2013. január 31., csütörtök

KEDVES NEMZET, NESZE!


Nekem legjobban a kolbászpark tetszik a 2014 – ben átadásra kerülő beruházások közül.
Ha valami, akkor ez aztán nagyon hiányzik most az országnak.
A központi épület egy 1500 négyzetméteres kolbászudvar-látogatóközpont lesz, ahol a turisták interaktív program keretében részesei lehetnek egy falusi disznóvágásnak és kolbászkészítésnek, fogyaszthatnak és vásárolhatnak a termékekből, és a kolbászkészítés történetét is megismerhetik.
Valószínűleg egész évben zsúfolt lesz, hiszen világritkaságszámba fog menni az intézmény, melyet ezek a disznók építenek majd másfél milliárdból egy olyan országban, melyben gyermekek tízezrei éheznek.
Igaz, a kolbászpark azért gondol a gyermekekre is, mert felhúznak még egy 2500 négyzetméteres tematikus parkot is, ahol a gyerekeket nyűgözik le a kolbászkészítés fortélyaival, továbbá megismertetik őket a falusi állatokkal.
Talán lehetne politikusokat is kiállítani a többi disznó között, hadd lássák a gyerekek, miközben a hús fogalmával ismerkednek, hogy kiket kell szívből, igazán szeretni…
Persze aki ide eljut, az nem a száz százalékos munkanélküliséggel sújtott falvakból jön, e annak van mit a kolbászba aprítani, az otthonmaradókat meg amúgy is csak hergelné a dolog.
Engem meg az hergel, hogy ez az elmebeteg olyanokat enged meg magának, amilyet már kétszáz évvel ezelőtt sem engedett meg magának egy valamirevaló császár: nem emelt templomot az idétlen  hobbijainak.
Hogy ő idejárt egy jópofa helyi rendezvényre kolbászt tölteni, az remek lehetőség volt reklámozni saját népbőlmerítettségét, de hogy hatalmon az ország pénzét ilyen idiótaságra költi, ehhez bizony vastag bőrnek kell lennie a képén.
Igaz, ami igaz, a jelenlegi pofahuzatát a rinocérosz is irigykedve szemlélheti, - ennek az embernek nincsenek gátlásai.
Az Index portál készített egy kis összefoglaló anyagot arról, hogy milyen létesítmények átadása várható 2014-re.
Nem rovom én azt fel Orbánnak, hogy a választás évét iparkodik sikereknek látszó tárgyakkal kitömni – ezt teszi a világ valamennyi hatalmon levő kormánya, tekintsük az akciót politikai szükségszerűségnek.
De azért az jellemző, hogy milyen létesítmények kerülnek átadásra, mire kíván büszke lenni az aktuális rendszer.
Tekintsük ezt a szerencsétlen kolbászolást szellemi kisiklásnak, üsse kavics az elherdált másfél milliárdot, nézzük inkább a többit, mely az ország felvirágzását szándékszik felmutatni!
Kezdjük talán a stadionokkal.
Állami pénzekből kap stadiont a Ferencváros, a Debrecen és a Puskás Akadémia, ez utóbbi egyébként az állami vagyon magánvagyonná konvertálására szép példa, Hogyan ajándékozzuk meg magunkat címmel.
Az első két stadion tizenkét-tizenkét milliárdért épül, felépítésük szükségszerűségét nem vitatja senki, hiszen ezek a hála emlékművei lesznek.
Ezt kapják fizetségképpen azok a futballhuligánok, akik 2006-ban a televízió-székház felgyújtásában és Budapest belvárosának szétverésében jeleskedtek, imígyen támogatva a meghiúsult Orbán-puccsot.
De önvédelem is ez egyben, mert a szurkoló kiszámíthatatlan állatfajta, ki tudja, mire vetemednének, ha a Vezér nem tartaná be az alkut, de hogy sokra képesek, azt már bizonyították - jobb barátnak tudni őket, mint ellenségnek. 
A Puskás-akadémia pedig az ősi Orbán-földeken fekszik, a területet csak átmenetileg kapta használatba az alapítvány, mely most a stadionocska felépítésén fáradozik, melyben minden ötödik felcsúti lakosnak ülőhelye lesz, csecsszopótól a Mariska néniig.
A forrást majd a vállalkozások nyereségadójából visszatartott és erre a célra átutalt pénzek képezik - így lesz adóbevétel helyett stadion, hiszen megengedhetjük magunknak ebben a rózsás gazdasági helyzetben, hogy nagyvonalúskodjunk.
Átlagpolgár meg mélyen egyetért vele, hiszen milyen okos dolog az állam zsebe helyett stadionokba tömni a pénzt, ahol remek lesz hetente egyszer szotyolát köpködve elmerengeni a profi futball szépségein.
Hogy aztán a kieső adóbevételeket majd valamivel pótolni kell?
Azon szomorkodjon a pénzügyminiszter, magyarember nem fogja fel, hogy éppen most vett a saját zsebéből egy stadiont Viktornak meg az utódainak, ahol majd profi játékosokat nevelnek, melyek eladásából a pénz ismét csak Viktor és gyermekei zsebébe csurdogál majd.
Magyarember roppant gyanútlan, hogy finom legyek…
Aztán átadásra kerül még majd a Tüskecsarnok, aminek éppen itt az ideje, - ez ellen nem lehet senkinek semmi kifogása az évtizedek óta befejezetlen csarnokot valóban be kell fejezni és átadni az egyetemi sportnak, a fenntartását meg majd a tandíjakból fedezni lehet…
Felújítják Lázár János Hódmezővásárhelyének stadionját is, de ez aprópénz, - egymilliárdból ki is jön.
Aztán átadásra kerülnek közterek is, érdekes módon két olyan hely, mely az ott folyó tüntetésekről híresült el.
Az egyik a Ferenciek tere, ahol a Milla szokott tüntetni.
Ezt a területet most roppant fontos volt átépíteni, mert a forgalom itt zavartalan volt.
Mikor az egész világ igyekszik a föld alá vinni a forgalmat, elkerülve a szintbeli kereszteződésekkel kiváltható közlekedési torlódásokat, az álló kocsik kipufogógázai által okozott környezetszennyezést, akkor mi betömünk egy aluljárót.
Lehet, talán azért, mert anno ide írta ki valaki rendszerváltáskor, hogy komcsik, ne merjétek emelni a sajtospogi árát, - lehet, Viktornak tervei vannak?
A Kossuth tér is necces, mert ki tudja, ki ellen akarnak majd itt tüntetni, jobb az ilyesmit csírájában elfojtani.
Meg aztán kell a hely az új szobroknak, a régieket már sikerült ezzel kipaterolni, József Attila helyett jöhet Szabolcska Mihály, Károlyi helyett Tisza István, hogy Nagy Imre hídja mi felett fog átívelni, azt meg majd megmondja Demján, ha már egyszer az ő szponzorálásával állították fel az öreg komcsit.
Egy szoborhelyet persze ki kell hagyni, Horthy lovasszobrának…
Marad még átadandó a Közszolgálati Egyetem campusa a Ludovika Akadémia helyén, nem kétséges, hogy mire átadják, Nemzeti Ludovika Közszolgálati Egyetem lesz a neve.
Nemzetünk beleborzong, mikor végigélvezi eme nagystílű tervek megvalósulását, lelkünk boldogságban úszik – dicső nemzet vagyunk!
Vagy csak ostoba, hogy ezt eltűrjük?

:O)))

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerencsétlen pupu!
Hogy mi mindenen tudsz te tipródni, elképesztő!

Névtelen írta...

............és akkor még PuPu a szerencsétlen? Nem hinném! Kata

Unknown írta...

Kérdés:
Miért nem lehet ma Orbán-kolbászt kapni?
Válasz:
Mert még él a disznó!

rézevőfiamór írta...

Te agytalan debil, ott az elején!
Csak azért nem hasonlítalak egy hímivarszervhez, mert nem akarom azt a hasznos tartozékot sértegetni.