2012. szeptember 20., csütörtök

ORBÁN SZEKÉRTOLÓI


Nem politikus az, aki képtelen érzékelni a választói hangulatot.
Ennek alapján ma úgy tűnik, hogy a politikai pártok és mozgalmak vezetői között mindösszesen egyetlen politikus van, a többi meg csak politikai kókler, pitiáner megélhetési politikus, rosszabb esetben Orbán ügynöke.
Azzal az egyel meg, aki felismerte az ellenzéki egység fontosságát és megkerülhetetlenségét, azzal az a baj, hogy magával a létével sokkolja a többit, akik felismert vagy tudatalatti kisebbségi érzéseiktől hajtva megpróbálják közös erővel víz alá nyomni a fejét, kerül, amibe kerül.
De még ez sem lenne baj, ha nem próbálnának egymással is szórakozgatni, kicsinyes presztízs-csatákat vívni akkor, mikor dögrováson van az ország, gazdaságilag, politikailag, erkölcsileg egyaránt.
Azt gondolják, hogy az a cél, hogy magukat mutogassák, holott azt az embert kellene végre megmutatni, aki vezetni tudja a harcot a Gyagya unortodox királysága ellen, aki képes lenne konkrét feladatok végrehajtására és végrehajtatására is, mert álmodozókkal, ügyetlenekkel, elméleti szakértőkkel már tele a padlás.
A választók zöme egységre vágyik.
Egységre az országban, mert arra már régen rájött, hogy ezen a megosztottságon csak veszíteni lehet, hiszen a választó nem ostoba, ezt csak a politikusok gondolják róla, tud számolni és látja, érzi, ahogy csúszunk belefele a trágyalébe.
Az átlagmagyar már régen nem vevő a két tábor egymással szembeni acsarkodására, de az ellenzék marakodása még azok kedvét is elveszi a politikai véleménynyilvánítástól, akik ezidáig szilárd elkötelezettségűnek gondolták magukat.
Ha akármelyik pártvezér is azt hiszi, hogy egymaga kezelni tudja ezt a helyzetet, vagy úgy véli, hogy majd ő lesz az, aki mögé felsorakoznak a többiek, az mélységesen téved – nem ismeri a magyar mentalitást.
Itt a „dögöljön meg a szomszéd tehene is” a vezérelv, ha ő nem ehet libacombot, akkor a többi ne egyen még kelkáposztát se, dögöljön inkább mindenki éhen.
Kis hangyafülnyi pártocskák szimpatizánsai akarják előírni, hogy ki vehet részt egy rendezvényen meg ki nem, feltételeket támasztanak, dirigálnak, kétségbe vonják mások demokratikus elkötelezettségét, röhögnivalóan bolsevik mentalitással kezelik a kérdéseket, és semmiféle észérv nem hat rájuk, lepereg róluk, mint almáról az esőcsepp.
Ebben azután nincs differencia kis párt meg nagy párt prominensei között, egyformán gondolkodnak, és abban bíznak, hogy majd Orbán elrontja a dolgot annyira, hogy ők diadalmasan besétálnak a hatalomba.
Marhaság.
Orbán a jövő év második felétől osztogatni és ígérgetni fog vadul, a nehézségeket ráfogja az elődre, az EU-ra, az IMF-re, akkorákat fog hazudni, mint ide Lacháza, hiszen ez az ember nem rendelkezik semmiféle morállal, viszont remek hatalomtechnikus, birka nép ügyes juhásza, akik előtt a szamár hálás szerepét a különféle pártok és mozgalmak vezetői játsszák.
Orbánnak egy törekvése van: fenntartani az ellenzék megosztottságát, ezt a célt szolgálja a gyanús körülmények között született LMP, és hát bizony, mostanság a Milla sem tűnik már olyan ártalmatlan, jószándékú civilkedésnek, mint eleinte, ma már inkább hátrahúzó erő, mert amit képvisel, azzal a Fidesz szekerét tolja.
Bőszen hangoztatott pártellenessége semmiféle célt nem szolgál, értelme sincs ennek, hiszen a Milla mint mozgalom nem indulhat a választáson, jelenlegi tevékenysége egyetlen célt szolgál: távoltartani a bizonytalanokat a választásoktól, amivel egyértelműen Orbán szekerét tolják, mint mindenki, aki egy pártok közötti választásra alapozott képviseleti demokráciában a pártok negligálására bíztat.
Aki nem Orbán „centrális erőterét” akarja támogatni, annak bizony pártot kell választania és mégegyszer végiggondolnia az „ezek mind egyformák” meg az „ezek mind lopnak” általánosító demagógiáját, és az sem lenne baj, ha végre a fiatalok- legalább a főiskolások- egyetemisták - is megnéznék egyszer tárgyilagosan, a számok tükrében, hogy mikor mi történt és hova vezet ez az út, melyen a Gyagya terelgeti őket.
Ehhez persze az is kellene, hogy a pártok adjanak programot, de még jobb lenne, ha leülnének egy asztal mellé, az sem baj, ha nem kerek és megegyeznének abban, hogy összefogva világgázavarják ezt hárshegyi elmegyógyintézet megszűntével kezelés nélkül maradt, és most a közéletben randalírozó, ócska bandát.
Abban is meg kell egyezniük, hogy az így létrejövő egységkormánynak mi lesz a feladata, milyen intézményeket állít helyre, mely törvényeket helyezi hatályon kívül, mely szerződéseket nyilvánít semmisnek, kiket küld azonnal világgá.
Mert mégegyszer azt a teszetoszaságot, nem lehet megengedni, amely 2006. október 23.-át követte, ebben a helyzetben bizony vádat kell emelni az ellen, aki hatalmát felhasználva egyeduralomra tört, akár még saját alaptörvénye ellenére is.
És utána, ha ezekben a kérdésekben megszületett a megállapodás, akkor létre kell hozni a következő ciklusra egy ernyőszervezetet, melynek nevében a jelöltek indulnak a választásokon, egy olyan szakértői kormányt támogatva, melynek tagjai az adott szakterület legkiválóbbjai lennének, melynek feladata az ország visszafordítása Európa felé.
Azt is ajánlanám melegen a politikusok figyelmébe, hogy ha nem veszik figyelembe a választók egységtörekvéseit, akkor érdekes meglepetések érhetik még őket, mert amellett, hogy életük végéig nézegethetik ezt az elmeroggyantat, még csak az ellenzéki lét langymeleg posványát sem adják meg nekik választóik.
Szóval uraim, csak óvatosan, és döngő léptekkel az ellenzéki egység felé.
Nem lehet száz évig járni az ellenzéki pávatáncot sem, nem lehet a végtelenségig lebegtetni politikai szándékokat, elmellőzni politikai állásfoglalásokat - lépni kell!
Erre ad felhatalmazást a választó, nem az ócska kis trükközgetésre meg taktikázgatásra.
Az ország bajban van, ez a galandféreg elszívja összes életerejét, neki kellene kezdeni a gyógyításnak!

:O)))

15 megjegyzés:

Zsuzsanna írta...

Soha nincs addig fekvés, amíg nincs olvasás. A mai különösen jó! Ez annyira így van, hogy nem is lehet másképp. És a liba sem hiányzott.

éva írta...

Zsuzsanna
Elkerülte a figyelmedet a libacomb vs kelkáposzta?
Pupu
Ez nagyon jól sikerült,(már idéztünk is az AN-en)

Névtelen írta...

E blog írója pont oly elmeháborodást mutatott ezen írásával, mint amilyen Orbán volt mikor elvesztette a választásokat.

Névtelen írta...

Két éve mondja a baloldal, hogy az ország bajban van, az egészségügy összedől és az ország bedől, mert nincs pénz.
Ehhez képest a valóság, hogy mindenki köszöni jól van, az egészségügy is, sőt még fizetés emelést is kaptak. Az IMFfel nem kell megállapodni és semmi nem omlott össze.
Akkor most mit is akar kedves Pupu?
:)

Névtelen írta...

nagyon jó írás pu pu tisztelettel Eli Egerből

Névtelen írta...

Mi lett a szakadt farmeres egyetemistából, aki életében nem dolgozott??!! Egy full gazdag, hataloméhes NÉRO. ne feljtsünk le szedjük a képéről a vastag bőrt a hazudózónak .eljön az az idő mert mi munkás emberek nem érünk reá mert dolgozni kell ma szabin vagyok sajnos hétvége meló de ha rá érünk nagy baj lesz.

PuPu írta...

Egészségügyes Névtelennek:
Barátom, neked fogalmad sincs, milyen állapotban van az egészségügy és hogy mi vár rád nem is olyan sokára.
Úgyhogy iratkozz fel a várólistára és örvendezz.
De annak azért örülök, hogy te még jól vagy, remélem az a négymillió is elégedett, aki a nyomorszinten él, meg az a rokkant is, akiről megállapították, hogy munkaképes, mert ha keze nincs is, a maradék két fogával még el tudja harapni a cérnát a varrodában, kár, hogy a varrodának meg nincs megrendelése.
Az IMF-el ha nem állapodsz meg, igen drágán kapod a hitelt a pénzpiacon, olyan drágán, hogy a kamatköltségeket nem tudja az ország kitermelni, így évről évre egyre jobban eladósodunk - nem véletlenül üzente az Unió, ha így folytatjuk 2020-ra 100% fölé ugrik az államadósság, és akkor már a visszafizetendő tőkét sem tudjuk kitermelni.
Én pedig egy normális, demokratikus, állandó gyűlölködéstől mentes nyugodt országot akarok, ahol nem tengenek túl mindenféle idióta ideológiák.
Csendes, nyugodt, céltudatos kormányzást - lásd: Bajnai...

Névtelen írta...

PuPu írta...

Egészségügyes névtelen írta

A négy millió nyomorgó, akit hol az mszp emleget, hogy a fidesz, attól függően ki van ellenzékben, az az Antall kormány idején keletkezett a szocializmus !! bukásával, amit előre megmondtak. Kár ezzel, mert unalmas. Borsod és SZSZB megye Antall óta nyomorog és nem két éve.
Most elővettétek Bajnait mert Ő jól kormányzott 1 évig, pontosabban vitte a dolgokat, de jobb nem lett. Hogy rosszabb se? Ezzel majd jobb lesz?
Bajnaitokkal az a baj, hogy nem igazi politikus, nem Gyurcsány, nem hívó szó. Nem lesz jó szerintem. De mind1.
Egyenlőre még nem növekedett az államadósság, hogy mi lesz 2020-ben senkit nem érdekel, inkább az mi lesz holnap. Fölösleges állandó összeomlásról beszélni, mert amikor holnap mégsem omlik össze semmi, akkor hiteleteket vesztitek. Ha azt mondjátok, hogy össze fog omlani az eü, akkro omoljon össze és az oldalatokra állunk, de ha nem omlik össze, csak jattot kell fizetni a kezelésért, akkor kussoljatok, mert eddig is fizetni kellett.
Piszlicsáré dogokkal rettegtetitek az embereket. Ezek a problémák már sz mszp ideje alatt is megvoltak.
Ennél lényegesen nagyobb erő az az antiszemita tömeg, amely hatalomban tartja orbánit. Ezt nem tudjátok legyőzni.
Van antifasiszta tömeg is egyébként, de annak meg annyit sem tudok mondani, hogy visszanevezitek a moszkva teret és a köztársaság teret, ha hatalomra kerültök. Akkor inkább maradjatok a sunyi ellenzékben, lapítsatok és éljetek a párttámogatásból!

Az egészségügyes névtelen.

Irkomirko írta...

Kedves Pupu!

Egyetértek veled, csak Gyurcsánytól várhat a demokratikus oldal ésszerű, professzionális, lelkesítő lépéseket az összefogás létrehozására. Miért van az, hogy Ő kimondja az igazat, nem kábítja el a tömegeket, nem akar fönt lenni a szemétdombon, mégis Őt szidalmazzák jobbról-balról.
A LMP-ben talán egyedül Karácsony Gergely ( bocs', van egy-két hölgy is) felkészült, intelligens, nem véletlenül koppintottak párttársai az orrára, amikor Lévai Katalin javára ígért választási együttműködést.
Az MSZP sokszor szól akkor is, ha nem kéne, pl. a munkába járáshoz tervezett lakhatási támogatást fölösleges előre fikáznia. Ámbár tényleg úgy lesz, ahogyan sokan érzik: 2013. 2. felétől elkezdi a FIDESZ az esztelen osztogatást, a kritikus tömeg megnyerésére. Ebben már van gyakorlata.

PuPu írta...

Egészségügyes névtelennek.
át ez így, ebben a formában, ugye nem igaz.
A nyomor ugye nem újkeletű, de eltömegesedését bátran hozzámadzagolhatod az egykulcsos adóhoz meg a segélyezési rendszer átalakításához, a rokkant-nyugdíjak tömeges megvonásához, a szociális háló szétszaggatásához.
Lehet, ez neked unalmas, de ez az ország második legnagyobb problémája, a nyomor újratermelése állami szinten.
Bajnai jól és nyugodtan kormányzott, nem lenne rossz megoldás egy szakértői kormány élén sem, nyugaton is elfogadott és - nemmellesleg - ért a gazdasághoz.
Ide most nem elsősorban politikus, hanem olyan ember kell, akit el tud fogadni az ország és Bajnai ilyen ember.
Az államadósság meg azért nem növekedett, mert Orbán ellopta a nyugdíjalapot, majd akkor örülj ennek a remek eredménynek ennyire, ha nyugdíjas-korú leszel.
természetesen nem omlik máról-holnapra minden össze, sokáig tart, ameddig eltékozolja ez a banda az elmúlt hatvan év maradék hozadékát, és kell kis idő arra is, míg ez kiderül, mert duma van rogyásig, de azért lehet olvasgatni, például ezt:
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=586427
Ami neked piszlicsáré dolog, az ,másnak élet vagy halál kérdése lehet...
A rasszizmus kérdéskörében pedig ma nem a zsidók az elsőrendű célpontok, hanem a cigányok, úgyhogy talán ezzel kellene kezdeni a sort, aztán jöhetnek csak a többiek, akiknek érdekérvényesítő képessége ezerszer jobb, mint a cigányoké.
A hozzászólásod vége meg egyenesen siralmas, kiderül ugyanis, hogy neked erről az egész mai helyzetről fogalmad sincs, leginkább csak hőbörögni szeretsz.
Én meg szeretnék egy élhető országban élni.
:O)))

Névtelen írta...

Rengetegen azért nem szavaznak az mszp re, mert elvesztette baloldaliságát, megtagadta Kádárt, megtagadta a vörös csillagot, hagyta,hogy koronás címer legyen és hagyta, hogy már moszkva tér se legyen. Csak szólok!

Eü névtelen

Kaláris írta...

Eü. névtelen.
Majd minden családtagom az egészségügyben dolgozik, úgyhogy hagyjuk a parasztvakítást. Mentő fiam 13.000 Ft. béremelést kapott, ami szépen hangzik elsőre.De! Elvették a délutános pótlékot, az éjszakait csökkentették, summa summárum 10.000 ezerrel lett kevesebb a fizetése.

Kapat írta...

Ha valaki elégedett az egészségüggyel, ajánlom menjen le egy-két kisebb, monjuk szabolcsi faluba, ahol még körzeti orvos is csak 2-3-szor rendel egy héten, mert három falut lát el.Ezt ajánlom Eü. névtelennek.
Az összefogás pedig valóban az egyetlen és szerintem mindenki által elfogadható megoldás lehetne,ha a pártok nem a tagságukra,szavazóikra hivatkozással találnának mindenféle kifogást ellene.Ha nem térnek észhez, megérdemlik a sorsukat,amit jósolsz nekik PuPu,csak mi nem érdemeljük meg, ami történni fog! De számít ez az értetleneknek??

Cereus írta...

PuPu ! Az írásod nagyon jó! Magam is hasonlóképpen látom a mai helyzetet. Szerintem, sok egyénies próbálkozás után, majd rájönnek, hogy a vak tyúk igazából, nem talál szemet. Még van idő a választásokig. Hagyni kell, hogy addíg szeretett vezérünk, sikert-sikerre halmozzon az Eü.-ben, oktatásban, a nyugdíjak értékállóságának megőrzésében, a jószómszédi kapcsolatokban a dunamenti országokkal, kiváltképp az EU.-val és Örmény O.-gal. Amiben hiszek, és egyre többen javasolják az a baloldali érzelmű összefogás, a demokrácia visszaállítása érdekében.

Névtelen írta...

Eü: A 2013-as gyógyszerkassza terv szerint az 1994-es fele, és a támogatott gyógyszerek közé 1 éve semmilyen új fejlesztésû gyógyszert nem vettek fel, amit Európa összes országában igen, még népbetegségek gyógyszereit sem. 1 stadionból 10 munkahelyvédelmi akció telne ki, de a stadion fontosabb. Az egyre alulképzettebb tömegek - a gyerekeink!!! - a kínai szalagmunkásokkal sem fognak tudni versenyezni, mert bár a bér kínai, az adók svájciak. TAIGETOSZ. AZ ELLENZÉK TEGYE VÉGRE A DOLGÁT!!!