2010. november 18., csütörtök

GYÁM NÉLKÜL...

Lázár beszólt Sólyomnak.



Azt mondta Orbán frakcióvezetője, hogy „eddig részben gondnokság alá helyezték az embereket, részben pedig mintha óvták volna őket saját döntéseik következményeitől.”
Tette ezt a kijelentést az Alkotmánybíróság szerepével kapcsolatban, merthogy a volt államfő, aki egyébként betöltötte már az Alkotmánybíróság elnöki tisztét is, keményen bírálta Orbán Alkotmánybírósággal kapcsolatos törekvéseit.
Azt is mondta ez a derék Lázár, hogyha őt is meghívták volna a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tartott pódiumbeszélgetésre, akkor ő bizony feltette volna a kérdést Sólyom Lászlónak, hogy még mindig úgy érzi, hogy szükség van erre a gyámkodásra, "vagy most már nagykorúak a választók?"
Namármost menjünk sorra.
Ha az Alkotmánybíróságról, a Köztársaság Alkotmányáról folyik egy beszélgetés bármelyik egyetemen, melynek egyik résztvevője Sólyom László, akkor ott ennek a derék Lázárnak legfeljebb a hallgatóság körében van helye, felkészültsége ebben a körben hozzávetőleg erre jogosítja fel, hiszen Monacóban, a F1-es autóversenyen sem szokták az uralkodó kisunokáját pályára ereszteni a pedálos kisautójával.
Másrészt, bár nem feledjük, hogy ha az Úr hivatalt ad, akkor észt is mellékel hozzá, és már beletörődünk abba, hogy Lázárt ab ovo okosnak kell tekintenünk, emellett azt is elfogadjuk, hogy mint vezérürü nagyon ügyesen kolompol a nyáj előtt, de azt azért nem gondolnám, hogy az ilyen veretes baromságot egy jogvégzett embert szájából hallva ne kellene elképednünk.
Tulajdonképpen ezzel azt mondja ugyanis, hogy nincs szükség Alkotmányra, mert ha a nagykorúnak tekintett állampolgár nem fordulhat az arra illesztékes testülethez – jelen esetben egy bírósághoz - hogy az döntsön, megfelel e egy adott magatartás, jogszabály a hatályos alaptörvénynek, akkor minek az alaptörvény maga?
Hacsak nem az az egyetlen célja, hogy az uralkodó beírja magét vele a TÖRTÉNELEMBE, és majdan Anikó nagyi majd könnyes szemmel tudja mutogatni az ölében ülő unokáknak a történelemkönyvben a lábjegyzetet: „Orbáni Alkotmány” - látjátok ezt a szegény Viki papa találta ki, még mikor csak a szakemberek ismerték fel rajta a betegséget, - amikor még nem harapta le a bögre fülét és nem kiabálta lépten-nyomon, hogy Preambulum! Preambulum!…
"Az a benyomásom alakult ki, hogy 1990-ben, az akkori történelmi helyzetben, egy diktatúra után, mintha a választók kezét megkötötték volna”, hiszen szerinte Ab azt üzente az embereknek: "igen, ti választók szavaztatok valamire, de mi majd ezt korrigáljuk és terelgetünk benneteket".
Mintha libákról lenne szó, ugye, és húsz évig ezen nem háborodott fekl sem ő , sem a főnöke, - hiába, felháborodni is tudni kell...
Hát igen.
Orbán stábjait ezidáig is lehetett mondani erőközpontnak, csapásmérő egységnek, papagáj-kommandónak, hiénafalkának, de agytrösztnek eddig még soha, és - úgy tűnik - a tradíciót most sem kívánja megtörni az uralkodó.
De biztosan neki van igaza, csak igazán apró tévedései vannak, úgymint az Alkotmánybíróság a törvényhozó és a végrehajtó hatalom kezét kötötte meg, hogy amikor valamelyik idióta politikusnak eldurran az agya, akkor legyen egy megfellebbezhetetlen testület, amelyik megakadályozza azt, hogy az állam bármilyen okból is, de átlépje az alkotmányosság kereteit és ezzel veszélyeztesse a jogállamiságot.
Nem az embereket korrigálta, hanem pont az ilyen sültbolond politikusok hagymázos lázálmaitól óvta az embereket, mint amilyennek Lázár lenni méltóztatik.
Ami azt illeti, nem is hiszem, hogy ez az ember ennyire ostoba, hiszen pénzt keresni nagyon tud, és végtére is letett jónéhány vizsgát egy olyan egyetem jogi karán, amely szerintem ezt ma már legszívesebben letagadná. – égő lehet azért egy ilyen öregdiák bárkinek.
Viszont – az Úr akarja, a kapanyél is elsül – mondott egy nagy igazságot is, nevezetesen azt, hogy a „legfontosabb felelősség mégiscsak az embereké, hogy kiket választanak törvényhozónak!"
Hát ebben nagy igazsága vagyon, és a zemberek most majd szépen megtanulhatják, hogy döntéseiknek igen pocsék következményei lehetnek, egy - pontosabban két átlós irányú – tollvonással vérszívó idióták tucatjait szabadíthatják a saját nyakukba, mellékbüntetésként meg még el kell viselni ezeket az idétlen beszólásaikat  is.
Mentségére szóljon ennek a derék Lázárnak az, hogy túl sokat a joggal soha életében nem foglalkozott - mint a világ legnagyobb parlamentben ülő seggének táskahordozója alapozta meg karrierjét, - ennek utána egy kisebb terjedelmű, de nagyobb kaliberű segg kiszolgálása már csak nyelvgyakorlat volt a számára, - meg is kapta érte az őt megillető velőscsontot az asztal alá.
Mai hír még, hogy Schmitt Pál nem is tudott saját alkotmányozási javaslatáról, - amíg még nem késő, utána kellene néznünk, nem üzentünk e menet közben hadat Kínának…


:O))))

A bejegyzés még itt olvasható: http://kapcsolat.hu/blog/gyam_nelkul
 ITT szavazhattok arra kérdésre is, hogy brutális e a magyar rendőrség, a vendégoldalon meg az Alföldi Róbert körül kitört cirkuszról találhattok blogot Parászka Boróka tollából…

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

http://168ora.hu/velemeny/a-klasszikus-marxizmust-nem-haladta-meg-az-ido-64696.html
hogy mi a bolsevizmus azt már te elmagyaráztad, de azért érdekes írás, én ezt ajánlom onnan TÖRLÉS HELYETT...leckéztetésből hányas voltál?... -SZM-

PuPu írta...

SZM
Hát, szoktalak tudni követni, de most nem értelek.
És kérem vissza a törökülést meg a dühöngőt.
és a teljes változatot.
És néha hozzá akarok szólni.
És én is fogok csinálni magamnak dühöngőt, ha így folytatod...

Névtelen írta...

"melynek egyik résztvevője Sólyom László, akkor ott ennek a derék Lázárnak legfeljebb a hallgatóság körében van helye, "

Hogy változik a világ a ballib oldalon, régen ott szapulták szegény sólyomlacit, ahol csak érték, mostmeg mecsoda szakember lett... :) még a múltkor feri is vergődött vele... :))

PuPu írta...

Sólyommal mindíg erkölcsi-emberi problémák voltak, de azt, hogy az alkotmányjoghoz nagyon ért, azt soha nem vonta kétségbe senki.
:O)))