig ismet gorongyos lesz a taj, a vadludak vonultukban le se szallnak, ez az orszag most nem a szepsegerol hires.
De aggodalomra semmi ok.
Ez az orszag tulelt tatart, torokot, Habsburgot,  tulelte Szapolyait, Kossuthot, Ferencjoskat, Kun Belat, Horthyt, feltapaszkodott Szalasi es Rakosi utan /- hat ki ezekhez kepest ez a kis akarnok?
O csak egy kis tortenelmi kitero, szalka a korom alatt, mely eppen most gennyesedik el meglehetosen randan, de majd kipiszkaljuk...
Nem kell aggodni, nem velunk megy szembe, hanem a haladassal.
Nem kerdes, hogy ki fog gyozni... 

:O)))

2 megjegyzés:

Rétisas írta...

„A Der Spiegel ugyanakkor megállapítja: annak, hogy Magyarország "a már csak félig demokratikus" államok közé jutott, sok oka van, a felelősséget a tévútért nem csak a tőről metszett konzervatívok és a szélsőjobb viseli. A baloldal fokozatosan egyfajta öngyilkosságot követett el. Több törvényhozási perióduson át is megvolt a lehetősége Magyarország alakítására, legutóbb 2006-tól 2010-ig. A reményteljes kezdeteket (azonban) gyorsan elfojtották, korrupció és nepotizmus határozta meg a politikát.”
Köszönet érte a hőn szeretett maszopnak!

Unknown írta...

Boldog(abb) Új Évet, Pupu!
Ha az mszp-ben csak nyomelemei lennének némi kommunikációs vénának, már a Facebookon szerveznék, hogy a szilveszteri trombitákra egy tenyérnyi ovális lapot, szig.szalaggal vagy filctollal keresztben áthúzva húzzanak, akik a fideszes szájkosár ellen tiltakozni akarnak.
Mivel január 3-ig zárva az mszp.hu fóruma, mert ilyenkor kell ám jól kipihikélni a fáradalmakat, amikor éppen ilyen demokráciagyilkos törvényeket fogadnak el - maradna a facebook.
TÉNYLEG nem értem, mit lát még mindig bennük a Gyurcsány?