2012. szeptember 13., csütörtök

KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL


Csubakka izgatottan rohangált fel-alá, feldúltan keresgélte a borotváját.
Lebuktunk!
Tudtam én, hogy ez lesz a vége, csak arra nem gondoltam, hogy a pisztoly okozza a végzetünket – ha kérdeznek, én a fénykardra tippeltem volna!
Mikor meghallotta, hogy Luke Skywalkert őrizetbe vette a TEK, kétségbeesett, mit fog vele tenni a mindig kiszámíthatatlan Nagyúr, akit éppen az tett félelmetessé, hogy tizenkét agysejtjéből olyan kombinációkat tudott kialakítani, melyek ellen nem volt az a játékelmélet, mely eredményt hozhatott volna.
Kezébe vette tehát a borotvát és elkezdte megborotválni magát, bízva abban, hogy csupaszon elkerülheti a felismerést, hiszen a tollafosztott libát sem lehet könnyen felismerni…
Mikor a szerencsétlen másodéves egyetemi hallgatót hátrabilincselt kézzel elvezették, a hős terrorelhárítók azért már gyanakodhattak volna, de ők nem - ők elküldték a fénykardot laboratóriumi vizsgálatra, mely kimutatta, hogy az elem lemerülőben van, miként a Vezér is, és ez se veszi már fel a töltést.
Mikor kiderült, hogy Luke ártatlan, akkor azt kezdte el bizonygatni a TEK baromságainak mosdatására  szakosodott szóvivő, hogy a TEK vezetője, Lüke helyesen járt el, mert mi lett volna, ha Luke tényleg terrorista, továbbá ha kiderül, hogy a fénykard egy új csodafegyver, mellyel magát a Vezért akarták megmerényelni.
A felforrósodott helyzetben Lüke dandártábornok levelet intézett Prónay Pálhoz, segítségét kérve a helyzet megoldásához, majd folytatta nemzetmentő feladatát és felküldte a Felcsút környéki nyárfákra titkos megfigyelőit, hogy időben jelezhessék, ha feltűnik egy birodalmi cirkáló a Vezér szűkebb pátriájának közelében.
Ha régebben a mi országunk volt a legvidámabb barakk, akkor ma ez a legnevetségesebb gumiszoba az Európa nevű elmegyógyintézetben.
Tisztességes helyeken ennyi fiaskó után minimálisan lemondott volna már a belügyminiszter meg a TEK parancsnoka, de ez nem egy tisztességes hely, ez a Következmények Nélküli Ország.
Ez az a hely, ahol világpolitikai botrányt lehet előidézni egy baltás gyilkos kiadatásával, ahol ennek a döntésnek először nincs gazdája, majd kiderül, hogy a döntést a külügyminiszter és a kancelláriaminiszter tanácsa ellenére a miniszterelnök hozta, és ez az a hely, ahol ennek dacára a három érintett politikus közül egy sem mond le.
Tulajdonképpen az is botrány, hogy a TEK parancsnoka még a helyén van ennyi melléfogás után, de hát ezen nemigen kell csodálkozni, hiszen már a kinevezése is botrányos volt, a szervezet létrehozatala, melynek élére kinevezték maga volt a botrány – ékes bizonyítéka annak, hogy ez a nép képtelen tanulni a saját történelméből.
A botrányok botránya pedig az, hogy némi halk ellenzéki zörgésen kívül semmit sem lehet érzékelni az azeri-ügy belpolitikai következményeiből, úgy látszik van annyi pénz, amennyitől még Martonyi külügyminiszter legendásan dús haja is korpás lehet.
Érdekes, vannak emberek, akik hosszú időn keresztül tévedésben tartják az embert, ilyen Martonyi külügyminiszter is, akiről az átlag – állampolgár azt feltételezhette, hogy a gerincesek rendjébe tartozik, és hogy azzal is a hazáját szolgálja, ha megpróbálja helyrehozni, amit a Mi Betegünk külpolitikailag széjjelvert.
De azért kellene lenni egy pontnak, ahol megálljt illene parancsolnia magának, és elhagyni azt a posztot, ahol semmibeveszik tanácsait, nem először egyébként.
A külügyek intézése és a diplomácia ugyanis szakma, és a szakmához szakértelem kell, ami Martonyinál ugyan rendelkezésre áll, de szomorúszemű főnökénél kicsit sem, erre egész külpolitikai pályafutása az igazolás.
A külpolitika ugyanis kapcsolatokról szól, de nekünk már régen nincsenek kiegyensúlyozott kapcsolataink, sőt, lassan semmilyen kapcsolataink sincsenek.
A Fidesz képviselőié ezért a felelősség, mert vagy olyan ostobák, hogy nem érik fel ésszel, hogy mire használják fel őket, vagy annyira pénzéhesek, hogy nem törődnek vele.
Egyik se barátságos lehetőség.
Persze az is lehet, hogy a Fidesz-frakció csak a cserejátékos beérkezésére vár.
Darth Vadernek hívják…

:O)))

6 megjegyzés:

éva írta...

Nem is tudom Pupu, tisztességes politikus tényleg már régen lemondott volna, de lehet, hogy Martonyi úgy tart ki, mint anno Gyurcsány - az ország érdekében. Mert magát tartja a legprofibbnak és a legtöbb kapcsolattal rendelkezőnek, aki még képes valamit enyhíteni az orbánjárás következményein. Mert gondolj már bele, hogy a lemondása után lenne egy Szájjal ártó külügyérünk... Br.... Már államtitkárként is mit alakított Haverbajdzsánban!

Avi írta...

Talán azon is érdemes lehetne elgondolkodni, ha egy a Kedves Vezető elleni megmozduláson (mikor lesz?)a TEK-s vezető egy vízipisztolyt AK47-nek ítél és a tömegbe lövet?

éva írta...

Avi
Már e héten is lesz rá esély:
A Demokratikus Koalíció 2012. szeptember 15-én, szombaton 15 órától tüntetést szervez a Batthyány-örökmécsesnél az előzetes választási regisztráció ellen.

Névtelen írta...

Tiszta szégyen ja uraim ez ma a magyar értelmiség? lényeg víritsd a lét.D elemér Eger.tbl

Névtelen írta...

Nyugi, egyszerűen csak arról van szó, hogy a TEK-esek máshogy nem tudnak bejutni az egyetemre...

Névtelen írta...

Most olvastanm egy blogbajn:

"Nos.. megtörtént! A kertévés híradóban az imént nyilatkozott az igazságügyi fegyverszakértő. Roppant komolyan nézett a kamerába (egyenkopasz mint a többi rendőr), és arról tájékoztatott hogy a fegyver 3-4 dkg-os, 'pár méterről' fegyvernek látszhat, és a ravasz meghúzásakor kereplő hangot ad ki."

Igen, olyan hangot ad ki, hogy "tek tek tek tek tek tek..."

Mellesleg a "meghúzod a ravaszt" az tudod mit jelent? Azt, hogy szexuális kapcsolatot létesítesz egy rókával. Szóval a fegyvernek nem ravasza van hanem elsütőbillentyűje...