2011. november 19., szombat

JOGUTÓDOK

Ha ez a Viktor olyan magas lenne, mint amennyire khm… hát szóval szellemileg kihívásokkal küzdő, ülve nyalná a Holdat.
Meg ez az egész szánalmas bagázs is, akik most mindent megtennének, beleértve a csepűrágást és kardnyelést, a médiacárnő sztriptízét is, hogy valamiféleképpen eltereljék a nagyérdemű közönség figyelmét arról az országvesztő szerencsétlenkedésről, melyet IMF-ügyben folytatnak.
Meg is értem őket, blama ez a javából, a fél világ ezen a szerencsétlenen röhög, akit a választók pillanatnyi elmezavara a nyakunkba ültetett, és aki most úgy kapaszkodik a hatalomba, mint bélpoklos a libacombba.
Tulajdonképpen várható volt a reakció, hiszen jól bevált menetrendje van ennek: csinálnak valami baromságot, utána gyorsan körülnéznek, lehánynak valakit vagy valakiket, majd mindannyian - beintésre, mint a Nabuccóból a rabszolga kórus - egyszerre elkezdik ugyanazt a dallamot és szöveget zengeni.
Csak ők nem a szabadság, hanem a még több hatalom és még több pénz okán dalolásznak.
Jönnek sűrű tömött sorokban az internetes fórumokra és ahol meglátják az IMF három rettenetes betűjét, ott azonnal elkezdik szétcincálni az aktuális témát, átterelve a beszélgetést valami frissensütött gumicsontra, lehetőleg olyanra, melyre ugrik a magyar.
Jól bevált módszer volt ez ezerszer, de most attól tartok, a legfrissebb gumicsont meg fog akadni a torkukon, és az IMF által okozott légszomj mellé még egyéb légúti betegségek is társulhatnak.
Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a Fideszes vezérkarnak jelentős felhalmozott készletei lehetnek olyan témákból, melyek – reményeik szerint - segíthetnek rajtuk megpróbáltatásaik napjaiban, mikor tele a gatyesz és ott büdösködnek világ csúfjára.
Az IMF ellen most bevetették a Nagy Kommunikációs Csodafegyvert.
Az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabály preambulumában a Fidesz kimondaná, hogy az MSZP a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) jogutódjaként osztozik minden felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető.
Rögzítenék azt is, hogy eddig elmaradt a kommunista diktatúra vezetőinek felelősségre vonása, ám az alaptörvény 2012. január 1-jei hatálybalépésével "lehetőség nyílik az igazság érvényesítésére".
A javaslat lehetőséget adna az előző rendszer vezetőinek biztosított állami juttatások csökkentésére, és arról is rendelkezne, hogy a kommunista hatalom birtokosai közszereplők.
Remek elképzelés, kell vele próbálkozni!
Ha belegondolunk, akkor beláthatatlan távlatok nyílnak harcos antikommunistáink előtt a nyolcszázezer párttag – és a nyolcszázezer KISZ-tag – országában, hogy a Hazafias Népfront támogatóiról most szó se essék, pedighát a lakosság kilencvennyolc százaléka szokta szavazatát adni e szervezet jelöltjeire.
Ahogy visszaemlékszem, egyetlen választáson sem álltak géppisztolyos munkásőrök a szavazófülkékben, mégcsak olyasmit se csinált senki, mint a Fidesz a rojtokkal, bojtokkal és cafrangokkal ékesített Köztársasági Elnök megválasztása alkalmából, merthogy az demokrácia volt.
Igaz, hogy csak szocialista demokrácia, és mint tudjuk, a valódi demokrácia nélkülözi a jelzőket – de a mainál azért sokkal különb.
Azért olyan nincsen Európában, hogy egyik parlamenti párt törvénybe iktatná a másikról, hogy az a múlt egy negatív szereplőjének utódja és viselnie kell a felelősséget Rákosi tetteiért is.
Merthogy Kádár tetteit akár fel is lehetne vállalni – természetesen megfelelő kritikával és normális történelmi értékelés keretében.
Sajnos a Szocialista Párt és rokonsága valahogy úgy kezeli Kádárt és korát, mint a nagypapát, akit szégyellni illik, mert egyszer régen csúnya verekedésbe keveredett, melynek börtön lett a vége.
Hogy a verekedés családja védelmében történt, az már senkit sem érdekel, hogy az általa fémjelzett harminc év alatt mit ért el az ország, mennyit fejlődött a társadalom az is irreleváns, meg az a harminc év nyugalmas, békés élet, a lét és jogbiztonság, a közbiztonság sem nyom semmit a latban, melyet az a társadalmi rend biztosított a népnek.
De rendben van, legyenek felelősségre vonva a rendszer vezetői, már csak az a kérdés, hogy minek alapján?
Mi ellen védekezzen Szűrös Mátyás KB tag, volt moszkvai nagykövetünk, aki még látta Brezsnyevet, vagy mit lehet a jellemóriás Pozsgay nyakába varrni, azon kívül, hogy tagja volt a Politikai Bizottságnak, vagy Martonyinak, aki párttagságán túl még minisztériumi főtisztviselő is volt?
Vagy esetleg Orbán párttitkár apját kívánják felelősségre vonni?
Miért?
Vagy lesz jó párttitkár meg rossz párttitkár?
Az, hogy az MSZP anyagi értelemben az MSZMP jogutódja, soha nem volt titok,
Annak idején vicc is volt erről – a Szocialista Párt alakulásakor nekik jutott a Tőke, a maradék MSZMP-nek meg Marx, és ez a megállapítás a valóság meglehetősen markáns elemeit tartalmazta.
Ideológiailag viszont nevetséges ez az erőlködés, - olyan veretes baromság, hogy az ellenérveket talán nem is taglalnám.
De ha már ideológiai utódlásról beszélünk, akkor miért nem a Jobbik az erőlködés tárgya?
Náluk ugyanis pontról-pontra ki lehet mutatni a Nyilaskeresztes Párttal fennálló ideológiai folytonosságot, persze az nem olyan veszélyes ideológia, mint a Kádár-rendszer volt, hiszen csak félmillió zsidó honfitársunk és párszázezer magyar katona vesztét, no meg az ország rombadöntését köszönhetjük nekik.
Persze őket kímélni kell, hiszen az ideológiájuk csak a Békeszerződéssel ellentétes, viszont jól jöhetnek még egyszer koalíciós partnerként…
Ez az egész cirkusz úgy nevetséges, ahogy van, Bukfenc bohóc ismét alakított egyet a porondon, de ezekre a hülyeségekre egyre kevésbé vevő a nép.
Magyarország nem azt várja vezetőitől, hogy állandóan hátrafelé nézegessenek, mert ha ezt teszik, akkor állandóan így járunk, mint most: jól pofáraesünk.
Igaz, ez a banda nézhet akármerre, akkor is a padló a vége a menetelésnek…
Ha Orbán azt gondolja, hogy most majd varázsütésre mindenki ezzel a baromsággal fog foglalkozni, akkor téved.
Erről nem a hetvenhét éves kommunisták, hanem a nyugati világ, a nemzetközi közösség és a nemzetközi gazdasági élet fog gondoskodni.
A hatalmukkal együtt úgy el fog ez tűnni, mint a büdösség.
Akiket itt a közeljövőben felelősségre kell vonni, azok nem a hajdani komcsik, hanem a mai Orbán, Lázár, Kövér, Rogán és társaik.
Nem kellene húsz évet várni az elszámoltatásukkal…

:O)))

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez a rezsim az államszocilista rendszer kommunista elveken szerveződött, diktatórikus gyakorlatú pártönkénye. Ilyen értelemben a félmúltunk újraéledése - mint ahogy egy hajóroncs már elsűllyedni látszik, de a vihar még feldobja a felszínre, s akár működésnek is tűnhet a hánykolódása. Abban reményledem, hogy ez a szocializmus végjátéka - és most, talán, húszegynéhány év után, eljuthatunk a valóságos rendszervátozáshoz. Úgy tűnik, kellett ez a sok kín ahhoz, hogy eljusson a fejekbe: a változtatás bennünk van, nem a "vezetők"--ben. Csak megússzuk tűzharc nélkül...

oxenos írta...

A blog úgy jó, ahogy van.
Névtelen megjegyzésével lehet vitatkozni. Ennek a targikomédiának az államszocializmushoz, a kommunista elvekhez marhára semmi köze. Ezért nem a szocializmus végjátéka, sőt, nem is végjáték. Játék csupán, az igazmondó jogász és kis csapata játéka 93 ezer négyzetkilométeres homokozójukban. Amely homokozót MI hotunk létre, társadalmi munkában. Ennyiben van köze a szocializmushoz...ott volt szokás társadalmimunkázni. Ellenbátor, meglepve tapasztalom, hogy a szerző értékén kezeli Kádárt és korát...ami azt illeti, a jogutód pártot is ez ügyben. Szívemből szól, ami egy puputevétől nem semmi. Ki a rák lehet, aki aszonnya, amit én gondolok - csak jobban....

anya írta...

Pupu, célt elérték. Ma minden híroldal, szinte minden politikai blog ezzel foglalkozik. A figyelem el van terelve. Legalábbis itthon. És nekik csak ez a fontos. Szerintük amit a külföld gondol, az nem számít. Azért emlékeztetnék mindenkit, aki már nem emlékszik, hogy a nagy Szovjetuniót is térdre lehetett kényszeríteni gazdasági eszközökkel. És hol vagyunk mi ettől?
Én azok közé tartozom, akik sok aljasságot el tudtak képzelni erről a bagázsról. Most viszont ott tartok, mint paraszt bácsi a repülőn. Ezt azért nem gondoltam volna. Bár akár gondolhattam volna is abból a vehemens kirohanásból, amit Nagy Imre temetésén mondott a lánglelkű. Mármint hogy a kommunistákat pedig bele fogjuk döngölni a betonba. Úgy néz ki, most jött el a döngölés ideje. Csak a szereposztás még nem teljesen világos. Ki az, aki döngöl, és ki az aki meg kínjában csűrdöngöl.

éva írta...

Pupu,
Gyurcsány anno felvetette,hogy a baloldalnak választani kell Kádár és Nagy Imre hagyatéka között. Szerintem ez ritka hülye gondolat, mivel Nagy Imre reformkommunista volt, és ha megélte volna, valami hasonlót csinált volna, mint Kádár.
Akinek 25 év társadalmi békét, nyugodt gyarapodást,létbiztonságot,
pezsgő kulturális életet köszönhettünk. Te írtál valami olyasmit korábban, hogy ha a maiak közül valamelyiknek sikerül megközelíteni ezt a teljesítményt - akkor jelentkezhet az államférfi titulusért.
De annyiban igaza volt Gyurcsánynak, hogy a baloldalnak nincs jövője, ha nem tisztázza a Kádárhoz való viszonyát. Ugyanis nagyrészt annak köszönhették sacc/kb a felét a szavazatoknak, amit a minősíthetetlenül gyenge választási kampányuk ELLENÉRE kaptak.
Kevesebbért nem is szabad kormányozni, minthogy Kádár nyomába
érjenek a nép boldogulása szintjén.
Az export bérmunkára épülő gazdasági modell egy pilótajáték volt, csak addig működött, amíg folyamatosan érkeztek a külföldi befektetések. Most végre ki kellene találni, hogy miből fogunk élni a XXI. században a 4. Köztársaságban.
Ezeket a bohócokat meg jó lenne mielőbb ad acta tenni!
És egyetértek Joe-val: a blog úgy jó, ahogy van.

éva írta...

Tényleg nagyon jó a blog.
Anno Gyurcsány felvetette, hogy a baloldalnak választani kell Kádár és Nagy Imre öröksége között. Ez egyike a ritka hülye gondolatainak, hiszen Nagy Imre reformkommunista volt, és ha megérhette volna, valószínűleg hasonló reformokat vitt volna végbe, mint Kádár.
Akinek 25 évnyi nyugodt gyarapodást,
létbiztonságot, pezsgő kulturális életet köszönhettünk.
Valahol te írtad, hogy majd akkor jelentkezzenek a maiak az "államférfi" címért, ha csak meg tudják közelíteni ezt a teljesítményt.
Így utólag meg igen helyes döntésnek tűnik, hogy Gyurcsány Ű"egy gombostűt sem" vitt el az Mszp pártvagyonából -személyesen meg Kövér társ-alelnöke volt ugyanazon utódszervezetben.
Bár kíváncsi leszed a lex Pozsgayra - vagy pedig szépen elküldik őket (csökkentett) nyugdíjba Szűrössel együtt?

martinelli írta...

Jó a blog, gratulálok! Csak így tovább!!!

libacombra éhes írta...

Évának!"Így utólag meg igen helyes döntésnek tűnik, hogy Gyurcsány Ű"egy gombostűt sem" vitt el az Mszp pártvagyonából"
Már jóllakott az állami vagyonból a privatizáció idején, abból telik mindennap libacombra. Derék demokrata .