2011. november 17., csütörtök

BOTRÁNY

Csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van, kérjük a Magyarok Istenének segítségét, de ha az sem segít, akkor jöjjön a gyászos vég, üljön népünk dacos nyakára ismét az IMF!
Csak azt ne felejtsük el, hogy aki most behívja őket, az nem más, mint a Nemzet Miniszterelnöke, a nem szokványos magyar gazdaságpolitika atyja, a Nemzet Tevepárduca.
Aki egyébként felcsillantotta a reményt bizakodó népe előtt: ha az IMF jön, akkor ő megy.
Na, erre azért nem kössünk fogadásokat, nem olyan családból való ő, hogy csak így, egyszerűen, habár az ötlet oly gyönyörű, hogy minden belső késztetésünk és dús fantáziánk dacára nem adnánk neki tippeket sem arra vonatkozóan, hogy hová menjen, csak menjen sebesen ahova akar, vigye a lopott milliárdjait és hagyja végre ezt a népet békében.
Hagyja megnyugodni, ráébredni arra, hogy a nemzet felemelkedésének útja nem a permanens háborúskodás, hanem a békés, nyugodt építőmunka, a hétköznapok józan optimizmusa, a kiszámítható és minél kevesebb ideológiával terhelt jövő.
Ami ma történt, az bátran állíthatom, felülmúlta még az MSZP miniszterelnök-keresési akcióját is, pedig azt hittük, hogy az felülmúlhatatlan.
Hogy egy kormány közleményben tudassa azt, hogy tárgyalásokat kezd a világ egyik leghatalmasabb pénzügyi szervezetével, meghatározva azt is, hogy mit kíván elérni, majd az ominózus szervezet pár órán belül hivatalos közleményben közli, hogy ők erről a tárgyalásról nem tudnak, és amiről Orbán kormánya tárgyalni kíván, azt nincs mód megadni az országnak, ez több mint kínos, ez botrány.
Mint ahogy botrány volt az Egyesült Államok nagykövete által szóban közölt demarche eltagadása is, visszaélés az amerikai kormányzat jóindulatával, hogy ne fogalmazzunk túl diplomatikusan, ez a pofátlanság minősített esete volt.
A mai történet véleményem szerint Orbán kormányának végét jelenti a nemzetközi színtéren, innen már csak az időpontja kérdéses, hogy a pénzügyi világ nagyjai a világgazdaság egyéb tényezőinek figyelembevételével mikor pöccintenek egyet Magyarországon, hogy beleessünk a legsötétebb nyomorba.
Mert ne legyen kétség afelől, hogy ha ez az ára annak az Orbánnak nevezett rosszindulatú politikai daganat eltávolításának, akkor ezt az árat meg fogják fizettetni velünk.
Még panaszkodni sem panaszkodhatunk, hiszen mi adtuk a konyhakést egy őrült kezébe, mi néztünk rá csillogó szemmel, mint az ország megmentőjére, mi bámultuk kancsalul az általa festett egeket, mi hittünk neki akkor is, amikor már ezerszer bizonyította, hogy egy kispályás, ócska tolvaj, egy politikai szemfényvesztő.
Persze lehet mondani, hogy én ugyan nem, én utáltam őt, meg az egész politikát, el se mentem szavazni.
Az csak a baj ezzel az érveléssel, hogy hazug és ostoba.
Ha a nővéred erőszakolja egy haramia, a család nem állhatja körül a kanapét, nem fordíthat hátat az eseményeknek, hanem bizony meg kell lengetni sodrófát, hólapátot és világgá kell kergetni az erőszaktevőt.
A választó sodrófája a szavazata, ha azt a háta mögé rejtve jópofán semlegeskedik, akkor becsapja önmagát is, mert hallgatásával egy olyan kurzust támogat, amelyik aztán barmot fog csinálni belőle, a családját meg nyomorba löki.
A közleményben, melyben bejelentették az IMF visszahívását rengeteg szépség lapul, győzelmes csaták felemlítése, az ország új aranykorának ecsetelése, győzelem győzelem hátán.
Ez csak azt bizonyítja, hogy a Kis Kártékony még most sem képes szembenézni a valósággal, folytatja a hazudozást és már megint hülyére veszi a népet.
Azt hiszi, hogy alkudozhat, de a helyzete leginkább Dönitz helyzetére emlékeztet, aki szintúgy megpróbált alkudozni, de csak a feltétel nélküli megadást fogadták el tőle a győztesek.
Természetesen ez lenne a kisebb baj, mert a nép majd a saját nadrágszíján az új lyukak fúrása közben rájön, hogy hiába ígért neki a Vezér minden napra majorannás libapecsenyét, az aranykor mégis Csányinak és Demjánnak jött el.
Aki meg hozzá érkezett, azt végrehajtónak hívják.
A nagyobb baj az, hogy ez a torzszülött politikai rendszer még egy darabig agonizálni fog, kezdődik majd a politikai tánc, mert a gazdaság csak egyik – bár legfontosabb szelete a társadalomnak.
És bár ezek idáig is gátlástalanok voltak de innentől ez egy halálra sebzett kurzus, márpedig a sebzett hiénánál kevés vad veszélyesebb.
Vannak itt más fontos dolgok is, a szabadságjogoktól kezdve a kulturális diktatúráig, az önkormányzati dolgozók kategóriába sorolásától (fideszes vagy nem) a Kubatov-listákig, a demokratikus intézményrendszer felszámolásától a különféle testületek jogkörének kiüresítéséig.
Ha a fékek és ellensúlyok rendszerét nem lehet visszaállítani, ha a közélet továbbra is néhány idegbeteg halaskofa csendes piacsarki megbeszélésére emlékeztet, akkor lehet itt bármilyen pénzügyi segítség, akkor ez a helyzet egy fikarcnyit sem fog javulni, a beteg magyar társadalom továbbra is beteg marad.
Lehet, hogy hitelt kapunk majd, de ennek a kormánynak a hitele elfogyott. 
Itt lenne az idő, hogy elkezdjenek magyarosan öltözködni - remek lenne látni Orbánt mentében…

:O))) 

16 megjegyzés:

Babi néni írta...

Mentében! :o) Olyan sekélyes vagyok, hogy ezen sokáig fogok röhögni...

Némelyik forgatókönyv persze nem olyan vicces. Argentínában például az ottani emberek a saját bankszámlájukról csak napi 20 dollárnak megfelelő összeget vehettek ki. Talán érdemes mintegy biztosításként fizetni a számlavezetési díjat több bankban is...

MolnarErik írta...

"A mai történet véleményem szerint Orbán kormányának végét jelenti a nemzetközi színtéren"
Sztem tévedsz, már jóval korábban vége lett nemzetközi szinten (erősen gyanítom, h a demars letagadásával), amit jól jeleztek a sikertelen állampapír aukciók. Ez már csak egy (utolsó?) kétségbeesett lépés.

Kigyeb írta...

Istenem, mekkora marhák ezek a Fideszesek! Nem csak ostobák, de még rohadtul hazugok is!

Debi írta...

Akinek rothad a jobb keze, azt amputálni kell. Így lehet a Kárpátok Géniusza félkezű (félkegyelmű) óriás.

Névtelen írta...

„Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni,…”

todor48 írta...

A végjéték kezdete. Azonban ez a végjáték nagyon kemény lesz.
Egyébként minden soroddal egyetértek PuPu!

Lusti írta...

Névtelen (a'la 11/11/18 6:32), jól mondod...
Volt aki ki merte mondani - és van, aki nem...

Lusti írta...

Pupu, az illusztráció választásod nagyon...hogysimondjam...kifejező! :)

Lusti írta...

"Atya, fiú, szentlélek..."

Névtelen írta...

Szuper az idevágó öszödi idézet!!

Klári írta...

Megint ki fogja magyarázni és attól tartok, hogy sokan el fogják neki hinni!

zombi írta...

A tárgyalásokat csak jövőre fogják elkezdeni. De ez csak akkor történik meg, ha a gazdaság mélyponton lesz dec. 31-én. Ha egy kicsi kis emelkedés is lesz, megint kirugják az IMF-et, mondván, hogy hurrá, mi vagyunk a legjobbak. Szerintem ez most olyan porhintés a piac szemébe orbán-módra, mert el kell adni az állampapirokat még az idén, mert nagy a hiány. Orbán meg megint fineszeskedik, mint mindég. Azt hiszi, meguszhatja. Csak figyeljetek. Mert, ha tényleg ez a hattyúdala, akkor nagy takarítás lesz, és mindent, amit most állmosítanak, szét fogják osztani a hűbéresek között.

zsanna írta...

A Nemzet tevepárduca! :D

kogito írta...

"Itt lenne az idő, hogy elkezdjenek magyarosan öltözködni - remek lenne látni Orbánt mentében…"

PuPu! Ezt úgy is értem, hogy ilyen nevű ruhadarabban, úgy is, hogy távozóban, de én inkább egy hagyományos mentét nélkülöző csíkos brokát ruhában látnám szívesen és a nyakába egy nagy keresztet tennék. Két oldalt pedig hajléktalanok sorfala szegélyezné a menetet karöltve az újkori kényszermunkások hadával és a többi megvezetettel. Akik előtt elhaladna egy NAV husánggal siettetnék az elvonulását.

Névtelen írta...

Valóban a sebzett hiéna a legveszélyesebb. De ezekkel a hiénákkal az a baj, hogy ha megérzik a vesztüket eddigi gátlástalanságuk csak fokozódni fog és utolsó pillanatukig úgy szétrabolják ezt az országot, hogy csodálkozhatunk ha az utakat fel nem szedik. Ha maradt még valami itt amit hűbéreseiknek ki lehet osztani, ami közpénzt még el lehet lopni, azt pofátlanul elhordják majd és mi itt maradunk majd kilógó s...el. Hiszen ne felejtsük, zömében fiatal, max. középkorú emberekről van szó, akik érdemben még soha semmit nem dolgoztak, viszont szeretnek luxusban dőzsölni. És a politikából kiszorulva, a "piacon" a tudásukból megélve éhenhalnának. Úgyhogy az utolsó pillanatukig össze akarnak szedni mindent, amiből hátralevő életükben a munka kényszere nélkül megélhetnek. Remélem egyszer még számonkérik rajtuk, amit műveltek velünk.

Névtelen írta...

előző névtelen-nek: nem most fogják kezdeni a szabadrablást, szvsz másfél éve ez ment a háttérben.
Ezért nőtt a hiány annyira.