2013. június 25., kedd

BANKRABLÁS

Közismert, hogy a bankárkodás jó üzlet, ezt ismerték fel Henry Morgan utódai is, amikor kalózkodással összerabolt kincsekből bankot alapítottak.
Ennél is jobb üzlet a bankrablás, nem kell ügyfelekkel bíbelődni, betétet gyűjteni, be kell menni a bankba egy irdatlan mordállyal, és a pénztárosnak át kell adni egy bazinagy és mély marhabőr táskát, melybe belefér a páncélterem teljes tartalma, majd a plafonba lőve kiballagni, felpattanni a lovunkra és tovalovagolni a lenyugvó nap felé.
Vannak bankrablások, melyek során még egy-két csinosabb banki alkalmazottat is meg lehet erőszakolni, a pultok magassága – a filmekből legalábbis úgy tűnik – erre a célra van optimalizálva.
De a legeslegjobb üzlet a bankalapítás, mely úgy viszonyul a bankrabláshoz, mint Doberdó a bölcsődei verekedéshez, durva nagyon…
A mi helyiérdekű keresztapáink már végigskálázták a gazdasági bűncselekmények teljes listáját, merthogy abba a helyzetbe sikerült manőverezniük magukat, hogy nekik már katonákra, sőt, még caporegime - kre sincs szükségük.
Az általuk megszállt állam előzékenyen rendelkezésükre bocsátja a szükséges mértékű és kívülnézetből legálisnak tűnő erőszakot, a nép olyan, mint macska a centrifugában, időnként hány, időnként összecsinálja magát, de alapvetően nem is érti, hogy mi is történik vele.
Tulajdonképpen már minden a kezükben van, még az alkoholkereskedelem van hátra, az erdők meg a bankok, de már dolgoznak rajta a fiúk.
A jelenleg működő bankok tönkretétele szisztematikusan folyik, kivéve persze a Főnök bankját – de a tervek már elkészültek arra az esetre, mikor majd ezek kiszenvednek, vagy feladva a harcot anyacégeik kivonulnak az országból.
Nem mai ez a téma, tulajdonképpen azon a napon született meg az elhatározás, mikor Demján úgy vette észre, hogy az ingatlanpiaci lehetőségek szép lassan bedugulnak, és irigykedve nézte Csányit, amint derékig turkál az extraprofitban, melyet a frankhitelek sajátos kezelési módja biztosított neki.
Eltöprengett azon, hogy hogyan is lehetne belenyalakodni a magyar bankrendszerbe, és nem kellett messzire mennie az ötletért.
Valamikor pályája a szövetkezeti mozgalomban indult, így nem voltak ismeretlenek számára a takarékszövetkezetek sem, melyekben azonnal meglátta a Nagy Lehetőséget.
Merthogy bankhálózatot építeni macerás dolog, költséges is, hát, ha akad egy készen, azt le kell nyúlni ízibe!
Sikeresen feltornázta magát a takarékszövetkezetek szövetségének elnöki székébe, a sok kis vidéki szövetkezet még örült is, hogy ilyen befolyásos ember lett a barátjuk, és szerintem sokan még ma sem tudják, hogy tigrist vettek a nyakukba.
Persze ez azért nagy falat, 1600 takarékszövetkezeti fiók egy kézben az ország legnagyobb bankja lesz, tetejébe még kínlódni sem kell vele, az infrastruktúra adott, a szakképzett dolgozók ott ülnek a pultok mögött, a betétesek pénze a trezorban, az üzleti hírnév szolid és kifogástalan, már csak egykupacba kell terelni őket.
Na, ezt a nemes feladatot vállalta fel Keresztapu, aki az új takarékszövetkezetei törvénnyel elrendezte, hogy az állam szerezzen tulajdont a szektorban, mellesleg a takarékszövetkezetek számára kötelezővé tette, hogy legyenek tagjai a frissen létrehozott Szövetkezeti Hitelintézetek Integráció Szervezetének, mely tagjai részére azt rendel el, amit akar, azt ír elő, amit akar, és gyakorlatilag oda csoportosítja a tagok pénzét, ahova akarja.
Erre a nemes célra a szervezet részére egymilliárd forintot biztosít, - ez egy közepes lottófőnyeremény, ennek fejében kezébe kaparintja a Takarékbank Zrt. 3,390 milliárd forintja és az 1600 fiók feletti rendelkezési jogot – remek üzlet ez annak, aki meg tudja benne nedvesíteni a csőrét, hogy a maffiózók közkedvelt kifejezésével éljek.
Mint a törvény indoklásából kiderül, a kormány akkora összeget kíván fordítani a szektor átalakítására, amely egy "piaci befektetőnek is megfelelő ellenérték lenne hasonló helyzetben a Magyar Állam által a szektorban szerzett jogok és pozíció ellenértékeként." 
Persze.
Ez egy olyan állam, mint tudjuk.
Egy bazinagy bunkósbotot szorongatva kérdezi az érdekeltektől: elég lesz az egymilliárd?
Azt azért már leszögezték, hogy az állam nem örök időkre akar tulajdonrészt szerezni a szektorban.
Az állam - mint kifejtik – a Takarékbankon keresztül ugyan "fontos tulajdonosi pozíciót szerez a szektorban", amit annak átalakítására, professzionalizálására és átszervezésére fordít.
Ha ezek a folyamatok "visszafordíthatatlanok" lesznek, az állam értékékesíteni kívánja tulajdonát. 
A profik meg már ott lihegnek: Demján és Töröcskei, hónuk alatt bankjaikkal, melyekben – láss csodát – éppen most szerez negyvenkilenc százalékos kisebbségi tulajdonrészt az állam.
Gondolom, majd tőkeemeléssel, merthogy így lehet adni pénzt úgy, hogy ne nagyon lehessen beleszólni a többségi tulajdonos által irányított folyamatokba.
Demján bankjának vezérigazgatója az OTP volt lakossági ügyvezetője, aki még az első Orbán-kormány idején volt a felelőse helyettes államtitkárként a lakáshitelezési programnak.
Töröcskei István, aki az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, családi érdekeltségként birtokolja bankját, mely tőkeerejét tekintve tán harmada lehet Demján bankjáénak.
Valamilyen érdekes egybeesés folytán mindketten 2010-ben vásárolták be magukat a bankszektorba, és most jött el az ideje, hogy realizálják eddigi befektetéseik hozamát.
Persze ott lesz majd a Vezér is valahol, és aki azt képzeli, hogy saját néven, az téved - nekem Orbán vagyonából annak láthatatlan része kellene…
A két bank majd intézi a kis és középvállalkozások hitelezéseit, a lakossági részt egyelőre a Takarékbank irányításával a fiókok bonyolítják, aztán majd megveszi az egészet Csányi – csak még azt nem tudni milyen minőségében, magánemberként, vagy az OTP elnökeként…
Egy szó, mint száz, elindult a magyar pénzügyi szektor újraosztása, nem lepne meg, ha a devizahitelesek számára kedvező döntés születne, melynek folyományaként néhány külföldi tulajdonú bank tönkremenne, kivonulna a magyar pénzpiacról.
És mi lesz a takarékszövetkezetekkel?
Hát ezek éppen annyira lesznek szövetkezetek, mint amennyire a bankárok önzetlenek – semennyire.
Ezeket a kis helyi bankocskákat a kisemberek hozták létre, az ő betéteik hozamából fejlődtek fel európai színvonalra, és nagyon vigyáztak betéteseik és a szövetkezet pénzére.
Ezt persze majd az új szisztéma irányítói is megígérik, hiszen ez semmibe sem kerül.
A tagság meg majd bólogat, úgysem ért semmit, csak azt, hogy jövőre majd egy százalékkal emelik a kamatot, hadd örüljön a suttyó.
A nép kezéből meg megint kivesznek valamit, ami az övé volt, amit az egyszerű emberek hoztak létre, viszont majd mindenki kap egy Takarékbank Zrt. feliratú sapkát, oszt abban gyűjtheti az adományokat a templomlépcsőn ülve.
Ki van ez szépen találva…


:O))))

10 megjegyzés:

Geza írta...

Hat ez frankon egy depris iras, de persze az a baj, hogy meg igaz is. Kis hir, nekem is csak a fel fulemet legyintette meg. Ehhez kepest a magannyugdijak elkobzasa sokkal nagyob bumm volt, megsem okozott semmenemu felhaborodast. Es hat mindenek felett, hogy lehet ezt az egeszet bekes eszkozokkel visszacsinalni!?

Zsuzsanna írta...

Hát ez döbbenet! Ma azon gondolkodtam, mire ez a nagy rohanás, mert közben el- és kiakadtam ezen a minősíthetetlen jogi fércmunkán. Megint kivételes sürgős eljárásban tárgyalják: 25-én benyújtják, 27-én elfogadják. Milyen jó, hogy ketten érünk egy másfelet Kedves Pupu.

Unknown írta...

Pupu barátom!

Ismét csak egyet kell értenem veled.
Szörnyű, ahogy kirabolják ezek az országot, s hozzá kenetteljes hazug maszlagot nyomnak. Hát még az, hogy ezt milyen sokan be is veszik!
Nem gondolják végig, hogy ha kiüldözik az országból az európai- és világbankokat, ugyan ki fog hitelt nyújtani a gazdaság működéséhez? Mert hitel nélkül nem megy...
A hazai erőforrások ehhez nem elégségesek. Vagy úgy gondolják, elég, ha ők már pénzüknél lesznek, a többit meg ott egye a fene? Éljenek meg turultojáson, meg kecsketejen? nem félnek, hogy a romok őket is maguk alá temetik?

bubu64 írta...

És a rosszabbik rendületlenül tolja a maffia szekerét. Fúj-fúj külföldi bankok, fúj-fúj külföldi földvásárló, fúj EU, fúj multik.Ez a sok barom meg beveszi.Eh. Nagyon jó írás kedves Pupu! A fontos dolgok a háttérben zajlanak, ami a magyar zembert(Copy Bartus L.)nem érdekli.

bubu64 írta...

Arra kíváncsi lennék, hogy az Unicreditnek és a bankszövetség elnökének, Patainak mi a leosztott szerepe.

Lusti írta...

Amikor "a magyar tündérmese" testet ölt...
Tündérpor a szembe, oszt'jó napot..

hörbi írta...

Szomorú ezt leírni, de mi hagyjuk ezt (is),, ötölünk-hatolunk, ahhelyett, hogy kiirtanánk ezeket a gazembereket. A világ legszogalelkűbb, leggyávább, legjellemtelenebb népe vagyunk.

özv. Kussné írta...

OFF
Pupu!
Nem kellett volna ilyen sok helyre feltenni a tegnap küldött blogomat, mert bizony az is lehet, hogy ez már zavarhatja a hozzászólások írásában a többieket.
Lehet, hogy jobb lenne ha nem is lenne olvasható senkinek és sehol sem...
özv. Kussné
ON

PuPu írta...

ÖZV. KUSSNÉ RÉSZÉRE. off
Kedves Özvegy!
A mai napom eddig annak szenteltem, hogy felülvizsgáljam eddigi életem céltalanságát, viselkedésem minősíthetetlenségét és végre rendszerbe foglaljam követendő jövőbeli magatartásom alapelveit, melynek alaptézise az Ön azonnali kiszolgálása.
Ennek jegyében mától kezdve minden napom az alábbi munkadal eléneklésével kezdem, elkerülendő jogos haragját:
http://www.youtube.com/watch?v=ApB9Ir_Tdhw
Rettegve és remélve megelégedését maradok az Ön feltétlen híve, a PuPu

özv. Kussné írta...

Kedves Pupu!
Köszönöm :-) nagy megtiszteltetés, hogy a személyiséged rendezőelve lehetek.
E közben remélem hathatósan szervezetet is fejlesztek.
http://www.youtube.com/watch?v=A18TUxSj5-4