2011. november 14., hétfő

LMP? FRÁSZT!

Előzetes ígérete ellenére nem lép vissza Karácsony Gergely a II. kerületi időközi választás második fordulójában.
Az LMP politikusa úgy látja, hogy visszalépése esetén sincs Lévai Katalinnak esélye a fideszes jelölt ellen.
Mondjuk nem azt ígérte, hogy a választások első fordulója után esélylatolgatásba kezd - a nyilvános megállapodás, melyet egy Népszabadság interjúban jelentettek be arról szólt, hogy amennyiben sor kerül második fordulóra, úgy a gyengébb teljesítményt elérő jelölt visszalép jobb eredményt elérő politikustársa javára, de hát – mint ez várható volt – nem így történt.
Taktikailag ott lett ez a dolog elrontva, hogy az LMP (Fidesz?) agytrösztje azzal kalkulált, hogy Lévai Katalinnak úgysem sikerül megelőzni Karácsonyt, hiszen a rózsadombi proletárok fellegvárában a kertekben a szegfűt lángszóróval irtják, az anyák egyelőre még Gyurcsány nevével riogatják a gyerekeiket, ha nem akarnak este szépen elaludni és a budai úrinők dús kebelén valószínűleg ott nyugszik még Orbán fütyülője.
A papírforma egyébként bejött, mert harmincnyolc százalékos részvételi arány mellett a Fidesz jeöltje besöpörte a leadott szavazatok 52 százalékát, és egy ilyen eredménnyel a második fordulóban valóban elviheti a mandátumot, ha a többiek nem fognak össze.
Sőt, ha nem történik semmi, akkor még abban az esetben is, ha összefognak.
Merthogy a választókerületben valamivel több, mint 49000 választópolgár van, ebből most nagyjából 19000 választó vette a fáradságot, hogy véleményt nyilvánítson, ebből nem egészen tízezer szavazat jutott a Fidesz jelöltjére, a megállapodás résztvevőre pedig nem egészen negyven százalék, ami azt jelenti, hogy úgy kétezerötszáz - háromezer szavazatot kellene még megszerezni a győzelemhez, már amennyiben a Fidesz nem kezd ádáz mozgósításba.
Harmincezer azoknak a száma, akik nem mentek el szavazni ilyen-olyan okoknál fogva, harmincezer potenciális szavazóból kizárt, hogy ne lenne háromezer olyan, aki utálja ezt a vircsaftot és kis rábeszélésre ne vállalná, hogy odanyomja a maga sallerét vagy kokiját a Mi Megváltónk buksi fejére.
A cél ez esetben úgysem az, hogy megbuktassuk Orbán rendszerét a Rózsadombon, hiszen itt azt tudomásul kell venni, hogy a lakosság jelentős része a Vezér intézkedéseinek kedvezményezettje, nemzedékekre visszamenőleg jobboldali és reakciós kispolgár, akik a hatalom seggének fényesre nyalására vannak szocializálva, és akik mint köztisztviselők vagy közalkalmazottak maguk is megtették a magukét annak érdekében, hogy Gyurcsányt beletapossák a Kossuth tér betonjába.
De azt is tudomásul kell venni, hogy nem egyet közülük keserves csalódás ért és mivel nem hülyék, pontosan tudják, hogy ennél még sokkal rosszabb is jöhet egy pedagógus-elbocsátás vagy egy köztisztviselői tisztogatás, intézmény-összevonás során, hogy az államcsődről szó se essék.
És élnek a kerületben kisemberek is, akiknek talán ez életük egyetlen büszkesége, hogy ők a Rózsadombon, a Fillér utcában vagy a Pasaréti úton laknak, holott ez némelyiknek olyan, mint kolduson a kanadai libapehely-dzseki – kánikulában, több bajjal jár, mint örömmel.
Szóval lenne honnan meríteni, ha az LMP meregetni akarna, de az LMP ilyet nem akar, hiszen mint a Fidesz filiáléja nem is akarhat.
Szép volt az indulás, a gazdátlan liberálisok hasbaakasztása parádésra sikeredett, ott tolongott a nevében nagy ígéretet hordozó párt körül mindenki, aki már nem akarta felvállalni a szabaddemokraták nyűglődéseit, vergődéseit, hanem tiszta lappal akart új politikai életet kezdeni.
Sokan közülük már rájöttek, hogy az évszázad átverésének vesztesei, hogy sík hülyének, terelgethető marhacsordának nézték őket - ami azt illeti, nem minden jogalap nélkül.
Itt van ez a mostani eset is, addig, ameddig nem csillant fel az esély, hogy – bár sok munka árán, de – a Fidesz jeöltje legyőzhető lenne, addig szirénhangokat hallattak, bizonyították, hogy ők tulajdonképpen Orbán rendszerének következetes ellenségei.
De abban a pillanatban, amikor a Fidesz érdekei akár csak elméleti síkon is veszélybe kerültek, abban a pillanatban visszavonulót fújnak, bebetonozva ezzel a diktátorocska hatalmát.
Ez a viselkedés várható a továbbiakban is, a 2014-ben esedékes választásokon is, ahol már nem lesz elég a második fordulóra szövetséget ígérni, hanem már a kampány első napjától támogatni kell a közös jelöltet, már ha nem kezdenek majd „elvi politizálásba” és nem indítanak mindenhol egyéni jelölteket, megosztva a szavazókat és a szavazatokat.
Ezért is lenne fontos a Demokratikus Koalíció mielőbbi megerősödése, mert ez a párt el tudná hozni egyénenként azokat a liberálisokat, akik még nem vesztették el teljesen a józan eszüket nagy bánatukban.
Lévai Katalinnak meg csak gratulálni lehet, hiszen nem túl kedvező pályán ért el szép eredményt, pedig még Kubatov-listája sem volt.
Érdemes lenne leszámolni az illúziókkal.
A baloldal soha nem fog tudni tisztességesen együttműködni a Fidesz trójai falovával.
Ezt hinni illúzió.
Nem véletlenül éppen Schiffer jelentette fel Gyurcsányt és nem véletlen legutóbbi kezdeményezésük sem, mely szerint törvényt kell alkotni a privatizációs szerződések érvényességéről akár húsz évre visszamenőleg is, kimondva, hogy azok közül, amelyik törvénybe, vagy jó erkölcsbe ütközik , semmisnek kell nyilvánítani.
Nem taglalnám ennek abszurd voltát, húsz év alatt a rablógyilkosság is elévül, a jogbiztonság  és a gazdálkodás biztonsága is azt követeli, hogy a megszerzett tulajdont bizonyos időn túl ne piszkálják.
Természetesen kilóg a lóláb, a Sukoró – ügy nem jött be, sőt, óriási anyagi pofáraesés is várható, így hát kellene valami más eszközt találni, amellyel el lehet lehetetleníteni Gyurcsányt, de az azért rosszul venné ki magát, ha a Fidesz kezdené meg a vad hajtását.
Nincs ok az aggodalomra, a megbízható titkos szövetséges, a majdani lehetséges koalíciós partner végrehajtja azt, amiért a világra hozták – szolgálja a Vezér érdekeit.
Undorító.
Hajdan a gazdák különféle színű festékekkel jelölték meg a libáik fejét, nehogy véletlenül illetéktelen fazékban kössenek ki.
Az LMP olyan liba, melynek a fejét adózási okokból ugyan zöldre festették, de a jel alól azért kilóg a narancsszínű festék, mutatva, hogy ki a valóságos gazda.
Nem kellene bedőlni a trükknek…

:O)))


Kérlek, nézzétek meg a fejrészben az új lapot, az a címe, hogy "AZ OLVASÓ AJÁNLATA".
Ide várom azoknak a cikkeknek, blogoknak, képeknek a linkjeit, melyeket érdekesnek, hasznosnak vagy viccesnek találtok - hadd örüljön nekik más is!
Köszönöm a segítségeteket!

10 megjegyzés:

Vica írta...

Kedves PuPu, ez megint rendesen oda ...csesz!
Kedvelem, kedvellek!
:-)
Vica
PS: ...és jó ötlet az olvasói ajánlat, sokan fognak élni vele, remélem, mert napról-napra nő a neten azon írások száma, amelyek lerántják a leplet ezekről a .... mocskos gazemberekről!

Klári írta...

Sajnos az olvasói oldalon megadott első link anyagát már eltüntették. Képzelem mi lehetett ott!

a_huje írta...

Akkor már nem csak az én véleményem, hogy az LMP-t a Fidesz hozta létre. Szerintem elsődleges oka az MDF és az SZDSZ kipaterolása a parlamentből, ami sikerült is, csak azzal nem számoltak, hogy az LMP teljesen lenullázza az MDF-et, és bekerül a parlamentbe.
De ha már egyszer bekerültek, legalább használják őket. Használták őket a főpolgármesteri választások alkalmával, és most is. 2014-ben viszont szerintem már nem lesz esélyük.

éva írta...

Pupu, azért néha önfeledten igazat is mondanak: az LMP-t az Mszp-vel SZEMBEN hozták létre, ezért nem várható tőlük annak "rehabilitációja"
Mindig is az volt a véleményem, hogy az LMP a fideSS lepkehálója a szabadon röpködő liberálisok befogására.
Egyébként nem TELJESEN hülyék: iszonyatos nagy űr van jobboldalt középen, tehát lenne esélye egy jobbközép pártnak, de ahhoz meg túlságosan zöldre vették a figurát.

Aviram írta...

Nem olyan régen találtam rád. Eszméletlen jók az írásaid. Köszönöm.

iii írta...

Nem így van egészen, pupu, Karácsony azt mondta, akkor lép vissza, ha lesz reális esély megszorítani a Fideszt. Ilyen esély nincs, lássuk be, több okból sem:

1) Több mint 10% különbség
2) Az LMP szavazóinak csak egy része lesz hajlandó elmenni és az MSZP-re szavazni
3) Az első fordulóban nem szavazók nem valószínű, hogy tömegével gondolnák meg magukat és körükben kizárólag csak MSZP szimpatizáns lenne. Ellenkezőleg, még kevesebben fognak elmenni.
4) Visszaléphet a Jobbik jelöltje is szükség esetén, ami újabb 6%-ot jelent Lévai ellen

Amit te itt összehordasz az elhozandó 3000 szavazóról, az egy komplett marhaság.

Szintén zavar a fejedben, de úgy látom, máséban is, hogy képtelen elhinni, hogy emberek nemcsak a szoci vs. fidesz kategóriában képesek gondolkozni, van élet rajtuk kívül is. Az LMP egy független párt, amit nem tud egyik erő sem dróton rángatni. Az LMP-t zöld, ökopolitikai civil szervezetekben szerepelő emberek hozták létre, a Fidesz ott tett keresztbe nekik, ahol csak tudott.

éva írta...

iii köszönjük, hogy ilyen szépen felmondtad nekünk az LMP pártbrossuráját. Kívülről tudod, vagy puskáztál is hozzá?
Az a nagy helyzet, hogy az ellenzék összefogása igenis képes lett volna aktivizálni azt a TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGET, aki nem ment el szavazni.
Ennél szebben egyébként semmi sem lett volna képes leleplezni, hogy mi várható az LneMP-tól. Hogy szeretve tisztelt Bábmesterünket idézzem: "Ne a szavaimat figyeljék, hanem a tetteimet"
Nos: az LMP esetében is AZT tettük!
Tisztelj meg annyira másokat, hogy nem nézed őket hülyének! "Az LMP egy független párt?? amit nem tud egyik erő sem dróton rángatni???
Hát nem is! Kesztyűbábokhoz nem kell drót!

Óvatos írta...

Karácsony most igazolhatná az ötletének őszinteségét a fidesz elleni ellenzéki összefogásról. Monnyuk próba képpen. Mit veszítene?

ahetszazat írta...

"Az a nagy helyzet, hogy az ellenzék összefogása igenis képes lett volna aktivizálni azt a TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGET, aki nem ment el szavazni."

Így beszél egy igazi jós! :) Jövő heti lottószámokat is meg tudod mondani...? :D

jsmal írta...

Eszembe jut az időszak, amikor a Fidesz hisztizett és toporzékolt, amiért az MDF nem lépett vissza a javára mindenütt, Dávid Ibolya akkor lett a fideszesek körében végképp persona non grata. A Fidesz sem volt képes magába nézni, kereste a bűnbakot, az MDF lenyomása akkor könnyebb feladatnak bizonyult, mint az MSZP-é. Nem is tudom, miért jutott ez most eszembe.