2010. december 23., csütörtök

JÉZUSKA...

Súlyos gondban vagyok.

Arról szeretnék írni ugyanis, hogy mit tett ma a Mi Urunk a magyarember karácsonyfája alá.
Merthogy ma is teremtett vadul, a kormánypárti képviselők hónaljáról csepegett az izzadság, annyit kellett emelgetni a kezüket.
Kíváncsi lennék rá, hogy meddig lesznek erre a vad aktivitásra büszkék, és ők kezdik el előbb szégyellni magukat, vagy a gyerekeik őket.
A gondot az jelenti, hogy magyarember számára Orbán a Jézuska, de ő meg látnivaló, hogy úgy viselkedik, mint az Atyaúristen – minek nevezzelek?
Emellett valószínűleg turul képében megszállta a Szentlélek is, mondhatnánk beléköltözött a turul.
Háturul…
Azóta törvényalkot és olyan szorgalmas, mint rosszlány a kamionparkolóban: ha nem csinál meg naponta tízet, akkor boldogtalan.
De az is lehet, hogy csak fél a stricijeitől, akik kiverik belőle a pénzt, amit belefeccöltek, kamatostul.
Év vége felé aztán szinte törvénykezési hasmenése lesz, csak úgy potyogtatja a jogszabályokat, mint liba a névjegyeit a réten, egyik rendelkezése demokratább, mint a másik.
Itt van mindjárt a kormányhivatalok vezetőinek kinevezése, amelynek alkalmából azt mondta az új főispánoknak, hogy egy évük van arra, hogy rendet tegyenek, hogy minden ballaszttól megszabadítsák a magyar államiságot a közigazgatás középszintjén.
Ehhez szorosan kapcsolódik a törvénymódosítás, melynek értelmében nem csak az államigazgatásban, hanem a közigazgatásban is lehetőség lesz jövő évtől arra, hogy a munkáltató indoklás nélkül bocsássa el a munkavállalót; felmondási idő két hónap.
Hogy ehhez mit szól a zömében Fideszre szavazó ballaszt, azt még nem tudni, de azt azért sejteni, hogy a karácsonyfa alá tett csomagot nem fogják izgatott örömmel bontogatni.
Viszont Demeter Ervin is száműzve lett, Borsod-Abaúj-Zemplénben lesz főispán - nabazmegye, elkaptad derékban a politikust…
Újra három év lesz a Gyes, - ennek bizonyára lesz, aki örülni fog, viszont mellé munkaidő-korlátozás társul – ennek nem m mindenki fog örülni.
Viszont csökken a munkanélküliség, merthogy a gyesről visszatérő és kirúgott munkavállalók kettő helyett csak három év után jelennek meg a munkaerőpiacon, ez pedig a statisztikákban szépen mutat majd…
Odacsinálta a karácsonyfa alá Viktor a költségvetést is, miután kirabolta a népet, valószínűleg tartható költségvetést tudott produkálni, hacsak közben úgy, ahogy vagyunk, fejre nem állunk.
A piac ugyanis kezdi beárazni az Orbán-Matolcsy tandem baromságait, már minden hitelminősítőnél a bányászbéka fenekével vagyunk egy szinten, még egy leminősítés – amelyet egyébként kilátásba helyeztek – oszt becsukhatjuk a boltot.
A Fitch Ratings mai leminősítése után a forint bedőlt, - a hitelminősítő azzal indokolta a lépését,hogy a nyugdíjreform visszafordítása és a koherens középtávú költségvetési stratégia hiánya aláássa a közfinanszírozás hosszú távú fenntarthatóságába vetett bizalmat. Mint Ed Parker mondta, a nyugdíjreform visszafordítása "önmagában is sajnálatos váltás" a magyar gazdaságpolitikában. Parker szerint ugyanis Magyarország más EU-tagállamokkal összehasonlítva már jelentős előrehaladást ért el az idősödő társadalom problémájának kezelésében a tőkealapú nyugdíjpillér kiépítésével.
Na, ennek most vége, - Viktor eltapsolja hosszú évek munkájának eredményét és elégedetten dől hátra, - erős volt, mint Borsszem Jankó.
A svájci frank 221 forinton áll – tekintettel a hitelem törlesztőrészleteinek emelkedésére hadd kívánjak mindkét közgazdasági zseninek minden jót karácsonyra.
Leginkább egy-egy közepes méretű karácsonyfát heggyel előre a boldogabbik végükbe dugva, majd kisvártatva visszahúzva…
Orbánt persze nem zavarja semmi, - a Facebookon osztja az észt, tíz pontban foglalva össze, mire leszünk kötelezően büszkék az év végén.
Az első büszkeségünk, hogy a legnagyobb nemzeti egységet hoztuk létre Európában a parlamenti, majd az önkormányzati választáson.
Hát számolni nemigen tud, ezt eddig is tudtuk – most sem csalódtunk.
A második büszkeség, hogy a legnagyobb adócsökkentést hajtottuk végre az elmúlt húsz év történetében, - mondjuk ez nettó hazugság lévén, hogy leginkább adó-átrendezésről lehet beszélni, de hát, mint tudjuk, aki hazudik, az lop is, és ez visszafelé is igaz.
Bevezettük a gyermeknevelést támogató adózást, igaz, hogy a rávalót a legszegényebbektől vettük el rá, akik a karácsonyfát legfeljebb tüzelésre használják, de Orbán biztosan elégedett azzal a párszázezer többlettel havonta, amelyet a rendelkezés nyomán hazavisz, - biztosan dülleszti is a mellét Anikó asszony előtt…
Aztán dicsőség a bankadó is, jövőre valószínűleg más szektorok megsarcolására lehetünk büszkék.
Meg arra, hogy a büszkeségünk árát mi fogjuk megfizetni, nem a bankok, hazudozzon akármit is a Vezér…
Büszkének kell lennünk a kettős állampolgárságra is, ami ugyan idáig is létezett, de most még jobban létezik és akkor fog csak igazán létezni, ha a máshol adózó magyar állampolgárok döntik majd el, hogy ki költse el a mi adóforintjaikat, - már nem kell sokáig várni erre a büszkeségre sem.
Aztán büszkének kellene lennünk arra is, hogy a valaha volt legszigorúbb törvényt vezettük be a bűnözéssel szemben, így aztán a becsukott csokitolvaj gyerekeket a bűnözési kiképzés mellett vidáman farkalhatják friss húsra vágyó zárkatársaik, - hogy csuknák be Gazsikát csak egy hétre közéjük…
És büszkék kell legyünk a vörösiszap-katasztrófa kapcsán teremtett világméretű összefogásra is, csak az a baj, hogy a lóvé elszámolása hiányzik.
Ellenben elkészült és bizonyára kifizetésre is került a második gát is, mely másfél kilométer hosszú és semmi szükség nincs rá, de ez is dolomitból épült, ugye, - ha így folytatódik, lassan lenyomjuk a Kínai Nagy Falat…
Apropó, kinek a bányája a dolomitszállító?
Büszkének kell lennünk, hogy eltöröltük a felháborító végkielégítéseket, - majd átkeresztelik őket nemzeti munkaverseny-jutalomnak -  de a legnagyobb büszkeségünk, hogy szabadon főzhetünk pálinkát.
Na, aki ezt a vívmányt a kétmillió alkoholista országában kitalálta, azt bizonyára rongyba csavart pálinkáskenyérrel altatták már kora gyermekkorában, attól lett ilyen ostoba.
Mindegy, de legalább utazhatunk, merthogy a sztrájktörvény módosításával jól alávágtak a vasutasoknak is, - érdekes, most nincs se országos, se gördülősztrájk, most kuss van.
Ha én vasutas lennék, Gaskó úgy repülne a kényelmes székéből, mint a sasmadár, a többi vasúti szakszervezeti vezetővel együtt..
Szép karácsonyunk lesz, hegyekben áll a fa alatt, az ajándék.
Lassan mindenki megtalálja a maga kis csomagját, az ablakon boldogan kukucskál be Viktorka (a Jézuska új neve…) mögötte ott állnak az arkangyalok, a lángpallosú Csányi, meg a bülbülszavú Demján, oszt veregetik a vállát, - nekik ez a karácsony már boldog…


:O))))

6 megjegyzés:

Annanéni írta...

Kedves Pupu!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kivánok Önnek és kedves családjának. Nagyon bízom abban, hogy jövö-re " szebb karácsonyunk " lesz. Vagy talán elöbb
is??
Anna933

Tepist írta...

Kedves Pupu!

Keserves és szomorú ez a karácsony. A legrosszabb számomra az, hogy nincs egy kis fény sehol, ami ebből a kiutat mutatná.
Ám ennek ellenére, vagy tán éppen ezért, köszönöm írásaidat, köszönöm azt, hogy Te sokszor megfogalmaztad - és remélem még ezután is megfogalmazod - azokat a gondolatokat, amit sokan érzünk.
Kívánok nagyon Szép és Boldog Ünnepet Neked és családodnak!

Üdvözlettel:

Tepist

pálinkafözö írta...

o.v sok hülyeséget összehordott, ez tény, a pálinkafőzéses dumája volt talán a leggázosabb, azt hittem rosszul hallok! viszont ez: "tekintettel a hitelem törlesztőrészleteinek"
nos, ez a te bajod! Elhitted, hogy nagy a jólét, felvetted, és most pityeregsz.. Szerződésben árfolyamkockázat nem volt benne?

PuPu írta...

Kedves pálinkafőző, én válllat5am a kockázatot és fizetem a törlesztőrészleteim, de a szerződésben úgy emlékszem nem volt benne, hogy örülnöm kell, ha gyengül a forint...
és ha erre az akar rábírni, akinek ebben szerepe van, az kicsit morózussá tesz...
De azért boldog karácsonyt és szép, sikeres új évet!

pálinkafözö írta...

Ebben igazad van!
És hogy örüljünk gerincoszloppal nem rendelkező, (jobb-bal egykutya) politikusaink egy nem olyan régi húzásának:

http://index.hu/belfold/2010/12/07/megsem_csokkentik_a_partok_tamogatasat/

Ugye hogy együtt tudnak érteni, ha akarnak...vajon az mszp miért nem tiltakozott?

Boldog karácsonyt Pupu :)

Anya írta...

Kedves Pupu,

A lehetőségekhez képest békés ünnepet, és mindannyiunknak egy ennél szerencsésebb új évet kívánok.
Az év hátralévő részében én még nyilatkozom a magán nyugdíjpénztári tagságom megtartásáról. Már meghosszabbított ügyfélfogadással várják az ügyfeleket a nyilatkozattételhez. Az ott dolgozók elmondása szerint egyelőre nincs tömeg. Kíváncsi vagyok, a nyilatkozat megtétele után milyen személyes ajándékot kapok. Igaz, azt már csak a húsvéti nyúl hozhatja.
Neked (és persze magunknak is) azt kívánom, ne kényszerülj az Amerikai Magyar Népszava blogterébe, hanem folytathasd úgy, mint eddig.