2013. június 15., szombat

MINDENKI EGYEDÜL 2014

Van az úgy, hogy tetszik egy nő, nézegeti az ember messziről - szép arc, okos tekintet, karcsú derék, őzlábak - terveket kovácsol, idoljaként felhelyezi egy saját maga alkotta piedesztálra és vágyakozva csodálja.
Aztán, mikor a sors úgy hozza, hogy közelebb kerül vágyai tárgyához, akkor előfordulhat, hogy megkopik a lelkesedés, mert kiderül, hogy a nő tulajdonképpen attól látszott okosnak, hogy hallgatott, messziről nem látszott az arcán a vakolat, a lábain az őzikéket is megszégyenítő a szőr, hogy egyéb kiábrándító dolgokat most ne is említsek.
Még tulajdonképpen el sem kezdődött a románc, de máris a vége felé tart.
Van így a választó politikusokkal is, sőt, majdnem minden politikussal így van, hiszen ők is emberek, tele hibákkal, tévedésekkel, a választónak pedig – már amelyik választó tudatosan választ – ezekkel együtt kell elfogadni őket - vagy el kell utasítani, és keresni más politikusokat, akikkel hibáikkal együtt is azonosulni tud.
A demokratikus ellenzék meglehetősen nehéz helyzetbe került választási veresége után, mert a Fidesz agresszív nyomulása szinte megbénította a politikusokat, a véleményformálókat, akik úgy viselkedtek, mint a megszeppent napközis, aki kiöntötte a kakaót.
Mást sem csináltak, csak védekeztek a legbornírtabb vádak ellen is, bűntudatos pofával tördelték a kezüket, mintha a szocialista-szabaddemokrata kormányzás nyolc éve vállalhatatlan lenne, holott messze nem vállalhatatlan, sőt.
Rengeteg eredményt sikerült elérni, nőtt valamelyest az életszínvonal, fejlődött az ország, persze emellett maradt számtalan megoldásra váró probléma is, mint például a pártfinanszírozás kérdése, vagy a nagy ellátórendszerek reformja, de az ország működött, fejlődési potenciálját tekintve az Unió átlaga körül volt.
Ha nem lett volna a társadalom folyamatos izgalmi állapotban tartva, akkor az emberek akár jól is érezhették volna magukat a bőrükben.
Persze az állandó izgalmi állapot nem kellemes, akár bele is lehet halni.
Van erről egy vicc is, elmondom:
Elmegy Józsi az orvoshoz.
- Doktor, én hetek óta állandó izgalmi állapotban vagyok, már lépni sem tudok.
Olyan heves altesti fájdalmaim vannak, melyekhez képest hajdani vőlegény-betegségeim leányálomnak tűnnek!
 - Mutassa, szólt a doktor, majd egy nagyítóval szemrevételezte a problémás területet, mely délcegen várta, hogy megszabadítsák kínjaitól.
A szemle végén a doktor felvett egy csipeszt, odacsippentett a probléma hegyére, mire is az elernyedt, a páciens pedig megkönnyebbült.
- Mivel tartozom, Doktor? – kérdezte a hálás beteg.
Az orvos miközben elmélyülten szemlélte a csipeszt szórakozottan felelt:
- Ó, semmivel, csak hagyja nálam a hangyát!
A mi hangyánkat Orbán Viktornak hívják, teszi is a dolgát szorgalmasan…
Ellenben a mi ellenzék politikusaink kiábrándítóbbak, mint Egyfogú Olga a híd alól.
Tíz hónappal a választások előtt még mindig képtelenek az ésszerű gondolkodásra, hülyeségekkel foglalkoznak, vad pozícióharcokat folytatnak olyan pozíciókért, melyek a dolgok mai állása szerint semmire sem lesznek jók.
A tárgyilagos szemlélő már azt is kértségbe vonja, hogy szeretnének-e nyerni egyáltalán, vagy csak hadonásznak, hogy annyi szavazójuk azért maradjon, hogy a saját parlamenti székük biztosítva legyen - de csalódni fognak.
Még legjobb helyzetben talán Mesterházy van, mert a szocialisták rendelkeznek annyi nosztalgia-szavazóval, hogy a programjuk akár közömbös is lehet, mert ők a pártot és annak szűk vezető garnitúráját be fogják tolni a Parlamentbe, és elégedetten nézegethetik a következő négy évben is a töketlenkedésüket.
Bajnai viszont bajban van, sikerült magát olyan helyzetbe manőverezni, melyben ő maga lassan már sok hasznot hajtani nem tud, potenciális szavazótábora kopik, hívei kiábrándulnak, ő pedig légüres térbe kerül.
Ő olyan, mint az a férfi, aki egy rossztermészetű, cábár kurvával bútorozott össze, aki elmarja mellőle összes barátját, majd megpróbálva korrigálni a tévedését, még beköltöztet a békés otthonba egy-két nyafka ribancot is, aztán csodálkozik, hogy lassan már senki sem áll szóba vele, holott ő olyan, mint volt.
Csak azt nem értem, hogy a környezetében található egyetlen épeszű társaság, a Szolidaritás hogy képes még mindig elviselni ezt a demokratikus pávatáncost, aki bízvást elénekelgetheti, hogy "mások vittek rossz utakra engem" – persze ez számára nem mentség.
A dolgok jelenlegi állása szerint, ha igen rövid időn belül nem ismeri fel a történelmi szükségszerűséget, akkor neki is, meg még nem is létező pártjának is annyi.
Mint ahogy a MILLA is eltűnik a virtualitásba, köszönhetően annak, hogy ahelyett, hogy száz mozgalom ernyőszervezetévé vált volna, egyéni érdekek tehetségtelen kiszolgálójává degradálták.
Mondjuk, Mesterházy sem ülhetne ilyen nyugodtan a babérjain, mert egy választási fiaskó után igen könnyen elküldhetik sas-tanfolyamra, merthogy az ő beágyazottsága a szocialista párton belül meglehetősen kérdéses.
Mesterházyt a közvélemény a szoci ősbölények választottjaként tartja számon, márpedig ha nincs siker, akkor láthatunk majd egy kisebb repülő bölénycsordát is a szocialisták házatáján, helyi szinteken is.
Gyurcsány és pártja berendezkedett a kispárti szerepre, a mi Ferink, mint jó prófétához illik, járja az országot és kiskanállal reményt töltöget híveibe, de kérdés, hogy van-e így ennek értelme.
Azt erősen remélem, hogy a DK a következő ciklusban is – már ha lesz még egyáltalán ciklus, vagy inkább létrehozzuk a Nemzeti Népfrontot – parlamenti párt lesz, habár az nyilvánvaló, hogy az elképzelés, - a mindenféle demokraták számára nyitott politikai menedék - melyen léte alapult, kudarcot vallott.
Úgy tűnik, most éppen társadalmi szinten is kudarcot fog vallani a szép illúzió, a társadalmi együttműködés az önkényuralmi törekvések meghiúsítására, és tovább nem lesz már lehetőség ezen erőlködni, hiszen a választások után már egy jól körülbástyázott önkényuralmi rendszer alattvalói leszünk.
Hogy félreértés ne essék, nem is nagyon csodálkozom, bízni meg éppen nemigen tudok egyetlen itt említett politikusban sem, talán Gyurcsány és Kónya tisztessége kétségbevonhatatlan, de attól tartok, hogy egy olyan politikus, akinek legfőbb tanácsadója a gáti cickány főnökének, Csányinak az alkalmazottja, az nem biztos, hogy a lehető legjobb tanácsok alapján politizál.
Persze lehet, nem érett meg még a magyar a demokráciára.
Sokat spekuláltam ezen, különösen látva az amerikai demokrácia-export sorozatos bukásait a világ minden táján.
Ahol nincsenek tradíciói az angolszász típusú parlamentáris demokráciának, ott a dolgok vége az szokott lenni, hogy az egyik véreskezű despota elkergetése után egy rövid demokratikus tanulmányi kirándulást követően jön a másik, még gusztustalanabb despota.
Lehet, Magyarország is erre van ítélve.
Lehetne ezt persze cáfolni is, de már csak tettekkel, azonnali összefogással, közös jelöltekkel, hatékony kommunikációval.
Nem kell itt Bajnainak Mesterházy ágyába feküdni, Gyurcsányt sem kell szeretni, de együtt fordulni szembe az önkényuralommal – ez bizony kötelező lenne.
Lehet énekelgetni: egyedül nem megy...
No, majd meglátjuk…


:O)))

13 megjegyzés:

morzsi írta...

Úgy gondolom, hogy Magyarországon ha valaki nagyon tehetségtelen, akkor az elmegy politikusnak. Ha valaki elvégzi a jogi kart és diplomát szerez, de nem szeretne hosszú órákat vidéki bíróságok tárgyaló termeiben üldögélni, az szintén. Vagy ha valakinek már öttusa edzőként alig van elfoglaltsága, akkor az megpályázza a zuglói polgármesteri állást.(és el is nyeri...)
Ennyi félművelt, beképzelt embert, aki itt politikusnak képzeli magát, a Föld a hátán még nem hordott. Viszont nem kell attól tartaniuk, mint a cseh kollégáiknak, hogy nyomozók és ügyészek lepik meg hivatalukban, - mert 23 év áldozatos munkájával sikerült a magyar igazságszolgáltatást a saját szintjükre zülleszteni.

Avi írta...

Sajnos megint egyet kell értenem veled. :(

Ságvári Endre írta...

"Mint ahogy a MILLA is eltűnik a virtualitásba, köszönhetően annak, hogy ahelyett, hogy száz mozgalom ernyőszervezetévé vált volna, egyéni érdekek tehetségtelen kiszolgálójává degradálták."
Nem is ez volt a dolga, hanem, hogy egy megbukott párt visszajöhessen és nem ernyőszervezete akart lenni száz mozgalomnak, hanem rájuk kellett telepednie. Ez Juhász dolga mindig, ezért kapja a pénzét. Juhász nem civil, hanem az SZDSZ tagja (volt?).

hello írta...

Hogy az MSZP-re hányan szavaznának ugyanúgy becsukott szemmel-füllel is, mint ahogy a Fideszre az övéik, nem tudom, de szerintem az MSZP-nek elévülhetetlen szerepe volt a Fidesz 2010-es parlamenti 2/3-a elérésében, mégpedig azzal, a kampány idején úgy kussoltak, mintha a szocialista-szabaddemokrata kormányzás nyolc éve vállalhatatlan lenne. No persze tudjuk, azért, mert ha kiállnak mellette, azzal egyben Gyurcsány Ferenc mellé kellett volna kiállniuk! Na, azt nem! Akkor inkább vesszen a demokrácia, a köztársaság, meg az összes többi, aminek a tanúi vagyunk!

Hát a magam részéről ezt a politikai vakságot sosem fogom megbocsátani az MSZP-nek, Mesterházy Attila vagy bárki közülük akármit mond és tesz azóta.

D. Elemér írta...

teljesen igazat Ír Morzsi .én nagyon kedvelem pu pu írásait sajnos csak hétvégén érek reá de mivel Budapaesten dolgozom láttam Bajnait a Vásásrcsarnokban a Vámháznál csütörtökön rétest evett de nagyon villogtak a vakuk sok fényképész,Mondom magamban nem szólok oda munkás ruhában ne hogy oda nézzennek ki ez a troger mármint én . ha a fideszt kell leváltani neki is sok sikert kívánok. D elemér Eger

özv. Kussné írta...

Hoztam egy zene különlegességet, mivel özv. Kussné vagyok :-)
E percekben a Magam adom című dal nézettségi mutatója: 2.658.945
Milyen jó lenne ha ennyi ember jövőre, egyetlen embernek adná magát...:-)
Pupu, nem a hangyáját hanem a szavazatát :-)))
https://www.youtube.com/watch?v=zQMG2ubmu4E

özv. Kussné írta...

OFF
Vakációs vasárnap délutáni különszám!
A gyerekek mindenre nyomban reagálnak - a jövőbeli célkitűzéseikre is...
http://www.youtube.com/watch?v=aM8-kQe4i6Y

:-)))
ON

D. Elemér írta...

Kedves Özv kussné ha nagyon magányos szóljon Ígérem meg kapja amit szeretne Érti mire gondolnék . mulkoriban volt egy 60 körüli Özv hölgy hát javitottam nála . azt mondjanézem már meg a mosogépet miért nem öblit és rám dőlt .Mit mondjak le rendeztem ahogy illik . BUSÁSAn MEGFIZETETT nem akart ki engedni térden állva át ölelte a lában és csak annyit Mondott Könnyes szemekel Ne hagy itt CSŐDŐR !

Névtelen írta...

néztem az együtt gyűlését. amikor bajnai nekiállt őszödözni kiakadtam. ennyit voltam együttt szimpatizáns. bajnai orbán királycsinálója. gyenge de akarna hatalmat...nem hiszek már neki...

özv. Kussné írta...

Kedves D. Elemer!
Ígérem okvetlenül szólok ha a hiányérzetem esedékes lesz, bár ennek nincs valószínűsége!
Egyelőre még nem észlelek előjeleket!
További szép életet és sok-sok rád gravitáló, busásan fizető, térden állva lábaidat átölelő mosónő asszonyságokat!
Tudod én soha nem jártam ilyesféle csődörszerző tanfolyamokra, ez már behozhatatlan hátrányom marad.

Özvegyen engem tényleg az érdekel, jövőre majd miképpen valósul meg országosan, a magam adom "projekt" - oda s vissza!

Azért köszönöm a csődöri ajánlatot, jól esik még vénségemben is, hogy ismeretlenül ilyen megnyerő ajánlatot tettél. Tudod, egyelőre még öreganyám teknyőjében mosok, ami nem igazán kopik. Bevallom inkább kovakőcsiszoló mesterre lesz majd egyszer szükségem, ha elfogyna a tűzkövem. Remélem annak is Mestere vagy!
Búcsúzom kedves CSŐDÖR, de azért járj szerencsével, valóban sok a magányos, elhagyatott, törődésre váró milliomos lélek, akik nem tudják kivel is oszthatnák meg földi kincseskamrájukat...
Ha megtaláltad a cancácskát - vigyázzatok egymásra és kérlek jelezd, hogy én már ne keresselek:-)))
Üdvözlettel:
özv. Kussné

özv. Kussné írta...

Remélem Pupu következő blogja a tegnapi Együtt2014 - PM eseményről fog szólni :-)
Akkor lenne nekem is egy hosszabb háziasszonyi hozzászólásom, akár arra is kitérve, hogy miért nem Juhász Péteren kell lovagolni!!!
Ugyanis munka közben általában előbb vagy utóbb mindenkiről majdnem minden ki szokott derülni.
Ha egy tíz fős szakmai csoportból négynek nem tűnik fel valami furcsaság, attól még másik ötnek feltűnhet...
A hiteles és igazi kritikának és bírálatnak mindig valóságos személyes tapasztalatokon IS kell alapulni - szerintem.

PuPu írta...

Kedves özv. Kussné!
Tojást se kell tudni tojnod ahhoz, hogy megérezd, melyik a záptojás...

:O)))

özv. Kussné írta...

Az egyszeri asszony lánya Pöre - sütni tanult. Éppen tíz tojásból manduláscsókot szeretett volna készíteni, amikor a tizedik tojást szétválasztva szembesült azzal, hogy az bizony záptojás volt. Tönkre ment az egész alapanyag!

Mivel én valóban nem tudok tojást tojni, ezért különösen óvatosan választom szét, mindig külön edény fölött a sárgáját a fehérjétől. Eszembe jut Pöre esete.
Pupu, innentől fogva majd Te is mindig eszembe jutsz - tojást észlelve környezetemben - hiszen Te záptojáslátó képességgel is meg lettél áldva.
Másodállásban elmehetnél a tojásfeldolgozóba - záptojás felderítőnek, ráadásul a családi tojásvásárláskor is elengedhetetlen e speciális tudományod.
Irigyellek, pedig hívő vagyok!