2011. október 27., csütörtök

NEKÜNK NYOLC...

HARCOSTÁRSAKMár, hogy nyolcezer.
Fejenként és havonta. 

Mínuszban és nettóban.
Már a százezret kereső munkavállalók esetében...



Megmondta a Viktor, hogy meg fogja kérni a munkavállalókat, hogy ebben a nehéz helyzetben, melyet zömében saját  és szorgos vazallusainak fáradságos munkájával állított elő, ajánlják fel egy havi fizetésüket a hazának.
Hát, röhögött is mindenki mint a fakutya - elment ennek még az a kis maradék esze is, méghogy ajánljuk fel - hehe, hihi - de jó vicc volt!
Majd ha a liba önként felajánlja a combjait kemencében sütögetésre, na, majd akkor mi is.
Hát hiszen ez az ember nem is tudja, hogy egy családnak milyen problémákkal kell szembenéznie, mit jelent az, ha a két keresőtől elveszik fizetése nyolc-tíz százalékát, mikor minden fillérnek helye van, és a spájzban nem lógnak a kolbászok és a kocsit se a terrorelhárítás tankolja, hanem nekünk kell a négyszáz forintos gázolajjal megtölteni, ha munkához akarunk jutni, esetleg.
Törperős viszont nem hülye, merthogy azt ugyan nem tudja, hogy miből fogunk megélni, de azzal teljesen tisztában van, hogy magyarember önként legfeljebb felajánl, de fizetni azért nem iparkodik, ezért hát legjobb ezt nem az ő belátására bízni, majd az adótörvény gondoskodik róla.
Így aztán most a kormány, mely vadul tagadja a megszorítások tényét, mivelhogy politikájának sarokpillére volt a megszorítások elleni harc megpróbálja még a maradék szuszt is kipréselni az emberekből.
Hogy mit szólnak ehhez a szavazók?
Hát kussolnak leginkább, a Vezér meg csak legyint, ha hall a százezres tüntetésről - mi 

kétmiliónyian voltunk a Kossuth téren - mondja és beveti legrokonszenvesebb cinikus mosolyát.
Mindenesetre éves szinten az egyhavi jövedelem imígyen felajánlásra is került, csak minket előzetesen elfelejtettek tájékoztatni, hogy milyen páratlanul gálánsak voltunk. Hiába, ahol a Vezér toppant egyet, ott milliárdok ugranak ki a zsebekből!
A nép meg gyakorlatilag hallgat.
Ez ugyanaz a nép, amelyik vérben forgó szemekkel ágált a háromszáz forintos vizitdíj ellen.
Aztán jövőre már nem kell fizetniük a munkáltatóinknak a munkáltatói társadalombiztosítási járulékot sem, ellenben fizetniük kell az egyelőre ugyanilyen mértékű szociális hozzájárulási adót.
Eddig a munkánk után befizetett összegekért társadalombiztiosítási ellátás járt, ezután a pofánk jár, de hiába.
Ezentúl annyit kapsz belőle, amennyit a kormány jónak lát, horribile dictu egy büdös kanyit se, merthogy majd elköltjük nemzetiszínű pitykés lajbira, meg újraaszfaltozzuk a sárazsadányi szőlőbe vezető utat - ötleteknek soha nem volt híján a Lánglelkű.
Természetesen lesz egy szerencsés réteg, melyet nem érintenek ezek a bohó anyagiak, merthogy kiteszik őket az ajtó elé, mint Vilma a kardfogú tigrist -  csak nekik nem lesz nyitott ablak, melyen keresztül vissza tudnának ugrani a fűtött barlangba.
Ők a pedagógusok, akiknek már egyébként is kedveskedett a Vezér, aki szerint az a jó tanár, aki éjjel az iskolában alszik.
Közülük párezer, ha lapátra kerül tán, habár a Nemzeti Tanítónéni nádpálcájával veri az asztalt, hogy hallgass Pistike, megmondtam, hogy nem lesz iskolabezárás, nem mennek el a tanárnénik-bácsik ártéri erdőt irtani, nem lesz az iskoládból wellness - centrum, hanem most jött el a magyar közoktatás aranykora!
Tulajdonképpen ez a jutalom azért, mert többségetek ott fújta a fütyülőt a Kossuth téren és kipirult arccal kibálta, hogy Viktor-Viktor, meg hogy Gyurcsányt a Dunába!
Kérdezzék csak meg a gyerekeket, hát nem fenomenális, hogy aki mondjuk másodikban megbukott mert Rózsi néni élt a kivívott lehetőségel, az hetedik vgén akár be is fejezheti a tanulmányait?
Remek lesz, kétségtelenül, művelt ország hazánk felvirágzik!.
Közben kirtört a gyalázat, mert Dániel Péter elmondta a véleményét a Nemzet Nagyassznyáról, Wittner forradalmárhölgyről, mire is a vezető kormánypárt vad reagálásba kezdett.
Maga Selmeczi Gabriella - aki mellesleg egyre jobban hasonlít a mi Fanni Kaplanunkra - hívott össze sajtótájékoztatót a feddhetetlen erkölcsű dáma védelmében, ahol ugyan Dániel Péter neve nemigen hangzott el, ellenben a "Gyurcsány követője" kitétel ötvenszer, és aztán még százszor a különféle médiumokban.

Ami azt illeti, még nemigen lehetett látni, amikor Gyurcsány nyelvespuszit ad a Kaszinótojásos Rém néven elhíresült akcióhősnek, aki a maga sajátos eszközeivel lépett fel nemegyszer a viktatúra agyatlanságai ellen.
Ennek oka leginkább az lehetett, hogy stílus és stílus között különbség van, ami azt illeti, Gyurcsány nem a vad akciózásairól híresült el, még egy ócska kordont sem bontott soha,  nem is ment semmire a kis magyar Bimbóval szemben...
Dániel Péter meg feleslegesen randán beszélt, mert azt mondta -  a  fideszes  képviselő "primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti".
Namármost ezt az állítást így fél évszázad múltán bizonyítani nehézkes, kivéve talán a primitív személyiséget meg a köztörvényes bűncselekményt, mert a cipőipari szövetkezet 
készletének  maghántulajdonba vétele eléggé jól dokumentált, nadehogy prosti lett volna? Ezt ma már lehetetlen bizonyítani, a potenciális kuncsaftok meg hallgatnak.
Hiszen, még ha végigment is volna rajta a hősök csapata, ki tudja már ma azt eldönteni, hogy az esetek hazafias lelkesedésből következtek be, vagy anyagi ellenszolgáltatásért?
Meg ugyan, kit is érdekel ma már ez a szerencsétlen vénasszony, aki ugyan annyira alkalmas csak példaképnek, mint a liba mákosgubának, de neki az élete ment rá ara a két hétre, melyben ő lehetett a csapat üdvöskéje, kislány a nagy puskával.
Elég szere
ncsétlen ő így is, hagyni kellene békén, neki meg szépen be illene fejezni a közszereplést, a biszkuüldözést, a pénzhajhászást, mert lám, milyen atrocitások érhetik -  azt mondhatják rá, hogy durva.

De ez a Gyurcsány rohadt veszélyes alak lehet, ha már nem lehet egy kifli csücskét se békésen leharapni (pedig mecsoda fogak...) anélkül, hogy szóba ne hozzuk...
Tiszta őrültekháza ez a mai magyar közélet, a gazdaság meg kész tragédia - nagy balhé lesz még ebből, attól tartok!


:O)))


EZT A BEJEGYZÉST Kovács Ágnesnek ajánlom a facebookról, http://www.facebook.com/profile.php?id=100001239556944  aki megnyert egy helyi pályázatot és a roppant finom pályadíjat - a zacskó tortadarát - becserélte egy neki ajánlott blogra.
Lelke rajta, én a tortadarát választottam volna!
:O))))

17 megjegyzés:

Joco írta...

Néhány hónap múlva én is okosabb leszek, és talán azt is meg tudom mondani, van-e esély Orbán leváltására. Mert egyelőre minimális, már ami a szocialista potenciált illeti.
Ezt irta a Para-Kovacs Imre valamelyik nap.
Na,latod Pupu a paranak van egy kis esze.
Te is jobban tenned,ha beismerned,hogy semmi esely levaltani a Fideszt,nemhogy 2012-ben hanem meg vagy 50 evig.
Nezzuk realisan, az MSZP szejjelszakadt,sok az oreg tamogatoja,az LMP utalja,a Jobbik is asszem-)
Szepen,nyugodtan torodj bele a dologba,ne fogalkozz a politikaval,ha nem is vagy tokhulye hozza,de a mai vilagot nem erted mar annyira,mint amikor meg volt piroskonyved-)
Akkor fog az MSZP az elkovetkezendo 50 evben kormanyozni,amikor a liba nunaja dalol-)))))))

éva írta...

Pupu, nem tudom mi bajuk van, hiszen nem nevezte "pogromkurvának" pedig én már hallottam (többször is) imígyen emlegetni a nagysasszonyt.
Aki KÖZSZEREPLŐ, és emiatt az átlagnál többet kellene tűrnie az (eddigi) bírói gyakorlat szerint.
Én Dániel helyében bocsánatot kérnék a "prostiért" mert az anyagi ellenszolgáltatás ennyi idő után tényleg nem bizonyítható.
A fidesz jó alkalmat lát a véleménynyilvánítás szabadsága elleni támadásra - mibe fogadjunk, hogy beszari liberálisok már holnap "hát ezt azért már mégsem szabad megengedni" alapon azt helyeselni fogják?
Egyébként ez is - meg Tétényi Éva 23-i beszéde elleni fideszes hőbörgés is kontraproduktív: azok a fiatalok, akik eddig csak csupa szépet és fennköltet hallottak 56-ról: kezdenek majd egy kissé jobban képbe kerülni.
Ha könyvkiadó lennék, most nyomtatnám újra az erről szóló
hivatalos kiadványokat. Nagy keletjük lehetne! (kekec)

bérből élő írta...

"Hát hiszen ez az ember nem is tudja, hogy egy családnak milyen problémákkal kell szembenéznie, mit jelent az, ha a két keresőtől elveszik fizetése nyolc-tíz százalékát, mikor minden fillérnek helye van,"

BEZZEG BAJNAI NEM APRÓZTA!
BAJNAI EGYBEN VETTE EL A KÖZALKALMAZOTTAK 13. HAVI FIZETÉSÉT.
S RÖGTÖN BE IS FAGYASZTOTTA A FIZETÉSEKET, NEHOGY BÁRKINEK IS KÉTSÉGEI LEGYENEK A TOVÁBBIAKBAN.
A fizetések azóta is fagynak, míg a "szegény nyugdíjasok" pénzét évente emelik, mert a többszázezret kapó nyugdíjasok különben éhen döglenének.
Százezer fölött senki nyugdíját nem emelném, ha a kormánynak lennék!
És az ingyenutazgatást sem adnám meg mindenkinek, csak annak a nyugdíjasnak, aki szociálisan rászorul.
TEHÁT LEHETNE IS MÉG ÉSSZERŰEN SPRÓROLNI!
NEM AZ AKTÍVAKTÓL KELLENE LENYÚLNI A PÉNZT.

zombi írta...

Hát, én elolvastam Wittner Mária életét. Akkor 18 éves volt, sem apja, sem anyja. Anyja ugyan volt, csak valamiért a Marikát visszaadta állami gondozásba. Ő tudta, hogy miért. Innen aztán már egyenes út vezetett a fegyverforgatáshoz, ami mondjuk egy leánykának nem a megfelelő smink. És arról sem emlékezik meg a tájékoztató, hogy ki volt a férje, csak a gyermeket említi meg. Egyébként meg az is kérdés, hogy miért jött vissza nyugatról, ahova menekült. Mert, hogy nem a forradalom leverése után fogták el, hanem jóval később. Gondolom, és ez csak az én hagymázas elképzelésem, hogy valaki, vagy valakik felismerték és emlékeztek a tevékenységére, ami mai harciasságát illeti, akkor sem lehetett valami kíméletes.

Bolsevik írta...

Szerintem Gyurcsány Ferencnek is bojkottálnia kellene a facebookot miután nagyon sok embert, köztük engem is kitiltottak onnan-logikusan a fidesz kérésére- miután Orbánra becsmérlő, bíráló kifejezéseket tett.
Szerintem az egész baloldalnak bojkottálnia kellene a facebookot és egy másik közösségi oldalt választani, mert hogy van elég.
A facebook úgy néz ki a fidesz kezében van.
Bolsevik.

B. Béla írta...

Az 56-os forradalom első napja igazából éhséglázadás volt, nem igazából pedig keveseket a szabadság iránti vágy vezetett, másokat a Rákosi perek elleni gyűlölet stb. A lényeg, hogy az első nap 23-án egy teljesen jogos népfelkelés történt a Rákosi rendszer ellenében, de a tömegek nagy részét az éhség és a húsnélküliség vitte az utcára.
Ez már önmagában elég lett volna ahhoz, hogy megváltozzanak a dolgok és legalább Rákosit leváltsák.
De a nyilaskeresztes hordáknak ez nem volt elég és a második naptól kezdve elkezdtek fegyvert gyűjteni, hogy vérrel bosszulják meg betiltásukat és a kommunista egyeduralmat. Fegyvert szereztek és loptak ahonnan csak tudtak pl laktanyákból is. Ekkor kezdődött el a vérfolyam és a kommunisták, felkoncolása. Az oroszok csak ezután jöttek be és verték le a véres nyilasfelkelést, aminek a célja a kommunista rendszer megdöntése és nyilas rémuralom és fehérterror bevezetése volt és nem pedig a demokrácia helyreállítása, ugyanúgy ahogy ma sem az.
Csak mer senkit nem érdekel 56-tal kapcsolatban, hogy honnan kerültek elő a fegyverek.
B. Béla

BOHÉM írta...

Álszent, ateista, komcsi erkölcsi 00-k!
Ti érdemeltetek volna olyan gyermekkort, mint Wittner Mária. Akkor most nem ugatnátok, illetve gágognátok itt.
Különben meg az gágog a legjobban, aki a legerkölcstelenebb életet élte egész életében. /ez nagyon is jellemző volt a komcsikra, ittak, félrekeféltek nők és férfiak egyaránt./És akkor is, és most is az veti a legnagyobb követ a másikra. De hát ez így szokott lenni. A bűnözőből lesz a legjobb pandúr.

Névtelen írta...

Hosszú életet kívánok Csuti Csingacsguknak hogy 50 évig gyönyörködhessen abban amibe belenyomják az orrát mindazon milliók akik ellen gazemberségeit elköveti.Ugyanezt kívánom Jocónak és beirogatóbérből élőnek is.Nem értem hogy akik mindenben holtbiztosak 50 évre előre,mi a fenének győzködnek másokat.Koncentráljanak a jövő heti lottószámokra.O.

Babi néni írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Babi néni írta...

zombi: Nem volt férje, a vőlegényével (valahol vidéken dolgozott) szakított a terhesség miatt. Hogy azért, mert mástól volt-e vagy mert éretlen volt a partner, azt nem tudni. A fia, akivel él, a második házasságából van: http://muizza-blog.blogspot.com/2011/03/eletre-iteltetett-wittner-maria.html

Érdemes elolvasni, azóta csak szánom ezt a vénasszonyt és röhögök a megnyilvánulásain. :o)

Névtelen írta...

Altair! Te egy aberrált állat vagy.
Vénasszonyok p...nájában vájkálsz. Pletykafészek!

éva írta...

bérből élő - sok mindent elhiszek én neked - egyet nem - hogy bérből élsz. Különben tudnád, hogy nagy a különbség a pár éve, évente 1-1 héttel növelve megadott 13-ik havi elvétele,és a a 12 havi 11 havira csökkentése között. Egyébként igenis aprózták: először csak a 80 ezer felettiektől vették el a felét. Aztán persze mindenkitől a maradékot is. Talán elkerülte a figyelmedet, hogy VILÁGgazdasági válság volt?
Bolsevik - mivel én nem használom a facebookos oldalakat - nálam nyitott kapukat döngetsz!
Névtelen - igazad van, a hölgynek sokkal undorítóbb a válla fölötti testrésze - kívül-belül, nem kellene övön alul kotorászni =bár azt Altair nem állította, hogy MOSTANÁBAN bárki is arrafelé kotorászott volna)

Névtelen írta...

Az alábbi szösszenetet írtam Dr. Dániel Péter oldalára:



"Tisztelt „józan demokrata” hölgyek és urak! Nem az állítmánnyal van a legfőbb gond, hanem a stílussal. A stílus ordenáré, alpári, egy-két helyen infantilis. Ez egy „józan demokrata” egy DK pártoló stílusa? Lehet azzal jönni, hogy a kuruc.info stílusa ilyen meg olyan, de tényleg muszáj erre a szintre lesüllyedni? Érdekes, Gyurcsány Ferenc oldalán, a hozzászólások között felmerült ez a kérdés, ott rögtön mindenki igyekezett elhatárolódni Dániel Pétertől. Azok, akik itt Dániel úrhoz hasonló stílusban fröcsögnek, semmivel sem különbek a kurucos, új-nyilas emberkéknél! Ez esetleg megfordult már bárkinek a fejében? Vagy ez a fej már annyira benne van Dániel úr hátsójában, hogy már gondolkozni sem tud? Ez hát a liberális demokraták stílusa, életérzése? Az a hős, szabadságharcos, aki kaszinótojással keni a NENYIT? Aki ketchupot csorgat? Aki diplomás ügyvéd létére, kocsisokat meghazudtoló stílusban írogat, majd utána magyarázkodik? Feltörték a facebook oldalát? Persze. Még az sem számít, ha egy a témában élenjáró történész felhívja a figyelmét vaskos tévedéseire? Ennyi? Tényleg ennyi az igénye a liberális, baloldali gondolkodású embereknek? Ez lenne az új párt a Demokratikus Koalíció legjobb reklámja? Van sok „furcsa” szerzet a politikában, a parlamentben, de ez párját ritkítja. Remélem, ha kizárják a kamarából, majd mentek tüntetni érte. Jóemberek! Gondolkodjatok! Szerintetek ezzel a fröcsögéssel, le lehet győzni Orbánékat? Vajon az igazi politikusok, közszereplők oldalán, miért nem lehet olyan stílusú bejegyzéseket olvasni, mint Dániel úr oldalán? Ne menjetek Wittner, a Jobbik, a kuruc, és a hasonszőrűek szintjére! Ne engedjétek magatokat felhergelni és félrevezetni, mert ezzel csak magatokat és azt a célt degradáljátok le, ami mellett kiálltok! Gondolom, sőt biztos vagyok benne, ez a bejegyzés nem sokáig fog itt fent maradni. Ismerve Dániel Péter „demokratát” gyorsan törölni fogja."

Szerintem Dániel stílusa több szót érdemelne mint Wittner.

éva írta...

No de névtelen: a fideSS és a narancskullancsai az "elmútnyócévben" KIZÁRÓLAG alpári és ordenáré stílusukkal tudtak többséget elérni. Programjuk ugyanis nem volt, az ígéreteik meg nettó hazugságok voltak. De a magyar zemberek ERRE vevők! Akkor miért is mondjunk le a többség meggyőzéséről, ha azok ilyen eszközöket díjaznak?
Ahogy a magyar mondás tartja "Amilyen az adjon'Isten, olyan a fogadj'Isten.
Csak amíg a fidess rágalmazta azzal Gyurcsányt, hogy elmebeteg (mivel a vezérükből indultak ki) a NETen elérhető Orbán kezelő orvosának neve és címe is! Ami sajna igaz.
Ülünk egy gyorsnaszádon, amelynek kormányát egy gyakorló elmebeteg rángatja - és előttünk a jéghegy!
Néhány utas meg még mindig a stíluson vitatkozik?!

Évamajom írta...

Éva: "hogy elmebeteg (mivel a vezérükből indultak ki) a NETen elérhető Orbán kezelő orvosának neve és címe is!"

Rágalmazó mszpkullancs vagy, semmit több, villantsd a linket, hol lehet elérni a kezelőorvosát, te szerencsétlen! Vagy te voltál a szobatársa? Ocsmány féreg vagy, pont mint ez a dániel véglény!

Névtelen írta...

Miért idegbeteg itt minden jobbos hozzászóló?
Én elhiszem, hogy frusztráltak vagytok, mert kormány még ekkora böszmeséget nem csinált, mint orbán botkormánya, de nem kéne ugyanolyan stílusban ekéznetek DP-t, mert akkor mit kértek számon?

A tények azok tények, a stílus meg még mindig gusztább, mint a bayerzsótié!!! :-DDD

ahetszazat írta...

Hát már feriéknek is büdös az ügyvéd úr...? Nem csoda... :)
http://www.168ora.hu/itthon/daniel-peter-nem-dk-tag-es-nem-is-lesz-85158.html