2013. június 28., péntek

ŐRÜLET – DE VAN BENNE RENDSZER?

Mi az, hogy!
Nagyon is! – hogy a klasszikust idézzem…
Merthogy az nyilvánvaló, hogy a társadalom és a gazdaság fenekestől fel lett forgatva, hogy kő kövön nem maradt, és bánatosan el kell ismernünk, hogy a Hibbant ehhez nagyon ért, - a romboláshoz veleszületett adottságai vannak.
Valószínű, hogy gyerekkorában ő volt az, aki, amikor a többi gyerek homokvárat épített, akkor körbesétált és sorra felrugdalta mindet, némelyiken még ugrált is kicsit, majd amikor az áldozatnak sírásra görbült a szája, akkor megnyugtatta, hogy a szétromboltnál ezerszer szebb homokvár épül majd a patakparton, csak még kicsit várni kell…
Hogy miből épül majd a homokvár, merthogy a patakpart kavicsos, azt ugyan nem mondta meg, de a gyerekek hinni akartak neki, mert a homokvár építésénél már csak a légvárak építése kellemesebb, mint tudjuk…
Szóval a rombolás sikeres volt és most éppen építünk valamit, csak még azt nem tudja senki, hogy ez a székely góbé közismert definíciója szerint valami lesz, vagy megy valahová.
Él ebben az országban kilenc - tízmillió ember, akik hozzávetőleg a laboratóriumi muslincák irigylésreméltónak nemigen mondható helyzetében vannak, akik nemigen tudják, hogy mi folyik körülöttük, legfeljebb zümmögnek kicsit, aztán felfordulnak, de hogy miért, kiért, vagy mi az oka bánatos sorsuknak, arról a kísérletező kedvű tudósok nem mesélnek nekik.
Istenem, hogy ez a szerencsétlen Gyurcsány mit kapott annakidején, hogy a választási kampányban a várható intézkedésekről nem bontotta ki az igazság minden részletét!
Most meg mindenki kussol, miközben senki nem tud a jövőről semmit, az ország meg olyan képet mutat, mint amikor három-négy őrült új házat épít a lerombolt helyén, - a tetővel kezdem, mert az eső bármikor megeredhet, mondják az egyetemes mesterek.
És senki nem tudja, hogy mi jön még, én meg egyszerűen nem hiszem el, hogy a Hibbant minden tervezés nélkül zsebből vezetné az országot, ahhoz túl sok a változás, túl sok a trükközés, túlzottan nagy a szakértelem, túlzottan egy irányba mutatnak a dolgok.
Valahol, valakinek a fejében csak össze kellene állnia egy képnek arról, hogy mi is lesz a vége ennek, vagy legalább arról, hogy milyennek képzeli el a kedves beteg a dolgokat.
Nagy barátja vagyok mindenféle összeesküvés-elméleteknek, így aztán azt gondolom, hogy Orbán csak eszköz – megengedem, igen jól dotált eszköz – egy összeesküvő társaság kezében.
Azért választották ki őt, mert jó szociopata módjára teljesen gátlástalan, érdekvezérelt és demagóg, van némi demokratikusnak látszó előélete, amit azért – lássuk be – imád a nép.
Mert azért vannak elemek, melyek arra mutatnak, hogy tervszerűen folyik az országrombolás.
Mikor az ország fele létminimum alatti jövedelemmel rendelkezik, akkor óhatatlanul eszébe jut az embernek, hogy - talán Demján mondta? - az lenne az ideális állapot, ha délkelet-ázsiai munkabérekért dolgoznának nálunk is az emberek, márpedig az ehhez vezető út nyomorral van kikövezve.
Hogy az összes megszorító intézkedést a legszegényebbek rovására vezette be a magyar állam, az is ebbe az irányba mutat.
Hogy az oktatás átszervezése során a tankötelezettségi korhatárt leszállították, hogy az általános műveltséget adó tárgyak oktatását háttérbe szorították a szakmunkás-képzésben, ez sem szolgál más célt.
Hogy csökkentik a felsőoktatásban résztvevők számát és pénzügyileg szűrik a jelentkezőket, hogy csak a jómódú ember gyereke tanulhat, az sem szolgál más célt, - suszter, maradj a kaptafánál, törődj bele, hogy a gyermeked is suszter marad – ez sem szolgál más célt, mint a társadalmat ismét kettészakítani, immár örök szegényekre és uraikra.
Nem mennék abba bele, hogy milyen ember az, aki elfelejti, hogy honnan jött, mert félek, hogy a trágyadomb feljelentene becsületsértésért, ha mint kézenfekvő hasonlatot használnám fel.
De elnézegethetjük a magyar föld ügyét is, melyből a magyar paraszt része egy két méterszer egyméteres parcella lesz, kint a Stiglickertben.
A maradék meg tíz-tizenkét család – de főként Csányi kezére kerül majd, a zsellérek meg majd eldolgozgatnak rajta.
Hogy ne legyen össznépi pofahuzogatás meg vita a vételáron, eleinte bérleti konstrukcióban megy a dolog, aztán jön majd az elővásárlási jog, és csak a végén a tulajdon, de addigra a népből már úgy kirántották a gerincet, mint ahogy ügyes szakács a halat filézi.
És így tovább, az egészségügytől az oktatáson árt a nyugdíjrendszerig, a bankrendszertől a közlekedésig, és ha véletlenül kicsit is fellebben a függöny, mögüle mindig ugyanazok az ábrázatok villannak elő.
Persze ettől még lehetne az ország élhető, hiszen egy kapitalista államban szinte mindegy, hogy ki a tőkés, de a mi újgazdag rétegünk még agresszív, mohó és telhetetlen, gátlástalan és velejéig embertelen, aminek jó vége nem lesz.
Merthogy vagy a nép kerül későközépkori kiszolgáltatottság állapotába, vagy ezekből fog hurkát gyártani Csányi tízmilliárdból épült szalámigyárában a feldühödött tömeg.
Az ország itt már mellékes, semmi más, csak ugyanannak a szűk körnek a gazdasági érdekei számítanak.
Hegyeshalomnál akár ki is lehetne írni a Magyarország tábla helyén, hogy itt kezdődik tizenöt ember mennyországa és tízmillió ember pokla.
Ha valahol felépítenek egy falusi üzemet, ahhoz a gondos önkormányzat hatástanulmányt rendel, megbízható cégtől.
Itt ki végzett hatástanulmányt, hogy hová vezet az, ha szétszerelik az országot és mindent ellopnak belőle, ami mozdítható?
Hol vannak a demokratikus ellenzék közgazdászai, akik rendszerbe foglalnák, ami itt folyik és prognosztizálnák a várható következményeket?
Hol vannak a politikusok, akik néven neveznék az ország népének ellenségeit?
Hol vannak a szakszervezetek, társadalmi szervezetek szakképzett elemzői – vagy ebben az országban már mindenkinek csak az számít, hogy neki személyesen legyen holnap mit zabálni?
Hová vezet ez?
És biztos, hogy ezen egy mezei bloggernek kell törnie a fejét?
Vagy akiknek kellene, azokat már mind megvették kilóra?
Fel kellene ébredni végre, mielőtt még nagy baj nem lesz!

:O)))

20 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hogy hova vezet? Ide vezethet:
http://annyit.blog.hu/2013/06/13/a_magyar_jovo_megtekintheto_ormenyorszagban

Névtelen írta...



WORDS?WORDS?WORDS !

sicc írta...

Meg ide vezet:
http://index.hu/nagykep/2013/06/27/igy_elnek_a_gazdagok_argentinaban/

Erzsébet írta...

Igen, a mezei bloggernek szólni kell.!!!

özv. Kussné írta...

Ahol van (társadalmi/politikai, társadalompolitikai) betegségtudat - ott jók a gyógyulási esélyek...
Egyébként bármilyen (agresszív vagy kényszer) terápia reménytelen, sőt rosszabbodást okoz...
http://444.hu/2013/06/23/szarszo/

Amar írta...

Ha lenne Pu-Pu párt, lennénk jónéhányan, akik mögéd állnánk.
Nem elképzelhető? Amar

hello írta...

Kedves PuPu!
2011 őszén A Magyar Demokratikus Charta szervezésében többek között Bokros Lajos is tartott egy - számomra mind a mai napig emlékezetes - előadást, amelyben szinte mérnöki pontossággal vezette le, hogy mi miként és mitől működik úgy Orbán világában, ahogy. Hátborzongató élmény volt végighallgatni.

Anno fenn volt a Charta honlapján, most nem találom. Ha mégis meglesz, szívesen megmutatom.
Bizonyítékul, hogy van, volt, aki pontosan felmérte, számbavette, logikai sorba rendezte már mindezt, hogy bizony van benne rendszer. Csak elképesztő.

Névtelen írta...

http://charta.info.hu/bokros-lajos-beszede
Lehet, hogy "hello" erre gondolt

Kismaci írta...

2002. áprilisa. Testnevelési Egyetem. Orbán beszéde.

Az volt az a beszéd, ami kettészakította az országot, amitől én datálom (illetve a választási vereségtől is), hogy Orbán e felé halad. Tudatosan, minden e szerint van megszervezve. Minden lépése ki van számítva, mérnöki pontossággal.

Pontosan tudja, hogy működnek a tömegek, az egyszerű emberek, hogy kell manipulálni, kommunikálni. Ebben zseniális.

Az, ami most van, na ez ELLEN szavaztam 2002-ben, 2006-ban, 2010-ben is, legutoljára 6 órát állva sorban az X-ért. Amikor előtte elmondtam, mire készül Orbán, bérrettegő voltam.

Gyurcsányt nem csak rehabilitálni kellene. Meg kellene köszönnünk neki hogy "hazudott éjjel és hazudott nappal", csak hogy megakadályozza EZT. Mert bizony ezt előre lehetett látni. Sokan előre láttuk... ezért ennyire rossz.

hello írta...

Kedves Névtelen, igen, erre, köszi szépen, nagyon ügyes vagy, hogy megtaláltad!

özv. Kussné írta...

Tényleg nagyon jó Bokros Lajos hazai helyzetről készült 2011-es "MR lelet"-e. Főleg az utolsó bekezdés, mert valóban a társadalmi, kulturális, erkölcsi csődhalmaz a lehető legsúlyosabb összközösségi diagnózis.

Geza írta...

Igen, es ha valaki meg tovabb akarja fokozni a remenytelenseg erzeset (vagy inkabb nem akarja, hogy a nemzeti kabulat sajat magat is elragadja), annak erdemes belehallgatni a most penteken este 7-8 kozott elhangzott Ferenczi Krisztinaval folytatott interjuba:

http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20130628-185852.mp3

Az ember persze sejti/tudja, hogy a hatterben es a szemunk lattan milyen merteku a gazdasag elzullesztese es a szigoru hierrchikus viszonyok alapjan torteno "orszagatszervezes", de azert a folyamat reszleteit kibontva latni ez nagyon sokkolo.

Avi írta...

Kedves "Pupu"
Az "ellenzékről" annyit, hogy az utolsó előtti mondatod nem kérdő hanem állító módban igaz. Ami ellenzéki oldalról történik az egy nagy parasztvakítás.

D .elemér írta...

Nagyon nagyon Jó írás GARATULA maga tudja mi a stájsz Pu PU amugy én is Tudom az amit le irt.

D .elemér írta...

Kedves KUSSNÉ !
olvastam a nekem küldött válaszát nagyon kedves de ne haragudjon csak hétvégén vok mivel hét közben dolgozom Bp- ten . amugy ami azt illeti a tegyük össze amink van én anyagiban is gondolkodnék mivel Gondolom maga MÁGNÁS meg igy szimpatikus is abba meg már meg bocsáson kedves Hölgyem semmi nincs abban ha valaki összeteszi amije van !! én csak Közelednék hogy nem -e Lehetne DDD.

özv. Kusnné írta...

Gézának:
A hétköznapi ember legnagyobb sokkot attól kap, amikor (alulról) azt látja, hogy a legkulturálatlanabb és a legerkölcstelenebb kerül kiváltságos, hatalmi vagy éppen hatalom(társi) viszonyba! Na, ez az igazi krízis!!!
Ezek az (kis)királyi/királyasszonysági személyiségű emberek ugyanis alapból nem tűrik a kritikát és mivel nincs önreflexiójuk, változásra semmi esély.
Remény azért mégis van, mert szerintem a fiatal generáció képes "áthangolni" az ilyen kóros működéseket - bár nem minden esetben korfüggő a dolog. Azt tapasztalom, hogy az ifjabb nemzedék egy jelentős része elképesztően kritikus+önkritikus is :-) és ezt az érzékét, adottságát önfeledten használja, a kortársai között mindenképpen - ez ugyanis napjainkban egy alkotóközösségbeli alapfeltétel.
http://www.youtube.com/watch?v=xG39IYMavNo

özv. Kussné írta...

Kedves D. Elemér!

Elfelejtette megküldeni a kedvenc nótáját amit kértem. E nélkül nem nagyon tudok dönteni, ráadásul az én küldeményemet sem köszönte meg.
Érdekelne a nótája, hogy abból kikövetkeztessem magának mije is lehet; nehogy a közös életünkben valamiből kettő legyen, valamiből meg egy se.
És hogyan alakult az e heti mosógép öblítőprogramoknak a javítása? Mennyit tudott spórolni az adományokból? Remélem egy hintaágyravaló már van a tartalékaiban, mert nagyon szeretek hintázni.
Közös életünkben magácska majd mos, főz, takarít, bevásárol és persze szerel, engem meg szombat-vasárnap hintáztathat az erkélyen, közben dúdolhat is.
Sajnos nem vagyok MÁGNÁS - a lánykori nevem: Templomi Egérke - de süteményben a mágnás Miska pitéjét nagyon szeretem.
Köszönöm a választ!
özv. Kussné Templomi Egérke

Noel írta...

Pupu, mindannyian csak a felszínt kapargatják.
Nem kell ahhoz összeesküvés elméleteket gyártani, hogy feltedd magadnak ( és mindenkinek) a kérdést:
8 év ellenzéki lét alatt (amikor is a fideszes kommunikáció szerint az akkori kormánypártok lerabolták az országot, kiárusítottak mindent), miből tellett a fidesznek egy médiabirodalom életrehívása és fenntartása, ki finanszírozta a fidesz permanens "forradalmát", és egyáltalán ki adott ilyen hosszú megtérülésre többmilliárdos hitelt a nagyvezír és körének felszinen tartására ?
Abban biztosak lehetünk, hogy nem a nemzetközi bankoligarchák fektettek be, olyan pénzek mozogtak (mozoghattak), amelyek hosszú távra terveztek és forrásaik nem a felszínről eredhettek. Capisci ?

D .elemér írta...

Kedves Kussné
a fiatalok lesznek ? a generáció ÓÓÓ drága kussné Hát a dakota is Fiatal volt 90ben és ezt már meg tette a magyar nép hogy a fiatalokat választották de akkor is nagy képű büdös bunkok voltak tudja asszonyom az egyenes ági vadparaszt az egyenesági marad Tök mindegy milyen diplomája van el lehet .amagyar nép meg igényli a hülyéket. Utoirat ha nem sértem meg én meg magát igényelném nem bánná meg sok szeretettel eli szép napot .tudja azért még én Kakas vagyok DDDDD.

özv. Kussné írta...

Kedves D. Elemér!
Tudja önmagában az, hogy valaki fiatal - még nem jelent dicsőséget és észt. Ahogy önmagában a diplomák száma, vagy a nyelvvizsgák eredményei sem, megkockáztatom, azt is, hogy sőt... A fiatalság, a középkorúság és az öreg kor sem jelent semmit. Az viszont fontos, hogy akik mostanság fiatalok ők például már korán élvezhették a virtuális térben működőd legkülönfélébb blogvilágok tudásközösségének tevékenységeit, ebből pedig igen sokat lehet profitálni. 1980-as években ilyen még nem volt. Azt is mondhatnám minél hamarabb ismeri meg az ember lánya ezt az internetes interakciós világot, annál okosabb lesz! Persze csak akkor ha jól dönt :-)

Úgy látom ismételten elfelejtette elküldeni a kedvenc nótáját és a válaszomat sem köszönte meg.
Tudja Elemér, tyúk nélkül nincs kakas - az élet már csak ilyen! Ezért az okos kakas előrelátóan mindenkor a tyúkot szolgálja, mert akkor lesz neki a legjobb, különben csak hátrányos helyzetű tojók közül válogathat...
A szeretettel teli szép közös napjainkra még várjunk 2027-ig, mert akkor megyek nyugdíjba ha megérem, és persze, ha őszintén izgalmas érdeklődése még akkor is 'kokasos' marad.