2011. november 8., kedd

KESERŰ PIRULA

A pirula, amit kínálunk az embereknek, keserű, mert nem egyszerű takarékosságról, hanem a hétköznapokat érintő, átszervezésekkel, a jól megszokott viszonyok megváltoztatásával járó folyamatról van szó - mondta Pokorni Zoltán.
Ami azt illeti, nem egy keserű pirulát kínál a társadalomnak Pokorni és a többi fideszes potentát, úgy tömik a társadalom pofájába a kinintabletták százait, hogy megszólalni se tud már tőle.
A gyógyszer a beteg javát szolgálja, bármennyire keserű is, de be kell venni, ha gyógyulni akarunk.
Persze az adagolás sem mindegy.
Minden értelmes beteg be is veszi, hacsak nem pszichiátriai betegről van szó, aki esetleg még miniszterelnök is, az ilyen beteg ugyanis az abnormálist tartja normálisnak.
A mi társadalmunk valóban rászolgál a gyógyításra, de nem vagyok biztos, hogy az orvos szerepét annak kellene alakítania, aki a beteg állapotát tízévi folytatólagos mérgezéssel előidézte.
A nép meg olyan, mint a liba, amelyik mikor kikelt a tojásból, elsőként a gazdasszonyt látta meg, az ő hangját hallotta, ezért aztán engedelmesen totyog utána, míg csak le nem vágja a kedves mama.
A rendszerváltás hajnalán Orbánt látta a nép, azt hitte akkor, hogy az erőszakos bunkó kivagyiság maga a szabadság és most totyog mögötte a kés felé, az üstben meg már forr a víz.
Egyszer majd biztosan akad majd társadalomtudós, aki ki tudja elemezni ezt a helyzetet, hogy milyen tömeglélektani helyzet állíthat elő olyan eredményt, hogy emberek ezrei mindenféle ellenállás nélkül vonulnak a társadalmi tragédiába ágyazott személyes tragédia felé.
Már a Holokausztról gondolkodva is értetlenül álltam a jelenség előtt, hogy pártíz csendőr vagonba tud tuszkolni annyi embert, akik puska ide, csendőrpofon oda, két perc alatt a puszta kezükkel szétmarcangolhatták volna őket.
Vagy a Rákosi-korszak vastapsolóit, aki rettegték az ÁVO-t, és mindenben engedelmeskedtek a kopasz diktátorocskának, meg most is, amikor a méregkeverő Gonosz Hókuszpók „megváltoztatja a jól megszokott viszonyokat”.
Hát igen – a viszonyok helyett jönnek az iszonyok.
Azt is mondta Pokorni, hogy egy zivataros időszakban kell "egyenesben tartani" hazánk költségvetését, és ehhez nem elég pusztán a pénzügyi figyelem, hogy a számok stimmeljenek, hanem a nagy ellátórendszerekben, mint például az oktatás és az egészségügy, kell mélyreható átalakításokat elvégezni. "Ha ezt nem tudjuk elérni, akkor úgy járunk, mint Görögország"
Ami a zivatart illeti, nekem erről a egy úszómedence jut eszembe, melyben ott lubickol a magyar társadalom a zivatarban, a trambulinon meg ott áll a Vezér, amint mint a magyar Manneken Pis éppen előidézi a zivatart.
Abban kétségtelenül igaza van Pokorninak, hogy a nagy ellátórendszerekhez hozzá kell nyúlni, hozzájuk kellett volna nyúlni már harminc évvel ezelőtt is, de amikor kikiáltottuk a kapitalizmust, akkor mindenképpen.
Nem tettük és egy ciklus ebből azért ne feledjük, a szakértelméről elhíresült Orbán-Torgyán kormányé volt, és ez a kormány az ország érdekében nem tett szinte semmit, csak vitorlázott az Ezüsthajón a Happy End felé…
Egy ciklusban Horn Gyula és Bokros az Antall kormány idiótaságait hozta egyenesbe, egy ciklusban meg Gyurcsány és Bajnai a költségvetés sikeres rendbetételével voltak elfoglalva, azok is éppen eléggé megterhelték az országot.
Ettől még a feladat feladat maradt, sorra kell venni és meg kell oldani mindet, de láthatólag nem ez a cél vezérli a pöttöm Gigászt.
Benne megragadt még ifjúkommunista korában a dal egy sora – „a múltat végleg eltörölni, rabszolgahad, indulj velünk!”
Vonzó program, velem kezdődik a magyar történelem, csemege ez az elmekurkászoknak!
Hát akkor, uccu, nevezzünk át mindent, ha már Kárpát - Magyar Nagyhaza, sem Hungária Egyesült Földek nem lehetünk, legyünk hát megint Magyarország a koronás címerrel, hadd mossa a hülyeség összes tengere határainkat!
Nem kellenek mindenféle minisztériumok, nem kellenek miniszterek sem, nem kellenek régiók és kistérségek, jöjjenek az államtitkárok és jöjjön a járás, meg a semmilyen közigazgatási határhoz nem igazodó egészségügyi ellátási térség – ha esetleg valahol van még sámán, az azért maradhat.
Nem kell progresszív adózás sem, a haveroknak nem tetszik.
A haverok meg úgy vannak, mint bolha a kutyán, csak azt nem tudni, mi lesz velük, ha az eb fölfordul esetleg.
Ne legyen vezető, aki nem személyesen a Vezér kezéből nyerte el kinevezését, ne legyen döntés, ami ne az ő jóváhagyásával szülessen.
Demokrácia kell nektek?
Meg amit a paci himbál – engem érdemel ez a bűnös nép! – hirdeti tetteivel az utolsó magyar polihisztor…
Az emberek közérzetét nem csak az anyagi lehetőségek határozzák meg, az életminőséget ezer és ezer tényező determinálja, kezdve attól, hogy van-e az egyénnek személyes jövőképe, egzisztenciális biztonsága, a gyerekeit taníttathatja-e, a közbiztonság szintje jó vagy ossz, érezhet e némi jogbiztonságot.
Azt is szeretné, ha megint nyugodtan politizálhatna és nem kellene attól tartania, hogy ha nem a Vezér nótáját fújja, akkor elveszítheti az állását.
Az emberek zöme nem sok pénzt akar, hanem biztos pénzt, amivel tervezhető a holnap.
Lehet itt akármiről is papolni, meg hazudozni, mint tette most is Pokorni a költségvetési hiányról, mikor azt mondta: „amikor a polgári kormány 2010 májusában átvette az ország irányítását, ez a kritikus szám 7,8 százalék volt. Akkor a gazdasági válság közepette Orbán Viktor miniszterelnök "jelentős lépéseket tett", hogy ezt a 3 százalékos követelményt ne kelljen teljesíteni a nehézségekkel küzdő magyar államnak, de nem sikerült meggyőznie az unió vezetőit”.
Nem hát, arról nem sikerült meggyőzni őket, hogy ez a hiány 7,8%, merthogy az IMF és az EU szakemberei vizsgálták a költségvetés helyzetét és megállapították, hogy a hiány 3,8%, a helyzet azóta persze romlott és romlani is fog.
Most majd jön az infláció, a gyenge forint, ha nincs szerencsénk, akkor a leminősítés és a középosztály ma még elképzelhetetlen elnyomorodása.
A nép még mindig totyog a sunyi háziasszony után, néha azért már gyanakodva pislog a nagykésre meg a kondérra, de még mindig nem érti, mi történik.
Ha egyszer megérti, nagy baj lesz itt…

:O)))

9 megjegyzés:

todor48 írta...

Megint igazad van, PuPu! Hamarosan nagy baj lesz itt!

Névtelen írta...

Ez szép, ez jó... És sajnos igaz is...

zombi írta...

Hát........2012 már nincs olyan messze. Csak a helyi képviselőket kellene megszorongatni, rögtön kiszállnának az imamalomból. Mert, hogy a saját feje mindenkinek sokkal többet ér, mint az Orbáné. Nem kell ide forradalom. El lehet ezt intézni helyi szinten is. Csak le kell rohanni a lakosoknak a polgármestert, már, ha fideszes.

Novi írta...

Nagyon visszafogottan ;o) írod PuPu az itthoni 'medanszié' körüli és belüli helyzetet...
Sajnos hosszú ideje nem csak le Manneken Pis-álnak bennünket, hanem már csapódik a fejünkre és freccsen a vízen a nem csak folyékony halmazállapotú anyag is.
Valszeg megérdemeljük, mert /hatékonyan/ nem teszünk ellene. /nem is tudom miért Kertész jutott most eszembe... :)/
Valahol talán érthetők a zemberek /de szvsz nem elfogadható/, hogy sokan talán a múltból szerzett ösztönök?, no meg a saját és hozzátartozóik biztonságának féltése miatt nem mernek felegyenesedni, a lábukra állni /pedig tud6nák a fociban sem a játékosokat, hanem az edzőt szokás lecserélni/...
Ezért is van az meglátásom szerint, hogy sok múlik-hat a most felnövő, megrögzött klisék nélküli fiatal generáción, akiket jó is alkalmanként látni :)
A fentebb leírtak miatt egyre jobban csúszóssá válik /a ránk hulló anyagtól/ az amúgy is síkos medence alja, nehezen megy a megkapaszkodás, de csak rájövünk előbb-utóbb, hogy közösen /régi szlogennel élve, nem kell 2ségbe esni, mert 1ségben az erő/, összefogva, vállvetve könnyebb a talpra állás, a még oly csekély viszkozitású terepen is.
>;-))

Babi néni írta...

Hát, Sztálin is több elvtársát nyírta ki, mint ellenzékit, reméljük, amikor már egy szinten lesz vele az "utolsó magyar polihisztor" (ezt köszönöm szépen, még mindig röhögök), akkor ő is a megértéséről és toleranciájáról elhíresült házelnökünkkel kezdi és a gojóstollal folytatja.

Mert semmi sem rögtön az őrülettel kezdődik, csak senki sem hiszi el, hogy tényleg az lesz a folytatás.

Kohn Béla írta...

Na ez az amit nem értettek meg rendszerváltáskor. Már mint ti nagy demokraták. Pedig Grósz is szólt és még sok kommunista, akik ott voltak a világháború után és előtte. Akik végig élték és végig nézték milyen hatalmas tömeg szavaz a nyilaskeresztesekre, tömegek éltetik Szálasit és tömegek gyászolják még ma is mint az első nemzetvezetőt.
Az emberek többsége boldogan ment meghalni a Donhoz, mert a buta azt hitte a hazáját védi és a Hungária ősföldeket sikerül majd neki visszaszerezni a gaz kommunistáktól. Tömegek mentek háborúzni és tömegek szavaztak Szálasira előtte tömegek követték Gömböst és fasiszta Horthyt. A kommunista párt igen csak kisebbségben volt akkor is, mint most a magukat demokratáknak átnevezők.
Azt nem értettétek meg, hogy ebben az országban nem működik a demokrácia és nem is fog. Csak ott működik, ahol a fasziták 2-3%-os támogatottságon vannak és demokraták küzdenek egymással a hatalomért és váltják egymást kormányon. Én 89-ben arra számítottam, veletek ellentétben már akkor és többen voltunk így, hogy már akkor rögtön kiépül a fasizmus és újraéled a nyilaskeresztes párt, amit Rákosinak kellett betiltani és nem véletlen. Ehhez képest erre egy pár évet kellett várni, de csak addig amíg a fasiszták , a szélsőjobboldal megerősödött és már nem féltek a kommunistáktól.
Mi szóltunk, de ti nem törődtetek vele. Így ne fanyalogjatok!
Még jó darabig ez lesz.
Rákosi a diktatúrát nem egyedül és nem azért építette(ék) ki, mert ez volt a legjobb unaloműző játékuk, hanem azért, mert másképp itt nem lehetett volna rend.
Kohn Béla

a_huje írta...

"egy ciklusban meg Gyurcsány és Bajnai a költségvetés sikeres rendbetételével voltak elfoglalva, azok is éppen eléggé megterhelték az országot."

Azért ez így egészen pontosan nem igaz. 2006-2007 pont arról szólt, amiről éppen most papol Pokorni. Azért én még emlékszem Molnár Lajos egészségügyi reformjára, amit a végén teljesen megfúrtak, egy szociális népszavazás keretében. Ha jól emlékszem, ugyanakkor az oktatást érintő kérdésről is volt kérdés, pontosabban a tandíjról. Persze a nép, büszkén utasította el mindkettőt, Pokorniék hathatós segítségével. Lássuk be, hogy érthető, hiszen havi 5000 Ft tandíj, az elég brutális kiadás, ellentétben a költségtérítéstől, ami 100 ezer Ft/3 hónaptól 800 ezer Ft-ig terjed.

Névtelen írta...

PuPuci!

Még kész szerencse, hogy 8 éven át itt minden a legnagyobb rendben ment, adósságunk csökkent és ez a randa patás Zorbáncigány (tudod, ahogy a balos levlistákon röhögtetek teli pofával azon a képen) döntötte csődbe az országot röpke másfél év alatt. Pedig a derék dolgos baloldali kormány mennyi, de mennyi hitelt tudott volna még felvenni...

PuPu írta...

Kedves Orbáncigányos Névtelen!
Az alatt a nyolc év alatt folyamatosan nőttek a reálbérek és gyarapodott az ország, lettek iskolák, ipari parkok, határtól-határig érnek az autópályák - szóval nincs ok a szégyenkezésre.
Orbánt meg nem azért nem szeretjük, mert cigány, mint ahogy Szálasit sem örmény származása miatt ítéltjük el, hanem azért, mert Orbán egy kártékony, populista politikus, aki - bizony-bizony - másfél év alatt a szakadék szélére vezette az országot.
És azért,mert önkényuralmi rendszert épít, a Horthy-rendszert kívánja restaurálni, ahol az ő ősei legfeljebb vályogvetők lehettek volna, ő meg - merthogy e téren a tehetsége kétségbevonhatatlan - egy bűnbanda vezére.
A derék, dolgos baloldali kormány fel tud mutatni valamit a felvett hitelek ellentételeként, vajon a szupertehetséges Orbán-kormány meg tudja mutatni, hova lett az emberek nyugdíjpénztáraktól ellopott pénze,vagy a Bajnai-kormány által örökül hagyott biztonsági tartalék milliárdjai?
Ezen töprenkedjél, kedves Névtelen!
:O)))