2016. június 30., csütörtök

AKIÉ A MÚLT...

...azé a jövő, és akié a jelen, azé a múlt, Orwell szerint, és nagyon úgy tűnik, igaza volt.
Mindenesetre, ha körülnézünk a hazai pályán, hát sok okunk az örömre nemigen van, hiszen javában folyik a múlt átírása, minden szinten - szinte minden alapon, a köztársasági elnöknek nevezett pártkatonától kezdve a hadtörténészig, aki azért, mert nem szerepel a numerus claususról szóló törvényben a "zsidó" szó, sőt, még a fogalmat sem határozták meg pontosan, nem tekinti zsidóellenes törvénynek.
Ez gyönyörű analógiákra ad lehetőséget, például, hogy a szegregált oktatási modellben sem szerepel a "cigány" szó, ezért nem nevezhető cigányellenesnek, sőt.
Numerus clausus ügyében ugyan a kormány elhatárolódott az általa alapított intézet vezetőjének írói munkásságától, de engem ez az elhatárolódás nemigen nyugtat meg, legfeljebb az ideológiai pávatánc egy újabb figuráját látom benne.
Arról ne is beszéljünk, hogy a törvény megalkotásának idején a zsidók azonosítása igen egyszerű eszközökkel folyt, a fajvédő ifjak fokosokkal látogatták  az egyetemi előadásokat, és a zsidó hallgatókat nemes egyszerűséggel - szó szerint - kiverték onnan.
Ha pedig valakinek bizonytalanok voltak a származásában, hát a nyílt utcán letolatták áldozatukkal a nadrágját, hogy meggyőződjenek róla, mert ha az illetőnek hiányos volt a bőrkötése, akkor annyi volt neki - véresre verték.
A fehérterror idején is elég volt akár a halálhoz is a zsidó identitás, az enyhülés csak később jött, mikor csak azt nyilvánították antiszemitának, aki a kelleténél jobban utálta a zsidókat.



Nem csak ezen a területen folyik a történelemhamisítás.
Világháborús részvételünk, a  magyar honvédség megszálló tevékenysége, a deportálások és a náci Németország zsidógyilkos politikájának százezrek halálához vezető kiszolgálása is a szerecsenmosdatás tárgyát képezi, ennek jelképe a Szabadság téri hazug szobor a sassal, mely nem kapdos legyeket, hanem nemzetünk testébe vájja karmait, - még szerencse, hogy a bölcs államvezetés zsidókkal tudta etetni, természetesen színtiszta kényszerből.
Mennyivek jobb lett volna, ha egy gömbölyűre hízlalt libának állíthatunk szobrot, jelképezve a nemzet jólétét...
Horthy államából magyar állampolgárok küldtek a halálba magyar állampolgárokat, és van magát történésznek nevező lény, aki azt meri állítani, hogy a lovastengerész nem tudott róla, meg, hogy megmentette a budapesti zsidókat.
Meg hát - saját magától, de csak azután, hogy diplomáciai úton megfenyegették, hogy a háború után lógni fog.
Komolyan mondom, gusztustalan ez az egész, beleértve szeretett kormányunk sunyi asszisztálását is.



Legutóbb egy Ungváry Krisztián nevű propagandista nyilvánult meg az Index Tudomány rovatában, - "Sztálin, a becsapott csaló" címmel írt egy izét, feltehetőleg népfelvilágosító céllal.
Ungváry termékeny szerző, akkordban termeli a szellemi excrementumot (barna, büdös, és szerinte gyógyhatása van...) - most éppen azt fejtegeti, hogy bár a németek már lerohanták Nyugat-Európát, bombázták Angliát, lerohanták Lengyelországot, Csehszlovákiát szétkapták, mint foxi a lábtörlőt - mégis Sztálin akart tulajdonképpen rátámadni Németországra, katonailag teljesen felkészületlenül, a Molotov-Ribbentrop paktum eredményeképpen meggyengített határvédelmi berendezésekkel, kivéreztetett és kivégeztetett katonai vezetéssel.
Sztálin nem hülye volt, hanem szociopata, de ez lényegtelen is, hiszen ez legfeljebb egy történészt érdekelhetne, Ungváry meg, ugye, igen távol esik ettől a fogalomtól.
Ha valaki Bella néni tánciskolájában levizsgázott társastáncból, attól még nem lesz belőle Nurijev...



Anno, mikor a  diktatúrában még történelmet tanítottak, az ilyen színvonalú agitkákat Tudomány címszó alatt eszébe sem jutott volna senkinek megjelentetni - főként nem az SS propagandaképeit mellékelve - , legfeljebb Rákosi alatt, amikor a nyilaskeresztes párt vezetői beléptek a kommunista pártba (nem léptek be, de ez fordítva is olyan jól hangzik, hogy Ungváry se tudta megállni, hogy ne vegye be tudományos igényű viccgyüjteményébe.)
Ungváry olyan emberben, mint a Terror Háza múzeumban, ahol egy légszűrő berendezést mutogatnak kínzóeszköz gyanánt, hadd rettegjen a látogató.
Azért a hajdani Vidám Parkban a csónak, melyből a halált szemlélhettük, amint játszik a kaszával, komolyabb volt, mint  az Index cikke,  ahol Ungváry játszik a történelemmel...
Az a baj, hogy felnőnek generációk, akikkel baromságokat etetnek, és akiket megfosztanak a lehetőségtől, hogy a világról a valós tények ismeretében alakíthassák ki véleményüket.



Mi még tehetünk ez ellen, ha beszélgetünk a gyerekeinkkel, unokáinkkal.
Nem kell rablómesékkel traktálni őket, csak a saját tapasztalatainkat kell elmondanunk.
Bennem is megmaradtak a mondatok, melyeket édesanyám mesélt a megszálló csapatoktól szamovárral, szőnyegekkel hazalátogató szomszédról, aki a fényképét mutogatta, amint a kivégzett ukrán paraszt nyakán nyugtatja a lábát az akasztófán lógó társai előtt.
Meg a gettó kerítése mellett kiterített negyven női halottról, akiknek a képét máig nem tudta elfelejteni.
Meg apám iskolai élményét, mikor a tornatanár kinyittatta zsidó osztálytársa száját és beleköpött.

Ezért fontos, hogy ti is beszélgessetek és csak az igazságot mondjátok, hogy hitelesek legyetek.
Különben elveszítjük a múltat, és akkor jövőnk sincs.
Az MSZP is elveszítette a múltat, elveszítette Kádárt, a Köztársaság teret, és fogalma sincs arról, hogy miért nem sikeres.


Pedig lehetne.

:O)))

8 megjegyzés:

Unknown írta...

Jó napot kívánok!

Nem tudom, bandzsa vagyok-e vagy kancsal (-ám bizonyosan fallokrata).
Az említett szobron azt látom, amint az ifjú fölkínálja a püspökfalatját a saskakasnak.

1970 írta...

"Az MSZP is elveszítette a múltat, elveszítette Kádárt, a Köztársaság teret, és fogalma sincs arról, hogy miért nem sikeres."

Ez a legigazabb mondatok egyike, amit az elmúlt két és fél évtizedben olvastam!

Joszi írta...

Bizony Ungvary szepen halad a tuchtig. Wermachttol a nacik vedelmen keresztul a totalis rasszista tortenetiras fele.Kedvencem, tole, amikor a nemet felsobbrenduseget azzal bizonyitja, hogy bontatlan csomag ovszer volt a naci katonaknal, szemben a szovjetekkel, s hogy remek lepcsoket vajtak a kivegzoverembe

hello írta...

Én meg nézni- és olvasnivalókat hoztam:

Pápai Gábor oldala

Tanulságosak, zseniálisak. Szerintem.

Névtelen írta...

"Az MSZP is elveszítette a múltat, elveszítette Kádárt, a Köztársaság teret, és fogalma sincs arról, hogy miért nem sikeres."

De Horn Gyulát legalább nem adják. :)

Gyurcsány Ferenc Horn Gyuláról tett kijelentésére – miszerint ha Horn élne, DK-s lenne – közölte, ízléstelen, hogy egy párt érzelmi életébe belegázolnak. “Horn Gyula soha életében nem lenne más párt tagja, mint az MSZP-é” – jelentette ki, hozzátéve: “Horn Gyulát nem adjuk”. Horn Gyula “soha nem hagyná el az MSZP-t, soha nem árulná el az MSZP-t, soha nem verné szét az MSZP-t, soha nem tenne olyat, hogy a volt pártjával szemben politizálna” – fogalmazott.
http://huppa.hu/molnar-gyula-toroljek-szotarukbol-az-osszefogas-szot/

Biztos dékás lenne...
Kár hogy ez ellen sem tud védekezni, mint azok ellen a szemétségek ellen sem, amit akkor írt róla Debreczeni ill. maga Gyurcsány, amikor már kómában feküdt.
Gyakorlatilag lekorruptozták és lekomcsizták. Hányinger. :(

Debreczeni: A politika fertője
'A jobboldali sajtó – megalapozottnak tűnő – becslései viszont azt vélelmezték, hogy a pesti lakásokat messze a valós értékük fölött vásárolta meg a Dóm Rt., míg a villát irreálisan olcsón építette föl.
Mindezek alapján meg kell állapítanunk, hogy Horn Gyulával jelent meg elsőként az a személy a magyar kormányfők hosszú sorában, akit már nem lehetett anyagi értelemben feddhetetlennek tekinteni.'

Fletó is tett alá gazdagon, 80. születésnapja alkalmából:

Kedves Gyula!

Barátsággal köszöntelek születésnapodon. Kívánom, kapj erőre, gyógyulj meg, hogy mielőbb visszatérhess családod, barátaid, tisztelőid köré. Tisztelettel tekintek életutadra. Nemzedéked sok tagjával együtt hosszú ideig hitted, a kommunizmus felszabadíthatja az alávetettek, kitaszítottak millióit, mindenki számára biztosíthatja az emberhez méltó életet, hogy kiszabadíthatja, felemelheti a nemzetet évszázados lemaradásából.

A kommunizmus, a szocializmus kísérlete megbukott. Megbukott, mert az emberi méltóság, a szabadság ügyével szemben erőszakkal, korlátozással kívánt emberibb világot teremteni.

Unknown írta...

Jó napot!

Ha nem tudnám pontosan meghatározni az (1917-)1945-1990 közötti időszakot, akkor leülnék egy sarokba gondolkodni.

hello írta...

10 kőkemény idézet Horn Gyulától, amit érdemes lenne ma is megfogadni
2016. június 27., hétfő 19:56 |

Sokakat meglepett, amikor Gyurcsány Ferenc a hétvégén azt mondta: Horn Gyula, ha élne, a DK tagja lenne. Kíváncsiak voltunk, mire gondolhatott, ezért kicsit belelapoztunk Horn Gyula életművébe.
Hátborzongató volt olvasni Horn 15-20 évvel ezelőtti mondatait, lévén azok ma is tökéletesen aktuálisak és megállják a helyüket.
Egy olyan kormányfő képe rajzolódik ki belőle,
• Aki pontosan értette, hogy Magyarország egyetlen tisztességes fejlődési útja Nyugat-Európa felé vezet.
• Aki őszinte és mély híve volt a NATO-nak és az Európai Uniónak.
• Aki nem egy populista haszonleső volt, hanem a hosszú távú jólét érdekében elfogadta a gazdasági racionalitást (Bokros-csomag).
• Aki munkáscsaládból jött és tudta, mi az a keményen dolgozó kisember – ellentétben a Habony-Rogán-Szijjártó bagázzsal, akik csak ócska szlogenként dobálóznak vele.

Úgy gondoltuk, nem lenne haszontalan megosztani Horn Gyula gondolatait, melyek ma is releváns üzenettel bírnak.
1. Lehajtott fejjel nem lehet messzire nézni.
2. A szomszédokkal nem pereskedni, hanem kereskedni kell.
3. Olyan Európát, olyan világot kell teremtenünk, ahol nemcsak születni és meghalni lehet, hanem élni is érdemes. Ha ezt az esélyt elmulasztjuk, soha nem bocsáthatjuk meg magunknak és nem lesz, aki megbocsáthat majd nekünk.
4. Nem szabad urizálni egy parlamentnek és egy kormánynak abban az országban, ahol a lakosság többsége rossz körülmények között él.
5. Nemzeti ügynek tekintjük, hogy gyerekek ne éhezzenek az iskolákban - de azt is, hogy tehetséges fiatalok, tudósok itthon is megtalálhassák boldogulásukat. Becsüljük meg az írókat, művészeket, a pedagógusokat, a művelődés valamennyi közalkalmazottját és vállalkozóját!
6. Az a politikus, aki csak a másról szóló humort tudja elviselni, aligha tud szót érteni az emberekkel.
7. Magyarország modernizációja, fejlődése és biztonsága szempontjából elengedhetetlen, hogy mielőbb és a legkedvezőbb feltételekkel csatlakozzunk az Európai Unióhoz.
8. Aki támogatja az uniós csatlakozást, az gyermekei, unokái jövőjét akarja szolgálni, jelentette ki Horn. Véleménye szerint a Fidesz a csatlakozás kérdésében kétszínű, mert megnyilatkozásaival kétségeket kelt. A szocialista exminiszterelnök szerint Orbán Viktor a saját rossz hangulatát keveri össze a lakosságéval.
9. Döbbenetes, hogy néhány demagóg frázissal, szakmailag jelentéktelen, üres jelszóval milyen sikeresen tudták a jobboldaliak manipulálni a falvakat. [...] A választások után sokszor töprengtem azon, hogy milyen könnyű a kóklereknek becsapni az embereket. Keserves lesz a kiábrándulás, nagy árat kell fizetni az elszalasztott lehetőségekért.
10. Európa nem csak egy földrajzi fogalom, hanem egy magatartásforma; a humanizmus, a felvilágosodás, a reneszánsz, a szabadság, az emberi jogok összessége is. Számunkra Európa egy kulcsszó, és az egyetlen lehetőség, hogy nemzetünket is felemeljük.

Hogy Horn melyik pártnak lenne ma a tagja, az már egy történelmietlen kérdés - így nem is foglalnánk benne állást.
De egy biztos: nincs szégyenkeznivalója annak, aki ma felvállalja Horn Gyula értékrendjét és örökségét.
(Forrás: Nyugati fény blog)

kiskato írta...

Elképesztő ez a blog, a kommentárokkl együtt!
Történelmi lecke fiúknak...és lányoknak is!!!