2013. június 8., szombat

ÁRVIZI HAJÓS

A gáton a cigány együtt lapátol a nyilassal, mert a rettenetes veszély elmosta az ellentéteket, melyek jó részét amúgy sem a személyekben rejlő okok, hanem az ország kritikán aluli állapota okozza.
A víz nagy úr, az épeszű ember pedig ösztönösen tud súlyozni, első a létfenntartás ösztöne, minden más csak ez után következik.
Így aztán alig van példa arra, hogy valaki kilógna a sorból, teszi mindenki a dolgát.
Egy ember kivételével, aki mint pályatévesztett exhibicionista áll a gát tetején árvízvédelem feliratú pólóban, és magát mutogatja.
Neki ehhez nem kell széthúzni a harci kacagányát, és a sliccét sem kell lehúzni, ő ottan személyében maga a Nemzet Csúnyája, Pintér meg Bakondi meg a két függeléke...
A Nemzet persze ájult csodálattal lesi a Nemzet Vezetőjét, az állampolgárok meg szánakozva figyelik ócska mesterkedéseit, mellyel önmagát kívánja az országmentő szerepébe pozícionálni, miközben azért lopni és gusztustalankodni nem felejt el.
Már várom a híradást, mely szerint a Vezér csónakon ment egy családot, kisgyerekkel és kiskutyával.
Talán ez a legjellemzőbb rá.
A Duna még békésen folydogált, mikor már azon törte a fejét, hogy hogyan lehet a lakossági felajánlásokra rátenyerelni és hogyan lehet az árvízet politikai haszonszerzésre kihasználni.
Ahogy behajtotta a civil és egyházi karitatív szervezeteket a saját aklába, az egyszerűen sunyi zsarolás volt, Iványi Gábor szervezetének példájából láthatták az érintettek, hogy hova vezet a nagy önállóskodás meg elhivatottság.
Ami meg a gáton történő ugrabugrálást illeti, az vicc.
Ott bohóckodik, azzal van elfoglalva, hogy feltartsa a felelősségteljes és nehéz munkát végző fáradt embereket, ahelyett, hogy tenné a dolgát.
Ha meglátogat egy-egy kritikus szakaszt és szól három elismerő szót az embereknek, szavam sem lenne, bizonyára jól esne mindenkinek, hogy tudomásul veszik önfeláldozó munkáját.
De itt nem ez történik, hanem a gát bohóca elkezdi elhinni magáról, hogy ő a szakember, ő hivatott értékelni az adatokat, ő tudja, hogy hova kell az erőket és eszközöket csoportosítani, ő a hivatott arra, hogy egy kimondottan szakmai feladatot irányítson, merthogy neki a fejében van a víz.
Szánalmas.
Még szerencse, hogy vannak ott azért olyanok is, akik értenek a vízügyi munkákhoz.
Ez is maga a csoda, mert a sok orbánviktor a rendszerváltás idején határtalan buzgalommal verte szét a világhírű magyar vízügyi apparátust, ahelyett, hogy a kezüket csókolgatta volna azokért az eredményekért, melyeket sok évtizedes munkával elértek.
Ha a Bős-Nagymaros komplexum anno elkészül, akkor ma a vízparti településeket megfelelő védelmi rendszer védi, ehelyett az erre felhasználható pénzeket kifizettük kártérítésként, kárenyhítésként, meg következményi károkra.
A Duna még mindig árad, isten a tudója, meddig tart a veszély.
De az már biztos, hogy lesznek emberek, akiknek komoly károkkal kell szembenézniük.
Az ő megsegítésük igen fontos.
De csak olyanoknak érdemes odaadni a pénzt és az egyéb adományokat, akik eddig még nem lopták el a közösség pénzét.
A Vezér meg fokozhatná a tempót, holnaptól esetleg a vízen járva tarthatná ellenőrző kőrútjait.
Hogy mi van, ha esetleg nem sikerül?
Hát akkor legfeljebb egyszerre két kárt sikerülne elhárítani az országnak, az emléktáblát majd a Vigadó téri vízmércéhez tennénk ki.…


:O)))

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Egy ember kivételével, aki mint pályatévesztett exhibicionista áll a gát tetején árvízvédelem feliratú pólóban, és magát mutogatja."

Hat az a fekte polos figura ezzel a felirattal veszi ki reszet az arvizvedelembol. Nem varhato el tole, hogy kolbaszos rantottakkal felpuffadt potrohaval meg lapatoljon is. Persze ott korulotte a 28-40 ezer forintbol lebecolo cingar csaladfenntartok majd felepitik a gatakak, a feliratos meg majd mond egy nagy beszedet az arviz elharitasa utan, amelyben kiemelkedoen o lesz az aradas elleni kuzdelem kulcsembere.
Meg szerencse, hogy a lapatos nem verte fejbe, mert a fejebol kiomlo vizet mar semmifele vedelemmel nem lehetne elharitani.

En mar tobbszor irtam arrol, hogy Orban egy szuletett bohoc, aki a Nagy Imre temetesevel kezdte es azota sem tud errol leallni.
Nem is akar.
A romaiak cirkuszt es kenyeret adtak a nepnek. Orban meg csak a cirkusznal tart. A kenyeradas az elmarad.

Névtelen írta...

Most felkészül a Simicska-Nyerges Közgép company az ár után 800 ezerFt/nm áron felépítendő 50 nm-s csodapaloták elkészítésére az árvíz elmosta falusi házak helyett. Mint annó 2001-ben 40 millió/ház volt kiutalva!

hello írta...

Miközben pl. Gyurcsány Ferenc médiafelhajtás nélkül szerdán Százhalombattán, tegnap Vácon homokzsákokat töltve lapátolt a gáton:

https://www.facebook.com/gyurcsanyf

Ahogy tette miniszterelnökként is, mikor jött az árvíz.

Geza írta...

Nem hiszem, hogy van olyan politikus, aki ezt a helyzetet nem hasznalja ki. Az persze kerdes, hogy milyen stilusban es hogy mennyi publicitassal. A tokfej termeszetesen gusztustalan, de en abszolut nem varom egy egy politikustol sem, hogy ott, a "neppel" egyutt lapatoljon. Ebbol csak a politikus hajt hasznot, a hulyeje meg elhiszi, hogy a fszi empatikus. Egyebkent az arviz ezen reszerol meg azt is mondhatnam, hogy "buli"; majd az ar levonulasa utan a terulet/hazak rendbetetele ... errol majd sokkal kevesebb szo fog esni (nem hiszem, hogy tul sok politikust fogunk latni, ahogy Pista bacsinak segit a pincejet kitakaritani a csomo sartol). Egyebkent en a Gyurcsany Ferencet is szivesebben lattam eloadast tartani a Kozgazdasagi Egyetemen, mint egy kicsit testedzeni ezekben a fantasztikus juniusi napokban (de persze megertem, es "elnezem" Neki az elobb emlitettek miatt).

Névtelen írta...

A Nemzeti Csapás elvinné a show-t.
Mondjuk Escobar is adakozott.O.

rézevőfiamór írta...

Ki kell javítsalak, májdír Bactrianus!

Ez a farnehéz izé ott a gáton nem a nemzet f@sz@ (annak van haszna és élvezeti értéke), hanem a sleppjével együtt tetvek a nemzet f@szán.

Lusti írta...

Pőlő?
Csak a kiscsizmát figyeljétek...
(belinkelem az egész oldalt, hogy a kép eredetiségén csorba ne essen...)
http://ujszo.com/online/panorama/2013/06/07/orban-korabban-nem-latott-osszefogas-a-gatakon

Lusti írta...

Pőlő = póló
Bocs

Varga Éva írta...

"Semmilyen utasítás nem hajtható végre, csak ha a Bakondi úr vagy én mondom"

http://nol.hu/ajanlo/orban_utasitasa___csak_ha_a_bakondi_ur_vagy_en_mondom_

Ez beteg.

Névtelen írta...

Ezek az írások milyen licenc alatt jelennek meg? Nem találok erre utaló nyomot.

Névtelen írta...

Hm. Itt is megy a cenzúra?
Vagy hová tűnt a licenccel kapcsolatos kérdésem?

Mindössze azért merészeltem érdeklődni, mert láttam, hogy 1:1-ben kimásolták innen ezt a posztot egy másik fórumra. Csak gondoltam, mielőtt valakit jogosulatlan másolással vádolok, illik utánajárni, hogy jogosan tette-e. De ha titeket nem izgat...

Jutka írta...

OV ha nem most élne , hanem a régebbi időkben, akkor bizonyára nagy hadvezér lett volna.
Háboruskodás az életének értelme. Kell egy ellenségkép akit le kell gyözni.
Az is érdekes, hogy mindegyik nyilatozatában királyi többest használ.
A médiában ugy jelenik meg mintha O lenne a fő irányitó.
Az is érdekes, hogy a Pintér és a Bakondi öltönyben és nyakkendőben
áll körülötte, és meg nem szólalnak, mig Orbán csizmásan, és kockás ingben áll a vártán.

kockás fülü írta...

A baj nagyobb mint gondolnánk. Két napja hallgattam a rádiót, ahol megszólaltattak egy hölgyet, aki pár éve közlekedés és vízügyi miniszter volt. Az árvízi tapasztalatairól beszélt, hogy a mérnökök, meg a szakértők, meg a vízügyi cégek. Meg műhelymunka... Aztán kimondta, hogy végül is az ő "politikai döntésére" volt szükség. Mire a riporter megkérdezte, hogy milyen politikai döntést hozott?
A válasza tömören így hangzott: - hogy ki kell e fizetni a cégek, dolgozók munkadíját!...
Na, ilyenekkel vagyunk körülvéve!
És ez egy miniszter volt.