2013. június 18., kedd

SIKER SIKER HÁTÁN

Ismét gigászi sikert aratott a kormánypárt, Solymáron a Fidesz-KDNP jelöltje lett a solymári 2-es számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője, miután megnyerte a vasárnapi időközi választást.
Majd húsz százalékos részvétel mellett száztizenhárom voksot, kapott, a demokratikus ellenzék nem indult, míg a két független induló együtt nyolcvanöt szavazatot kapott.
Mindenesetre a kormánypárti szóvivő megadta a módját, csak el Alameinhez hasonlítható győzelemként kommunikálta ezt a szánalmas társadalmi csődöt.
Csak tudnám, honnan szedik ezeket a bánatos és igen tenyérbemászóan bamba képű figurákat Orbánék…
De hát persze mindenki olyan kalappal köszön, amilyen van neki, és az kétségtelen, hogy olyan a szóvivő, mint akinek a szavát viszi, demagóg és agresszív.
Aztán az is kiderült, hogy Varga Miska új megterheléseket akasztott a nyakunkba, de persze ezek nem a nép sanyargatását szolgálják, hanem a nemzet felvirágoztatását, megbüntetve a gaz, potrohos, szivarral a szájuk szögletében szelvényeket vagdaló haddnemondjam milyen vallású bankárokat, megduplázva a tranzakciós illetéket a készpénzfelvételeknél, és másfélszeresére emelve azt az átutalásoknál.
Ez természetesen a zemberek számára kimondottan költségmegtakarító intézkedés lesz, csak mindenkitől, aki a pénzét bankban tartja – magánembertől és gazdálkodótól egyaránt - csippent le valamennyit az állam banki műveleteik után, amit azok természetesen ráterhelnek majd ügyfeleikre, vevőikre, meg - ha már hozzányúlnak az árakhoz - még rápakolnak kicsit, hogy a telhetetlen állam következő randalírozására is legyen fedezetük.
A magánember meg káromkodik csendesen, mert a bankban zömében az adózott pénzét helyezi el, az átutalásait terheli a banki költség és a tranzakciós illeték is, és ő nem tudja ezt senkire áthárítani.
Igaza van Julcsa néninek, a pénz megfelelő helye a párnacihában van, ott legfeljebb akkor tudják elvenni tőle, ha a betörő fejbeveregeti, de azt legalább van esélye kivédeni riasztóval, hólapáttal.
Ellenben az állam ellen nincs orvosság, csak ha nem mutatom meg neki a pénzem, mert utóbbi esetben a riasztó maga az állam.
Ja, és undorító is.
Lépten-nyomon azt lehet olvasni, hogy példás intézkedéseinket milyen boldogan veszik át más államok is, ami hihető is, hiszen ha egy rablóbanda meghallja, hogy a másik kicsoda sikereket ér el azzal, ha a riglihúzás módszere helyett a bunkósbottal történő útonállást választotta, akkor vérszemet kap, hiszen mit sem szeret jobban egy kormány, mint osztogatni, de ehhez persze előtte fosztogatni kell.
Volt szlogen anno, hogy jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint, a mi szeretett Vezérünk is felismerte ezt, merthogy a zsebünk vizitálásához ritka jó érzékkel rendelkezik, emellett szeret velünk „itt a piros, hol a pirost" is  játszani.
Emellett közgazdasági ismereteinek zöme a szatócsboltok egyszerű világából származik, ezért azt mondja: ha készpénzt veszel fel a bankodból minden ezer forintból adjál nekem hat forintot – hát mi az neked?
Semmi!
És nem is neked kell ezzel foglalkoznod, majd a bank fizet helyetted!
Sajnos a tapasztalat az, hogy minden ilyesmi ezidáig rajtad csattant és ez nagy valószínűséggel így lesz a jövőben is, ezt hívják szép magyar kifejezéssel a költségek áthárításának.
Úgyhogy amit majd te fizetsz akármilyen néven, az nem illeték lesz, hanem mondjuk hozzájárulás a bankár-árvák segélyalapjához, vagy valami ilyesmi.
Az emberek túlnyomó többsége a fizetését átutalással kapja meg, készpénzzel vagy bankkártyával fizet, így aztán te sem fogsz kimaradni a fincsiből, hanem majd te is fizetsz, mint a katonatiszt, hat ezreléket.
Gondolod te, de rosszul.
Merthogy a gyártó, a termelő és a kereskedő is fogja ezt fizetni, és ők is „áthárítanak”, ami majd megjelenik az áraikban, az általad vásároltak árában is.
Így aztán, ha kicsit megszőrözzük a dolgot, akkor hamar kiderül, hogy amit az állam neked rezsicsökkentés címen adott, azt kifizetteti veled tranzakciós illetékben, kivéve, ha gazdag vagy, mert akkor ez kevesebb lesz, mint a rezsicsökkentésed összege, de hát a cél nem is a szegényember felvirágoztatása…
Így aztán lesz pénz a választások előtti osztogatásra, esetleg még a pedagógusok is kapnak kis béremelést, de ez azért nem jelenti azt, hogy nem kerülsz egy röntgenfelvétel elkészítéséhez várólistára, vagy, hogy rákos rokonod megkapja időben a megfelelő kezelést, igaz, neki egy idő után már mindegy lesz, szegénynek…
Lényeg, hogy nincs vizitdíj – igaz, lassan már vizit sincs, de majd jönnek a Nemzeti Sámánok a hagyományos gyógymódokkal, és minden kisimul.
Ha fáj a lábad, majd jól fejbevágnak bunkósbottal, oszt elfelejted a lábfájásod.
Ez lesz a fájdalomcsillapítás, ez már tesztelve lett társadalmi méretekben is, bevált.
Kinek fáj már az ellopott nyugdíjkassza, mikor azóta a fejünk laposra lett verve?
Meg különben is, Magyarországot nem magyarok, hanem kék guramik lakják, három másodpercre kiterjedő memóriával…
A rezsicsökkentésről mindig a fűszeres jut eszembe, aki kiválaszt három olyan terméket, melyről tudja, hogy a vásárló figyeli az árát – legyen ez a kenyér meg a tej meg egy sör.
Na, azokat alacsony haszonkulccsal, vagy akár haszon nélkül adja, de a többi termék árát megemeli kicsivel, és az így becsalogatott vevő többszörösét hagyja a boltban látszólagos megtakarításának.
Bevált módszer, talán még a CBA is ezt csinálja, de hát miért is ne csinálná, ha az állam is ezt a trükköt alkalmazza?
Persze Viktor azért ennél ügyesebb, mert ő nem az árakon, hanem az adókon keresztül fosztogat – haragudjon az állampolgár a bankra, a kereskedőre, a termelőre, az importőrre – az állam nem képezheti harag tárgyát, hiszen adókat, illetékeket mindig, mindenhol mindenki fizet.
Az azonnali, egyszeri, nagyarányú adócsökkentés kormánya gyűjti a lóvét, hogy legyen miből választást nyerni, merthogy ismeri népét, és tudja, hogy képtelen az összefüggések felismerésére.
Majd holnap kiadjuk a Nemzeti Függetlenség nyilatkozatát, meglengetjük a magyar zászlót háromszor, az árpádsávost négyszer, kicsit eufemisztikusan zsidózunk - természetesen csak a másodvonalbeli politikusok, mert a prominensek nem érnek rá, ők éppen a zéró toleranciát hirdetik.
Minden rendben lesz, dolgos népünk boldog lesz, hiszen éppen olyan országban élhet, amilyet szeret.
Félhet, alattvaló lehet, emellett úgy bánnak vele, mint egy hülyével.
Lehet, hogy joggal?


:O)))

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

barátnőmnél áprilisban diagnosztizáltak először egy elég ritka rákot, két hét múlva már áttéteket is. ehhez képest július közepére kapott a kezelésre időpontot, de addig is el kellett mennie magánkardiológushoz szívultrahangra, mert a Kékgolyóban szabadságra ment az ultrahangos (20 e ft) előírtak neki egy csomó vizsgálatot, aminek hiányában nem kezdhető meg a kezelés - kifejezetten sürgősségi alapon kapott olyan vizsgálatra időpontot július elejére, amire október lett volna a normális előjegyzés. És csak ezek után kezdhető el a kemoterápiai kezelés július közepén egy villámgyorsan áttéteket képező rákfajtánál.

Névtelen írta...

Kedves "névtelen"
Nem érted te ezt a NER rendszert! Azokra az egyedekre akik már nem tudnak hasznoz hajtani és kezelésükre pénzt kellene költeni, a rendszernek nincs szüksége! Arra nincs mód, hogy azonnal letaszítsák a Tajgetoszról így meg kell várni, hogy magától pusztuljon el.

Jutka írta...

Kedves Pupu!
tegnap este egészen véletlenül rákapcsoltam a Hir TV-re és nagy meglepetésmere este fél 10 kor tehát nézhető időben leadták a Gyurcsány Ferenc beszédét amit a Nagy Imre emlére rendezett gyülésen mondott. Nagyon jó beszéd volt. Miért nem tudott igy beszélni anno....... Az öszödi beszédet is igy nyilvánosan kellett volna elmondania. Hatásos volt , és lehetett érteni mindenkinek. Papirnélkül mondta, megfelelő helyeken tartott szünetekkel és indulatokkal.
Kár, hogy csupa idősebb fejeket láttam ott.Ezt miértnem közvetitette az ATV? vagy a Klubrádió. Ha mégis, elnézést kérek
Én csak részleteket hallottam tölük.

Unknown írta...

Kedves Jutka!

A Hír TV-ben? Gyurcsány? És elejétől végig? Hihetetlen! Ezek sejtenek valamit. A patkányok megkezdték a menekülést a süllyedő hajóról?