2016. szeptember 30., péntek

SA MARSCHIERT

Kezdő vezetőkkel szokott előfordulni, hogy egyszerre nyomják a gázt és tapossák a féket, de olyanokkal is előfordulhat ilyesmi, akiket gépkocsivezető fuvaroz már hosszabb ideje.
És hát, a politikában is tapasztalhatunk ilyesmit, mikor az elbizonytalanodott politikus szeretne mindenképpen jól jönni ki egy olyan helyzetből, melyet ő idézett elő, és most mégis, mintha ellene fordultak volna a dolgok.
Mindenesetre Vityka most pávatáncol egyet hívei előtt is, hadd lássák kifinomult mozgását, hadd nézzék áhítattal, ahogy elegánsan pucsít híveinek, majd ugrik egyet-egyet, az általa győztesnek vélt koreográfia szerint.

Egyrészt minden erőt mozgósít, hogy a választókat is mozgósítani tudja, bevetette csodafegyverét, Kósa Lalit is, aki elmondta, hogy ha a népszavazásin az igenek győznek, akkor a kormány - praktikusan a kormányfő - lemond, merthogy akkor nem képviselhetné "az emberek álláspontját".
Bátor kijelentés, Fideszék szokás szerint - haláltmegvető bátorsággal - kivetették magukat a földszinti ablakon.
Mennyivel szebb lett volna ez a vállalás, ha az érvénytelen népszavazás esetére vonatkozik...
Mondjuk, ha a nemek győznek, akkor sem az emberek, hanem a megtévesztett vagy ab ovo ostoba majmok álláspontját képviseli, ugyanis már a népszavazás kérdése is hazug, hiszen az Unió nem betelepítést kért, hanem azt, hogy menedékkérelmük elbírálásáig vegyük át a menekültek egy részét - elhelyezésüket, ellátásukat - a leginkább érintett államoktól - Görögországtól és Olaszországtól.
Ez nem betelepítést jelent, hanem átmeneti elhelyezést, konkrétan ezerháromszáz menedékkérő elhelyezését, természetesen csak addig, míg kérelmüket el nem bírálják az illetékes hatóságok.
Ami a betelepítést illeti, ez csak a szokásos játék a szavakkal, fogalmakkal, mint ahogy maga a migráns kifejezés is hazug, az összes hozzátapadt, manipulatív fogalommal együtt.


Az ötlet, hogy a felettébb ostoba választót ijesztgessük halálra, majd a népszavazással legitimáljuk Orbán hazug és megosztó, emberiségellenes politikáját, első ránézésre jónak tűnt.

Az emberi előítéletességre, butaságra építeni egy ötletet szinte holtbiztos eredményt ígér, de a kivitelezésbe hiba csúszott, az emberek torkán olyan mennyiségben akarták letolni a hülyeséget, hogy az értelmesebbje fuldokolni kezdett tőle, és kis töprengés után elutasította.
Természetesen a professzionális tömegmanipulációs stáb ezt érzékelte, és elbizonytalanodott - lehet, mégsem tudják megugrani az érvényességi küszöböt?

Akkor pedig nagy a baj, hiszen amit idáig élet-halál kérdésének kommunikáltak, az méretes saller látszatát keltheti, akár még azt is hiheti valamelyik libsi, hogy elverték Vikkancsot, ilyen pedig a világon nincs, ez a népszavazás nem lehet Viktor vízilova (water ló).
Ennek az egésznek nincs politikai jelentősége, mindössze érzelmi kérdés, mondta el a Katolikus Rádiónak, mely boldogan fényezte kissé hibbant első szolgánkat, ahelyett, hogy Várszegi Asztrik pannonhalmi apát nézeteivel ismertette volna meg a híveket.
Mindenesetre tizenöt milliárdért kiderült, hogy ennek az egésznek sok értelme nincs, ami egybevág sokunk véleményével, de hát akkor ez az egész nem a közpénz herdálása magáncélok érdekében?



Érdemes volt erre ennyi pénzt költeni?
Érdemes volt ismét felkorbácsolni a gyűlöletet, embert ember, magyart magyar ellen  ellen fordítani?
Érdemes volt az országról olyan képet kialakítani, melyhez képest egy koreai munkatábor képe maga a paradicsom?

Érdemes volt megfélemlíteni az embereket, a polgármestereket, a közalkalmazottakat, köztisztviselőket, a közmunkásokat, a cigányokat, a segélyezetteket - hozzátartozóikkal együtt?
Érdemes volt meghülyíteni a hazaszerető, otthonukat, gyermekeiket féltő tisztességes emberek ezreit?

Érdemes volt össze-vissza hazudozva becsapni a társadalom képzetlenebb, politikában járatlanabb részét?
Ha erről kellene szavazni, hát szavazz nemmel.
És minden alkalommal, mikor módod van rá, szavazz Orbán ellen, hiszen ismét lépett egyet hátra, a nácizmus felé, nevezze ő ezt bárminek is: kinyilvánította, hogy önkéntes alapon szerveződő területvédelmi egységeket állítana fel.
Ha mond valakinek ez a betűszó: SA valamit, akkor annak nem kell tovább magyarázni, és ha felállítják ezeket az alakulatokat, akkor már csak a Kristallnacht és a cigánypogromok helyének és időpontjának kihirdetése van hátra.
Die Fahne hoch...
SA marschiert...
Megkérdezném jobboldali barátaimtól: erre adtatok ennek a féleszűnek felhatalmazást?
Megkérdezném keresztény barátaimtól: Az ő véleménye áll közelebb a krisztusi tanokhoz, vagy a pannonhalmi főapáté, aki azt mondja: "Keresztény ember nem vállalhatja, hogy semmilyen segítséget sem kíván adni.
Még az életünk árán sem.
Még az ellenségemet is szeretnem kell!"



A pávatáncos belezavarodott mutatványába, mint macska a házicérnába.
Teljességgel elveszítette realitásérzékét, kapkod, ötletel, rögtönöz.
Kicsit engem arra a libára emlékeztet, melyet a nagymamám levágott, és - gyakorlatilag már hóttan - kiugrott a tálból és végigmasírozott a konyhán, csak éppen a feje leffegett bánatosan.
Vazallusai persze tolják a baromságot ezerrel, de ez érthető, ők képesek felmérni, hogy többségük számára a választás esetleg a gazdagság és a börtön közötti választást is jelentheti.
Ócska egy banda, a vezérükkel együtt.
Igaza van Volner Jánosnak, aki a Hír Tv-ben kijelentette: "Simicskának igaza volt, ezek tényleg g**ik"


Volnernak is igaza volt.


:O)))

8 megjegyzés:

nemóvatos írta...

Érdemes volt, hogy kiderüljön:
Orbánékon kívül nincs az országot vezetni képes erő?
Ennyire siralmas az ellenzék népszavazással kapcsolatos magatartása?

mavtelep írta...

nemóvatos
T'od, az ember időnként lemossa a cipőtalpát és nem hajlandó bármibe is halkan belelépni.
Ebbe a cirkuszba sem !
Szervusztok, jó reggelt !

nemóvatos írta...

A félreértés kockázatával az Állomásfőnök felé:
Hogyan lesz az a bizonyos istálló kitakarítva?

Promenad írta...

Orbán alól kiszaladt a hintaló !
Látni kellett volna őt tegnap Simon Perez temetésén,ahol egy elmebeteg módjára viselkedett.
Így pl látványosan unta a gyászbeszédet,a szeme le-lecsukódott,feje lekókadt,majd amikor felriadt szokása szerint kényszeresen vakarózott,a fülét-orrát piszkálta.
Nagyon kirítt a világ öszintén megrendült vezetői közül,bizonyítván ezzel,hogy nem is odavaló !
A pávatánc már a holnapi vereségnek szólt,,amiként Lali Király cinikus hülyéskedése is.
De a tábor is teljesen meg van zavarodva !
Látni kellett volna azt a megye polgármesterei által alkotott birkanyájat,ahogy bégetett a főtéren a Nemek mellett. Egy olyan megyében,ahol soha nem voltak és nem is lesznek migránsok !
Szégyen !

promenad írta...

Bocs. Kimaradt a helymegjelölés. Balassagyarmat főteréről van szó.

mavtelep írta...

nemóvatos
A legpraktikusabb módon, rábízzuk Gerébre ...)))

Voyager írta...

Én csak nézek mint a moziban. Engem már le hazaárulóztak, lezsidóztak - Mondjuk arról nem tehetek, hogy szegény dédi szerelmes lett egy jóképű fiúba aki szépen zongorázott, több nyelven beszélt meg roppant sármos volt viszont zsidónak született. - meg voltam már a "háttér hatolom izéje" is.
Még csak nem is élek Mária országában. Viszont van véleményem és szeretem elmondani, magyarul is. ;-)
Most meg kiderül, hogy a vezér otthagyja a csata teret, mert nem fontos? Nem ér a neve?
Akkor most én sem vagyok rohadt zsidó, szabadköműves, chemtrail-ező, földönkívüli gyíkember aki még hazaáruló is? ;-)

Vagy az még mindig?

És most akkor mind meghalunk vagy nem?

Persze ezek költői kérdések. De szerintem sokan töprengenek azon, hogy akkor most miért volt szükség erre a mutatványra?

És végül, de nem utolsósorban PuPu megint lényegre törő volt! Szeretem olvasni...

Cereus írta...

Promenád ,úgy látom hasonlóképpen látjuk ezt a nemzetrontó bitangot.
A geciből lehetett volna normális ember is ha jobb talajra hullik. Hányszor jut eszembe az a drága jó édesanyja, akit sokszor emlegetek nem dicsérő jelzőkkel, ha esetleg idejekorán nevelni próbálta volna. Apuka már korán felismerte, hogy gyermeke
skizofrén, ezért verte és rúgta is kíméletlenül pusztán nevelési szándékkal.
De nem eléggé, hogy ütődött traktoros vagy sánta futballista lett volna belőle.
Kedves szülők, ezt nagyon elkúrták.
Mi pedig sok számító, becsapott, megvezetett ember tévedéséből megkaptuk miniszterelnöknek !
Ő pedig beteges hajlamait kiélve minden nap más ellenséget talál, és harcol értetek drága
támogatók, míg el nem hullik a csatamezőn.
Mivel átlátok rajta mint az ablaküvegen, ezért a hazudozót holnap a választáson nem támogatom.