2012. szeptember 2., vasárnap

MI MARADT MÉG ELADÓ?


Először a tisztességét adta el.
Kicsiben kezdte, talán a Boss öltönyökkel adta el először magát, itt sározódott be először a tiszta kéz.
Igaz, csak kis sárcseppecske freccsent rá, ugyanis az öltönyöket az első állami pénzek egyikéből vették meg a fiúk.
Nem csak Orbán, akkor még a kollektív bölcsesség és tisztesség jegyében akkori társaival, Kövértől Fodorig, kéz a kézben.
Természetesen megideologizálva a dolgot, hiszen ideológia nélkül szart sem ér a lopás: csak nem járhatnak toprongyosan a nagyra hivatott politikai erő ifjú képviselői?
Azután jött a Tisztiház ügye, mely a főváros egyik legszebb palotája volt, s melyet a rendszerváltás utáni kor egyik első szép mutyijaként tapsoltak el, természetesen a kormányzó MDF részvételével, ekkor adta el először a politikus állammal szembeni felelősségét, és innentől nem volt megállás.
Jöttek a húzós tételek, a székházpénzből a kedves Apuka bányájába tolt pénzektől a lakás-mutyiig, melynek következtében egy igen szép lakásra tett szert, mely aztán másik mutyi keretében a jelenlegi villája – meg kell jegyeznem, a mai napig csak ideiglenes használatbavételi engedéllyel rendelkező budai villája – megvásárlásának alapjául szolgált.
Ehhez természetesen felhasználta a Kékessy család segítségét, melyet aztán állami pozícióján keresztül busásan honorált is.
Ekkor azért már nyilvánvaló volt, hogy ez az ember gátlástalan tolvaj, akinek volt képe kiadni könyvben beszédírói munkáit csak azért, hogy legalizálni tudja a borospincével felturbózott villa építésének forrását.
A villát aztán úgy fényképeztette, hogy akármelyik panelproli is elfogadhatónak tarthatta.
Aztán jöttek a nagyobb szabású ügyek, a beguruló pénzek okos befektetése, fialtatása.
A mesék Horvátországi hotelekről, vitorláskikötőről szólnak, ahol a strómanok remekül fedik az okosságokat, jött mai napig tisztázatlan Gripen-ügy, jött a tokaji szőlők ügye, aztán az állami gazdaságokat úgy tette magáévá, hogy senki sem mert sikítozni, hiszen mindenki jól járt.
Kivéve az állampolgár.
Hogy a jobboldal ezt természetesnek veszi, ez maga a csoda, de nem vagyok álomfejtő, nem is akarom megfejteni, hogy mi lehet az indítéka ennek a nagyfokú toleranciának.  
Most eladta Magyarországot, hiszen ezek után a világ joggal tekint ránk úgy, mint az gátlástalan erkölcstelenség, a pőre haszonelvűség és a hazug ostobaság országára.
Eladott bennünket, mert azt gondolta, hogy ha pénzt szerez az azeriaktól, akkor azzal ad egy pofont az Uniónak, holott azt hiszem, ezzel a húzásával beledugta a fejét a hurokba.
Még ha az azeriek börtönbe dugják a baltás gyilkost, talán lehetett volna magyarázkodni, de így, hogy azonnal szabadonengedték és nemzeti hőssé nyilvánították ezt az emberszabásút, így nincs helye a mosakodásnak, szerencsétlen Martonyi kínlódásának, itt politikai felelősség van és a felelősnek egy európai jogállamban azonnal le illene mondani.
Persze ki beszél itt már európai jogállamról?
A mi kis erőművészünk már régen odébbtolta Magyarországot a térképen, hozzávetőleg oda, ahonnan a baltás gyilkos jött, ott aztán majd jó helyen is leszünk.
 Rengeteg bajunk lesz még ebből, mert ezt a Nyugat nem felejti és bocsánat sem lesz, mint ahogy az oroszok sem fogják ezt ellentételezés nélkül lenyelni.
Nemhogy pénzhez nem fogunk jutni, de rá fogunk erre a barterre fizetni, nem kicsit, nagyon.
Nem volt jó üzlet ez, a lókupec döglött lovat vett, de hát ahhoz már régen hozzászoktunk, hogy külpolitikailag ez az agyatlan zombi, egy nagy nulla.
Méghozzá egy amorális, ostoba senki, elmebeteg szociopata, egy ócska, hatalommániás tolvaj, akinek semmi sem drága, ha a személyes érdekei azt kívánják.
Tévednek, én az általa képviselt mentalitást gyűlölöm, és szerencsétlennek tartom ezt az országot, mert bedől Orbán ostoba hantájának, kulisszarepesztő szövegeinek, ostoba közhely-gyűjteményének és ócska vicceinek, miközben ő maga mondta, hogy nem a szövegét kell figyelni, hanem azt, hogy mit tesz.
Hát azt lehet is figyelni, mert pontosan látható, hogy mit művelt ezzel az országgal két év alatt erkölcsileg, emberileg, gazdaságilag.
Elképedtem a hódmezővásárhelyi polgármester-választás eredményén is és elgondolkodtam: ez talán a magyar mentalitás?
Minden eladó és a mindenkinek a szavazatát meg lehet venni?
Vagy Hódmezővásárhely egy boldog sziget az országban, ahol nem érvényesülnek az országos tendenciák, nincsenek megélhetési gondok, minden rendben van?
Nem fordult meg a fejükben, hogy a polgármester azért lépett odébb, hogy a város pénzügyi bedőlése ne érintse a világgazdaságot megrengető pénzügyi zseni makulátlan hírnevét?
Az ország egyik legeladósodottabb városában a polgár azt hiszi, hogy őt nem fogja a golyó?
Hiú ábránd, és nagy-nagy butaság.
Értékek nélkül nem lehet élni, kell, hogy legyenek mindahányunk által tiszteletben tartott értékek, melyek nem eladók, ilyen például a tisztesség, a becsület vagy a hazaszeretet.
Akik számára minden eladó, azok értéktelen emberek, akik maholnap egy értéktelen országban fognak élni.
Nem lenne jó, ha ez a sors várna gyermekeinkre és unokáinkra.

:O)))

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

A szőlős gazda is, az egyszeri,
Magánkivűl s őrjöngve kacagott fel,
Látván, hogy szőlejét a jég veri,
Dorongot ő is hirtelen kapott fel,
Paskolni kezdé, hullván könnyei:
"No hát, no!" így kiált; "én uram isten!
Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten!"

Magyar mentalitás.
Egy osztrák az első szem jég leesésekor már számol, hogy mennyi lesz a kár, mennyi a helyreállítás, fedezi-e a biztosítás és érdemes-e jég elleni rakétákat telepíteni.
A szittyának biztosítása sincs. Csak éktelen nagy pofája.

rézevőfiamór

kisdobos írta...

Orbán Ottó

A dán királyi főszámvevő jelentése a Fortinbras & Fortinbras cég átvilágításáról



az a legleverőbb hogy lehetett volna belőlük akár egy jó kezdőcsapat is
jó időben született újszülöttek
egy új történet első mondatai
a tiszta lap amelyen nem dereng föl a diktatúra vízjele
nem lettek sem azok sem ezek
rókafiak nyomakodtak elő a rókalyukakból
rókaagyakba való eszmékkel
hogy a történelmet gólra játsszák
a vesztest pedig a legjobb sárba taposni
akkor legalább nem sokat pofázik
rendőrállamban nőttek föl
szabadságnak azt gondolták hogy mától fogva a rendőr nekik tiszteleg
a népről meg azt hogy vasreszelék
melyet egy mágnesvassal állíthatnak át a megkövetelt irányba
a fiatalság mindig a menny küldötte
kivéve azt amikor nem
kivéve azt amikor az ördög megvakítja
hogy ne lásson mást a folyó vizében
csak önnön tükörképét mint a magába szerelmes Narcissus
Dánia dán föld mindig is az volt mindig is az lesz
az államgép rohad valami bűzlik
valami elveszett a vissza nem térő esély
polcról lopott koronát olcsón megszámítunk
a szellem páncélja új a módszer a régi
ahogy a végkifejlet is
szerteszét a színen hullák számolatlanul gyümölcshéj kutyaszar megégett könyvlapok

(1999)

Varga Éva írta...

Két megjegyzés:
1. Ha Martonyi ezt szó nélkül elfogadja és nem mond le, akkor lehet ugyan róla úgy beszélni, mint a szó valódi értelmében vett polgárról - de nem más ő sem, mint a kenyéradó gazdája: pitiáner, erkölcsi gátlások nélkül létező emberszabású.
2. Ugyan nem tudom mi lett az eredmény Lézermezővásárhelyen - max. a szövegkörnyezetből következtetek rá -, de vedd figyelembe PuPu azt az opciót is - persze azon túl, hogy szerintem is elmeroggyant mindenki, aki a szavazófülke magányában ezekre szavaz még mindig -, hogy mi lett volna akkor, ha nem szavazzák meg az legújabb rapcsákfiókát? Esztergom 2.0
Pénztelenség, munkanélküliség - mert a felcsúti lókupec nem felejt és büntet.

Névtelen írta...

Pupu!

Inkább örüljél, itt az újabb maffiózónk, akit pénzzé lehetne tenni. Már hárman licitálnak - Svájc, Izland, Norvégia.

Szerintem Svájcnak adjuk, náluk van a legtöbb lé...

http://hvg.hu/itthon/20120903_magyar_robert_kiadatasa

Névtelen írta...

Hű, Pupu! Úgy elragadott most a jogos indulat, hogy még megszokott liba is kimaradt...

Névtelen írta...

Al csuti Capone 3db.hazug jelszóból él.

Hiszek istenben!Le a kommunistákkal!
Vesszen Trianon!

Ezeket sem merte kimondani,csak kacsingatott a futóbolondokra akik kimondták.:O)szi.

Névtelen írta...

Tetszettek volna nem forradalmat csinálni!

Reggel Kedves Vezetőnk a fürdőben a gyerekkel találkozik.
- Te apa! Nem tudod ki rakta el innen a kedvenc dezodorom? Tudod, az AXE-t...


Névtelen írta...

Pupu!

Tudod miért szűnt meg az esztergomi Nokia?
- Már nincs kereslet a dobozokra. A nyergesvontatónak lett szezonja...

Névtelen írta...

* esztergomi = komáromi

Névtelen írta...

Az azeri témához: Tudják jól az ezzel foglakozók, hogy a világnak azon a részén élők milyen vérmérséklettel élik az életüket.Történt akkor, hogy pont itt gyűltek a "katonák" egy továbbképzésre.Volt két! Örmény fiú, és ez az Azeri(meg még sokan mások).Mindegyiknek más más szoba, és társa Magyar.(mert pontosan tudták, hogy nem szabad egymás közelébe engedni őket)A baltás a másik fiút is le akarta mészárolni, miután bement abba szobába ahol az Örmény és a Magyar aludt.Úgyhogy él most ebben az országban egy olyan akinek a szeme láttára történt,és él még vagy egy tucat akik lefogták,és leteperték az azerit, hogy a másik szobába már ne jusson be. Mindenki tudta, hogy mi lesz, ha hazaengedik ezt a szörnyet.Aki ezt így hagyta,és most mosakodik bármivel az pontosan olyan emberállat mint a baltás gyilkos maga.Nem véletlen, hogy eddig nem lehetett erről tárgyalni, de érdemben nem is foglakozott a diplomácia és a vezetés ezzel.Hisz a következményeket mindenki pontosan tudta.// Az zavar kicsit, hogy 3 napja fokozott lőgyakorlat van a TEKnél, és már előkerült az aknavető, meg a nehéztüzérség. Úgy látszik mégis van xar a gatyába... csak könnyebb hazudozni.// Senkiházi terroristák az ország vezetői. ennyi.

Vásárhely: a 38.800 emberből 6.700 szavazott a lézerjankó klónjára.Pontosan annyi amennyi a kegyencek, a közszolgák, közalkalmazottak zsarolható mennyisége.Ebből mérhető a kiszolgáltatottak száma. Szerintem ehhez nem kel magyarázat.

Oak

kogito írta...

Ha igaz az alanti linkben megjelölt cikk tartalma, akkor ezzel az azeri dologgal kapcsolatban magasabb politikai érdekek kerültek előtérbe. Előző, "névtelen" bejegyzéséhez meg annyi, hogy hol volt a többi birka, akik kibillenthették volna ezt a klónt a helyéből? A fülkékben nem volt kamera és egyéb, miért nem szavaztak a lézervásárhelyi agyhalottak ellene, miért nem mentek el szavazni? Ahol én lakom dettó ez a helyzet, arra hivatkozik a sok furkó, hogy úgy sem változik semmi, hiába mennek el voksolni. Pedig de...
Íme a link: http://hvg.hu/vilag/20120903_Azeri_ugy_usa_oroszorszag

Névtelen írta...

Agyament társaság:
Cibáljátok csak magatokat, az legalább jól áll nektek!
Másra már úgysem vagytok jók.

éva írta...

kogito
Az oroszok elkövetik azt a hibát, hogy Orbánt normálisnak nézik. Ugyanis NORMÁLIS országvezető tényleg egyeztetne a NATO-val. Egyeske nem csak a gazdaságban produkált triplabóvlit, hanem a külügyekben is. Most fújnak rá az oroszok, az amerikaiak és az örmények (no meg a fél világ)

Névtelen írta...

Orbánt annyira körbevették a hazug talpnyalók, hogy azt képzeli, az egész világon játszhatja büntetlenül a piszkos, sunyi kis játékait? Azt hiszi, mindenki olyan vak, mint a magyarság,és mindenkit ő rángathat kedve szerint? Akkor ezt irtózatosan benézte. Olyan terepre tévedt, ahol az ostobák súlyos árat fizetnek. Nem elég felfújni magát, és nagynak látszani, itt nagynak és erősnek is kell lenni. Ő csak egy bohóchal, akit ha akarnak kipukkantanak. Most aztán tényleg vizsgázhat a TEK elhárításból. (Sajna a mi adónkból!)Meglátjuk, jó ötlet volt-e a vezetői székbe itt is csókost ültetni.
És mi lesz velünk, az országgal? Zsé az nem fog jönni se keletről, se nyugatról, mert ez a tehetséges ember ész nélkül vagdossa a köldökzsinór mellett a felénk nyújtott szalmaszálakat is.Ezt eredményezi, amikor a butaság, és a gonoszság fuzionál a hozzá nem értéssel, majd az egész egyesül a hataloméhség minden elsöprő orgiájában.
És mi lesz azzal a két országgal, amelynek egy szikra is elég ahhoz, hogy emberek öljenek halomra embereket? A szikra sajnos már fellobbant a mi pirománunk kezében, és ahogy hallottam, már lövöldözések is voltak a két ország határán. Persze ez a "fiatal demokratát" valószínűleg nem érdekli,hiszen saját polgártársai sem érdeklik(lásd pl.rokkantnygd. gyógyszerkassza). Mindig mondom, hogy felelni fog, de ezzel most kicsinykét túllőtt a célon.Lehet, hogy a talpnyalói ezt is el tudják titkolni előle?Ha sejti, hogy rossz fát tett a tűzre, akkor még inkább meg kell nyernie a választást, mert bukott miniszterelnökként nem fogják a végtelenségig őt védeni a mi pénzünkön.Márpedig ezt a baromságát nem felejtik el egykönnyen az örmények.
Egyébként még az azeriek is megvethetik a cselekedetéért. Vagy hallotta valaki, hogy pl. megköszönték a bátor magyar népnek az együttműködést? Vagy azt, hogy valamilyen, bármilyen nyilatkozatot tettek volna kormányzati szinten?
Elmondhatjuk, hogy azelmúltkétév sosem látott károkat okozott nemzetünknek bel-és külföldön egyaránt.Fidesz-KDNP káderek ezért valamennyien felelni fogtok!
CR