2016. szeptember 8., csütörtök

HATÁRVADÁSZOK

Nekem ez a határvadászat tetszik nagyon.
Mi, anno nem vadásztunk a határon, hanem őriztük a határt, a határsértőket zömében elfogtuk, viszont nem ütöttük és nem rugdaltuk őket.
Nálunk is volt műszaki határzár, SZ-100-as jelzőrendszernek hívták, de az nem aprított szecskává senkit, viszont jelezte a határsértés helyét.
Nálunk nem volt illegális bevándorló, de aki nem a határforgalom számára megnyitott közúti, vízi, légi vagy vasúti átkelőpontokon kísérelte meg átlépni az államhatárt, az mind-mind határsértő volt, akit aztán tiltott határátlépés, vagy annak kísérlete miatt vontak felelősségre.
A bevándorló meg az volt, aki legálisan lépett az országba, majd bevándorlási kérelmet nyújtott be és erre engedélyt kapott.



A menekült meg a vonatkozó nemzetközi szerződéseknek megfelelően nyerte el státuszát, és ennek megfelelő jogai is voltak. Aki nem tudta igazolni személyi adatait, az legfeljebb hontalan státuszt kaphatott, bemondásra ultit játszottunk.
Ilyen menekültek voltak például a görög polgárháború vesztesei - egy egész falu került ki soraikból, Beloiannisznak hívják. A világpolitika változásával sokan visszatelepültek hazájukba, de nem mindenki. A gyerekek közül sokan már Magyarországot tartják hazájuknak, miközben őrzik görög gyökereiket is - az ország csak gazdagabb lett velük.
Szépen megállták a helyüket, leszármazottaik közül még ma is sokan élnek nálunk.
De ilyen menekültként kezelték az 56-os disszidenseket is nyugaton, akiket ha összevetünk a mai szír, afgán stb. menekültekkel, a veszéllyel, mely elől menekültek, hát igencsak érdekes eredményre juthatunk.


Folyik a toborzás, gyere pajtás katonának, jobb dolgod lesz, mint apádnak, mondja a dal, de ez persze nem igaz.
Apádnak lehetett tisztes polgári munkája, őt nem a kényszer hajtotta katonának, mint téged, hanem ha vonzódott a fegyverhez meg az egyenruhához, hivatását szabad akaratából választhatta, te meg nemigen tudod máshol megkeresni a kenyered.
Ha nincs erős akaratod és tartásod, olyan rendőr is leszel...
Ebben az agyonhiszterizált légkörben nehéz lesz jól ellátni a feladatod, merthogy a rendőrnek, katonának a feladatát érzelemmentesen, a törvények és szabályzatok alapján kellene ellátnia, de te olyan leszel, mint a hajdani váci börtönőr, akinek kiírták a falra: ne csak őrizd, gyűlöld is!
Remélhetőleg nem veszted el az eszed csak azért, mert a hátadon egy gépkarabély veri a veséd.
És nem élsz illúziókban, tudod, hogy ez a kormányzat a prérire tesz ki téged hóban-sárban, negyven fokban, megfelelő ellátás, ruházat és felszerelés nélkül, erre a speciális feladatra felkészületlenül, hiszen a menekültekkel való európai bánásmód feltételei nem adottak.
Nincs az elhelyezésükre megfelelő objektum, nem tisztázottak a viszonyok, a folyamatok mesterséges lassítása állandó feszültség forrása, te meg, ha ember vagy, folyamatosan szégyellheted a pofád, mikor a kisgyerekét cipelő szír anyukát hajkurászod.


Ha felcsapsz határvadásznak, remélhetőleg nem véled azt, hogy a vadászat szabályait kell követned, hiszen a menekültek szemében te vagy Magyarország, és ami azt illeti, elődeid és tanítóid nem a legszebb képünket mutatták sem nekik, sem a világnak.
Bezárkózunk.
A diliházzal is így van ez, a kapu mindkét oldalán a másikat tartják bolondnak, de te azért vigyázz arra, hogy ne bolondulj meg, és ha jó ember voltál, hát maradj is az.
Nem te tehetsz arról, hogy az elöljáróid kiszolgálják egy szociopata diktátorocska minden kívánságát, de te leszel a felelős azért, ha embertelenül bánsz a menekültekkel, ha elfelejted, hogy az élet hosszú, és ne adja az Úr, de lehet, egyszer neked is menekülnöd kell.
Nem kell minden idiótaságnak bedőlni, ne hagyd magad manipulálni, ne gondold azt, hogy ha a szart nemzetiszínű papírba csomagolják, akkor az ettől csokoládé lesz.
Legyél az, aki normál menetben is vagy, legyél tisztességes ember.


Már persze, ha nem esik nehezedre...

:O)))

9 megjegyzés:

Promenad írta...

Pupu !
nagyon is helyénvalóak,és aktuálisak az intelmeiod.
Kár,hogy akikhez szól,biztosan nem olvassák.

Olasz Ildikó írta...

PuPu!
Olvastad? Bodor Ádám Synistra körzet. Ott a határvadászok a "szürke darvak".
Mióta olvastam, ha meghallom ezt a szót: határvadász, csak arra a másikra tudok asszociálni. Hátborzongató!

Unknown írta...

Inkàbb a "diktátorocska" -mint ti mègegyszer..

Unknown írta...

Inkàbb a "diktátorocska" -mint ti mègegyszer..

hello írta...

Milyen jó lenne, hogy amikor beöltöznek, a pakkjukban ez az üzenet is ott lenne!

Cereus írta...

János Kovács !

Nem véleményt írok, csak megkérdezem: kétszer is jó degenerált hülyének lenni ?

PuPu !
A blogod kiváló, a kép pedig megint találó. Erről a pocakos, fontoskodó, hazudozó törpéről
jobb képet nem is találhattál volna.
Sajnos nekünk ez jutott.
Nem szép, nem jó, erőszakos , és gátlástalan. (NEVELETLEN BUGRIS) Vele egyidős pedagógus gyermekemmel nem összehasonlítható mert Ö legalább normális. (tanított gyermekei imádják, mert a szimpátia kölcsönös.)

DarthVater írta...

Rá se basszál, kovács jános, te ugyanazt a szart kapod a rezsimtől jutalmul, amit "mi" büntetésből. Csak neked jól esik. Hát, vannak ilyen aberráltak, mint te.

Kapat írta...

János Kovács! Sajnálom a mazochistákat. Nemcsak saját maguknak okoznak köztudottan szenvedést, amit élveznek (Te ez esetben -e blog olvasásával), hanem másokat is bosszantanának a butaságukkal.
De nem bosszankodunk, mert semmitmondó, szót sem érdemel a beírásod!
DarthVater beírását megszívlelhetnéd!

Donáto írta...

Kedves Pupu!
Még nem vagyok közmunkás, de én nem szívesen lennék akkor se határvadász, ha semmi más elhelyezkedési lehetőségem nem lenne. Nem lennék, mert itt a katona embert semmibe nézik és a kaját vagy késve hoznák, vagy egyáltalán nem.

Ha mégis választani lehetne, akkor sajtó referens, vagy kommunikációs igazgató helyettes lennék. (Csak kevesebb a felelőssége egy helyettesnek nem!)
Hoznám-vinném a szót, nyilatkozatokat, beszédeket írnék. Lehetőleg olyanokat, melyeket a fél ország nem ért meg.
Mert azt a legegyszerűbb magyar ember is érti, hogy Józsi "gerincre vágta a sógornőjét" ehelyett az írnám, hogy C. József zaklatta a rokonát.
Írásaimban gondot fordítanék arra, hogy minden mondatomba elhelyezzek legalább egy idegen kifejezést, - mint attitűd, monopolizál, flexibilis, antidepresszáns, - vagy ha semmi más nem jutna eszembe, csak odaírnám, hogy "migráns", - ez mindenhová jó. Ugyan ezeket a fél ország nem érti, de nagyon elegáns!

Ha már minden idegen kifejezést kimerítettem, akkor az egészet elkezdeném kavarni és olyan mondatokat produkálnék, hogy "több gyereknek kell születni hazánkban, mert akkor több lesz a munkahely és növekszik a gazdaság..." vagy, - "az új államtitkárság fő feladata, hogy védje az egész világon a kereszténységet..."

Biztosan jobban megfizetnének mint egy határvadászt, s a nevem ismernt lenne Bátonyterenyétől Almáspitéig mindenhol. :O)))