2013. június 5., szerda

TOLVAJBANDA, HOL A LÉ?

PÁPAI GÁBOR KARIKATÚRÁJA
Örömmel értesülhettünk róla, hogy ma megalakult a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács, vezeti az emberierőforrás-miniszter.
Tulajdonképpen örülnünk kell, hiszen ez is azt tanúsítja, hogy ebben az országban vége van a kisipari módszereknek, a Nokiás-dobozok korszakának, Magyarország a maffia uralma alatt korszerű nagyüzem lesz, mondhatnám, mi leszünk a tolvajlásban a Rákosi Mátyás Művek.
A Tanács a Baptista Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt, valamint a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság legjobb erőit fogja össze, ők lesznek azok, akik az immár megtöbbszörözött teljesítményű pénzszivattyút üzemeltetik.
Mint a miniszter bejelentette: A szervezetek egyeztetik, összehangolják a gyűjtést, az elosztást és azt, hogy melyikük milyen feladatokat, milyen területen végez majd.
Hozzátette: a tanács tagjai a beérkező pénzbeni és egyéb adományokról együtt, konszenzussal fognak dönteni.
Hát persze, hogyan is máshogy, ha nem konszenzussal?
Ott ülnek majd az asztal körül, majd a Tanács elnöke bejelenti:
Megvizsgáltuk a problémát tisztelt hölgyeim és uraim, és arra jutottunk, hogy a gátak megerősítése mellett új gátak építésére is szükség lesz!
A gátakat a tudomány mai állása szerint dolomitból kell építeni, ez az időtálló anyag fogja hirdetni fülkeforradalmi rendszerünk örökkévalóságát addig is, ameddig csak fel nem épül a Thelopsz piramis, szintúgy dolomitból!
Az új gátakat költségtakarékossági okokból Gánt mellett, a helyi kőbányától ötven méterre kell felépíteni, a Duna folyásirányára merőlegesen.
Előnye ennek a helyszínválasztásnak, hogy a Duna így biztosan nem fogja kimosni a gát alapját, veszélyeztetve a felépítményt, melynek magassága 316 méter lesz, tetejére pedig árvízi emlékmű kerülhetne felépítésre, mely Melocco Miklós szobrát, egy meztelenül a Dunába hugyozó magyar vitézt ábrázolna, karddal és lódinggal.
Arra a konszenzusra jutottunk, hogy elfogadjuk a tudomány és a szakemberek álláspontját, hiszen annak az anyagnak, mely képes föltartóztatni a vörösiszap-áradatot, a víz meg se kottyanhat.
Kérem, akkor szavazzunk, de előtte még megemlíteném, hogy a huszár futballcipőben lesz, arcvonásai pedig emlékeztetni fognak valakire, kinek aranylábai elé az ország odatette lelkét…
A Baptista Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt, valamint a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviselői erre úgy emelik magasba a kezüket, mintha a KGB csapatai mögöttük hasalnának a Gorjunov-géppuskával.
Így aztán a pénzre több gond nincs is, ha meg valaki ruhákat akar adni, azt – mint legutóbb is – rávezetjük, hogy talán mégis inkább a pénz adományozását kellene választania, ha nem sikerül, majd valamelyik hívünk nyit a rongyokból turit.
Én meg azt gondolom, hogy ennek utána az adjon ezeknek a szervezeteknek egy kanyit is, akinek három anyja volt, és ketrecben tartják az Állatkerti út 1-3 szám alatti majomházban.
És azt is gondolom, hogy a mocsok pofátlanságnak ebben az országban nincs határa.
Meg még talán azt is gondolom, hogy mielőtt az állam képviselője pofátlanul rá akar tenyerelni a lakosság által az árvízkárosultaknak adományozandó összegekre, előtte számoljon el a vörösiszap-károsultaknak összeadott összeggel, melynek maradékát sikerült Viktornak olyan remek módon biztonságba helyeznie, hogy azóta sem tudja senki sem, hogy hol van.
Azért a maradékát, mert előtte még kifizették belőle a betonkemény vörösiszap ömlése ellen felépített gátat, melyhez a követ a két Simicska unokatestvér nevén levő bányákból szállították a Kolontár kellős közepén felépített műtárgyhoz, melyről már csak a tábla hiányzik, mely szerint „Ez itten a miniszterelnöki tolvajlás emlékműve, állította Orbán Viktor dicsőségére az adakozókedvű magyart nép!”
Szóval, szerintem mielőtt adakozni kezdünk, jól nézzük meg, hogy kinek a kezébe adjuk a pénzünket, és itt hadd soroljam fel mégegyszer (a pedagógia ezt nevezi bevésésnek…) a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács tagjait, úgymint a Baptista Szeretetszolgálatot, a Katolikus Karitászt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet és a Magyar Vöröskeresztet, valamint a Belügyminisztériumot és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot, mint lehetséges adomány-gyűjtőket.
Az emberek jószándékával visszaélni nem illik.
Azt vélelmezni, hogy ezt többször is el lehet játszani egymásután, az remélhetőleg tévedés.
Habár ebben az országban folyt már sikeres gyűjtés Isaura szemműtétjére is, azért én mégis reménykedem!



:O)))

23 megjegyzés:

Avi írta...

Ne reménykedj!

Névtelen írta...

Tegnap olvastam a hírt, de nem tudtam elképzelni ez mire lesz jó (nekik). Kösz', most már tudom! ;-)Kati

Varga Éva írta...

Én nem adok semmiféle állami bagázsnak, sem egyházinak - mindkettőről pontosan tudható, hogy az adományokkal mit csinálnak (számlán kamatoztatják és azt nyúlják le, nem arra költik amire gyűjtöttek, egyházak esetében: igen sokat fordítanak a saját fenntartásukra).

De nagyon sokan bepalizhatók még mindig, vagyis az említettek bőven meg fogják tudni tölteni ismét a "bitangkasszákat".

hello írta...

PuPukám, de 1 rugóra jár az agyunk!
Pont erre gondoltam, amikor tegnap bemondták a hírt - aztán még megláttam hozzá a tévében az OTP számlaszámot is, és így komplett lett a kép!

özv. Kussné írta...

http://www.karitasz.hu/
Több mázsa szeretet című írást MINDENKINEK különösen javaslom :-)

PuPu írta...

Kedves özv. Kussné!
Mély fájadalmat okoz nekem, hogy azt kell tapasztalnom, szövegértési problémáid vannak.
Azt próbáld megérteni, hogy a jelenleg létrehozott szervezetet az állam irányítja, és majd eldönti, hogy a te Caritasod pénze hová kerüljön.
Nem is lenne ezzel baj, ha már elszámoltak volna a vörösiszap-károsultak számmára gyűjtött adományokkal, de nem tették.
Orbán nem szeret elszámolni, a hajdani Tisztiház eladásából származó bevétellel sem számolt el még a saját bandájának sem, nemhogy az országnak.
Néha nem tudom eldönteni, hogy csak naiv vagy, vagy csak a címszavakat olvasod el?
:O)))

özv. Kussné írta...

Ennek a célszervezetnek a működését még nem ismerhetjük, de örömmel jelzem, hogy a Magyar Katolikus Karitász a gyűjtéseket - mindenkor szétosztja a rászorulóknak. Ezért linkeltem be a honlapot. Ugyanis ott ez a rend!
Lehet visszamenőleges is tájékozódni :-)
Mivel teljesen átláthatóan számolnak el a náluk landolt adományokkal feltételezem, hogy éppen olyan módon fog majd elszámolni azzal "konszenzussal" is - amiről egyelőre még nem tudunk semmit.
Mellesleg az a véleményem, hogy nem az adományokat és a segítséget kell megtagadni, arra való előzetes hivatkozással, hogy biztos 'gyere Bodri kutyám' projekt lesz, hanem nyilvános elszámolást kell igényelni MINDENKITŐL!!! A Karitásznál nem kell ezt külön megrendelni, mert ők kérés nélkül is nagy szeretettel nyilvánosságra fogják hozni :-)
Ugyanis ezzel tisztelik és köszönik meg az adományozóknak az ellenségeskedéstől mentes, rengeteg jószívű segítséget :-)

PuPu írta...

Kedves jó özv. Kussné,
Marhára nem érted te ezt a problémát, de mindegy...
Te valami más síkon éled az életed, mint ahol az ország lakossága - irigyellek!
:O)))

özv. Kussné írta...

Pupu!
Azt hiszem a bizalmi síkom valóban más lehet, mint az országos átlag, egyebekben normatív szinten élek. Még az is lehet, hogy ennek az alapja egy ritka genetikai adottság.
Mellesleg én is szoktam csalódni, de az életemnek nem a bizalmatlanság legfontosabb alapköve, inkább az óvatosság, ha valami gyanús... :-)
Például azt már megtapasztaltam ha a virtuális világban túl figyelmes, vagy megértő hozzászólást kapok, ezt követni szokta egy váratlan "kitelepítés" legalábbis ilyen már előfordult háromszor is az életemben - vén fejjel.
Mégis szeretem Garai Gábor versét (hozom a linket), miközben értem-érzem-élem, hogy a világon az egyik legfájdalmasabb dolog azt kibírni, milyen az, amikor meglopják a bizalmat... szinte mindegy, hogy véletlenül vagy szándékosan.
Bizalomból, tiszteletből mindig lehet építkezni (ha olykor-olykor fájdalmasan is) de bizalmatlansággal nem épülhet semmi.

özv. Kussné írta...

http://www.youtube.com/watch?v=niji4cAans8

morzsi írta...

Édes özv. Kussné!
Meggyőződésem, hogy Te nem ebben az országban élsz, különben nem írnál ilyeneket, "...miközben lopják a bizalmat..." Drága hölgyem! Itt már évek óta nem bizalmat, hitet, reményt lopnak, - hanem mindent, ami mozdítható! Üdvözlettel: morzsi

özv. Kussné írta...

Morzsi!
Tudom, a virágaimat is lopják...

Hoztam egy szép Demis Roussos duettet, hogy ma is legyen egy kis zenei változatosság!
Pupu, ugye eltaláltam az ízlésedet - koromfeketében?
http://www.youtube.com/watch?v=tCORdHnStC8

hello írta...

Özv. Kussné, sajnálom, nem bírom tovább megállni: szerintem kizárt, hogy az "előző" virtuális életedben nem Zsadi volt a nicked!

özv. Kussné írta...

Kedves Hello!
Nem voltam a virtuális életemben Zsadi, mert nem a férjem nem járt kilencszer Bagdadban!
:-))))))))

Varga Éva írta...

Öööööö, minden részvétem mellett (Mrs. Youtube) .... biztos, hogy a Youtube Corporation összes videoját be kell ide linkelni - ha van létjogosultsága, ha nincs?
Biztos, hogy pont itt kéne a zenei ízlésedet közkinccsé tenni?
Én egy elég nyilvánvaló tendenciát látok ebben az agyonerőszakolt dzsátubí promóban - és nem nagyon szimpatizálok vele.
Egy sima hozzászólás sokkal többet ér(ne)...
Nincs valami nyugdíjasklub a környéken, ahol a többi szépkorúval zenét lehetne hallgatni?

(Szokták névvel illetni azt, aki huzamosan megpróbál egy beszélgetőhelyet szétoffolni, totálisan oda nem illő hozzászólásokkal. Azért nem írom ide, hogy mi ez, mert teljesen biztos vagyok benne, hogy Mrs. Youtube is pontosan tudja, hogy mi az a szó ...)

hello írta...

Kedves Vica, akkor leírom én helyetted: ez bizony a trollokra jellemző viselkedés.

Miután özv.Kussné válasza - aminek az értelmezésébe tán nem mennék bele, mert minek is - gondolom, nem csak a szememben nem adekvát cáfolat.
Úgyhogy mint a tetten érhető, nagyon kézenfekvő hasonlóság létét, továbbra is fenntartom az állításomat.
Miután az általam jól ismert Zsadi anno ugyanis előszeretettel ugyanezt csinálta már az Amőbán és más fórumon is.
De azokon a helyeken ezt ő nem troll szándékkal produkálta, mindössze a saját érdeklődési köre hajtotta őt az ez irányú felfokozott aktivitásra.

Ha mégis hiszünk özv. Kussnénak, innentől 2 lehetőség marad:
vagy klónozás híján is létezik ilyen egybeesés 2, valószínűleg azonos korú nőszemély között, vagy pedig ő itt valódi troll.

Ami, ha így van, a nagyobbik gáz....

PuPu írta...

Jajj, ne bántsátok már egymást!
Mindenkinek ezer a baja, bizonyára az özvegy sem jókedvéből próbál éppen itt kapcsolatokat építeni, legyetek már türelmesebbek kicsit!
Engem toleráltok, pedig mennyi hülyeséget összehordok nektek itt, őt meg egy zenéért lecseszitek...
A zene szép, mindjárt kisüt a napocska, már csak egymást kellene megpróbálni elviselnünk, nem?

:O)))

hello írta...

PuPukám, amit Te itt "összehordasz", azok a mindennapjainkban megélt, a kiváló meglátásod és megfogalmazásod által tálalt történések leglényege.
Aki netán másként gondolja is 1-1 részletét, a mondandód alapját és kiinduló pontját képező tények talán azt is elgondolkodásra késztetik. AMEN.
Nem ide értendő persze, aki rombolni érkezik.

Végül is semmit nem kötelező megnyitni, megnézni a bemásolt linkek közül. Úgyhogy akit ilyesfajta közlésvágy feszít, ha nem téma-elterelő szándékkal teszi, hát istenkém.

Tudod, én 8. éve használom a hellot. Szóval, ha netán mégis beletrafáltam volna az igazságba, nem értem, miért kell tagadni - részemről kizárólag ezért hoztam szóba, nem bántásiból.

Bocs, hogy végül is ez is eltérés volt a tárgytól. :-((

éva írta...

özv Kussné hát az már megvan, hogy állam bácsi államosította az adományvonalakat - és ezzel lenyúlta a Katolikus Karitásznak küldött adományokat is? Amivel úgy fog "elszámolni" és "eljuttatni a rászorulókhoz" mint a vörösiszap esetében?
Miért nem küldesz Trafiktoréknak is egy szívhez szóló dallamot? Mondjuk a "Lopni, megyünk lopni"-t vagy az "Aranyeső a családomnak"-ot?

özv. Kussné írta...

Kedves Vica!
Éppen májustól kezdtem el járni az özvegy szépkorúak kerületi kapcsolatépítő szakkörére.
Ma délután ez volt a tananyagunk!
Szeretettel küldöm, add tovább :-)
http://www.youtube.com/watch?v=lfRFX6HDpCc

Varga Éva írta...

PuPukám, bántja a fene. Csak unalmas. És nem jópofa. Az első körben még az volt, mostanra ellaposodott a szerepjáték ...

Varga Éva írta...

2013. június 8. 16:09

Helyes, helyes! Akkor a zenehallgatói kör megalapítása már küszöbön áll - gondolom én ... drukkolok, hogy sikerüljön végre. Mindenkinek nagy megkönnyebbülés lenne ...
(Bocsi, de sosem kattintok olyan linkre, amiről nem derül ki első látásra, hogy mit takar!)

özv. Kussné írta...

Kedves Vica!
Akkor én megyek, ha itt te vagy mindenki megkönnyebbülésének felelőse.
Én is drukkolok Neked - ez egy szép szakma lehet.