2012. november 12., hétfő

ÉLETTÁRSAK


Nekigyalogolt  a bejegyzett élettársi kapcsolat intézményének a Fidesz csak a Parlament falai között létező pártszövetségese, a Kereszténydemokrata Néppárt.
Az ötlet nem új, de eleinte a KDNP csak az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatát törölte volna, míg az élettársi kapcsolat szabályait a Ptk. családjogi fejezetéből a szerződéses kapcsolatokról szóló részébe akarta áttelepíteni.
A most benyújtott javaslattal megy a levesbe minden élettárs, az összes kapcsolódó gyermekkel, szülővel, nagyszülővel együtt.
Mint a javaslattevők megfogalmazták, az élettársi viszonynak a családjog keretében történő szabályozása az élettársi kapcsolathoz olyan joghatásokat fűz, mint a házassághoz.
Hát bizony szinte megbocsáthatatlan bűn is az, ha a törvények lépést tartanak az élettel, ez egy magyar kereszténydemokrata számára maga az Ördög műve, de nem is hagyják annyiban!
Hiszen maga az Úr adta át bizalmasának két kőtáblába vésve álláspontját a család mibenlétéről, a két kőtábla pedig már kisded korától Harrach Péter élete részét képezte, hisz ezek képezték kőbölcsője két hosszanti oldalát.
Nagyon tudom akceptálni az Internacionalista Katolikus Egyház Magyar Tagozatának elvi szilárdságát, a társadalom felé a KDNP képében kinyújtott kezének szorgalmát, azt a buzgalmat, mely lépésről-lépésre vinné a nemzetet vissza Pázmány Péter korába.
Persze Pázmány korának voltak pozitív elemei is, mert be kell valljam, mi sem lenne kedvesebb látvány számomra, mint amikor egy-két erős elvi elkötelezettségű protestáns püspökünk együtt húzná az evezőt a gályán, egyik oldalon mondjuk Tőkés, a szomszéd padon esetleg a Hegedűsök – de szép is lenne!
Nehogy azt képzelje itt akárki is, hogy itt meg fog állni a dolog, ha ezen túl lesznek a szerető szívű keresztények, akkor majd nekilátnak a házasság intézményét is rendbetenni, merthogy házasság csak az lesz, mely Isten színe előtt köttetett, Isten meg – mint köztudott – a templomokban lakik, ahol helyi házmestere vezeti a mennyei lakónyivántartást.
Csak akit itt nyilvántartanak, az nevezheti majd magát házasnak, aki csak a járási anyakönyvi hivatalban akar összeházasodni, annak első lépésben kiutalnak két hatalmas seggberugást – a helyi templomban a sekrestyéstől lehet majd átvenni - majd mehet a delikvens az átnevelőtáborba, katekizmust magolni.
Innen meg már csak egy lépés, hogy ismét életet leheljünk a zabigyerek szép és tradicionálisan magyar fogalmába, és hogy ne titkolhassa senki, ha bűnben fetrengve fogant, hát be kell majd vezetni a vallási hovatartozás és a születés körülményeit a hivatalos okmányokba, - esetleg más színnel jelölve az élettársi kapcsolatból származó unokám személyi okmányait.
Mint tudjuk, a világ, ha lassan is, de változik, halad előre, még ha ezt sokat próbálják tagadni vagy fékezni is, de ez leginkább olyan, mintha Semjén honfi férfias büszkeségére kötött drótkötél segítségével próbálná megállítani a Tokaidó Shinkanzent Tokio és Osaka között, félúton.
Lehet, hogy tévedek, de attól tartok, hogy nem ez a mai magyar társadalom legégetőbb problémája, szerintem ezt még az is messze megelőzi, hogy ilyen idióták ülhetnek a Magyar Parlamentben, és drága pénzen baromságokat próbálhatnak ráerőltetni a nemzetre.
Teszik ezt akkor, amikor a saját egyházukban is lenne tennivalójuk bőven, amikor az ország fele nyomorban él és gyerekek tízezrei éheznek.
Emellett azt se felejtsük, hogy az élettársi viszony jogintézménye zökkenőmentesen üzemel, és talán nem túlzás azt állítani, hogy lassan-lassan utolsóként az országban.  
Merthogy ami itt működött, azt már mindent szétvert a maffia, úgy látszik, már csak a kötelező biztosítás és az élettársi jogviszony maradt működőképes, de most aztán pótolják a mulasztottakat.
Azt ugyan nem tudom, hogy – mint Matolcsy nyilatkozatából kiderült – 2025-ig tervező kormány a társadalmi és gazdasági romhalmaz tetején mint liba a tojásain üldögélve, hogyan is képzeli a túlélést, bár a fenti dátumra megkétszereződő GDP igen biztató – gondolom, az egymillió új munkahely sokat fog segíteni az elképzelés realizálásában.
Valószínűleg csatabárdok, nyílpuskák és páncélingek gyártásában leszünk világhatalom, de az sem kizárt, ha az LMP végre színt vall és összefog a kormánnyal, hogy felvirágoztatjuk a környezetbarát faggyúmécses-ipart.
Az is előremutató, hogy fejlődnek a magyar-arab kapcsolatok, itt mindenkinek meglesz a maga szerepe.
A kormány a gazdasági kapcsolatokat fogja ápolni, a Fidesz a Baksis-terv keretében kiképzi az arabokat a XXI. századi hatékony korrupciós technikákra – a projectet személyesen Kósa alvezér felügyeli majd.
A KDNP pedig felveszi a kapcsolatot a szalafitákkal, és nemzetközi összefogás keretében önkénteseket küld a gízai Szfinx lerombolásához, merthogy rombolásban verhetetlenek vagyunk.
Ha pedig ez a terv nem tetszik valamelyik arab államfőnek, azt meglátogatja a Vezér és egy héten belül annak annyi…
A KDNP egyébként ezt a baromságát sem tudná egyedül kivitelezni, csak kéz a kézben a Nagy Testvérrel, ezt azért ne feledjük.
De hát ez már politika – meg kell venni valamivel a klérus jóindulatát is, és ha az ára az, hogy szétdúljuk szeretetben együtt élő emberek kapcsolatát, másodrendű állampolgárokká degradáljuk őket, hát meg kell fizetni.
Mindent a hatalomért, ugye…

:O)))

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Imádom a Blogodat Pupu, de a KDNP nevét kicsit elkeverted...

Keresztény DEMAGÓG Néppárt a nevük...:-))

Fery

Oak írta...

"Nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb; hanem az aki a legfogékonyabb a változásokra"...C.Darwin

Az élettársi viszony egy változáshoz való alkalmazkodás, azért, hogy jó,jobb, de legalábbis elfogadható minőségben élhessék adott élethelyzetüket.Az államnak minden benne élőt ugyan úgy - kirekesztés nélkül el kell fogadnia, ha támogatni nem is akarja;a minimális emberi jogokat nem veheti el tőlük!

A családról alkotott álszent farizeusok tevékenységét jellemzi a nagyképűség, lenézés, a nőket szülőgépnek tekintő, a családi erőszakot a falak között titokként kezelő, a megbecsülést és emberi értékeket semmibevevő,vallási álláspontjaik hazugságok általi erőltetésén keresztül a butaság és a túlélési szervilizmus céljának -anyagi-elérése.A családi szentség addig fontos, míg az erőszakosság,az uralkodás, és a vadászat megengedett; a harc minden eszközét méltányolandónak érzik, ha az éppen szolgálja az igába törés,kirekesztés és megalázás szerintük Isteni célját.(Pedig Isten nem foglalkozik emberekkel,van neki fontosabb dolga is :-D)

Én nem csodálkozom, hogy 'sem(mi)lyén meg a haverok Rózsi nénivel együtt olyan nagy barátai orbánnak...a gomb meg a kabát.




Névtelen írta...

Qrvára csípem a pápa magyarisztáni gauleitere által vezetett troll-pártocskát - minden nap kiesik valami gusztustalanság abból a végbélnyílásukból, amiT oly fent hordanak. KI A CSUHÁSOKKAL A PARLAMENTBŐL!