2011. november 25., péntek

REAKTORMÉRNÖK PAKSRA - EGY HÉT ALATT…

 „egyhetes bírói ítélkezési felkészítő tanfolyam büntető ügyszakban 2012 január első napját követően kinevezett, korábbi bírósági gyakorlattal nem rendelkező bírák számára.”
Újabb magaslatokra hágott Magyarország, a siker hona, a jogállamok mintaképe – gyorstalpalón képzett bírák fognak ítélkezni a büntetőügyekben.
Gyönyörű elképzelés, kétségtelenül emelni fogja a magyar igazságszolgáltatás színvonalát.
Talán a jogi egyetem elvégzése is teljesen felesleges, hiszen a helyzet fokozódik, országunk nyakig a bóvliban, körülöttünk mindenfelé ellenséges erők összehangolt támadása folyik Matolcsy miniszter és főnöke, a Nagy Közgazdász ellen.
Nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy eme vihederes időkben a külső ellenség mellett a belső ellenség is felüsse mocskos fejét, le kell azokat a fejeket mielőbb csapkodni, ehhez pedig nem egyetemi végzettség, hanem bolsevik elkötelezettség, nemzetünk és annak vezetője iránti feltétlen és szilárd hűség, vasbeton eszmei alapok kellenek.
Mit nekünk a szakértelem, a gyakorlat, a szakvizsga és annak feltételrendszere?
A szakértelemről már régebb óta tudjuk, hogy bolsevista trükk, másrészt meg, ha a nemzet miniszterelnöke lehet valaki jogi szakvizsga nélkül, akkor egy csóró település lepukkant bíróságán miért ne ítélkezhetnének feletted nyeretlen kétévesek, vagy sikertelen, kiskeresetű de eszmehű válóperes ügyvédek?
Volt már ilyen a világtörténelemben, a világháború után is ült már a bírói székben gyorstalpalót végzett bíró, igaz ugyan, hogy az a képzés egy évet ölelt fel, de akkor is – nem precedensnélküli az ügy.
Igaz, akkor egy világháború után voltunk és küzdenünk kellett a lopakodó fasizmus ellen, de erre ma már nincs szükség, a fasizmus már nem lopakodik, hanem döngő léptekkel masírozgat, tehát aki jó a Vezérnek, az jó kell legyen az országnak is.
Vannak bírósági fogalmazók, majd ők elvégzik a munkát, tudják, miről van szó, hiszen évek óta készülnek a szakvizsgára, a frissen kinevezett, egyhetes képzésen túlesett bíró meg rálehel a pecsétre és ráüti az ítéletre – jobb esetben.
Rosszabb esetben ő hoz ítéletet, oszt annyi neked, ha a kezei közé kerülsz.
A kapkodás indokoltságát az adja, hogy jövőre a bírói kar jelentős része kötelezően nyugállományba vonul, merthogy a helyi ügyekben sem mindegy, hogy valaki a törvényt szereti vagy minket, és jobb elkerülni a kellemetlen meglepetéseket már elsőfokon is.
Még a végén ellenünk ítélne a megátalkodott vénember azzal a harminc éves gyakorlatával – nekünk jobb az, ha a bíró harminc éves, de úgy ítél, ahogy kell.
Azzal nem is kell bajlódnia, hogy azon morfondírozzon, hogy hogyan kell, majd mi megmondjuk neki pontosan az ítéletet jóelőre, hogy be tudja gyakorolni a nehezebb szavak kimondását az ítélethirdetésre.
Remek elképzelés, és ez még csak az első a sorban.
Szerintem égető probléma a rengeteg rezidens letétbe helyezett felmondólevele meg a szakorvosok nevetséges bére is, mert igen könnyen elképzelhető, hogy rövid időn belül csak az adrenalinfüggők maradnak meg a magyar egészségügyi intézményekben, de erre is lehet találni megoldást!
Operáljon a portás, diagnosztizáljon a kórház villanyszerelője, ha azt el tudja dönteni, hogy melyik fogyasztó zárlatos, akkor innen már csak egy lépés felállítani egy sima vakbélgyulladás tüneteit is.
Minek ez a rezidensképzés, minek a szakvizsga, minek a kötelező gyakorlat – végtére Sztálin elvtársat is a gyanús zsidó orvosok kiiktatása után egy állatorvos gyógyította, és nem a kezelésbe halt bele, hanem – állítólag – egy arcára helyezett és kis ideig rajta tartott párna okozta a tragédiát, szóba sem került a rezidensképzés.
Ellenben egy állatorvos Mein Vezéremnek is megfelelő lehetne, hiszen az általa elkövetett baromságok alapján ő lenne tán a megfelelő gyógyász a Mi Reménységünk számára.
Mindenesetre nagyon kellene iparkodni a kiválasztásával, mert állapota egyre akutabb, ő már most elrugaszkodott, pedig ezt az ország számára csak jövőre prognosztizálta.
Úgy szárnyal az illúziók tengerén, mint liba az óceán felett, csak az a baj, hogy ma már semmiféle irány nem kínál neki megfelelő pihenőhelyet.
Viszont az érdekes lesz, amikor – mikor eljön az ideje, nemsokára – egy általa kinevezett egyhetes képzést kapott bíró ítéli el, majd miután megállapította, hogy büntethetőséget kizáró okra – nevezetesen a vádlott elmeállapotára – bukkant, akkor majd az egyhetes képzést kapott kórházi kazánfűtő gyógyszerelné tovább…
Hát, majd meglátjuk, ez az ország egyre nevetségesebb, a Mi Fénylő Csillagunk a cserfalombbal, meg a Corvin-lánccal a nyakában bujdokol.
Ahelyett, hogy kiállna és bevallaná: hát ezt bizony elqrtuk, nem kicsit, nagyon!
Párt és kormány még ilyen böszmeséget az elmúlt huszonvalahány évben nem csinált, mint mi csináltunk, hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden kilométerkőnél meg a kettő között is!
Polgárok, zemberek, meg tudtok bocsátani nekem?
Ami azt illeti, én nem.
De én csak egy vagyok a tízmillióból, akiket egymás ellen fordított, akiknek tönkretette a jövőjét.
Ő az, aki több kárt és ostobaságot követett el az elmúlt másfél évben, mint a szocialisták és Gyurcsány nyolc év alatt.
Talán, ha annak idején a szülésznő is egy hétig tanulta volna a szakmát, most nem lenne semmi gondunk.
Lám, ide vezetett az átkos túlképzés…

:O)))

7 megjegyzés:

Novi írta...

PuPu, ne a szülésznőt hibáztasd, ő már _csak_ a 'kész terméket' kezelte tudása, hite, s meggyőződése szerint.

A hiba /ahogy bezonyos fabula tarcsa/ az öregben volt, s nem is egyszer...
Anno mint hírlik, egy emberöltővel ezelőtt 2 pohárral több bor gurult le az torkon, melynek igenyes következmínye lett, hogy a háznál, otthon a 'zasszonynak /mivel hites urát okkal, a Szívlapát-Tenyerű gúnynéven illették egy ivói nézeteltérést követőn/ hagynia kellet, hogy megtörténjék aminek történnie kellett...
Ugyi, már akkor is tudta a család feje, hogy padlóra pediglen nem pökünk...

Másodszor, mikor a cseperedő zörgőcsontú legényember /akkoriban már nem is először/ visszaszólt. Apjaura, a 'keresztapját' -így hítták akkortájt a nadrágszijjat- hívta a makarenkoi füles helyett támogatói segítségképp. Pedig csak jobb lett vón' az a szívlapátméretű tasli...

Ezen hibáit tán' csak belátta? az öreg is, mert amint tehette kőbányába fektetett, mondván előbb-utóbb csak megtanítom azt a kölket a kétkezi munka böcsületére...
Azóta is várja, hogy az akkoriban megszeppent lurkó /mert nekije azé' ugye mindig az marad/ jelentkezzen, hogy "Idesapám, gyüttem megtapasztalni a kétkezi munka gyümölcsit, mert a magyarok Istenit /a nép haragját/ már a hátam megett érzem lihegni"...

>;-))

orbán monnyon le!!

2240 írta...

„De én csak egy vagyok a tízmillióból, akiket egymás ellen fordított, akiknek tönkretette a jövőjét.
Ő az, aki több kárt és ostobaságot követett el az elmúlt másfél évben, mint a szocialisták és Gyurcsány nyolc év alatt.”

Blogíró szerencsés ember! Csak másfél éve nincs jövőképe, a legtöbb embernek pedig már a rendszerváltás óta, mióta a privatizációban résztvevő demokratikus és egyébnek nevezhető „urak” kirabolták az országot az akkori „törvényes eszközökkel”.
Politikusnak kellett volna lenni és akkor most nekünk sem fájna semmi, lenne jövőképünk. Egyetlen politikus sem érdemli meg, hogy védjük, még Gyurcsány sem, volt ideje, de ő is csak olyan volt, minta többi. Nyugodtan kilincselhet a szavazatokért, falraborsó.

Javaslom inkább szem előtt tartani:
Fauja Singh (százéves szikh férfi, a világ legidősebb maratonistája): "A hosszú és egészséges élet titka a stressz-mentes élet. Minek aggódni azon, amit nem tudsz megváltoztatni? Légy hálás mindenért, amid van, maradj távol a negatív emberektől, mosolyogj és fuss."

Névtelen írta...

2240, ezt is olvasd el!
http://nepszava.com/2011/11/velemeny/debreczeni-jozsef-a-politika-fertoje.html
Lehet, hogy hibázott, de Gyurcsány mégsem olyan volt, mint a többi.

Névtelen írta...

Érdekes dolog az önérzet. Ha embernek azt mondanák, hogy itt ez a repülőgép, ülj bele és tegyél egy kört a reptér fölött, akkor kézzel-lábbal tiltakozik. Mondván hogy ezt nem tanulta, nem tudja, veszélyes, a motort sem tudja beindítani, ha lezuhan meg is halhat, stb. De ha azt mondják, hogy itt egy város, egy minisztérium, vagy akár egy egész ország, akkor hát persze, ide nekem az oroszlánt. Mert az nem neki veszélyes, csak mindenki másnak. Aztán amikor minden tönkrement, lerongyolódott, szétzüllött, akkor a mindenféle külső körülményekre sértődötten kijelenti hogy ez nem jött össze, de nem ő a hibás, ő mindent megtett, csak hát a gaz összeesküvők. Még '90-ben orbánt is próbára kellett volna tenni egy felesleges MIG-21-el, annyit megért volna már akkor is.

PuPu írta...

MIG-21 Névtelennek!
Sajnos a barmok miatt azért szükség van egy minimális moderációra, oszt szalagavatóra mentem és nem tudtam reagálni azonnal, elnézést!
Egyszemélyes vállalat vagyok...

Névtelen írta...

Tisztelt PUPU
Én kérek bocsánatot. Mivel a rendszer nem jelezte hogy "előjegyezte" a hozzászólásomat, hanem úgy tűnt mintha mindíg visszadobná, ezért próbálkoztam annyiszor.
Egyébként kb. 150 külömböző MIG-21-ünk volt, amit végül mind kivontak és vagy bezúzták, vagy rozsdásodnak valahol. Ha a '90-es évek elején feláldozzuk öket a politikai "elit" tesztelésére, méltó módon a hazájukat szolgálva fejezhették volna be a pályafutásukat és talán manapság nekünk is kevesebb gondunk lenne.

Névtelen írta...

Mellesleg ebből is látszik, hogy legjobb foglalkozás a politika. Nem kell hozzá semmilyen szakértelem, elég ha a jelentkező folyamatosan tud vakerálni bármiről és elég vastag bőr van a képén. Nincs az a szerencsétlen lerongyolódott országa a világnak, amelyik ne tudná fényűzően eltartani a politikai elitjét. Hiszen mindig az rendelkezik a pénzek beszedése és szétosztása fölött. Ezért magának bármit meg tud engedni és meg tudja vásárolni mások lojalitását. Akiét meg nem, azt el tudja tüntetni. Még '89-ben beszélgettünk pár kollégámmal, hogy alapítsunk egy pártot. Jót röhögtünk az ötleteken, mai szemmel nézve mekkora marhák voltunk, hogy nem vágtunk bele.