2011. november 22., kedd

AJVÉ…

A nyugdíjasok körében kitört a pánik, a Vezér megígérte, hogy a kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, továbbá azt is, hogy a gáz, a villany, a távfűtés, a víz és a csatorna díja nem nőhet nagyobb mértékben, mint a nyugdíjak.
Ez szerepel Orbán Viktor miniszterelnök a nyugdíjasoknak írt levelében, amelyet keddtől kézbesítenek a címzetteknek, a saját költségükre, merthogy a költségeket az Országos Nyugdíjbiztosítási Alapból finanszírozzák.
Ehhez azért pofa kell, de mint látható, ez talán az egyetlen kellék a kormány eszköztárában, mely még mindig és korlátlan mennyiségben rendelkezésre áll.
Nem kétséges, ez minden idők legjobb kormánya, egy szegény és nyugdíjasbarát kormány.
Aki pedig ezt nem hiszi, váljon a mocsárban magányosan kóborló, bevarrt szájú gyurcsánnyá,mely köztudottan a legrandább fenevad Európában és még pofázni sem tud.
Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy Szeretett Vezérünknek otthon lábbalhajtós nyomdácskája van, melyet Anikó asszony tapos napközben, kiegészítendő tűpénzét - de erre hamarosan fény derül majd, amikor a törvény adómentessé teszi a lábbalhajtós nyomdák termékértékesítését.
Hogy közben ott taposnak Orbán munkatársai is, hát ahhoz meg kinek mi köze, ehhez értenek, és azokban a ritka esetekben, amikor nem az emberek fején kell ebbéli hivatásukat gyakorolni, hát szőlőt taposnak Sárazsadányban, vagy a nyomdát hajtják felebaráti szeretettől áthatva.
Mindenesetre jövedelmező dolog lehet Orbán nyomdászának lenni, csak remélni merem, hogy a baloldali pártok archiválják ezeket a színvonalas kiadványokat, hogy majdan kiállításon lehessen bemutatni a Nagy Igazmondó válogatott ígéreteit.
A miniszterelnök szerint a nehéz európai és magyar gazdasági helyzet ellenére azért lehet garantálni a nyugdíjak értékállóságát, vagyis az áremelkedésekkel arányos növelésüket, mert a nyugdíjkasszába befizetett pénzt teljes egészében a nyugdíjas korúak nyugdíjára fordítják. "Abból az összegből tehát senki nem vehet el, nem kockáztathatja, nem nyerészkedhet rajta. Így garantálhatjuk a nyugdíjrendszer biztonságát" - közölte a miniszterelnök.
Aki egyéb közgazdasági baromságain túl immáron ezzel a nyilatkozatával is alátámasztotta, hogy annyit ért a közgazdasághoz, mint liba a szénbányászathoz, vagy még annyit sem.
A nyugdíjkasszába befizetett pénzeket eddig is a nyugdíjas korúak nyugdíjára fordították, nevezetesen ha egy évben például valamivel kevesebb folyt be a szükséges összegnél, akkor azt a költségvetés kipótolta, ha kicsivel több, akkor az a költségvetést gazdagította, de a nyugdíjasok nyugdíja soha nem forgott veszélyben.
Ellenben most nem esett arról szó, hogy mi történik akkor, ha a nyugdíjalapba kevesebb pénz folyik be a szükségesnél?
Kipótolja a költségvetés, vagy a nyugdíjakat csökkenti?
Merthogy ez itten a kulcskérdés, lévén, hogy egyre kevesebben fizetnek be a nyugdíjalapba, merthogy korosodik a társadalom és egyre kevesebb az aktív munkavállaló.
Erre a problémára természetesen nincs válasz, mint ahogy arra sincs, hogy a nyugdíjak értékállóságának biztosítására elégséges e az áremelkedésekkel arányos nyugdíjnövekedés?
A nyugdíjasok fogyasztási szerkezete ugyanis eltér az aktív munkavállalók fogyasztásától, bevételük igen nagy hányada megy el a rezsire, a gyógyszerekre, arról már ne is beszéljünk, hogy egy orvosilag indokolt és javallt diétára rámegy a nyugdíjas gatyája is.
Persze minek akar tovább élni a gazdaságos időtartamnál?
Nemzeti érzelmű nyugdíjas tudja a kötelességét és a nyugdíj-megállapítás és az első nyugdíj kifizetésének időpontja között felkeresi az Uzsokit, megoldva ezzel minden egészségügyi és anyagi gondját.
Volt idő, amikor a nyugdíjasok inflációját egy úgynevezett nyugdíjaskosár alapján számították, ez tartalmazta az általuk átlagosan fogyasztott termékeket és szolgáltatásokat, viszont hiányzott belőle a villanymozdony, hiányoztak a Skoda Superb extrái, az Ipad és egyéb úri huncutságok.
Viszont benne volt a gyógyszerek ára, nem hatóanyag szerint, hanem a termék ára szerint, merthogy a nyugdíjas nehezen viseli a nonkonzervatív gyógyszerfelírási eljárásokat, neki a Bilagit kell, mert az már azzal is gyógyít, ha ránéz a dobozára.
Most ez a felesleges szöszmötölés megszűnt, ezentúl a nyugdíjas is úgy fogyaszt, mint a milliárdos, legalábbis az inflációt ugyanúgy számítják majd mindkettejüknek.
Mindenesetre a 450 körüli várható dízel-üzemanyagár láttán én kissé optimistának találom a Nagy Közgazdász prognózisát, merthogy a kenyeret meg a tejet is szállítják, nem is szólva a csirke-farhátról, amit még hűteni is kell.
Persze lehet igen gazdaságosan, a kuka tetején szépen megterítve is étkezni - ha van kéznél bot a patkányok és a többi nyugdíjas elkergetésére, ki lehet húzni akár még huszonharmadikáig is.
A Mi Megváltónk egyébként Iván Lászlóval, az Idősügyi Tanács tagjával, a Fidesz nyugdíjas tagozatának országos elnökével beszélgetett, és láss csodát – egyetértettek mindenben.
Ha egy nyugdíjas elolvassa a beszámolót, melyben Iván László kiemelte: azért is nagy dolog a nyugdíjak reálértékének megőrzése, mert az ország és az EU számos tagállama nehéz helyzetbe került az utóbbi időben, - megüti a guta.
 Megjegyezte a nyuggerek védőszentje azt is, hogy novemberben egyösszegű, 6 százalékos kiegészítést kapnak a nyugdíjasok.
Nagydolog hát – kész beszarás.
Mint ahogy az is, hogy valaki ebben a pozícióban ne tudja, hogy a nyugdíj-kiegészítést éves szinten számítják-e, vagy havonta, mert az egyszeri hat százalékos novemberi nyugdíjkifizetés azt csak a nonkonzervatív Fidesz – matematika szerint jelenti a novemberi nyugdíj hat százalékát, minden értelmes embernél ez az éves nyugdíjra vonatkozna.
Erősen remélem, hogy a januárra beígért 4.2%-os nyugdíjemelés nem csak januárra vonatkozik – ami azt illeti, ezektől kitelik.
Nem esett szó az özvegyi nyugdíjakról, nem esett szó a rokkantnyugdíjak megszüntetéséről, az új rokkantellátások inflációkövetéséről, a rokkantak nyugdíjalapba befizetett pénzének sunyi lenyúlásáról, szóval, olyan Fideszes egyeztetés volt: a Vezér lábhoz parancsolta hű kutyáját, aki tudta, hogy mit is ugathat, ha enni akar a gazda kezéből.
Jó dolog ma nyugdíjasnak lenni, érezni a következő generációk megbecsülését, élvezni a gondoskodást…

:O))))

9 megjegyzés:

Lukrécia írta...

Úgy látszik minden napra kijut nekünk a jóból. Tényleg a pofátlanság netovábbja, hogy fizessünk a kéretlen levélért. Rajtam kívül még sokan nem kérnék ezeket a fölösleges leveleket, mert kézhez vétel után olvasás nélkül is a kukában landol.Szőke Szörnyella nyugdíjbiztos szenátorasszony nem jól védi a nyugdíjunkat, az már biztos.De hát ezt tudtuk akkor is amikor a süllyesztőből visszahozta a vezér.
Egyre inkább elkeserítő a helyzet és nagyon el kellene már hajtani ezt a rémséges bandát.

Novi írta...

Tudod PuPu, én még emléxem arra is, mikor a magánnyugdíjunkra /ez a szemét fizeSS bagázs skicpalival együtt/ jó másfél éve garanciát vállaltak írásban :((
Hazudnak egészen addig, míg mozog a szájuk.
>;-))
orbán monnyon le!!

Klári írta...

"gáz, a villany, a távfűtés, a víz és a csatorna díja nem nőhet nagyobb mértékben, mint a nyugdíjak." Összesen, vagy egyenként mindegyik? Mert akkor megint jól megnyugtatták a nyugdíjasokat!

zombi írta...

Orbán hazudik reggel, délben és este, meg mindég, amikor kinyitja a száját. Minden, amit mond, szellentés a szélben. Csak most már kezd nagyon büdös lenni.

terlasz írta...

Muszáj ilyen veszélyekkel terhelt időszakban védelmezni a nyugdíjast,
mielőtt az ellenség kezére kerülne!
Most éppen egy Gyurcsány nevű közellenség toborozgat országszerte.

MoonRiver írta...

Nálam ma ez a megfogalmazás viszi a pálmát:
"a nyugdíjkasszából csak nyugdíjat, nyugdíjat pedig csak a nyugdíjkasszából" fizetnek.

Ha gyerek próbálna nálam így felelni, csettintenék elragadtatásomban, a többi 9 éves pedig halkan nyerítene.

kogito írta...

Tudod drága TERLASZ komám, a te nicked betűiből az alábbi szót lehet csak kirakni: leszart (ember vagy)!
Annak örülnék, ha soha nem lennél nyugdíjas!!! Ugye tudod, hogyan értem?
Téged amúgy biztos a kukoricásban találtak anno, szüleid nem is voltak. Rémesen aljas ember lehetsz!

terlasz írta...

Örülök, kedves KOGITO, hogy felkeltettem az érdeklődésed! Jót kacarásztam a megjegyzéseden, ugyanis a nekem tulajdonított jellemvonások elsősorban a te térfeledre jellemzőek, ráadásul még ott erénynek is számítanak.
Vedd már észre, hogy lecsúszott a rózsaszínű fejpántod és ettől tapogatózol sötétben!

Névtelen írta...

Tipikus peldaja a poszt annak, hogy a kadarikusz nyuggerek milyen halatlanok.