2011. november 13., vasárnap

ELRUGASZKODÁS

Recseg-ropog az Unió, gondban vannak az államok Görögországtól Írországig.
Gondban vagyunk mi is, talán csak az a differencia, hogy a többiek gondja a világgazdasági válság előttről datálódik, addig a mi gondjaink újkeletűek.
Talán már sokan elfelejtették, hogy a pénzügyi válság végén komoly nyugati elemzők azt prognosztizálták, hogy példásan rendbetett költségvetésünk okán a válságból nyertes pozícióban tudunk majd kikapaszkodni.
Minden esélyünk meg is lett volna erre, tulajdonképpen nem is kellett volna mást csinálni, csak inni tovább a Gyurcsány - Bajnai páros nevével fémjelzett gazdaságpolitikát, elkerülni az ábrándokat, alkalmazkodni a világgazdasági környezethez, belesimulni az EU közösségébe és belekezdeni a nagy ellátórendszerek reformjába.
Természetesen nem egyszerre mindegyikbe, hanem mondjuk az egy ciklus – egy probléma megoldása elv alapján.
Az sem lett volna kevés, viszont egy szerves fejlődést eredményezett volna, nem terhelve meg jobban sem anyagilag, sem pszichikailag az ország népét az elviselhetőnél.
Nem volt szerencsénk, a mi örökké csodákban reménykedő népünk egy bosszúvágytól vezérelt szociopatát juttatott hatalomba, felnézve az égre: Lássuk Uramisten, mire megyünk ketten.
A mi kissé anakronisztikus vezérünk által folytatni kívánt voluntarista politika hamarosan meg is hozta gyümölcsét – ma ott tartunk, ahol még a Bajnai-kormány legnehezebb napjaiban sem emlegettek bennünket: Görögországgal egy táborban.
A tetejében az őrült, akit bölcs népünknek volt szerencséje a saját nyakába akasztani, személyesen vagdalta el az ország alá kifeszített biztonsági háló köteleit, ami nem is lenne baj, ha csak ő egyedül ugrálna saját cirkuszának kupolájában, de sajnos vele együtt tízmilliónyian lógunk a trapézon, reszketve remélve, hogy sikerül a még tisztán meg sem koreografált mutatvány, és nem zuhanunk alá a fűrészporral borított porondra.
Esélyünk szinte a nullával egyenlő, a világ valamennyi cirkuszi szakembere azt állítja, hogy a tervezett ugrás amatőr és kivitelezhetetlen, arról nem is szólva, hogy ugrás közben mindenki láthatja, hogy kilóg a fenekünk a gatyából.
Mi is az a voluntarizmus?
Ez egy olyan politikai nézet, mely az állam minél erősebb hatalmában látja a  társadalmi integráció és a fejlődés bázisát. Az egyén e nézet szerint teljesen alárendelődik a politika uralmát minden szférára kiterjesztő totális államnak.
Képviselői az emberi akaraton kívüli tényezőket egyáltalán nem veszik figyelembe – merjünk nagyot álmodni, aki nagyon akar, az győzni fog, aki akar, talál munkát, és így tovább…
A voluntarizmus az objektív törvényszerűségeket tetszőlegesen véli alkalmazni, formálni vagy hatályon kívül helyezni, s az erkölcsi választásban is az akarat kizárólagosságát hirdeti.
Az e körbe tartozó politikai irányzatok: a konzervatív nacionalizmus és fasizmus, szovjet típusú politikai társadalmi modell. 
Bátran állíthatjuk, hogy legnagyobb örömünkre mi is bekerültünk ebbe e körbe, habár államunk méreténél fogva még olyan dicsőségre nem tettünk szert, mint a nácizmus vagy a sztálinizmus, de ami késik, nem múlik.
Most éppen itt tartunk, éppen nagyot akarunk, és ki tudja miért, de nekem a Mi Reménységünkről mindig az egyszeri gyerek jut eszembe, aki nagyobbat akart durrantani az apjánál, oszt úgy járt, mint Fekete Pákó egyenes adásban – tudniillik bész@rt.
Egy ilyen szerencsétlenséget kifogni, mint amilyen a mai politikai vezető garnitúra, még békeidőben sem lehet hatfogásos vacsorával ünnepelni, hát még akkor, amikor a nemzetközi közösség is szinte megoldhatatlan problémákkal küzd.
Márpedig most ez a helyzet, hiszen roppant nagy a politikai-gazdasági tét, hogy plagizálgassak egy kicsit: a lét a tét.
Elsősorban az Euro léte, mely a görög államcsőd fenyegető réme miatt igencsak kétesélyessé változott.
Az Unió erős államai körében egyre inkább teret nyer az az elképzelés, hogy fel kell hagyni a haldoklók állandó újraélesztésével, el kell ereszteni a kezüket és hagyni kell, hogy boldoguljanak, ahogy tudnak – persze mindenki számára világos, hogy magukra hagyva sehogy sem tudnak.
De a dolog nem áll meg itt, hanem a kérdés úgy is felmerülhet, hogy akkor a gazdaságilag legerősebb államok összezárnak és sokkal feszesebb keretek közé helyezik gazdaság és pénzügyi politikájukat, közös költségvetés, közös pénzügyek, összehangolt és mindenkire egységesen kötelező törvények.
Ez a megoldás egyenes út az Európai Egyesült Államok felé, mely ellen a nacionalisták kézzel-lábbal tiltakoznak, de melyet minden gazdasági és politikai ésszerűség megkövetelne.
Természetesen mi éppen most akarunk elrugaszkodni ettől a csoporttól, hiszen egy ilyen államszervezetben nem lenne szinte semmi tere a kreatív pénzátcsoportosításoknak, a pucér seggel épített stadionoknak, a hülyeségnek.
Az se lenne utolsó, egy olyan állam polgárának lenni, mely felett napkeltétől-napnyugtáig húzhatnak a vadludak, amelyben büszkén őrizheted nemzeti identitásodat anélkül, hogy két zászlólengetés között a kukában kelljen kotorásznod.
Persze ez nem a mi szándékunktól függ, de adott esetben a mai idióta megnyilvánulások könnyen visszaüthetnek egy majdani döntésnél és könnyen körön kívül találhatjuk magunkat, lehetünk megint a retererát Európa hátsó udvarában, oszt forradalmárkodhatunk kedvünkre.
Nem túlzok, azt hiszem, mikor azt írom, hogy elsőrendű nemzeti érdekünk világgá hajtani ezt a bohócot, menjen a cirkuszával, ahova akar.
Még szerencse, hogy nem vagyok rendőr, most oda lenne a nyugdíjam is…

:O)))

10 megjegyzés:

Joco írta...

Az a nagy baj Pupu(marmint a hozzad hasonlo komcsiknak-),hogy meg mindig a FIDESZ nyeri a valasztasokat vazze.
Lasd II.kerulet.Nem sokan mennek el szavazni,de akik elmennek azok 50 %-ban a FIDESZRE szavaznak.Az ellenzek meg akkor sem tudna befogni a FIDESZT,ha mind osszeallna.

Minnel tobbet pofaznak a baloldali,liberalis megmondok,annal kevesebb ember megy el szavazni,es aki el is megy,az tobbsegeben a FIDESZ-re szavaz.

Ti pedig kommunistak pofazhattok non-stop,csinalhattok a Duna-parton megemlekezeseket vagy beszelhet Kertesz Akos 12 ember elott.
Kevesen vagytok PUPU az a gond,es oreg a tabor,mondtam mas sokszor.

Nincs mod Magyarorszagon levaltani a FIDESZ-t,erre ra kell hogy jojjetek.Minnel tobbet pofaztok,annal kevesebb baloldali ember fog elmenni szavazni.
Be kene fogni a pofatokat,mert minnel tobbet karogtok,annal kevesebb ember szavaz a FIDESZ ellen.
Felsorakoztok paran Kertesz Akos mellett,aki szidja a magyarsagot,nem veszitek eszre,hogy a normalisabb baloldaliak hanynak toletek es a Kertesz Akosok-tol.
Miattatok kerult a FIDESZ hatalomra,de nem ti fogjatok levaltani Orbant.
Torodjetek bele,es mar mondtam millioszor,csomagoljatok ossze,es menjetek el az EU-ba.Alneven.
Kar vergodni.

PuPu írta...

Hol élsz te, szép hercegem?
:O)))))

bulgargyuri írta...

"Gondban vagyunk mi is, talán csak az a differencia, hogy a többiek gondja a világgazdasági válság előttről datálódik, addig a mi gondjaink újkeletűek."

Tovább nem is érdemes olvasni, ekkora böszmeséggel, és/vagy baromsággal indítani egy blogbejegyzést, azért az már valami...

Sz. Ferenc írta...

Még jó, hogy a rózsadombon a fidesz nyer Jocó wazze!
De úgy látszik már ott is el vannak bizonytalanodva.
Ja és a DKP még nem is indított jelöltet, hoppá!
Amúgy kitartás Joco! :)

kogito írta...

Joco! Te egy megátalkodott és roppant buta ember vagy. Olvasgatom a hülye hozzászólásaidat, de ezekből csupán a komcsizás jön le állandóan. Semmi építő jellegű megnyilvánulás!
Itt most nem a komcsikról van szó te szerencsétlen seggnyaló strimfli, hanem az orbáni politika súlyos gondokat okozó irányvonaláról. PuPu nem a kommunisták védelmében írogat, hanem felvázolja azt a roppant igazságtalan és korrupt, elnyomó rendszert, ami tényleg a kommunisták, bolsevikok uralmára hajaz, megspékelve egy kis fasiszta, náci katyvasszal. Nem látsz te a környezetedben senkit, aki ne a narancsbolsikat gyűlölné már régóta? Nem veszed észre, hogy az a hatalmas szekértáborotok már csak egymillióra olvadt és egyre csökken, ami majd jövőre manifesztálódik? Nem látod az emberek egyre zajosabb zúgolódását?Még Gaskó elvtársatok fenyegetőzése sem ért el a tudatodig? Ennyire balga lennél? Szerintem, te is látod mi a helyzet, de mivel megrögzött fidesz fan vagy, gondolatok nélkül, a színvonalad a szijjártó-félék családjába taszít. Várd ki a végét te szellemi nyomoronc, aztán majd pár hónap múlva mesélgess itt. És lehetőleg legyél már objektív! Ez a pszichiátriai kezelt sem képes a hibáit beismerni, a hatalom mindenek felett még ha az ország népe, az a maradék 9 millió ember bele is döglik. Kivéve a mocskos csókosait és kollaboráns, köpönyegforgató undorító volt MSZMP-s, fideszbe átlovagolt elvtársait. Ott keresd barátom a kommunistákat, többet lelsz mint a baloldalon! Te gyengeelméjű!

Névtelen írta...

Ez a szegény Joco klinikai eset. És nagyon fél.

zombi írta...

Látod Jocó, én igazat adok Neked. Nem a baloldal fogja leváltani Orbánékat. Ennél sokkal nagyobb erő, aminek nem tudnak ellenállni. A csőd! Az ország fizetésképtelensége. Az állampapirok már nem kellenek a piacnak, pedig ebből kellene fizetni a közalkalmazottakat, a nyugdíjakat, a hitelek kamatait, stb. Mi fog szerinted történni, ha csak egy hónapig nem lesz fizetés és nyugdíj? Mert a MNB tartalékai sem végtelenek.
Vagy szépen tisztára nyalják Orbánék az IMF-re rakott sz..-t? Hát bukásnak már az is elég lenne.

Joco írta...

Ja,es csak annyi,hogy en birom a Puput-)

Névtelen írta...

kogito, finom a pupud feneke?

zombi írta...

Látod, látod Joco! Ha Orbánék tisztára nyalhatják az IMF-et, /mert muszáj lesz/
Neked sem derogálhat PuPuról letisztogatni, amit ráraktál. Már, ha tűri.