2011. november 18., péntek

BUKOTT BOHÓCOK

A Szent István Rend visszaállítását, a Magyar Becsület Rend bevezetését javasolják kereszténydemokrata képviselők.
A pénteken benyújtott sarkalatos indítvány kitér arra is, hogy a köztársasági elnök a két angyallal mint pajzstartóval ellátott, a miniszterelnök a cserfaággal és olajággal övezett címer használatára lenne jogosult.
Régi-új kitüntetések bevezetését is javasolták, merthogy most igazán időszerű.
Lesz majd Szent István Rend, klinikai halála után újraélesztik a Corvin-láncot, merthogy az annyira tetszik a Vezérnek, hogy nem tud beletörődni elvesztésébe, továbbá lesz Magyar Becsület Rend, ennek szerintem mostanában  nem lehetnek kitüntetettjei, csak fel lesz akasztva a parlament ajtófélfájára - rontás ellen, hogy a képviselők jártukban-keltükben hadd nézegessék bánatosan.
A Corvin Láncot egyébként Horthy alapította, akkor rossz ordó nem lehet, már a maga korában is megbecsült volt - Szentgyörgyi Albert például a laboratóriumában a vécékulcs mellett lógott, ajtó mellett.
A Köztársasági Elnök alapból a Szent István Rend és a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykereszt a lánccal és az arany sugaras csillaggal osztályának kitüntetettje lesz.
Én azért előfeltételül szabtam volna a "lánccal és csillaggal" kifejezés hibátlan leírását, de hát nem én vagyok a törvény előterjesztője hálistennek, az ember már minden baromsághoz mégse adja a nevét - nem igaz?
Kevésbé fajsúlyos potentátoknak lehetne esetleg adni a flekktífuszt a kardokkal és tölgyfalombbal, érdemdús hölgyeknek a Magyarország Ánuszrózsája rendjelet a kiflikkel.
Nagyon időszerű ezzel a kérdéssel foglalkozni, most, amikor az Orbán-Matolcsy házaspár már a szakadék oldalán kapaszkodik egy csenevész gazba, alattuk a feneketlen mélység, ők pedig megpróbálják a talpuk alatti űrt feltölteni hülye dumával, ezidáig belpolitikailag sikeresen.
Innentől már csak arra kellene vigyázniuk, hogy el ne veszítsék hálás választóikkal a szemkontaktust, mert annak beláthatatlan következményei lehetnek.
A választónak pedig láthatólag fogalma sincs arról, hogy az ő bőrére idiótáskodik a Mi Megmentőnk, nem tudja, hogy a csillagok esetleges rossz együttállása esetén fél éven belül hideg lakásban, munka nélkül üldögélhet.
Ott sajnálhatja anyját, akinek nem viszi a postás a nyugdíját, a tanár testvérét, aki nem kapja meg a fizetését, meg az önkormányzati dolgozó férjét, akit egyébként is elküldenek, merthogy az önkormányzatok feladatköre csökken és nem lesz szükség a munkájára.
Ilyen gondtalan időkben időszerű eljátszadozni az ötlettel, hogy a butavári díszdoktor zászlaján és pecsétjén angyalkák tartsák-e a jelenleg még hatályos címert, vagy egyik oldalon inkább a Magyar Gárda egy tagja legyen a pajzstartó.
Innen már csak egy módosító indítvány kérdése, hogy a címert is cseréljük le a Magyar Királyság nagycímerére, összekovácsolandó a kisantantot.
A választó nem érzékeli a veszélyt, pedig itt ólálkodik a kertek alatt, hiszen itt az IMF delegáció, mely a szokásos éves felülvizsgálatot végzi.
Ha ennek rossz lesz az eredménye, akkor az Isten sem ment meg bennünket a leminősítéstől, márpedig igencsak úgy néz ki, hogy nincs olyan mutató, amely megfelelne a várakozásoknak.
A vicc az, hogy ezt mindenki egy vállrándítással elintézi, holott nemzedékek sorsa múlhat azon, hogy most mit lép a világ legtehetségtelenebb kormánya címet kiérdemlő csodacsapat, amely úgy csinál most is, mintha egy Churchillbe oltott De Gaulle vezetne egy Nobel-díjasokból álló kormányt.
Szerintem nem véletlen, hogy Orbán nem merte minisztereknek nevezni kormánya tagjait, hiszen még azok sem ütik meg azt a mércét, melyet ez az elnevezés indokolna, akiknél ezt a megnevezést nem tudta elkerülni – hát még a többiek.
Ez a kormány a dilettánsok gyülekezete, akiket ostoba főnökük annak a kritériumnak alapján válogatott össze, hogy egyik se legyen okosabb, mint ő.
Be kell látnunk, hogy a hajdani alcsuti casting sikeres volt, választottjai a kritériumnak maradéktalanul megfelelnek, csakúgy, mint pártja vezetői.
Ennyi gerinctelen és hazug embert régen sikerült egykupacba terelnie a magyar történelemnek, mint a mostani kurzus alatt.
És ennyi szolgalelkű képviselő is tán a kiegyezés utáni mamelukok idejében volt a magyar parlamentben, mert még a szocializmus zivataros éveiben sem követelte meg Kádár az ilyen típusú szolgalelkűséget, és messze többet adott a formális demokráciára, mint Orbán, aki a kritikát a kormány, mi több, személye elleni támadásnak nyilvánította az oktatási törvény kapcsán.
Aki Alcsútra rendelte segget nyalni a majdani képviselőket, és aki azt gondolja a mai napig, hogy ezt így kell csinálni, nem tanulva sem Kadhafi, sem Ceausescu példájából.
Kérdés az is, hogy akar e az IMF ezzel a garnitúrával tárgyalni, hiszen az nyilvánvaló, hogy Matolcsy csak báb Orbán kezén, egy feláldozható paraszt a sakktáblán, - na, legfeljebb futó.
Orbán pedig fel is fogja áldozni, mert gátlásai aztán valóban nincsenek, de kérdés, hogy ha a libacsapat betévedt a vetésbe, akkor elég e a csapat élén baktató libát levágni vagy el kell a libapásztort is zavarni a sóhajba.
Az EU és az IMF pontosan ismeri a felállást és annak megfelelően fog viselkedni.
Az LMP – minimalizálni akarván a következményeket azt követeli, hogy Matolcsy mondjon le.
Miért csak Matolcsy?
És akkor hol a kormányfő felelőssége, vagy a havert nem bántjuk?
Pont olyan ez, mint amikor az Oroszok Kiverője elmondta gusztustalan beszédét a Hősök terén – a meccs már régen lefutott, mire a szőröspofájú forradalmár bátor lett - a kommunista belügyminiszterrel a háta mögött.
Matolcsi ma már politikai hulla, minden nap meg kell nézni, hogy legalább a szakálla meg a körme nő e még - az ő sorsa megpecsételődött.
Orbán meg még agonizál egy sort, mielőtt megértené, hogy Európa és Magyarország nem kér belőle
Meg fogom érni a napot, amikor az ő döntéseinek hosszú sorát vizsgálja majd egy pártatlan, politikailag nem elkötelezett, csak a törvényeknek alárendelt ügyészség.
Amikor számon kérik rajta az elherdált nyugdíj-pénzeket, a fogorvosának kiutalt ajándék-milliókat, a semmire sem jó labdarúgásba pumpált állami pénzeket, a vazallusok állami pénzből történő felvirágoztatását, amikor megvizsgálják az önkormányzatok eladósodásában betöltött szerepét, hogy a Gripen-ügyről, a Fidesz finanszírozásáról vagy a 2006-os puccskísérletről ne is beszéljünk.
Szép nap lesz.
:O))) 

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

én javasolnám az aranyrojtokkal ékesített Első Magyar Nemzeti Bársonytakaró Rend létrehozását. Ez egyrészt azt jelképezné, hogy a disznóságokat el kell leplezni, másrészt alatta összebújhatnának a Nemzet Kurzushű Kitüntetett Tagjai.
Aztán, hogy ha kilóg alóla a lóláb, na, bumm. Lovasnemzet vagyunk, elvégre...

zalac60 írta...

"Orbán meg még agonizál egy sort, mielőtt megértené, hogy Európa és Magyarország nem kér belőle."

Szeretném megérni azt a napot mikor az IMF a segítség feltételeként szabja, hogy menjen Orbán! Magától nem mond le, nem érti meg, hogy vége a "Dübörgő Együttes" csűrdöngölőjének.Reménykedem, hogy a személyisége lesz a veszte!Sok van a rovásán az egész bagázsnak. Kapnak is tőlem egy plecsnit: Emberbarbár, Családgalád Kór-mány.

anya írta...

Szeretnék olyan optimista lenni, mint te, hogy "megérem még a napot ...". Szerintem nem érem meg. Az nem kérdés, hogy ovi és ovis társai menni fognak. Csak abban nem hiszek, hogy távozásukkal a megnyomorodott / megnyomorított lelkek, intézmények varázsütésre felgyógyulnak. 55 év nem volt elég, hogy a náci eszméket kiölje, közel 100 év nem volt elég, hogy Trianont ne érzelmek mentén, hanem történelmi tárgyszerűségében lehessen nézni. Fertőzik folyamatosan az újabb és újabb generációkat a hülyeségekkel, és egyre könnyebb dolguk van, mert az iskolából egyre lebutítottabb generációk kerülnek ki. Csak egy dolgot tanítanak meg hibátlanul: ne gondolkodjál, mert az ártalmas az egészségre.
Szóval Pupu Teve én nem hiszem, hogy megérem a napot.

todor48 írta...

Gratulálok PuPu! Kiváló! Remélem, veled együtt valamennyien megérjük azt a napot! Már csak azért is lenne fontos , hogy végre ez az ország megtalálja önmagát és ez, ami 2oo6-tól történt vele, többet soha ne fordulhasson elő!

Névtelen írta...

Hogy ov-t bíróság elé állítják - bár megérdemelné, de szerintem arra nem kerül sor. Ő egy csendes ausztriai zártosztályon fogja végezni, ahol állapota miatt nem fogható perbe. A bukása miatt elborult elmével fog merengeni egykori nagyságán és időnként kitolják a napra kicsit melegedni. Talán világosabb pillanataiban látni fogja, ahogy életműve leépül egy normalizálódó országban, ahol eltünésével feltámad a normális élet lehetősége. megérdemli leendő sorsát. És őszintén remélem, hogy vazallusai, csicskásai, talpnyalói és a trónja mögötti élősködők végül szintén megkapják méltó büntetésüket, némi vagyonelkobzással színesítve. Lesz munkájuk a bíróságoknak bőven, mert az a pár tucat tolvaj akiket név szerint ismerünk csak a jéghegy csúcsa. Ez az állammaffia olyan mélységig behálózta az egész országot, hogy sok-sok évbe tellhet, mire meg tudunk szabadulni tőlük - ha nem járunk úgy mint az olaszok. Remélem még megérem az újra normális Magyarországot.

Névtelen írta...

Javasolnám még a Szárnyakkal Ékesített Aranyozott Hímvessző kitüntetést, amelynek lehetnének Pávatollal Ékesített és Karvalytőke Kergető Karikásostorral Körbetekert fokozatai is. Ezt az arra legméltóbb igazi nagy f..zok kaphatnák, államtitkári rangtól felfelé. Meg lehetne alapítani a Nagy Vazallus Rendet is, melynek kitüntetése egy min. 35 kilós láncra függesztett stilizált s..gnyaló nyelv lenne. Ezt a kitüntetett nyakába akasztva garantáltan földig hajolna hűbérura előtt és az illetőnek mindig viselnie kéne.

Novi írta...

PuPu, ismétlem magam, élmény téged olvasni ;o)
"Első Magyar Nemzeti Bársonytakaró Rend" ez is jó /no meg a többi is :)/, a szemét úgy is legtöbbször valami alá van seperve...
Ennek ellenére én maradnék a jól bevált hagyományos selyemzsinórnál. Már csak azért is, mert tudjuk hogy nyilazós /majdnem másképp írtam/ nemzet valánk, s a selyemzsinór az íj idege lenne eredendően... S a véletlenek elkerülése végett azért kabudzsi basi és két csauszjára bíznám a kézbesítést is.
>;-))

zombi írta...

Nem kell annyira örömködni. Lázár ezzel a javaslattal csak helyet csinál Orbánnak a köztársasági elnöki székbe.Hiszen a Sándor palotát már anno is Orbánnak rendezték be. Most az uj alkotmánnyal majd elnöki hatalmat kap, mint Putyin. Ha eddig nem volt benne ebben az uj rettenetben ilyen kitétel, majd most pár hónap alatt belerakják. A 2/3-ad meg megszavazza. Ez a menekülő útvonal már akkor meg volt tervezve, mikor a jelenlegi közt.elnököt kinevezte Orbán.Onnan aztán minden kormány és miniszterelnök úgy táncol, ahogy ő fütyűl. És csak a végelgyengülés szabadítja meg tőle az országot. Persze ezért aztán Lázárnak is jár valami. Mondjuk a miniszterelnöki szék.

offset írta...

Pupu megint humorizált egy igen komoly kérdésben. Nem is lehet mást tenni értelmes embernek, ennyi elképesztő baromság láttán. Tudomásul kell vennie lassan mindenkinek, hogy a jelenleg hatalomban lévő garnitúra nem képea a kormányzásra. Nem is fogják fel, miként és mit kéne csinálniuk.
Ez az oka annak, hogy csak pótcselekvéseket látunk, mint ez a kitüntetési cirkusz, a közterek átnevezése, szobrok áthelyezése és az elképzelt 20 év hatalomgyakorlás.
Ennek a bűnszövetkezetnek a minősítéséhez már nem tudnék mit hozzá tenni, csak egyetlen gondolatot. Tudatosítani kell a Felcsúton megfelelőnek talált cselédekkel, hogy személyes erkölcsi, de lehet, hogy majdan büntetőjogi felelősséggel tartoznak a most leadott szavazataikért, mert szolga-lelküségük nélkül ez az ámokfutás nem valósulhatott volna meg.

Névtelen írta...

volt Magyarorszag valaha is normalis?