2012. november 8., csütörtök

KÓSA LALI GYÓGYSZERE


Ha a huszárgyerek mondja, nem is érdemelne szót, hiszen annyi hülyeséget beszélt már – köztük igen kártékony és költséges hülyeségeket is – hogy ez sem lógna ki a sorból.
Az csak a baj, hogy Debrecen bánatos tekintetű polgármestere egyben a Fidesz alelnöke is. 
De a legnagyobb baj, hogy a Fidesz kormánypárt lehet Magyarországon.
Nem azért baj, mert a turul tojta őket, az sem nagy baj, ha a turul eme tojása úgy küllemét, mint állagát tekintve eltér a tojás évmilliók alatt kialakult etalonjától, az is csak a mi bajunk lenne, hogy ez a tojás görbe és büdös, és minden liba, de még a kígyó vagy a teknőbéka is szánakozva nézi.
A baj ezzel a turul által világra erőlködött bandával az, hogy képtelenek saját tevékenységük eredményével szembenézni, és ha valaki mégis tesz egy-két megjegyzést arról a gazdaságpolitikáról, mellyel néhány földrész vidám hétköznapjait biztosítják immáron évek óta, akkor megsértődnek.
Márpedig ha a Fidesz vezetése durcás lesz, akkor annyi a világnak, megkapja mindenki a magáét, mint anno Konkoly-Thege a koleszban!
Kósa Lajos az országjelentés 2014-re vonatkozó becsléseit ahhoz hasonlította, mint amikor egy diák még el sem hangzott feleletét rosszul értékelik.
Ennek kapcsán - a NOL szerint - a politikus Brüsszelre utalva úgy fogalmazott az M1 Ma reggel című műsorában, hogy "elgurult a gyógyszer."
Talán az téveszthette meg, hogy a saját gyógyszerével már régebben így járt, és most azt hiszi, hogy mindenki olyan ügyetlen, mint ő, pedighát…
Jobban állt az Európai Uniónak, amikor az uborkák görbületével foglalkoztak, mondta még viccelődve, ápolva ezzel is a jó kapcsolatokat az Unió bürokratáival.
A Fidesz alelnöke az országjelentés 2014-re vonatkozó becsléseit ahhoz hasonlította, mint amikor egy diák még el sem hangzott feleletét értékelik rosszul.
De hát - egymás közt – mit csináljon a tanár, amikor a diák kimegy a táblához, krétát ragad és felírja: 5+5=22
Legfeljebb elnézően mosolyoghatna, de azt hiszem, ez nem a legalkalmasabb pillanat a dicsérő szavakra – ilyenkor jön az ’édes fiam ülj le, de előtte hozd ki az ellenőrződet!’
Nyilatkozott a témáról Rácz Margit, az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének kutatási igazgatója is.
Azt mondta, hogy a válság kitörése óta eltelt időszakban bebizonyosodott, hogy Magyarországnál sokkal rosszabb helyzetű országok is vannak az eurózónán belül, ha az államháztartási egyenleget és az államadósságot vizsgáljuk. 
Ezzel legfeljebb Kósa Lajosnak mondott újat, mert azt egy közepesen újságolvasó ember is tudja, hogy az államháztartási egyenlegünk akkor, mikor megkezdődött hazánk unortodox periódusa, kiváló volt, Európa példaként állította az Unió elé azt, ahogy és amilyen szigorú következetességgel ezt elérték a Gyurcsány-Bajnai kormányok, és azt is tudhatta mindenki, hogy az eladósodottságunk mértéke éppen megegyezik az uniós átlaggal, tehát kell, hogy legyenek nálunk eladósodottabb országok is.
Szerinte a probléma az, hogy olyan elemek vannak a költségvetés bevételi és kiadási oldalán, amelyek az Európai Unió szerint nem fenntarthatóak.
A kormány olyan adókkal számol, amelyekről megígérte, hogy kivezeti, ezeket pedig valamilyen módon pótolni kell majd – tette hozzá a szakértő.
Hát igen, csakhogy felmerül a kérdés: miből?
Hát dühből, hangzik az adekvát válasz, merthogy lassan Matolcsy nem talál már olyan zsebet, melybe beleturkálva elszedhető pénzt találna.
Azokhoz a pénzekhez pedig, melyet azok halmoztak fel, akik a mai idők valódi haszonélvezői, nem fér hozzá, mert rácsapnak a kezére.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy ez a derék gazdasági miniszter csak a fizetéséért röhögteti ki magát a világgal, vagy szakít egyebet is, mert a főnökéről legalább tudjuk, hogy nem feledkezett el a Család érdekeiről sem.
Ha elkerüli valahogy a teljes vagyonelkobzást, akkor még az ükunokái is arany bilibe modellezik majd az orbáni gazdaságpolitikát.
Ami a legüdítőbb ebben a történetben, az a durca.
Hol a Vezér, hol valamelyik bánatostekintetű vazallusa ölti fel a megsértett ártatlanság pózát, úgy nézve a világra, mint szűzlány erőszaktevőjére, majd elkezd hátrafelé mutogatni, hogy bezzeg azokat, azokat nem bántotta senki!
Az csak a baj, hogy vannak, akik még nem teljesen agymosottak, és vannak emlékeik arról, hogy az első Gyurcsány-kormány mit kapott az Uniótól, mikor az általa benyújtott első konvergencia-programot nem találták megfelelőnek.
Emlékszik arra is, hogy a második Gyurcsány-kormány azzal kellett kezdje a tevékenységét, hogy egy, az Unió számára is elfogadható programot tegyen le, melyet aztán vaskövetkezetességgel be is tartott.
Ha Gyurcsány, majd utána Bajnai kormánya úgy intézte volna a gazdaság ügyeit, mint ahogy Orbán intézi, akkor a pénzügyi világválság már régen elsöpörte volna az országot, mert az akkor mögénk álló IMF döntését éppen a megbízható, következetes és kiszámítható gazdaságpolitika alapozta meg.
Orbán betiltotta a szerencsejátékokat, pedig talán jobb lett volna azt a szerencsejátékot betiltani, melyet ő játszik, merthogy igencsak úgy néz ki, hogy az egész országot feltette a feketére azon a nagy nemzetközi pénzügyi ruletten, melyen nyerni – hosszú távon - nemigen lehet, mert ott is a bank nyer.
És azt a bankot nemigen tudja majd megadóztatni…
Aztán Kósa még tett egy-két megjegyzést az Unióra, mondván, megáll az ember esze – már ha van neki, ugye, - ezt már én mondom, majd felvette az olvasószemüvegét, négykézlábra állt és miközben a padlón araszolt, megkérdezte: kicsi, narancssárga és kerek volt – nem látta véletlenül valaki?

:O)))

3 megjegyzés:

Oak írta...

Egyszerűen szégyen, hogy miket,és hogyan beszélnek ki a fejükből ezek a fideszfiúk.
Az a baj, hogy az alapműveletekkel sincsenek tisztában.Ami a saját zsebükben logikus, az a nagy pénztárcában már egyáltalán nem.(Vagyis de, csak ez nem jön össze a fejükben, mert 'matolcsi agyfertőzése ragályos)

Az a személyes véleményem, hogy az EU. előrejelzése és tervei nagyon kegyes, és elnéző módszerekkel lettek kikalkulálva.
Oly mértékben zuhan a gazdaság,a munkahelyi opciók értéktermelő képessége, a termelés,hogy a mostani recesszió jövőre még javában tombolni fog.Nem hogy nőne valamennyit.Az Eu beszavazott nekünk egy minimális pozitívumot.De ez sem lesz meg. Tudom én egy maradi számtanos vagyok,de oly régen tanultam a közgazdaságtant,hogy nálam a Samuelson féle ortodoxia alapján van megoldóképlet. Kósa meg évek óta borzalmasan szégyenletes.Talán túlzottan belemelegedett a 20%-ba.
Ahhoz, hogy a megadott 3%-ot produkálni tudják, újból lázálom kergetésbe fognak -efelől semmi kétségem.(egyébként van az a mondás: nem az a paraszt aki vidéken lakik.- bár itt épp mindegy is,hogy Lali hol lakik)
Amit meg az IMF-el művelnek az gyönyörű példája az önsorsrontó gondolkodás és összefüggés vizsgálati képtelenségnek. Bár ezeknek mindegy, bárki arcába bele...csak pálinka legyen.

Gyurcsány esetében: nem azt érzem, hogy pont vele lett volna a baj.Inkább azzal, hogy olyan csoportban vállalt vezető szerepet, akik leszavazták,sunyi módon lapítottak, húzták a hasznot, és loptak amíg lehetett, majd hátba szúrták,és sopánkodtak, hogy nahát'nem is tudtuk... jaj, dehogynem!De akkor minek választották pont őt? Erodálhattak volna valami öreg arcot.Ehhez a mostani eredményhez pont elég is lett volna. És akkor az a bizonyos beszéd, nem csak azok fülében hangozna pozitív kicsengéssel akik -épp akkor nagyon figyeltek.

Oak írta...

Bocsánat, hogy ma kétszer is jelentkezem szólásra:-)

No;Lali elgondolkodhat, bár nem érzem bizonyítva, hogy valóban képes lenne rá, hiszen szép összeg meg nem fizetése van a kontóján.Így persze könnyen nyilatkozhatná, hogy csődben van -bár ezt Debrecenben biztosan nem merné a lakosoknak megtenni- mert gyors lincselés áldozatává válna...sztem.

http://hvg.hu/gazdasag/20121109_Origo_ha_a_kormany_onkenyesen_lep_akkor_a

Fispán Géza írta...

Szegény h. Kósa Lajinkat a népnyelv, hogy hogy nem Kósa _10 %-os_ Lajosnak hívta, maára már ez fölment Kósa _20%-os_ lajopsra...a fene érti miért?

A legutóbbi időkig még mindig ő volt a legértelmesebb tagja a a Fiatal:O) Demokraták:( Szövetsége legfelsőbb fontos elvtársainak. Mára már leküzdötte magát szíjártóig.



Géza bácsi