2013. június 23., vasárnap

FELSÍRT A KISEGÉR

Két illúziókban ringatózó politikus pályája keresztezte egymást.
Vajúdtak a dombok, s felsírt a kisegér.
Maga a szülőszoba is érdekes volt, ott asszisztált egy rakás kórházi dolgozó, portások, kertészek, juhászok, kazánfűtők, az ágy mellett viszont csak hárman rendelkeznek valódi súllyal, a két politikus szülész-nőgyógyász, meg egy bába –őt Kónya Péternek hívják és rendelkezik valami olyasmivel, amivel a többiek nem: politikai hátországgal.
A két versenyző hátán ott a felirat: *Összefogás”, alatta kisebb betűkkel a folytatás: „ez azt jelenti, hogy beállhattok mögém”.
Természetesen demokraták a végtelenségig és majd megszakadnak az igyekezettől, hogy úgy tűnjön: nyerni akarnak.
Ezt egyikük azzal véli elérni, hogy naponta három optimista közleményt ad ki arról, hogy a legnagyobb ellenzéki párt akár egyedül is, miközben pontosan tudja, hogy ez butuskaság.
A másik pedig állandóan keresi a politikai közepet, ahol szerinte ezrével tolonganak a potenciális szavazók, holott ott már régen nincs senki, merthogy éppen azért kell hirdetniük az összefogást, mert a politikai tér végérvényesen és végzetesen kétosztatúvá vált.
Vannak az „ők” és vagyunk „mi”, akik előtt ott illegetik magukat az önjelölt vezetők meg a pártoknak nevezett baráti társaságok és bíztatják a választót: szavazz rám!
A kisegér neve: szakpolitikai egyeztetés, melyet szeptemberig kívánnak folytatni az érdekeltek.
Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy életünket és vérünket a hazáért, de nyár van, meleg van, az asszony kiszívja a vérünket két hét nyaralásért, a legokosabb magyar pedig Pató Pál volt.
Hol élnek ezek az emberek, ki tudja?
Mindenesetre megállapodtak abban, hogy támogatni fogják azokat a jelölteket, kiknek személyében egyszercsak majd megegyeznek, ez azért lesz nagyon jó, mert például a Párbeszéd Magyarországért, vagy a Kendermag Egyesület politikailag felvilágosult tagjai boldog mosollyal fogják behúzni az X-et egy olyan jelölt neve mellé, aki a szavazócédulán, mint a Magyar Szocialista Párt jelöltje szerepel.
Vagy kisnyúl.
Lehet, ezeknek a politikusoknak van érzéke a gasztronómiához, a művészetekhez, a gazdasághoz, de hogy tömeglélektan ellen be vannak oltva, az tuti fix
Arról nem is szólva, hogy menet közben úgy Bajnai egylete (van már pártja egyáltalán?) mint Mesterházy – állítása szerint nagygenerálon átesett - pártja elveszítette az együttműködés és összefogás fogalmát, maradt belőle két politikai klikk kissé gennyes, csendes kis rivalizálással turbózott alkudozása.
Hol van már a szép elv, hogy csatlakozzon minden demokrata az összefogáshoz?
Hogy mindenki jöjjön velünk, akinek ellenszenves Orbán társadalma, aki gyűlöli az avítt eszmék feltámasztását, a trafik és földmutyikat, a társadalom végzetes politikai és gazdasági szétszakítását.
Mi maradt ebből?
Már megint csak a kirekesztés - már ezen az oldalon is – ne jöjjön Vajnai, ne jöjjön Gyurcsány, ne jöjjön senki más, csak azok jöjjenek, akiknek részvételét az így eleve vesztett választáson a szavazótábor és szervezet nélküli politikai senkik megengedik.
Persze a kép azért árnyalt, hiszen a DK szavazói azért jöhetnek, csak a pártelnökük nem, merthogy „függetlenül Gyurcsány igaztalan vagy jogos megítélésétől – a volt miniszterelnök személye egyelőre tehertételt jelent egy korszakváltó szövetség megépítésében.”
Na, ez aztán elvi álláspont a javából.
Anyád is küldd világgá, mert a szomszédasszony leköpte.
Hihetetlenek.
Hogy aztán az idő is szorítja őket, az mindegy is, hiszen csak ezer feladatot kellene még megszervezniük a választásokig, meg eltöprengeni, hogy hogyan lehetne a saját céljaik szolgálatába állítani azt az egymillió jelöltet, akiknek Orbán fejenként fog fizetni egymilliót csak azért, hogy szétporlasszák a szembenálló tábor szavazóbázisát.
Amúgy is annyira operatívak, hogy szinte párjuk sincs, hónapokig csak a köldöküket nézegették, meg egymást és saját magukat hülyítették, de legalább ez utóbbiban sikeresek voltak, kétségtelenül.
Azt mondják az okosok, ha politikus akarsz lenni, keress egy tömeget, mely tart valamerről – valami felé, oszt állj az élükre.
Idáig el is jutottak nagy keservesen, csakhogy más okosok meg azt is mondják, hogy menet közben meg nézz időnként hátra, vannak-e még mögötted?
Még vagyunk páran, de egyre rosszabb kedvvel és egyre kevesebben.
El kellene gondolkodni ezen…


:O)))

16 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sajnos, azt hiszem, többnyire igazad van PuPu!

Névtelen írta...

Volna itt egy járható út.

kisdobos

Névtelen írta...

Senkit sem lehet megkímélni a csalódástól. Ha megkíméled egytől, jön a következő, minden halandónak megvan a fejadagja.

hello írta...

Jogos a keserű háborgásod, a kritikád, a kiábrándultságod annak láttán, ami történik, illetve nem történik.

A DK fórumán az is téma, hogy minderre Gy.F., ill. a DK mit fog lépni, hogyan fog dönteni.

Érzelmileg a NO PASARAN ebben is feléleszthető jelszó lehet - van ily ilyen kezdeményezés -, csak a hogyan tovább a nagy kérdés.

Nekem momentán úgy tűnik, ők ketten abban bíznak, hogy a DK nem adja a vezetőjét, ettől alibijük képződik a választási vereségük indokaként.
Mindjárt bűnbakostul.
All inclusive.

Bár nem vagyok túl optimista állampolgár-társaim zömének politikai tisztánlátása és logikus értékítélete szintjét illetően, ezért csak remélem, hogy rájönnek: a képlet sokkal bonyolultabb, mint a blogodnak a "szülőszobába vonult" 2 főszereplője gondolja.
Márpedig ők fognak szavazni - vagy nem. Ha nem lesz értelmes és az ízlésüknek megfelelő alternatív megoldás a kínálatban.

özv. Kussné írta...

Érdemes elolvasni:
http://www.komment.hu/tartalom/20130623-az-orbanrendszer-termeszete-6.html?cmd=gettid&status=ok#komment

Névtelen írta...

PuPu!

Nem tudsz valamit arról, hogy Gyurcsány Ferenc indul a választáson, vagy beáldozza magát a DK kedvéért? Valamit olvastam erről, de elvesztettem a fonalat...

PuPu írta...

Fonalas névtelennek:
Egy dolog Gyurcsány, másik dolog a hívei.
Hiába lépne hátra, a híveit ez az egész a végtelenségig felbőszítette - szerintem joggal.
Ehhez mért lesz a reakciójuk is.
A demokraták így elveszítenek kétszázezer szavazót és nem nyernek helyette egyet sem, mert aki azt képzeli, hogy egy ilyen gesztustól a bizonytalankodók rohannak Bajnaira vagy Mesterházyra szavazni, az síh hülye.
Azzal együtt, aki ezt kitalálta.
Így lesz a demokratikus összefogásból mutyi...
:O)))

bubu64 írta...

Kedves Pupu!
Nem ebbe a témába vág , de egy ellenzékiről van szó. A Te oldalról kaptam az ideát Andrassew Iván blogjához. Sokáig nem írt, most újra olvastam. Valóban daganatos beteg lett, vagy rosszul értettem?

Geza írta...

Igen, miota a Gyurcsany Ferenc elleni gyulolet hadjarat elindult, a kerdes az, hogy ehhez ki hogyan viszonyul. Ez a 2014-es valsztasok eseteben sem lehet maskent. Nem tudom, hogy lehet valamennyire is moralis alapokon allni, ha ezt az igazsagtalansagot magunkkal cipelve probaljuk legyozni ezt a rohadt rendszert. Az persze igaz, hogy a nep igen nagy resze tovabbra sem latja ezt igy es lehetseges, hogy a baloldal veszitene valamennyi szavazatot a Gyurcsany Ferenc mellett torteno hatarozott kiallassal. Az biztos, hogy a fidesz fszan el fog banni a Bajnai-Mesterhazy parossal, oek igen konnyu predak, igen keves kurazsival amikor az igazsag egyertelmu kimondasarol van szo.

éva írta...

Már a Biblia megírta: Az igen legyen igen, a nem pedig nem, amit Kádár úgy fordított le, hogy a krumplileves legyen krumplileves.
Mesterházy és Bajnai személyes huzakodása azért kisstílű, mert egyiknek sem hiszik el, hogy képes lenne a jobboldal felső részének átmutyizott vagyonokat visszaszerezni, és közben az alsó rétegek nyomorán is enyhíteni.
Mesterházynak azért, mert nem szabadult meg a mutyibajnokoktól,
Bajnainak meg azért, mert nem elég erőskezű - és mert 4 évre nem írnák neki alá, hogy minden intézkedését megszavazzák. Politikusként meg nagyon halvány, amit eddig produkált!
Gyurcsány nélkül esélytelenek, Gyurcsánnyal is esélytelenek - amíg el nem kezdik rehabilitálni - és vele az EM8 évet is! Már ideje lenne, hiszen elég jó az összehasonlítási alap!
Hogyan csökkentett 6 %-ot másfél év alatt Orbán 1 %-ával szemben, amit a nép nyomora árán 3 év alatt ért el.
Ja: és közben mindvégig demokrata maradt. Túlságosan is! Mert a puccsistákkal határozottabban kellett volna bánni!

Unknown írta...

Sajnos nagyon igazad van. Ez a két fütyi elég bután néz ki, tulajdonképpen csak abban értenek egyet, hogy Gyurcsány ne álljon fel a szinpadra melléjük.
És igazuk van.
Mert akkor mindenki csak ezt kérdezné, hogy ők mit keresnek ott.

PuPu írta...

bubu64
Sajnos, jól értetted...
http://andrassew.blogspot.hu/

:O(

Unknown írta...

A fenébe, már megint igazad van! :)

Kismaci írta...

SZERETNÉM, ha a DK önállóan indulna.

Bajnai iránt sok mindent érzek, de tiszteletet nem. MÁR nem.

Gyűlölöm a jelenleg regnáló hatalmat, de kezdem rühelleni az ÚGYNEVEZETT demokratikus oldalt is!

Ott tartok, hogy: gyerünk, Ferink, tegyél rá magasról, indulj el, mondj mindenütt ilyen beszédet, mint 16-án és az ÚÚÚGYNEVEZETT demokratikus ellenzék csak követheti, hogy elhúzol mellettük, mintha a F-1-en lennének Mogyoródon. Élek a gyanúperrel.

Élek a gyanúperrel, hogy Ferink egy egy éven át tartó országjáráson, ilyen hangvételű beszédekkel felébresztené az embereket.

Őszintén? Én nem szavaznék szívesen most senkire. El fogok menni és befogom az orrom az X-nél, és még az is lehet, hogy egyszerűen nem szavazok, Bajnaiék brancsára nem akarok.

Soha nem hittem volna, hogy ilyet írok, de komolyan: Gordon mondta a nagypofájú szöveget, hogy jaj, gyertek, egyesüljünk, aztán pávatáncossá avanzsált, PLUSZ nem tudom, észrevetted-e, Pupu, hogy DEMAGÓG a pasas! Aszongya, új korszakot hozok!

Azt meg nem mondja, hogy ehhez kétharmaddal kell nyernem, csesszétek meg! Azt mondja, elhozom a kánaánt. Úgy tesz, mintha nem MSZP-s miniszterelnök lett volna, úgy tesz, mint az a szűz lány, aki annak hiszi magát, miközben végigment rajta a falu összes pasija.

Komolyan. Hányok. Bajnaitól sugárban. Mesterházytól még csak hányingerem van, hogy mit tököl?! Szarja le Bajnaiékat, fogjon össze a DK-val és hozza el a kétharmadot! Gordonék meg búsan elszívhatnak egy füves cigit.

Bocs az ingerültségért, de már tele a hócipőm az ÚÚÚÚGYNEVEZETT demokratikus ellenzékkel!

És szerintem nem vagyok egyedül!

hello írta...

Kedves Kismaci, hasonló gondolatok és indulatok sokunkban kavarognak.
Mikor melyik érv kerekedik felül, mikor az ember latolgatni, mérlegelni próbálja a várható fejleményeket.
Ha azt írom, piszok zűrös a szitu, az nem fejezi ki igazán azt, amit és ahogy látok.

Menjünk sorban a felvetéseid mentén:
- Gy.F. egyfolytában az összefogást sürgeti. Ha elkövetkezik a többiek részéről a TOTÁLIS KISZORÍTÁSA, nagyon nagy kérdés, a hívei rá tudnák-e venni, hogy induljon el a DK-val önállóan. Mert azt nyilván tudja, hogy sem ő egymaga, sem a többiek egymás nélkül nem érhetik el a győzelemhez szükséges szavazatmennyiséget. Hiába golyózták ki, abban a pillanatban az óriási támadásuknak tenné ki magát, ez, ugye, borítékolható.
Tehát el kell döntenie, a híveit mire bíztassa.

- Ahogy az is kérdés - többfelé olvasgatok, elég sok ellentmondó véleményt látok -, a választók egy ilyen helyzethez hogyan viszonyulnának. Szinte biztos, hogy nem egységesen. Mert aki tudja, hogy a választási törvény értelmében milyen szavazatarány kell/ene a győzelemhez, ugyanakkor nagyon áhítja Orbánék vereségét, ott találja magát a dilemma kellős közepén, mit tegyen.

- Azt - az összes előzmények, no meg a szereplők ismeretében! - én elképzelhetetlennek tartom, hogy az MSZP a DK-val akarna Bajnaiék kihagyásával összefogni.
Azzal nem csak a DK-t és Gy.F.-et rehabilitálnák, de az egyúttal azt szimbolizálná, hogy ünnepélyesen felköpnek és aláállnak...

Kismaci írta...

Kedves hello!

Tudom, nagyon is jól tudom, mi a helyzet, én azt gondolom, hogy éppen ideje lenne rehabilitálni Gyurcsányt, és nagyrészt amiatt (is), amit most Orbán csinál.

Továbbmegyek, én egyenesen ünnepelném, hálaimát zengenék az emberek helyében, hogy "hazudott éjjel és hazudott nappal", így adva négy év haladékot az embereknek, megmentve őket attól, hogy már 2006-ban Orbán jöjjön.

Csak elegem van az udvarias ugrálgatásból, amit művelnek, undorít, hogy egy olyan államférfit, mint Gyurcsány, egyszerűen levegőnek néznek. Még mielőtt nagy fan-nak mondana bárki, őszintén tisztelem a palit, de ugyanakkor gyengének tartom, miniszterelnökként is az volt a puccskísérletkor, de még inkább, hogy nem záratta be a kordonbontáskor Orbánékat.

Nincs jelenleg nála őszintébb politikus a palettán - és ez nagy szó. És mivel politikus ő se teljesen őszinte.

Summa sumarum: nyilván a demokratákra fogok húzni, ha nem lesz még tele az egésszel olyan szinten a tököm, hogy az országból is húzok. Nem tetszik, hogy az MSZP úgy táncol MEGINT, ahogy egy nála kisebb támogatottságú csapat fütyül!

(Értem én azt a dinamikát, amit leírtál, Gyurcsány soha nem vállalná be, hogy önállóan indul - hazaárulásnak tartaná, de én szívesebben szavaznék egy MSZP-DK jelöltekből álló választmányra, mint hogy kifogjam a füves srácokat vagy Bajnai brancsát, vagy a PIMP-et...)