2021. október 1., péntek

NYUGDÍJAST KILÓRA




Nagyurunk kiment a társadalmi piacra, mert időszerűnek érezte, hogy vegyen néhány mázsa nyugdíjast, a lehető legkedvezőbb áron.
Mindenáron, merthogy sokan vannak, még ha azt is hiszik magukról, hogy érdekérvényesítő képességük alacsonyabb, mint a Lánglelkű Vezér a sámlin, amiben egyébként óriási nagyot tévednek.
Nincs mit tenni, egykor okos emberek elbutulnak, bátrak elgyávulnak, elvhű emberek a megalkuvás taknyos-nyálas útjára lépnek, utat nyitva ezzel Nagyurunk nyájának, mely boldogan konstatálja, hogy ha befogja a pofáját, akkor csurran-cseppen adókedvezmény, adóvisszatérítés, csepűrágás, kardnyelés - hogy ez a társadalom egyéb tagjainak kárára történik, hát kit érdekel - kaparj kurta, neked is jut!
Ezenközben Nagyurunk olyan ütemben böfögi szeretett népére a baromságokat, hogy ez azért már szinte túlzás.
Persze, ő pontosan tudja, hogy a következő választás sem az országról, az életedről vagy egy igazságos társadalomról fog szólni, hanem a kommunikációról - arról, hogy elhiszed-e a sok sületlenséget, és ha elhiszed, akkor mennyiért?
És nem lesz szűkmarkú, mert a neked adott pénz visszavételére remek technikák vannak, mint ahogy a te hülyítésedre is.
Természetesen nem akarom ezzel azt mondani, hogy önérzetesen utasítsd vissza, amit a csüngőhasú adományként próbál feltüntetni - dehogy.
Tedd csak szépen zsebre, vegyél rajta kaját, és miközben falatozol, döntsd el, hogy melyik ellenzéki jelöltre húzod be az ikszet a választások alkalmából.
És erősen figyelj, mert az alamizsna torzítja a látást, meglágyítja a lelket, de ettől még ne feledd, hogy ha a rabló odadob neked valamit a porba, attól ő még nem jó ember, mindössze abban reménykedik, hogy ezzel - átmenetileg be tudja tömni a pofád.
Kár lenne, ha igaza lenne.


Természetesen vannak nyugdíjasok, akik egy ilyen adomány után gondolkodás nélkül beleájulnak Nagyurunk Szent Seggébe, ezeknek egy része akkor is elfogadná ezt a szégyentelen rablóvezért, ha minden reggel pofonnal ébresztené, és soha nem jön rá, hogy a pofont már megkapta, de majd csak akkor kerül kiosztásra, ha elmegy a boltba.
Addig marha jól mutat, hogy Nagyurunk "ad" nyolcvanezer forintot és talán jövőre még odaadja a tizenharmadik havi nyugdíj másik felét is, mert szerinte a gazdaság briliánsan teljesít.
Valószínűleg akkora lesz a gazdaság növekedése, hogy majdnem elérjük a vírusválság előtti gazdasági mutatókat, vagy kisnyúl, merthogy a statisztikákban is ő az illetékes, mint tudjuk. (Hej,régi szép idők, mikor még hallhattuk Illetékes Elvtárs véleményét a dolgok aktuális állásáról...)
És ő is csak abban a statisztikában hisz, amit ő hamisított - két gigantikus rablás között.
Vannak persze elenyésző számban nyugdíjasok, akik átlátnak a szitán és értik, hogy a Soros-ösztöndíjas hülyének nézi a társadalmat és csak azt adja a nyugdíjasoknak, ami normál menetben is járt volna nekik, de még azt is csak részben, aztán majd egy kis infláció gerjesztésével vissza is veszi.
Természetesen a "ne szólj szám, nem fáj fejem" elvét követik, magyarázva ezzel azt is, hogy miért tart ott ez az ország - ahol.
Viszont azt ők tudják jól, hogy ez a miniatűr Miska-kancsó bosszúálló fajta, aki a tetejébe még gátlástalan szociopata is, és sajnos okos is a maga módján - de hát Al Capone sem volt buta...


A nyugdíjasok egy jókora része viszont olyan, mint Marx szerint a proletariátus, csak láncait vesztheti, nincs semmiféle tulajdona, amit kockáztathatna, szegény, mint a templomi segédegér, viszont helyzetét isteni elrendeltetésnek véli.
Nem hisz abban, hogy befolyása lenne a történésekre, ezért aztán egy kalap alá vesz mindenkit, minden politikust tolvajnak tart és nem vesz részt a közügyekben, nem szavaz, nem tüntet, ha fenéken rúgják, hát beletörődik.
Ezért aztán nem is törődik velük szinte senki, súlytalanok.
Ha rám hallgatna az ellenzék (ez soha nem fordulhat elő, racionális dolgokat szoktam javasolni...), akkor a szavazóbázisát ebből a körből kellene bővíteni.
A keresztény úri középosztály háromnevű, kenetes papja által javasolt társadalmi réteg - a kispolgárság - évszázadokon át bizonyította már alkalmatlanságát a társadalom vezetésére.
Örök vonzódását a pénzhez, hatalomhoz, a korrupcióhoz és a megalkuvásokhoz, a zűrzavaros eszmékhez, és talán még jobban fél a társadalom számkivetettjeitől, mint a ma hatalmon levők többsége.



Szóval, amikor olcsó a nyugdíjas, mint a szezonvégi kiárusításokon a felfújható gumikacsa, akkor kell jól bevásárolni belőle, egyszeri adománnyal.
Mert akkor az nem terheli a jövőt, de ha a nyugdíját, a családi pótlékot, a fegyveresek juttatásait emelnék, akkor az megenné azt a pénzt, amit holnap terveztek ellopni.
Meg különben is, a nyugger örüljön, hogy él, járjon a mezőre gyógyfüvekért és kezdjen megbarátkozni a javasasszony gyógymódjaival.
Ha az infláció ilyen ütemben halad, akkor lassan időszerű lesz közbeszerzést kiírni hullaszállító kamionokra, persze meghatározva azok pontos 
paramétereit, melyeknek csak az az egy szállító lesz képes megfelelni, amelyikkel Nagyurunk pereputtya, vagy valamelyik közeli vazallusa már régen szerződést kötött.
Drága Isten arra kérlek, aranyeső hulljon nékem, aranyeső a virágos rétre...
Hát ez olyan rétnek tűnik, melyen csak a mákvirágok érvényesülhetnek, de ők legalább nagyon.


Kinek vagyon, annak nagyon - mondja a népi bölcsesség.
Hát ezeknek vagyon.
:O)))


19 megjegyzés:

kekec írta...

Az elkötelezett szavazók majd köszönik, elteszik és nem orbánékra szavaznak. Bizonytalanokat viszont meg lehet ezzel venni - főleg ha némi közgazdasági ismeretet is igényelne annak felmérése, hogy meglesz ennek a böjtje, mint Medgyessy második 100 napos osztogatásának (lánykori nevén elkxrtuk)
más:
figyelmetekbe ajánlom:
https://b1.hvgblog.hu/2021/10/01/csak-illuzio-a-dk-attorese/
Sajnos sok megfontolandó gondolat van benne.
Saját konteom viszont, hogy gyanusan sok magát nem baloldaliként meghatározó ellenzéki párt átszavazgatna a fideszre, így Orbán kisebbségből is kormányozhatna - már ha egyáltalán kisebbségbe kerül. Vannak kételyeim.

kekec írta...

Bocsi, hogy eltérek a témától, de nem hagy nyugodni:
Tény (sajnos) hogy az előválasztáson részt vevők 2/3-a NEM Dobrevre szavazott, és akkor még a bizonytalanok és a fidesz-hívők képben sem voltak.
Tény, hogy az esetleges visszalépésekkel pont azt a technikát alkalmazzák, amiért az egész előválasztás létrejött: hogy egyetlen jelölt álljon szemben a látszólagos többséggel, és ne legyenek szétaprózva.
Nem durcizni kellene ezen, hanem Dobrevet jobban "összegyurcsányozni" azaz Fletó álljon bele végre, és védje meg a 2010 előtti politikáját és az öszödi beszédét. Nem a hívei előtt - azok ezzel tisztában vannak, hanem a nagy többség előtt. Olyan apróságokkal, hogy Medgyessy 2004. októberéig volt ME, ő viszont már előtte augusztusban felajánlotta a lemondását SPORT!miniszterként, tehát nem igazán felelős érte, de a következményeit neki kellett viselnie.
Hogy nem "megpuccsolta Medgyessyt- hanem az ki akarta rugni az SZDSZ támogatta Csillag István gazd-i minisztert, és megvonták tőle a bizalmat. Hogy aztán a párt tagsága puccsolta meg a vezetőséget, akik mutyiba mást akartak ME-nek tenni.
Hogy nem a választóknak hazudott, hanem a párt saját magának, hogy lehet büntetlenül osztogatni az ország teherviselő képessége felett - merthogy a baloldal adni szeret, és lehetőleg az alsó és közép rétegeknek. Szemben Orbánékkal, akik felfelé tolták a juttatásokat -amit az alsó rétegektől vettek el.
Hogy akkor durrant el az agya a választás után, mikor közölte a megszorítások szükségességét, de ennek ellenére öntötték rá a helyi költségvetési igényeket, mintha a falnak beszélt volna.
stb. usw, etc.
Hogy az egészségügy átalakítása NERM az ő és az mszp programja volt, hanem a koalíciós szdsz-é, és ezért is őt tették felelőssé.
Hogy amikor egy szakdolgozatán rugóztak, éppen egy nobel-dyíjas közgazdász válságkezelésről írott könyvének volt 4 fejezetben társszerzője.
Hogy amikor beütött a VILÁGválság, senki sem tudta utána csinálni az 1 %-os megszorítás, fél %-os visszaesés kombót, mindenki rosszabbul teljesített, amikor meg kellett szorítani.
Egyszerűen nem értem, miért nem csinálja - legalább az Elkxrtuk film előtt nyilatkozhatna!

kekec írta...

Ha a Karácsony-MZ tandemben indul, én jó húzásnak tartanám a Dobrev-Jakab páros indulását. Egyrészt ez megfelelne a DK-Jobbik kiegyezésnek, másrészt Jakab állíthatná, hogy minden értékelés szerint Dobrev a legalkalmasabb, ő pedig a garancia arra, hogy nem lesz (túl nagy) befolyása Gyurcsánynak, behúzhatna jobbos szavazókat és egyébként meg nem politikai, hanem szakértői (árnyék)kormánnyal készülnek. Előreláthatólag nekik lesz a legnagyobb frakciói, tehát kellő hátteret biztosítanának a kormányzóképességnek. Esetleg J. is felhozhatna néhány jobbos követelést feltételként, mint M-Z. (határon túliak támogatása változatlan, stb)
Egyébként meg illúzió, hogy hatalomvesztés esetén Orbán ne fűtené az indulatokat bárki ellen, ezért nem érv, hogy a K-MZ páros békét hozhatna. Ők ketten viszont (D-J) végre közel hozhatná a bal és a jobboldalt. és ezzel tényleg lehetne más a politika. Ha ők a két szélről egyött tudnak működni, akkor az ország egésze is.
Miért? álmodozni sem lehet?

1970 írta...

Kedves kekec!

Az előbbi posztra írt bejegyzéseddel szemben azért ez meglehetősen kiábrándító. Komolyan gondolod, hogy a 2010 előtti állapotokért Medgyessytől kezdve a nagy barlangi medvéért bezárólag mindenki felelőssé tehető, csak Gyurcsány nem???
Nézd meg, ki volt a legjobb haverja (segítek: Kóka J.), és most hol tart ez a jóember! Ilyenekkel vette körül magát (a többi liberális haverjáról ne is beszéljünk), és most is ezek veszik körül.
Ezért mondom, hogy végtelenül cinikus a szájából a "merjünk baloldaliak lenni" szlogen. Nem kell, semmi szükség rá! Vállalja fel, hogy liberális politikus, és hagyja végre nyugodtan érvényesülni ebben az országban az értelmes baloldali politikai törekvéseket. Véleményem szerint csak ezzel törhetünk ki ebből a mocsárból, amiben éppen fuldoklunk. Nem neoliberális (gazdaság)politikával, ami ebben az országban 3 évtized alatt ezt a pusztítást végezte, és amelyet - minden süket szövegelés ellenére - kisgömböc is bőszen művel.

1970 írta...

Kedves PuPu!

Nagyon egyetértek Veled, a nyugdíjasok aktívabb ellenzéki megszólításának szükségessége kapcsán.

Katsa írta...

kekec said...
Hm. Ezen már én is elgondolkodtam már akkor amikor még az egész nagyon friss volt.
Megkérdeztem az akkori vezetőiket, miért nem tették ki az egész beszédet a közmédiába ha már hagyták, hogy orbáncék rajta rugózzanak azóta is. Hiszen övék volt akkor az összes állami propaganda(meg a titkosszolgálati) lehetőség.
És Most, miért nem teszi tisztába azt a szennyest, amit nem is rakta össze(tele) a puttonyába?
Azóta is megfordul a fejembe, miért nem húzódik a háttérbe(nyilvánosság teljes kizárásával) és onnan működteti a nehezen össze grundolt pártját?
Mi a f@sznak kell neki állandóan szerepelni ha van egy okos(szerintem sokkal okosabb nála) felesége?
Lehetne már annyi esze idősödő korára, hogy rájöjjön, el kéne olvasni/tanulmányozni Machiavellit.
Lehetne végre ennyi esze.

Bubu64 írta...

Kedves Pupu!
Pontosíthatom a klipet az utólagos engedelmeddel?
https://www.youtube.com/watch?v=6RZXSZJiEDM

kekec írta...

Kedves 1970 said!
Mikor írtam, hogy egyedül Gyurcsány nem tehető felelőssé? Csak éppen a róla és a politikájáról alkotott véleményemet NEM a fidesz párszavas klippjéből és az azóta sommásan ráfogott elkxrta szövegekből alkotom magamnak. Például fiatal prolikörnyezetből érkezőként bedőlt az szdsz"reformgőg és reformbablájának", mentségére legyen mondva, hogy az szdsz nélkül kisebbségben volt az mszp, tehát elég nagy zsarolási potenciájuk volt. Én is olvastam a közgazdász cikkeket, amelyek figyelmeztettek, hogy a megszorítás lehűti a gazdaságot és gazdasági visszaesést okoz - csak éppen arról nem írt senki, hogyan lehet másképpen. Ja, kekeckedni én is tudok. És utána amikor az egész világ a gazdasági válságban megszorításokra kényszerült - az arányokból kiderült, hogy valamit egészen jól csinált. Viszont beismerte, hogy megszorít - szemben Orbánnal, aki ezt tagadja, és úgy szorít egyre beljebb pl a nyugdíjasokat, hogy kell némi közgazdasági alapismeret a felismeréshez. Ami nagyrészt tömegeknél hiányzik, és ahogy a szólás tartja: Szólj igazat, és betörik a fejed.
Na. neki aztán betört!

1970 írta...

Kedves kekec!

Kérlek, tedd meg, hogy végigolvasod a saját korábbi bejegyzésedet (2021. október 1. 16:40) és legalább értelmesen végiggondolod, amit írtál. Ebben gyakorlatilag a földkerekség minden élőlénye felelős volt, Gyurcsányt kivéve. Egyszerűen elképesztő ez a kritikátlan gondolkodásmód.
A megszorításokról:
Abban gondolkodsz egy kicsit, hogy mi a búbánatért van szükség folyamatos megszorításokra? (Most hagyjuk, hogy kisgömböc, meg rablóbandája ezt nem nevezi annak, ez természetesen egy vicc!) Miért kell generációknak ebben felnőni, az életük java részét ebben eltölteni? Miközben folyamatosan fújják a neoliberális kottát, 30 éve. Ami gyakorlatilag ide juttatta az országot, ahol most tart.
Hidd el, én sem az az ember vagyok, aki fideszes reklámokból tájékozódom. Utálom őket, mert az életünket teszik tönkre, döngölik agyagba, miközben totálisan lezúzzák a társadalmi szolidaritást, a kohéziót, az emberek között folyamatos ellentéteket szítva.
De ettől még látom ugyanannak a neoliberális politikának a totális csődjét, amit Gyurcsány és a DK művel. És meggyőződéses baloldali emberként érzékeny vagyok arra, amikor baloldalinak hazudják a neolib politikájukat, miközben (ők is!) nyírják ahol lehet azokat az értelmes baloldali kezdeményezéseket, amelyek legalább megpróbálnak rámutatni ennek az egész f.snak a rendszerszintű kilátástalanságára.

kekec írta...

Pupu, törölnéd az előző verziómat? Ezt kiegészítettem, ne legyen már kétszer..

Kedves 1970 said!
Én csak azt vázoltam, hogy hogyan kellene védekezni - mert abban talán egyetértünk, hogy nem igazán szakadt bele eddig a próbálkozásba. Márpedig most már nem "csak" Dobrev, hanem az egész ellenzék "össze van Gyurcsányozva" tehát legalább kisérletet tehetne a védekezésre, amivel az EGÉSZ ellenzéknek használna.
Azt azért javára írod, hogy "majd beledöglött abba, hogy 1-1,5 évet úgy kellett tenni, mintha kormányozna" (vagy valami hasonló szövegrész)? Mert én igen. Mely szerint ő már a 2004. októberi kormányátvételnél észlelte a kiigazítás szükségességét - de NEM tehet semmit egy miniszterelnök, ha a két koalíciós pártnak esze ágában sincs népszerűtlen intézkedéseket hozni a választás előtt. Azaz az elkxrásban vastagon benne volt a két párt - csak egyedül a fekete barikát hajtották ki később a sivatagba. Ahogy a (talán) Lator című filmben mondta Poncius Pilátus felesége, amikor vázolták neki a technikát, hogy "ügyes!"
Egyébként meg az akkori pénzügykutatói grafikonok mutatták, hogy az ország tényleg ki tudta volna nőni még a második osztogatást is,nem volt ezért alap nélküli a választás előtti adócsökkentés sem. Nem az osztogatás - vagy inkább csak az ígérete - növelte a hiányt. És a 2006-os kiigazítás után is a gazdasági folyamatok indokolták az "Új tulajdonosi program" meghirdetését -csak aztán jött a VILÁGválság, és "ember tervez, Isten végez"
A 2006-os hiány növekedése egyébként főleg köszönhető az Uniónak is, aki beleszámította az államadósságba a magánnyugdíjas befizetések miatt kieső bevételek pótlására felvett pénzeket (A többi V4 országnál is) Nagyjából 2005 volt a teljes éve Gyurcsáynak és az Uniónak is, és a manyup elszámolás miatt is dobták vissza a konvergenciás programot, és emiatt ugrott hirtelen a választás után a kimutatott adósság - nem pedig osztogatásra felvett hitelekből, mint most, és ahogy azt a kevésbé tájékozottaknak bemesélik..
Statisztikai vita egyszerűen nem a javunkra dőlt el. És még senki sem számolta ki, hogy anélkül mennyi lett volna a tényleges adósság. Évi 300-350 mrd-ról van szó, nominálisan sokkal alacsonyabb GDP mellett! Amit később Orbánék egyben lenyúltak és eltapsoltak. (több évvel kell a manyup pénzeket szorozni, amit egyben pakoltatott vissza az Unio az államadósságba. Amivel jól megugrott a kimutatott hiány - nem győzöm hangsúlyozni, hogy NEM választási osztogatásra felvett hitelből, ahogy szeretik beállítgatni, akiket nem érdekel/t a gazdaságpolitika. Engem hobbiszinten élűrdekelt és nem is vagyok szenilis. A többinek marad a zsigeri gyűlölködés. Mert VALAKINEK (lásd fekete barika) bűnhődni kell!

A DK minden értékelés szerint elkötelezett szavazói ugyanis ezekért tartanak ki mellette. És ahogy a kényeskedő zsurnaliszták kifogásolták - ezért írt vissza Karácsonynak, hogy ki is szakított a 2010 előtti világgal?
És abban is egyetértünk, hogy nincs értékelhető baloldali párt nálunk, bár ahol van, ott is csak max a mérleg nyelve, mint a németeknél.Sajnálom, hogy a szocdem név foglalt, az jól állt volna nekik. De a modern szocdem is inkább balközép mindenhol.

1970 írta...

Kedves kekec!

Nekem nem ezek a legnagyobb problémáim vele kapcsolatban. Sokkal nagyobb gondom az vele, hogy a "merjünk baloldaliak lenni" szlogen mögött valójában egy liberális politika áll. Miért nem lehet ezt felvállalni? És ezzel utat engedni ebben az országban az értelmes baloldali politikai törekvéseknek? Tán csak nem azért, mert akkor gond lenne a tömegbázissal?!
Nem, ők nem szocdemek, hanem liberálisok. Nézd meg, tele van a DK egykori SzDSz politikusokkal. Ott van pl. Horn Gábor, aki most politológussá "avanzsált". Meglátom, és a gyomrom egyből rossz dolgokat jelez:). (Nem mellesleg, ő az, aki pl. tételesen rengeteget ártott Gyurcsánynak is, a 2008-as népszavazás eredménye utáni beböfögésével. Mégis jó haver!) Vagy említhetném a másik nagy haver Kókát, akivel kapcsolatban máig nem volt képes egy értelmes mondatot sem kinyögni.
Kevés ember van ebben az országban, aki a baloldali politikának és törekvéseknek annyit ártott volna, mint ő. A meggondolatlan és ostoba kijelentéseivel (Kádár vs. Nagy I.), amivel kapcsolatban Horn is figyelmeztette, de - jellemző módon - rá sem hallgatott.
Sajnálom, de nekem Horn Gy. volt az utolsó karakteres és jelentős baloldali politikus ebben az országban. Ő sem volt sajnos egy Kádár formátumú, de legalább a törekvései jelezték, hogy valamiféle tényleges baloldali politikát szeretne csinálni. A 2000-es évektől ez már nem is létezett szinte...

kekec írta...

Kedves 1970 said!
Jaj, azt nem említettem, hogy a "merjünk..." az 2006 ELŐTT íródott? Utána persze beleállt a szükséges megszorításokba szdsz-es diktálókkal a háta mögött. Tehát "természetesen" neolib módszerekkel. Egy dolgot azért könyvelj már a javára: NEM neokon volt, pl a Vaslady nyomán. Némi szociális érzékenységet azért nyomelemekben mutatott az mszp is.
A szükségességet a pénzpiaci nyomás indokolta- anélkül könnyen csődközelbe sodródhatott volna az ország. Az adósság ledolgozásának két módja van és/vagy alapon: bevételnövelés - kiadáscsökkentés - ezt elég sok magyar magánszemély is megtapasztalta a devizaadósságok elszállása után. A bevételnövelés nem gyors módszer (kivéve az adóemelést- de végső soron az is megszorítás) az átképzések, vállalkozások támogatása ráadásul újabb forrásokat igényel. Ezért kényszerűségből (és nem önként, dalolva) MINDEN kormány, amelyik a világválságban hasonló helyzetbe került megszorításokkal operált, és főleg a kiadási oldalon. Aztán persze a pénzpiacok is rájöttek, hogy ennek erőltetése nem túl produktív, és a pandémiás leállásokban öntötték a pénzt a piacokra, hogy ne hűljöm túl a gazdaság - de akkor még nem ez volt a helyzet. Tehát nem gonoszkodásból és tehetségtelenül szorított- az országot erre a pénzpiacok által akkoriban elfogadott módszerekre szorították anno. És jobban csinálta, mint utána bárki, aki kormányfőként erre kényszerült.
És ezt értékelve van mögötte egy stabil párt és hűséges választóréteg, amelyet nem a párszavas Orbán üzenetek és a mindkét oldali megmondóemberek zsigeri gyűlölködése és a tényektől nem zavart állapota befolyásol.
Az öszödi beszédben meg a legnagyobb tévedése volt, hogy ilyen böszmeséget más ország nem csinált. Csak a görögök később buktak le. És nem ártott volna akár akkor - akár most tisztázni (jobb későn, mint soha) hogy NEM vlasztási osztogatás miatt nőtt az adósság, mint most, hanem a többéves manyup pénzek adósságba könyveltetésével az ELSŐ egész éves uniós beszámolóknál, amivel ők is csak a választások UTÁN szembesültek. Merthogy hiába jan.1 -dec.31 a beszámolási időszak, a tényleges beszámoló határideje mindig a következő év első fele Magyaországon pl. május 31. Mit tesz Isten? A két fordulót 2006. április 9-én és 23-án tartották, az öszödi beszéd meg elhangzott május 26-án, egy hónappal a parlamenti választási győzelem után. Ahol a Gyurcsány vezette ellenzék listán 42 %-ot kapott, tehát az Szdsz nélkül kisebbségben volt.
Horn értékelésében és Nagy Imre minősítésében egyetértünk. Az is valami.

kekec írta...

Kedves 1970 said!
Ha van türelmed, olvasd el, de a lényeg a 9-ik oldalon van:
"Az államháztartás hiánya a program első intézkedései nélkül 2006-ban meghaladta volna a GDP 11% -át"
http://acta.bibl.u-szeged.hu/11551/1/jelenkori_002_060-068.pdf

kekec írta...

Kedves 1970 said!
Ha van türelmed, olvasd el, de a lényeg a 9-ik oldalon van:
"Az államháztartás hiánya a program első intézkedései nélkül 2006-ban meghaladta volna a GDP 11% -át"
http://acta.bibl.u-szeged.hu/11551/1/jelenkori_002_060-068.pdf
Csak ennyit arról, hogy a"szükségtelen" megszorytások végrehajtásában "tehetségtelen" volt no meg az elxurtuk a gazdaség tönkretételére vonatkozott volna.

1970 írta...

Kedves kekec!

Azt én is nagyra értékelem, hogy az említett dolgokban egyetértünk. Gyurcsány minősítésében azonban nagyon nem! A múltjával kapcsolatban sem, de a jelenével sem.
Én továbbra sem értem, miért nem vállalja fel, hogy ő egy liberális politikus.
(A görög helyzet tekintetében azért olvass egy kicsit utána - a merce.hu-n elég sokat írtak erről -, hogy az EU mit művelt velük. Nagyon hasonló dolgokat, mint az USA anno Dél-Amerikában).

kekec írta...

Kedves 1970!
Az azért vicces lenne, ha Gyurcsány kiállna és megköszönné a fidesznek, hogy legyártotta az ellenzék előválasztott indulóit népszerűsítő plakátokat, és ő maga a garancia arra, HOGY NEM TÉRHET VISSZA A 2010 ELŐTTI KORMÁNYZÁS, ahogy ezt már Karácsonynak is megírta - mert elsőként szakított az akkor kormányzó pártokkal. Az szdsz-t kirugta a koalából, ő maga meg kilépett a követőivel a 70-30-as elődből. Továbbá ő a garancia arra, hogy a jelöltek nem fognak hazudni - mivel az ő példájából okulhatnak nap-mint nap a plakátokkal találkozva.

1970 írta...

Kedves kekec!

Tudom, tudom, az "államháztartás hiánya", meg egyebek... Az egész életünk lassan ennek a "bűvkörében" telik el. Miközben az ország 3 évtizede romokban, az emberek egy jelentős része (nem a kettes villamos vonaláról beszélek, hanem a vidék nagy részéről) nyomorban tengődik. Lassan ideje lenne számot vetni a neoliberális gazdaságpolitika "eredményeivel".

1970 írta...

Kedves kekec!

Gyurcsányon kívül van más alternatíva is az ellenzékben? Vagy csak kisgömböc és Gyurcsány léteznek ebben az országban? Miért nem lehet végre elbúcsúzni ettől a politikai elittől, megköszönni nekik az elmúlt 3 évtized "áldásait", és új arcokat hozni a politikába? (Na, nem új kisgömböcöket, fegyőr képében:)))?

kekec írta...

Kedves 1970!
Eddig minden választásnál előkerült egy feldicsért ilyesmi, hogy aztán eltűnjön a (jól megérdemelt) süllyesztőben. Gyurcsány és a DK meg szépen emelkedik- Ha ez nem tetszik, nosza csinálj egyet. Ha jobb leszel, mint Gyurcsány és a DK, akkor eléje kerülhetsz, de szómágiával (sicc!) nem lehet legyőzni.
Ja, ha az olimpián 100-as síkfutásban senki sem indulna ellenem - én is győzhetnék. A politika azonban nem ilyen sport.